Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 24.2.2010 22:41:07
|
|
|
|
majra
|
mi imamo pa spet borbe s flaško in spanjem spi in vsakih par minut zajoka v spanju
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 24.2.2010 22:52:54
|
|
|
|
čili
|
mogoče pa boščko kej zvija(krči,zobi... )pa nima apetita.par dni počaki pa boš najbrž dobila odgovor. moj je kakšen teden nazaj tulil, jokal, kričal..pa nisem vedela kaj mu je. sem ga do nagega slekl in preverila če ga kje kaj tišči ali pa ima pakšne pike.. .seveda nisem odkrila vzroka. ko nam bodo lahko povedali kaj jih muči bo veliko lažje. jes pa grem zdej nočka
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 24.2.2010 23:09:44
|
|
|
|
Ajsha
|
Me smo pa cel dan harale naokrog, nas je sredi Tivolija dez ujel in smo potem ful podaljsale sprehod ;) Se sreca da imamo Zvezdo in sladoled. Jaz pa se v nobeni strokovni literaturi nisem zasledila podatka, da bi pri kaksnem otroku "zamudili" z uvajanjem goste hrane in kaj bi to dejansko pomenilo - da ne bi odrasel jedel nicesar razen mleka, ker mu je mama namesto pri 6. mesecih zacela hrano uvajat pri 8.?!? Je ze res, da mi zivimo v razvitem svetu, kjer je hrane v izobilju, ampak drugod po svetu pa ni cisto tako in mame svoje otrocicke izkljucno dojijo mnogo dlje kot pri nas in prav tako zrastejo v zdrave vsejede. Hocem reci, da se je treba ravnati po zdravi pameti in otroku dat prvo gosto hrano okrog 6. meseca (malo prej ali kasneje je prav tako okej). Itak pa se vidi, kdaj si otricicek zeli jest - ko pozeljivo cmoka, kadar ostali druzinski clani jedo. Jaz imam poleg tega se kriterij, da mora fino sedet v trip trap stolcku za mizo
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 24.2.2010 23:39:33
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajsha Me smo pa cel dan harale naokrog, nas je sredi Tivolija dez ujel in smo potem ful podaljsale sprehod ;) Se sreca da imamo Zvezdo in sladoled. Jaz pa se v nobeni strokovni literaturi nisem zasledila podatka, da bi pri kaksnem otroku "zamudili" z uvajanjem goste hrane in kaj bi to dejansko pomenilo - da ne bi odrasel jedel nicesar razen mleka, ker mu je mama namesto pri 6. mesecih zacela hrano uvajat pri 8.?!? Je ze res, da mi zivimo v razvitem svetu, kjer je hrane v izobilju, ampak drugod po svetu pa ni cisto tako in mame svoje otrocicke izkljucno dojijo mnogo dlje kot pri nas in prav tako zrastejo v zdrave vsejede. Hocem reci, da se je treba ravnati po zdravi pameti in otroku dat prvo gosto hrano okrog 6. meseca (malo prej ali kasneje je prav tako okej). Itak pa se vidi, kdaj si otricicek zeli jest - ko pozeljivo cmoka, kadar ostali druzinski clani jedo. Jaz imam poleg tega se kriterij, da mora fino sedet v trip trap stolcku za mizo Mi imamo sicer Primo Pappo, ker so trip trapi zasedeni. Naš K. se kar trese, če vidi koga jesti. Ko sem danes prišla domov, je sedel v moževem naročju, z obema rokama držal jabolko in se zaganjal vanj. Cmokal pa tako... Kaže neprimerno večji interes do GH, kot ga je, recimo, ta tretji. Tudi meni ni jasno, od kod mnenje, da lahko "zamudimo" uvajanje GH.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 0:08:17
|
|
|
|
Rosca79
|
Mal sm enkrat clo pomisnla da bo bl boga debata tle gor odkar so šle prvotne članice po večini na svoje, pa zdej vidm ogromn enih fajnih zadev o naših sončkih na kupu . Mi je to zelo všeč in sem vesela da pišemo naprej! Bravo !!! Sm mogla to povedat ... Doria: tud še nobenga odziva od Baby Centra pa smo tud pustil kr enga denarčka tam, tko da nisi edina, pa isto tud od Pikapolonce nič Varstvo: najljubše bi mi blo da bi bla ene 3 leta pr men pa šele poj v vrtec, bom pa uredila 20 urni delavnik, delam pa lahk doma Sm hotla še kj pokomentirat pa mam v spominu šebognevekje Mirno nočko...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 0:13:27
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79 Mal sm enkrat clo pomisnla da bo bl boga debata tle gor odkar so šle prvotne članice po večini na svoje, pa zdej vidm ogromn enih fajnih zadev o naših sončkih na kupu . Mi je to zelo všeč in sem vesela da pišemo naprej! Bravo !!! Sm mogla to povedat ... Doria: tud še nobenga odziva od Baby Centra pa smo tud pustil kr enga denarčka tam, tko da nisi edina, pa isto tud od Pikapolonce nič Varstvo: najljubše bi mi blo da bi bla ene 3 leta pr men pa šele poj v vrtec, bom pa uredila 20 urni delavnik, delam pa lahk doma Sm hotla še kj pokomentirat pa mam v spominu šebognevekje Mirno nočko... Danes sem bila b BC in sem vprašala, kako je z dobropisom. Rekli so, da ga z veliko verjetnostjo lahko pričakujemo v začetku marca, tako da...
