Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:34:41
|
|
|
|
naty28
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Moja sestrična je pred imela postavco za manekenko. Zredila se je 27 kg in čez 3 mesece po porodu je bila ista kot pred ! Če ne bi videla na lastne oči, bi rekla, da se je nalagala. V takem primeru se res nimaš kaj sekirat za kilograme. Če pa si že od prej debel (kot jaz), pa tiste kilce ne zletijo kar same od sebe stran, ampak se je treba pomatrat. Jaz že vem, da se bom. Ja pri meni bo isto, se bo treba maloo matrat. Pa ta tvoja sestrična verjetno ni skoraj nič jedla pol po porodu, da ji je tak hitro šlo vse dol, ker s porodom in še kaki teden po njem ti gre dol 15 kil, ostalo pa kar ostane če ne hujšaš, po moje.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:35:48
|
|
|
|
Zvezdici
|
nosečka - držim pesti. Drugače jaz sem imela danes pritisk 148/82, pa mi je rekla, da to ni visok . No ja, haha. Samo, da si se šla pokazat in, da ni bilo nič narobe. Upam, da tako tudi ostane! za naprej!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:36:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede kilogramov...kle pri moji G imajo neki vago narobe...in to resno mislim, ker na zadnjem pregledu 10 dni nazaj mi je kazala, da sem celo shujšala 2 kg, pol pa dons po desetih dneh stopim gor mi pa kaže da sem se zredila za 5kg!!! Mislim a je to sploh mogoče ob isti prehrani kot ponavadi zredit se v 10 dneh 5kg??? Tko da sem zdej na +9
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:37:02
|
|
|
|
Jessy
|
Ne vem, kako je jedla in kako ni, vem samo ,da sem jo videla kakih 14 dni pred porodom in po treh mesecih. Sem dobesedno odprla usta. Sicer pa nevem koliko stradat že ni mogla, ker je dojila, ker drugače pa mleka ne bi imela. Sem ji pa pošteno fovš! Jaz bi tudi rada, da bi bilo tako!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:37:34
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty28 IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Moja sestrična je pred imela postavco za manekenko. Zredila se je 27 kg in čez 3 mesece po porodu je bila ista kot pred ! Če ne bi videla na lastne oči, bi rekla, da se je nalagala. V takem primeru se res nimaš kaj sekirat za kilograme. Če pa si že od prej debel (kot jaz), pa tiste kilce ne zletijo kar same od sebe stran, ampak se je treba pomatrat. Jaz že vem, da se bom. Ja pri meni bo isto, se bo treba maloo matrat. Pa ta tvoja sestrična verjetno ni skoraj nič jedla pol po porodu, da ji je tak hitro šlo vse dol, ker s porodom in še kaki teden po njem ti gre dol 15 kil, ostalo pa kar ostane če ne hujšaš, po moje. Hmm.. jaz sem pred nosečnostjo imela moje najljubše hlače 34.. upam, da to res drži jessy kar si napisala. Če ni res.. ti slabo kaže.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:38:12
|
|
|
|
naty28
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka24 Glede kilogramov...kle pri moji G imajo neki vago narobe...in to resno mislim, ker na zadnjem pregledu 10 dni nazaj mi je kazala, da sem celo shujšala 2 kg, pol pa dons po desetih dneh stopim gor mi pa kaže da sem se zredila za 5kg!!! Mislim a je to sploh mogoče ob isti prehrani kot ponavadi zredit se v 10 dneh 5kg??? Tko da sem zdej na +9 Kako +9? Celo nosečnost samo tolko? Saj to ni nič, kaj se te sekiraš?
