|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 3. del
22.2.2010 22:40:34   
naty28
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

naty28, kaj ti naj rečem....če greš danes v p, boš tam ostala. pušenjak pravi, da je kriza pri 150/100, jaz imam navodila, da grem not pri 145/95. merilo bi se naj 4 krat zaporedoma v roku par ur, ne samo enkratna meritev. če narediš paniko, naredijo oni še večjo.

sama bi počakala do pregleda, če je jutri. oziroma bi si merila vsake pol ure, pa ležala seveda. in če bi še rastlo, bi šla. ne vem, ponoči te bodo itak v pojstlo fliknili in merili, nič drugega.

koliko si pa drugače nameriš?

v prvo sem imela take pritiske, okol 150/95, tam sem jim potem ležala več kot en teden, preden so mi sprožili. šla pa sem not, ker me je poleg meritev in groznega zatekanja, začela bolet še glava...

sicer pa ne mene poslušat, jaz imam tud napotnico v torbi, za takojšen sprejem...pa se zanašam še na 6 čut, ne sam na merilec... ok, zdaj imam večjo dozo tablet in mi pride do 150/85, več ne. pa sem glasna in pametna. odloči se kot čutiš, sama boš najboljše vedela.

Zaj sem si spet zmerla pa je blo 140/90, tak da je zgornji padeluser posted image
Sem pa mela skozi čez nosečnost vredu pritisk, vedno 130/70, 130/80(to je blo nazadnje), tak da si bom danes še zmerla te pa bom vidla če bo še padal

5.4.2010 ob 5.04 min. nas je razveselila lepotička Lara!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
22.2.2010 22:55:04   
aygo
Za v P (in kasneje tudi za doma) priporočam poleg lanolina in bepanthena (za ritko in bradavice) še komprese od multi mam za bradavice... Uuuf balzam za bradavice user posted image

Okoli popadkov... Mi je malo nerodno, ker sem že drugič noseča, pa ne vem (sem imela prvič cr)... Ko imaš popadke, se otrok torej ne giba? Ker moj se giba, boli pa ko 100 user posted image Malo me zraven še črviči v jajčnikih, boli me vse od spodaj, tudi špikne me kdaj v nožnici, pa križ me konstantno boli... Boli pa ful, ko se user posted image premika in preteguje, prav dol me tišči... Predvidevam, da to še niso popadki? Joj, hvala bogu, da imam jutri pregled. KOmaj že čakam user posted image

(odgovor članu naty28)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
23.2.2010 0:04:35   
naty28
Tak, zaj sem si lase oprala,postrigla,se stuširala, še pol ure pa pride mojuser posted image iz službe, te pa spat, da se fajn naspim do jutri, ker mam pregled, popoldne pa še predavanje za epiduralnouser posted image . Zgleda da mi bo uspelo, to zrihtat pred porodomuser posted image

Te pa lahko noč vsemuser posted image

5.4.2010 ob 5.04 min. nas je razveselila lepotička Lara!

(odgovor članu aygo)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
23.2.2010 0:22:03   
3Sonček3
Punce, če js danes nebom rodila, pol do roka nebom. Že od učerej ponoči mam "krče" v spodnjem delu trebuha. Ampak nevem če so to popadki ker mi je sestra v P rekla da so popadki čez ceu trebuh, mene pa špika samo cca.15cm dolžine vodoravno v spodnjem delu. Pa sm šla mert in usak tale krč traja 30 sek, na kolk časa se pojavljajo pa nism uspela. Uglavnm zaspana sm ko norc, boli pa ko dva norca in ne morm zaspat. Me je pa G naroču jutr zutrej ob 8-ih tko da komej čakam da ga vidm, upam da me bo tut na CTG prklopu in da me bo tut jutr tko krčlo, da vidm če je to to al kaj za enga user posted image .

< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 23.2.2010 0:25:03 >

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu naty28)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
23.2.2010 1:43:52   
ursa_p
Cer ... al pa dobro jutro!