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 8:46:49
|
|
|
|
mateja8
|
IZVIRNO SPOROČILO: anitka7 IZVIRNO SPOROČILO: mateja8 Anitka....sva pa isti dan rodile. Predvidevam da si iz LJ....jst sm z dolenjskega konca ampak sem rodila v LJ....tko da sva ble skup v porodnišnici, le spoznali se nisva. ob keri uri si pa rodila...v tisti noči naj bi se kr precej punčk rodil Rodila sem ob 19.50 uri, pa je blo takrat res kar živahno v porodnih sobah.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 9:08:51
|
|
|
|
mateja8
|
Obračanje: No to je naši punci čist odveč. Je niti malo ne zanima da bi se kaj obračala. Vleže se na bok in še to raje na levega kot pa na desnega. Trudi se sedet, obračat pa niti malo ne. Duda: Ni pogojev, da ji jo zatlačim. Tut slučajno je ne vleče in smo jo kupili čisto zastonj. Si bo en dan pa prstke pojedla, no če ne pojedla jih bo pa čisto pošpičila, ker jih ima cel čas v ustih. Tudi zaspi s prstom v ustih a dudice pa noče in noče. GH: Moja čebela je bla 17. stara 5 mesecev, pa še nismo začele z GH, se še kar pridno dojimo. Varstvo: Moj prvi sine je bil do četrtega leta doma in potem je šel v vrtec, tako da bo tudi ta ostala doma pri tašči, ne vem pa še koliko časa. Uspavanje: No s tem pa pri nas nimamo problema. Odnesem jo v posteljico in ona najde prst ter ga pridno vleče dokler ne zaspi. Se pa zgodi, da ji včasih ne uspe. Takrat pa jo vzamem ven in jo nal pocartam, da se čisto umiri in jo dam nazaj. S spanjem res nimamo težav saj spi od 20.30 ure pa bo 6,00 ali tam do 7.00 vmes, tam od 2 do 4 ure pa se podojimo. čez dan pa spi 2x po 3 ure pa še 1x kake pol urce ali uro. Tko da mi večino dneva prespi. Eno vprašanje. Moja čebela vsako igračo prime vedno z levo roko, tudi prstek vleče striktno tistega na levi roki, tko da sumim da bo levičarka, imam prav?
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 9:17:06
|
|
|
|
draja
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8 Eno vprašanje. Moja čebela vsako igračo prime vedno z levo roko, tudi prstek vleče striktno tistega na levi roki, tko da sumim da bo levičarka, imam prav? sploh ne nujno. So še "obojeročni". Tudi moja prvorojenka je sprva vse počela z levo roko, pa je desničarka (čeprav so baje tudi pri skoraj treh letih, kolikor je stara, lahko še vedno "obojeročni").
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 9:27:13
|
|
|
|
tažana
|
IZVIRNO SPOROČILO: draja IZVIRNO SPOROČILO: mateja8 Eno vprašanje. Moja čebela vsako igračo prime vedno z levo roko, tudi prstek vleče striktno tistega na levi roki, tko da sumim da bo levičarka, imam prav? sploh ne nujno. So še "obojeročni". Tudi moja prvorojenka je sprva vse počela z levo roko, pa je desničarka (čeprav so baje tudi pri skoraj treh letih, kolikor je stara, lahko še vedno "obojeročni"). se strinjam. Lahko pa tudi ti spodbujaš, gibljivost desne roke, če se ti zdi, da je ne uporablja dovolj. Igračke ji dajaj v desno roko in podobno- predvsem se pa ne obremenjuj s tem. saj ne velja več, da je leva roka "grda" roka. Tukaj jaz pike dobim. če je kdo kdaj Katarini rekel pri rokovanju naj da "lepo" roko, sem hitro povedala, da levo tudi umivamo .
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 9:35:02
|
|
|
|
mateja8
|
da levo roko tudi umivamo......ta je pa resnično dobra. Drugače pa jo skušam spodbujat k uporabi desne roke. Pa je tako spretna. Igračko iz desne roke kaj hitro prestatvi v levo. Res mi ni važno s katero roko bo jedla in pisala saj mamo v familiji kar nekaj levičarjev.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 10:30:36
|
|
|
|
Ajsha
|
Mateja8, tebi pa na tickerju pri nicku piše, da si trenutno noseča 59 tednov
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 11:02:22
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: tažana Tukaj jaz pike dobim. če je kdo kdaj Katarini rekel pri rokovanju naj da "lepo" roko, sem hitro povedala, da levo tudi umivamo . in en lep dober dan želim vsem mam ravno čas pa me zanima kako se pri nicku naredi tiker? sej še to ne vem če sem prav vprašala! madoniš moj otrok se je odloču da ne bo več tko pridno spal(že nekaj dni je tako).seveda je zato tudi malo bol sitkan,če se lepo izrazi. sem mislila da mu nos nagaja in da zato ne more spat pa je nos sedaj čist.mogoče pa z meseci to pride. ce sem prav zasledila se vas je že nekaj punc pritožilo v zvezi s spanjem.