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:38:33
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka24 Glede kilogramov...kle pri moji G imajo neki vago narobe...in to resno mislim, ker na zadnjem pregledu 10 dni nazaj mi je kazala, da sem celo shujšala 2 kg, pol pa dons po desetih dneh stopim gor mi pa kaže da sem se zredila za 5kg!!! Mislim a je to sploh mogoče ob isti prehrani kot ponavadi zredit se v 10 dneh 5kg??? Tko da sem zdej na +9 Najboljše, da se doma tehtaš in potem vidiš kako kaže pri G.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:40:23
|
|
|
|
naty28
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Ne vem, kako je jedla in kako ni, vem samo ,da sem jo videla kakih 14 dni pred porodom in po treh mesecih. Sem dobesedno odprla usta. Sicer pa nevem koliko stradat že ni mogla, ker je dojila, ker drugače pa mleka ne bi imela. Sem ji pa pošteno fovš! Jaz bi tudi rada, da bi bilo tako! Te pa treba 100% dojit , mogoče je to recept, jaz se bom ful trudla da bom dolgo dojila
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:41:14
|
|
|
|
zoey
|
Zoey huda!!! Napišem prosti spis, pozabim kopirat, hočem objavit, pa me rukne ven Grdi grdi RR (upam, da me ne bojo ukinl ) Vidim, da dans reklame laufajo Jaz sem se pa danes nekaj novega naučila. Ženska pri G dobi nek obrazec v 3 izvodih. No, mogoče ( ) sem že kdaj omenila, da je moj G en velik šalabajzer, sestra mu pa družbo dela. In noben ne bev ne mev, liste mi je zgleda sestra zataknila med ostale, tetka na CSD je zgleda enega vzela, sicer ne vem kdaj pa kako ga je našla, ampak je že spretna. Sem bila zmenjena z bivšo sosedo, ki je tudi marčevka in pravi, da mora še v ZD to nest, pa razmontiram svojo MK in najdem 2 listka. Moj G ni bil niti toliko živahen, da bi svojo kopijo dal v kartoteko. Noooo, mogoče jo bo pa ju3 vzel ... not Pol sva šli na en dolg čvek in kofi in je pasalo. Se mi je pa potem grozno mudilo kuhat, pa se mi v bistvu ne bi bilo treba mudit, ker je lubo v izi prišel 40' kasneje. In seveda je v času, ko je bil priden in točen, pozabil, da mi je pa fajn, če pokliče, če ga ni, a ne Ajflček naj pa strada Seveda sem ga nahranila, ampak ful ne maram sama jest kosila. Ta le domača prevzgoja mi ne gre
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 16:48:36
|
|
|
|
zoey
|
Oh, spet debata o kilcah ... jaz imam danes okroglo, pa ne obletnico Pa tud 10 ni Sam jaz upam, da se bomo pol skregale in bojo hotle stran
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 17:22:36
|
|
|
|
mammamia
|
vsem en lep pozdrav iz P! Sem šla na kontrolo in ctg, pa so me kr not zadržali. Po tistih injekcijah flosterona je moj postal bolj zaspan in stanje se nić ni spemenilo, vćasih se je komaj parkrat ćez cel dan pemaknil, danes pa je tudi ctg bil "zaspan", pa se je G odloćil da me kr zadrži do nadaljnega, da se stanje izboljša. Vsem ki so že rodile od srca ćestitam!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 17:29:33
|
|
|
|
zoey
|
IZVIRNO SPOROČILO: mammamia vsem en lep pozdrav iz P! Sem šla na kontrolo in ctg, pa so me kr not zadržali. Po tistih injekcijah flosterona je moj postal bolj zaspan in stanje se nić ni spemenilo, vćasih se je komaj parkrat ćez cel dan pemaknil, danes pa je tudi ctg bil "zaspan", pa se je G odloćil da me kr zadrži do nadaljnega, da se stanje izboljša. O, a si malo okolje zamenjala Saj ti nisem nič fovš Ti, ti zaspanček tvoj... No, boš pa vsaj stalno kontrolo imela in boš sigurna, da je vse ok. Drži se, pa upam, da se ne boš preveč dolgočasila, da se aktivira in se bosta šla še malo domov razvajat.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 17:29:58