Evo ... tudi pri nas se je zacelo.

Z dragim sva malo user posted image in 4 ure za tem pristala v porodnisnici. Na CTG-ju so se kazali popadki, vendar ni bilo dobro nastimano, tako da se ni videlo kako mocni so. So bili pa redni. In me sprejme sestra al babca v sobo in ugotovi, da sem odprta 2 cm in da gre iz mene ze neka sluz - ne vem, ali je mislila plodovnica al kaj ??? Pa pravi ... tole je pa za rodit ... jaz sem mislila, da se ji bom zjokala kar tam na stolu. Me je sicer tolazila, da ni nic narobe in da imam trebuh ze dovolj velik (ne vem ali to pomeni, da je tudi otrok dovolj velik al kaj), no, potem pa je poklicala na oddelek in ker ni bilo NOBENE PORODNE SOBE FREJ, sem lahko odsla domov. Mi je povedala, da bi morala v nasprotnem primeru stoje cakat na sobo - ce ne bi bila tako blizu doma. user posted image Naj bi imela malo krvavega izcedka, ce bi ga bilo pa veliko, pa takoj nazaj, je rekla ali pa ce bodo popadki na 5 minut ali pa ce mi odtece voda.
Midva sva sla domov, jaz na levi bok in stopat popadke. So bili do prejle nekako redni na 8 minut. Zdej se je malo umirilo, tako da upam, da bom se nekaj casa ostala doma. Izcedka pa do sedaj sploh se ni bilo. Sem malo pomirjena, ker nikakor nisem zelela vceraj ali danes rodit. No, upam, da se ne bom..

Smo sli pa vceraj na en res lep sprehod okoli Gradiskega jezera, hoje je bilo cca 4,2 km, pa sem mogoce malo pretiravala ... ampak mi je pa zelo pasalo hoditi po soncku v tako lepi naravi (pa skoraj celo pot je bilo vse ok, edino na koncu sem se morala malo ustaviti). Se sinko je prehodil skoraj celo pot okoli jezera. Je bilo pa tako toplo, da smo bili lahko kar brez bunde. Upam, da bo kmalu spet tako lepo vreme.

Internist ... jaz sem narocena tudi 3.3. pri internistu (kot ti zvezdica), ampak ne vem, ce bomo docakali ta datum. Sem pa narocena pri njej zato, ker moja g ne ve ali naj mi dajo med porodom ab ali ne, ker imamo v druzini dedno bolezen in lahko pride do krvnih strdkov. Ceprav v prvi nosecnosti temu moja g ni posvetila nobene pozornosti.

Pregled pri svoji g imam pa sele v cetrtek ... upam, da pridem do tja.

Jutri bi morala imeti zabavo ob odhodu v sluzbi, pa ocitno ne bo nic ... po moje bodo prav zalostni. Moram rect, da me je danes, ko sem sla se predat posle, sefica lepo presenetila ... mi je rekla, da so bili v teh 2 letih in pol, ko sem pri njih z mano res zelo zelo zadovoljni in da me tudi caka nagrada ... le kaj bo to? Sem bila ful vesela!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej pa cist zares dovolj, saj je zadnji cas, da grem spat.

Lahko noc!

PS: Cestitke tudi tukaj vsem novim mamicam. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
23.2.2010 7:32:24   
lucika
dobro jutro!

po celi noči brez veznih in težkih sanj, ne morem niti spat več...tak da sem že tu in me malo skrbi da mi bo danes še dolgčas:(

ursa_p, upam, da se ni ustavilo in da si že kje na poti v p. kaj češ čakat, takole nepričakovano je po moje najlepše...