< Sporočilo je popravil čili -- 25.2.2010 11:12:51 >
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 11:05:47
|
|
|
|
Ajsha
|
Greš na neko spletno stran, kjer lahko ustvariš ticker - recimo lilypie.com Ko ga ustvariš, html kodo kopiraš k nastavitvam - tja v moj profil pod dodaten opis. lahko jih ustvariš tudi več (jaz imam recimo dva) ali pa več različnih. Poskusi, če ti pa ne uspe, pa povej.
< Sporočilo je popravil Ajsha -- 25.2.2010 11:06:29 >
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 11:13:18
|
|
|
|
mateja8
|
Ajsha, hvala za opozorilo....bom nove tickerje nardila.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 11:14:24
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajsha Greš na neko spletno stran, kjer lahko ustvariš ticker - recimo lilypie.com Ko ga ustvariš, html kodo kopiraš k nastavitvam - tja v moj profil pod dodaten opis. lahko jih ustvariš tudi več (jaz imam recimo dva) ali pa več različnih. Poskusi, če ti pa ne uspe, pa povej. super! hvala ! se bom popoldan s tem igrala
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 12:10:49
|
|
|
|
Anonimen
|
čili ponavadi naj bi bilo tako da tisti k so prvih 6 mesecev lepo spali potem po 6. mesecu pa začnejo neki sračkatponoč in ne spijo več lepo,vsaj kolegice so tako imele jaz sm mela itak mojga hiperaktivca tko da mi je spanec pomenil vsaj 1 urco spanca pa sm bila vsa happy
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 14:39:58
|
|
|
|
katka11
|
hej tazana a si dobila ZS. sem poslala, pa ga nimam med poslanimi drugac bo sel pa nas mali tud v jasli. me mal skrb k bo tako majhen. ta vecji j e bil star 2 leti in 8 msecev, pa se mi je to zdelo kar nekako primerno. ampak bo ze... mogoce bo pa se lezje z uvajajem ker bo manjsi..
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 14:43:51
|
|
|
|
katka11
|
uuuu mater gledam moj ticker in mi pravi da sem devet tednov noseca , smesno, ker sem ravno vceraj govorila s kkolegico in m je rekla, da naj paziva z mojim, naj ne dam nic na besede G, da dokler dojim ne morem zanositi. sicer tud jaz vem, da dojenje ni zascita, ampak sem mislila, da ce nimam M ne morem zanositi, no zdej sem vsa zbegana, a dobis m sele ko nehas dojit al ko ne dojis vec polno... podn k de bi bla stara 15 let pa prvic po porodu, ampak ce me ubjete zdele ne vem kako je s tem tocno. upam, pa da tale ticker ni taprav, ker nisva pazila... ga moram hitro spremenit...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 16:15:47
|
|
|
|
tažana
|
katka: nisem dobila
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 16:35:03
|
|
|
|
katka11
|
ajoooooj, a sem jest tko zmesaa al mi tole neki steka???? pa cel roman sem ti napisala... grem precekirat...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 16:44:25
|
|
|
|
čili
|
HAHA katka da ne bo še en septemberček!!!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 17:20:27
|
|
|
|
lean
|
Dan, smo se danes potepale, je pri nas tako lepo vreme in toplo, zdaj pa še spi eno rundo na terasi. Sem rešila problem nespanja podnevi, sem namontirala športni del vozička in ona lepo spi, očitno ji lupinica res ni bla udobna. Anitka7 in tažana hvala za odgovore glede spanja v vrtcih, jo bom poskusla že kakšen mesec al dva tko navajat, da bo po kosilu šla spat, da moje hčerke ne bo treba nosit . Doria hvala odločitev o imenu je padla na poti v porodnišnico, se nikakor nisva mogla prej zment . Tud mene zanima kako spasirate enga korenčka, se mi zdi, da je to že Rižkoo vprašala, sem tud jaz bolj na začetku uvajanja, tko da dobi samo par žličk, sem probala pretlačit z vilico, sam ni lepo prebavla, se je vidlo na plenički?
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 17:33:22
|
|
|
|
lean
|
Glede M:jaz je še tud nisem dobila,sem prav vesela, mi je pa ginekologinja rekla, da lahko pride šele okrog šestega meseca po porodu, če dojiš.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.2.2010 19:04:21
|
|
|
|
mateja8
|
No glede M naj povem, da sem jo ta mesec že dobila. Pa tako je blo luštno k sm bla brez. Po prvem porodu sem jo dobila pa dva meseca po porodu, tako da sm bla zdej še dolgo brez. Pišem z malo v naročju, pa mi tako po tipkovnici tolče, da je kar veselje. Mal bi se morala pazt pri hrani, ker sem se 4 kile zredila, pa mi nekako ne uspeva to omejevanje hrane.
|
|
|
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?