|
|
|
|
Anonimen
|
hmm...jst se niti ne sekiram, ker vem da te kile so izključno od , ker hlače so mi prav še vse. Sem za foro probavala hlače izred nosečnosti, jih spravim vse čez rit, sam valda jih v trebuhu ne morem zapet , tko da teh 9 kil je šlo izključno in samo v trebuh očitno. Sekira se moja G, in mi teži da je to preveč , res pa, da že prej nisem bila lih suhica, tko da mogoče zato...jah una vaga pri G je pa res krneki...no comment! Drugač ima pa vsaka G svoje fore glede kilogramov...enim je gladko vseeno tud če se zrediš 30 kil, pa se drugače dobro počutič, no, meni teži že za +9kg, pa se tudi vso nosečnost super počutim...pol pa vedi kaj se jim plete po glavi. Nastavki za dojenje...meni jih je priporočila kolegica in sem jih šla preventivno kupit, samo še prekuhat jih morem. Ona po dveh mesecih še zmeraj doji z njimi, ker je rekla, da je brez njih muka...zdej pa ne vem...upam sicer da jih ne bom rabila, za vsak slučaj jih pa imam. Pa še eno vprašanje...midva sva se potem odločila da bova imela najprej zibelko, pa sva od nekje potegnila zibko staro 40 let, v kateri smo tudi mi spali, pa nato moji bratranci in sestrične...sva jo prebarvala in je kot nova. Zdej me pa zanima, če katera ve kje prodajajo drogove oz. palice za baldahin, ker je sicer bila zraven nekoč nekdaj, samo zdej pa manjka?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 17:56:00
|
|
|
|
naty28
|
Zaj sem se pa tak najedla pomela, pol sem ga ruknila, pa še en sadni jogort gor, mmm. Zaj pa grem malo likat pa spet cotike pripravljat, kak dolgo pač bojo moje "dormeo" noge zdržale v stoječem položaju
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 18:02:32
|
|
|
|
lenčy
|
joj punce, če bi se js sekirala glede kil, bi bla že kriza... sicer že nosečniške hlače komaj oblečem na trebuščka, ampak 1 mesec bom pa že zdržala... jih mam pa verjetn že 15kg+,ne vem točno, ker si ne upam stehtat, itak se bom pa v sredo na pregledu... zdele sm se spomnla, da bo treba it v lekarno še par stvari nabavt. dejte mi povedat, če sm kej spustila: - mandljevo olje - fiziološka raztopina - hladilno mazilo RIBODERMIN - mazilo za bradavice BEPANTHEN ali LANOLIN (katerega priporočate?) - alkohol (to pa sploh ne vem, zakaj rabm??).
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 18:08:45
|
|
|
|
zoey
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy zdele sm se spomnla, da bo treba it v lekarno še par stvari nabavt. dejte mi povedat, če sm kej spustila: - mandljevo olje - fiziološka raztopina - hladilno mazilo RIBODERMIN - mazilo za bradavice BEPANTHEN ali LANOLIN (katerega priporočate?) - alkohol (to pa sploh ne vem, zakaj rabm??). Ti lahko samo teoretično odgovorim, prakse še ni - alko lahko rabiš za popek, če se kaj vneme, drugače baje zadostuje izpiranje s fiziološko, ampak jaz ga imam, itak je vedno kaj za razkužit, če drugega ne, pa kak termometer - bepanten je treba pred dojenjem dat dol, lanolina pa ne, tako da za bradavice je boljši lanolin, bepanten je pa precej univerzalen in ga imaš lahko tudi za ritko - hladilnih mazil je tk en kup, Ribodermin pa mislim, da je una ribja mast, pa je fajn za pregibe pa gubice Ale, izkušene mame, popravite me
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 18:56:54
|
|
|
|
plamen
|