3soncek3, upam, da ok rihtaš pri g danes. tudi tebi želim isto kot urši... da ne bodo vse bolečine zastonj in čez par dni jovo na novo in spet in....drži se!

naty 28, tudi tebi vse ok! včeraj te nisem direkt v p poslala. ampak, če ti pritisk ne bo padel, te g sigurno bo!tak da se le pripravi, pa torbo zraven in take malenkosti...

aygo, kaj naj rečem? sem čisto na istem, z vsemi tvojimi simptomi. s tem da boš ti kmalu rešena, jaz pa bog si ga vedi kdaj. imam pa jutri pregled... mu bom tudi zatežila, naj me pogleda. saj ni težko, ko vpraša, če je kaj izcedka, rečeš jaaaaaa, pa si že na mizi tudi:) mi je bil pa včerejšnji datum tak fajni, zdaj mi je pa pravzaprav vseeno.
se mi pa zdi, da me nekaj eno uho boli, pa mojega grlo, tak da ja, kooomaj čakam da za finale še zbolimo.

pri nas imamo pa viharje. piha kot za stavo. me je kr strah, ko sem sama doma, kaj če nam kako streho vtrga. ok, pol malo ven gledam in vidim, da je zelooo veliko stvari, ki jih bo neslo pred našo streho, pa jih ne...pa se malo potolažim.

torej, katera bo naslednja, urša?
držim pesti...

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
23.2.2010 8:04:04   
Anonimen
dobro jutrouser posted image
Jst sem danes mal bolj zgodnja. Sem včeraj popoldne spala kot ubita, ker sem morala za na pregled zgodaj vstat (nisem več navajenauser posted image ), tako da se je to poznalo na današnji noči. Ma ne morem verjeti, da je zunaj tako lep sončni vzhod, ptički so dans ful nekam glasni, toplo je tudi bolj...skratka pomoje je pomlad že čisto pred vratiuser posted image .

ursa_p...pa ne moreš še rodit no, sem še jst pred tabo po seznamuuser posted image

Pri meni se še čisto nič ne kaže da bi kaj bilo. Mi je mami včerej rekla, da če sem kaj po njej bom še 14 dni čez rok s trebuhom doma viselauser posted image , kot je ona pri nas vseh treh. Bo treba mal več akcijeuser posted image , pa dooolgih sprehodov, pa kakšne tople kopeli... Samo do četrtka še počakam da bomo donošeniuser posted image user posted image user posted image user posted image .

naty28...pritisk pejd pa le pokazat ginekologu, ker jst sem imela malo manj kot ti, pa me je že na vse možne preiskave poslala, tako da...pomoje se ni za igrat s tem.

(odgovor članu naty28)
  Neposredna povezava do sporočila: 3132
23.2.2010 8:13:35   
Jessy
Dobro jutro!

vidim, da je cela akcija med Marčevkami! Tista, ki bo prva šibala, naj čim lažje opravi!!!

Jaz sem že od 6h budna, pa sem se do zdaj svaljkala po postelji. Prej sem klicala h G in preverila, če drži, da je odsoten, pa so rekli, da dela in da so pozabili dati dol z interneta obvestilo, tako da se zdaj zrihtam in grem na CTG, potem pa še k prijateljici na kavico.

Se slišimo pozneje!
pa pa

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
23.2.2010 8:53:50   
Zvezdici
Dobro jutro.

Prava akcija med marčevkami.
Saj pravim.. polna luna res očitno vpliva.

Upam, da vse ki se vam kaj pripravlja, da čim lažje in hitreje rodite!
Ampak tole je pa res ekspress se začelo.

Jaz imam, pa občutek, da bo pupa kar lepo malo čez rok potegnila user posted image . Drugače sem se pa nekako sprijaznila, da bom še nekaj časa igrala pingvinčke in račke user posted image .

ursa_p - hmm.. potem če zdržiš do srede se pa mogoče vidiva. A to te je včeraj naročila ali si že od prej?

jessy - dobro opravi, pa ne pozabi poročat!

< Sporočilo je popravil Zvezdici -- 23.2.2010 8:54:31 >

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
23.2.2010 8:54:43   
ursa_p
Jutro!

Jaz sem zaenkrat se doma. Sicer me malenkost zvija, ampak ni hujsega!