najprej čestitke novima mamicama - 3vid in sara! Lepo se cartajte! nosečka24 - tudi jaz sem na +9kg in normalno oblečem svoje hlače, do bušija seveda, škornji in prstani mi pa povejo, da ne zatekam . Tako da očitno kg niso šle v noge in rito, sam da gre pa toliko v bušija, joške, to je pa tut kar nekaj kg kaj? nastavki za dojenje - jaz jih bom imela s sabo, mi jih je sestra dala. Sem prekuhala pa bo. Ona jih je že v P rabila. V lakarno moram tudi jaz še po fiziološko in hladilno mazilo. zoey - nam so pa ravno v MŠ rekli, da Bepanten tudi ni treba spirati pred dojenjem Danes je bilo pohajkovanje po , sem komaj utegnila skuhati . No zdaj pa zlikala celo goro perila in si zaslužim crkljanje in lenarjenje. Jutri pa nova runda kofetkanja .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 19:00:30
|
|
|
|
*pupsa*
|
evo jst ti pa lahk iz prakse odgovorim rabiš alkohol za popek al pa fiziološko...jst sm mela oboje, fiziološko itak rabiš tud pol za nosek čistit če ne druzga k je prehlad....bepanten ni potrebno izpirat ker vzameš tistega ki je prav za bradavice mazat...neki z roza napisom ribje mazilo rabiš za suho kožo med pregibi...odvisno če jo otroček sploh ima...mandljevo mazilo pa za otročka za kožo lahk pa tud kakšno drugo olje za telo...npr. olivno, sej ti v lekarni povedo kako pa kaj jst sm pol stvari pol stran vrgla rabla pa sm jih full malokrat...sam nimaš kej, met pa morš kako ste drugače...men tok dol pritiska d komi hodm, moj G me pa v 9ih mescih sploh še ni pogledu dol spodaj...lahk d sm že odprta pa sploh ne vem a katero full boli med nožnico pa trebuhom, mene took peče d je za znort, sam ni vnetje, peče me sam če hodm. Moja prva nosečnost ni bla niti mal podobna tej in res nism mela nobenih težav, zdej me pa skoz neki boli pa matra
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 19:02:59
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz sem malce izginila za nekaj ur, ker sem se ustrašla grožje od zvezdici glede kg-jev! Malce za tolažbo...meni polno dojenje ni NIČ pomagalo pri raztapljanju maščobic....Kg-ji so bili vztrajni vse do konkretne diete, ki pa sem se je lotila šele po prenehanju dojenja. Zoey, ti imaš pa res izbranega G, verjetno še mojega prekaša! Mammamia, upam, da bo vse ok! Drži se! Rodit ti pa še ni treba!!! Nosečka, kaj pa če bi kakega mizarja poprosila, da ti tisto naredi??? Ne vem niti, kaj točno ti manjka! Drgač dvomim, če kje prodajajo samo kose. Ali pa v Lip Poljčane pokliči in vprašaj. Lenčy, alkohol se rabi za oskrbo popka. Res je nekaj patronažnih pristaš fiziološki raztopini, a se po alkoholu popek hitreje zaceli in preprečuje gnitje. Vsekakor boš tako delala kot ti bo patronažna pokazala. Bepanthen in lanolin sta zame oba nepogrešljiva. Bepanthen je primeren za nego celotne dojenčkove kože (tako kot ribodermin), pa kakšne manjše rane hitreje pozdravi, tudi za ritko je fajn... Lanolin pa tako kot je rekla Zoey. Jaz sem oboje uporabljala, le da Bepantena nisem imela za bradavice, lahko bi ga pa tudi. Jaz sem pa kupila eno dekco za . Sem šla najprej v eno trgovino, kjer so mi enako veliko dekco, le da je bolj na bazi kovtrčka, hoteli prodati za 36€!!! mi je bilo čisto predrago! Sem nato zavila še v Wenice in dobila dekco iz velurja + kapco za malo manj kot 8 €.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 19:29:10
|
|
|
|
lucika
|
eh, pa se ta 22.2, ki mi je taaaako lep datum, izteka. torej danes očitno ne bo nič...lahko počakam do naslednjega vikenda zdaj, zdaj mi je vseeno... nosečka, na galeb.eu vem da prodajajo posebej ta stojala za baldahin. pa verjetno tud v kakem bc ali pikapolonici, pač tam, kjer prodajajo posteljice in posteljnino. meni pa so prvo šle kg dol v treh tednih. do moje teže izpred nosečnosti. ki je bila čisto naravna: koliko sem pač jedla preveč, tolk je bilo kg preveč..oziroma so stale ob konstantno enaki prehrani. kar je uuu preveč..ampak vsaj one v nosečnosti naložene so šle same od sebe dol. po kg na dan ko sem prišla domov. zdaj upam na podobno, al pa kaj v minus, če si lahko zbiram:)))
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 19:37:58
|
|
|
|
lakaya
|
hey bejbe Evo js sm se vrnila iz P, k sm se šla pokazat, ker mi popadki (neredni) ne popustijo in me matrajo že par dni. Tko da mi je CTG v tiste pol ure večkrat skoču na 80, pa je bla glih moja G dežurna HB da me je pogledala še dol. sm odprta 2 cm, je rekla da me zaenkrat še spusti domov, ampak če popadki začnejo bit še močnejši in bolj redni pa TAKOJ v P. Sara 2007 in 3vid ČESTITKE , pa vse NAJ NAJ
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 19:40:51
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Jaz sem malce izginila za nekaj ur, ker sem se ustrašla grožje od zvezdici glede kg-jev! Malce za tolažbo...meni polno dojenje ni NIČ pomagalo pri raztapljanju maščobic....Kg-ji so bili vztrajni vse do konkretne diete, ki pa sem se je lotila šele po prenehanju dojenja. To se zdaj samo ven vlečeš.. Da ne bom potem huda lucika - kako pa kaj tvoj pritisk? Se je že kaj umiril? mammamia - da bo vse ok.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 19:41:52
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: lakaya hey bejbe Evo js sm se vrnila iz P, k sm se šla pokazat, ker mi popadki (neredni) ne popustijo in me matrajo že par dni. Tko da mi je CTG v tiste pol ure večkrat skoču na 80, pa je bla glih moja G dežurna HB da me je pogledala še dol. sm odprta 2 cm, je rekla da me zaenkrat še spusti domov, ampak če popadki začnejo bit še močnejši in bolj redni pa TAKOJ v P. Sara 2007 in 3vid ČESTITKE , pa vse NAJ NAJ Potem, pa očitno bo tudi nekaj pri tebi kmalu. Še dobro da si se šla pokazat.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 19:43:12
|
|
|
|
*pupsa*
|
joooj punce jst ne vem kaj nej nardim...tale špikanje v nožnici je za znoret, zdej pa še na netu berem da je to kao posledica odpiranja MV....sploh ne vem kaj nej nardim, pregled imam pa šele 3.3....pa še to ne vem a me bo pogledu spodaj al ne, ker do sedaj me še ni...jst pa komi hodm tok me špika
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 22.2.2010 19:49:20
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: *pupsa* joooj punce jst ne vem kaj nej nardim...tale špikanje v nožnici je za znoret, zdej pa še na netu berem da je to kao posledica odpiranja MV....sploh ne vem kaj nej nardim, pregled imam pa šele 3.3....pa še to ne vem a me bo pogledu spodaj al ne, ker do sedaj me še ni...jst pa komi hodm tok me špika Jaz tudi vedno jamram glede tega. In me G noče in noče pogledati če sem kaj odprta. Je rekla da ni pomembno. Tako, da jaz ti pravim.. če ni krčov, odtekanja vode ali kakršnegakoli krvavega izcedka je brez veze. Lahko, pa vseeno mogoče pokličeš in povprašaš. Jaz govorim iz izkušenj, ker jaz vedno to jamram, pa me do sedaj ni pogledala še niti enkrat. In to G v P . Pravi, pa tudi da je boljše pustiti čimbolj namiru. Da pa boš sama bolj mirna pa le pokliči.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?