Nosecka24 ... kako do cetrtka pocakas, pa boste donoseni? Jaz sem danes na 36t in 2 dneva, tako da smo ze donoseni. Ti si pa pred mano, pa boste donoseni sele v cetrtek. Nekaj nisi prav izracunala!

Lucika ... ne bi se sla rodit. No, po eni strani grem rajs rodit, kot pa da morm lezat doma, ampak upam, da bo user posted image se mal pocakal.

Popadki in brcanje ... se mi zdi, da je ena sprasevala, ce je to sploh mozno. Med fajn popadki je moj user posted image se norel po trebuhu - tako da je se bolj bolelo. Ko sem bila priklopljena na CTG, je samo sumelo user posted image user posted image - od brcanja Tko da ni nujno, da se umiri. Nekateri se umirijo preden se zacne porod.

Lp, Ursa

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
23.2.2010 8:57:12   
ursa_p
Zvezdici ... narocena sem od zacetka februarja, ker je tolk za cakat. Sicer pa je 3.3. sele naslednjo sredo. user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
23.2.2010 8:58:38   
Zvezdici

PREGLEDI NAŠIH NOSEČK

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

FEBRUAR
user posted image torek, 23.02.2010user posted image

girl79
zoey
NM
Jessy - CTG

sreda, 24.02.2010

lucika
lenčy
branka28
soni - CTG
t_anja
pinakolada
nosecka24

četrtek, 25.02.2010

vekybel
lakaya (pregl.+CTG)
aygo - CR

sobota, 27.02.2010

7lina7

MAREC

ponedeljek, 01.03.2010

lunka1 - CTG
sandrica23 - CTG, UZ

torek, 02.03.2010

lucika
zoey
Tjasa27 - pediateruser posted image

sreda, 03.03.2010

malicki
mammamia
strumf
zvezdici - CTG, UZ

četrtek, 04.03.2010

plamen - CTG
rožca26 - CR?

petek, 05.03.2010

lucika

ponedeljek, 08.03.2010

zoey
meti.v

torek, 09.03.2010

3sonček3

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO, Z DRUGO BARVO, PODČRTANO, DA SE LOČI OD OSTALEGA TEKSTA!!!!

moder zapis - pregled
rdeč zapis - UZ, morfologija

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
23.2.2010 9:00:45   
Zvezdici
IZVIRNO SPOROČILO: ursa_p

Zvezdici ... narocena sem od zacetka februarja, ker je tolk za cakat. Sicer pa je 3.3. sele naslednjo sredo. user posted image

Ja saj ravno zato.. ker sem mislila, da te je včeraj naročila za naslednji teden,  pa sem hotela rečt, da pa dolgo čakajo.
Čudno.. mene je pa šele včeraj naročila in sem prišla hitro na vrsto.

rožca, sonček - še jaz malo pomagam pri seznamčku.. se vidi da mi je dolgčas, hehe.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
23.2.2010 9:07:28   
lunka1
Dobro jutro, marčevke. Vidim, da nas je cel kup že v vrstici za porod. Tudi pri meni so kazalci za porod kar pogosti in na urniku vsak dan.. Potem pa na žallost kar minejo... Jaz bi kar že šla rodit, res user posted image

ursa_p: zadnjič si napisala, da je potrebno pse razglistiti, preden pride dojenček. Mi smo našo Luno 14 dni nazaj cepili za steklino in je dobila še 3 tablete proti glistam. A je to-to, ali je potrebno še kaj drugage napravit?

LP

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
23.2.2010 9:19:14   
Anonimen
kako do cetrtka pocakas, pa boste donoseni? Jaz sem danes na 36t in 2 dneva, tako da smo ze donoseni. Ti si pa pred mano, pa boste donoseni sele v cetrtek. Nekaj nisi prav izracunala!

Saj še nisem napolnila 37. tednov...ko dopolniš 37. teden je otrok donošen in nič prej. Jaz sem zdaj noseča 36 tednov 4 dni oz. dans je 5. dan, torej še dva dni pa bouser posted image

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4409041

(odgovor članu ursa_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 3140
23.2.2010 9:33:53   
ursa_p
Lunka ... v redu je, ja! Ne rabis nic vec. Je pa fajn zdej psa 4x na leto razglistit, ko boste imeli dojencka. Ponavadi se ga razglisti samo pri cepljenju, ampak ga je kr fajn zdej mal veckrat (4x na leto).

Nosecka24 ... hmmm ... ne vem kje sem brala, da je donosen ko dopolni 36. tednov. user posted image user posted image user posted image Potem si pa prav izracunala.

Zdej je koncno prisla iz mene krvava sluz, ampak ni bilo hujsega. Zdej naj se pa vse ustavi. Popadkov zaenkrat nimam.

Lp, Ursa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
23.2.2010 10:04:38   
vekybel
3sonček3 sporoča :

Ob 5.55 nama je polepšala življenje 43cm velika in 2060kg težka Sanja. Obe sva uredu.

Čestitke mamici in očku in veliko zdravja vsem ter veliko crkljanja. Bravo sonček user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
23.2.2010 10:08:43   
lucika
3soncek3, bravo za sanjo!!!!!!
joj, ko bi me vidle, kako se jaz tule jočem:)))) res nisem pričakovala take brzine! pošiljam lupčke, objemčke, pa še kaj....bibika mala, hiiitro hočemo slikce, si kr predstavljam kaki lepi drobižek je!

Bravo mami, super si tole zrihtala!

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
23.2.2010 10:10:24   
vekybel
3sonček3 vas lepo pozdravlja.

Rodila pa je zato, ker se ji je odluščil čep in je rodila v 3 urah, rekla je da so popadki bili zmerni edino zadnja dva sta bolj bolela in vse je šlo uredu.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
23.2.2010 10:14:09   
t_anja
Čestitke 3sonček3 za user posted image ! Zdaj se je pa res začelo. PDP je mela en dan za manouser posted image user posted image user posted image user posted image . Zdaj se je pa res začelo.user posted image user posted image user posted image

Lepo se crklajte in veliko lepih trenutkov. Sam to je blo pa expres user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
23.2.2010 10:17:06   
t_anja

Zdej je koncno prisla iz mene krvava sluz, ampak ni bilo hujsega. Zdej naj se pa vse ustavi. Popadkov zaenkrat nimam.

Lp, Ursa

A se ti je odluščil čep? A ni čep podoben krvavi sluzi....user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
23.2.2010 10:19:22   
vekybel
IZVIRNO SPOROČILO: t_anja

Lp, Ursa

A se ti je odluščil čep? A ni čep podoben krvavi sluzi....user posted image

E ja to je to in se mi zdi da bo ursa naslednja.

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
23.2.2010 10:20:42   
Anonimen
OMG  a boste vse predčasno rodile...noge skup držat pa bouser posted image

3sonček3user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke za malouser posted image Sanjouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu t_anja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3148
23.2.2010 10:26:32   
ursa_p
3soncek3 ... iskrene cestitke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma ne vem, je rekla babca vcerej, da more ta krvava sluz iz mene, ce jo bo pa veliko, morm pa takoj nazaj. Prvic se mi ni odluscil cep, tako da ne vem kako izgleda. V prvo sem imela samo popadke, mehur so mi pa oni predrli, tako da se je potem zacelo na ornk.

Ne, nocem bit jaz na vrsti!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
23.2.2010 10:30:51   
malicki
Naty28 - na predavanje o epiduralni grem v ZD v Mb. Se vidiva user posted image

Sonček - čestitke za pupiko. Joj sem kar fauš za tako brzinski in neboleč porod, ker jaz itak te sreče ne bom imela user posted image

Tak zdaj pa grem spet malce zapravljat. Včeraj je šoping tako pasal user posted image

Aja če katero zanima in slučajno potrebuje novo pižamo - Beti ima 60% znižanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?