ursa_p
|
Cer ... al pa dobro jutro! Evo ... tudi pri nas se je zacelo. Z dragim sva malo in 4 ure za tem pristala v porodnisnici. Na CTG-ju so se kazali popadki, vendar ni bilo dobro nastimano, tako da se ni videlo kako mocni so. So bili pa redni. In me sprejme sestra al babca v sobo in ugotovi, da sem odprta 2 cm in da gre iz mene ze neka sluz - ne vem, ali je mislila plodovnica al kaj ??? Pa pravi ... tole je pa za rodit ... jaz sem mislila, da se ji bom zjokala kar tam na stolu. Me je sicer tolazila, da ni nic narobe in da imam trebuh ze dovolj velik (ne vem ali to pomeni, da je tudi otrok dovolj velik al kaj), no, potem pa je poklicala na oddelek in ker ni bilo NOBENE PORODNE SOBE FREJ, sem lahko odsla domov. Mi je povedala, da bi morala v nasprotnem primeru stoje cakat na sobo - ce ne bi bila tako blizu doma. Naj bi imela malo krvavega izcedka, ce bi ga bilo pa veliko, pa takoj nazaj, je rekla ali pa ce bodo popadki na 5 minut ali pa ce mi odtece voda. Midva sva sla domov, jaz na levi bok in stopat popadke. So bili do prejle nekako redni na 8 minut. Zdej se je malo umirilo, tako da upam, da bom se nekaj casa ostala doma. Izcedka pa do sedaj sploh se ni bilo. Sem malo pomirjena, ker nikakor nisem zelela vceraj ali danes rodit. No, upam, da se ne bom.. Smo sli pa vceraj na en res lep sprehod okoli Gradiskega jezera, hoje je bilo cca 4,2 km, pa sem mogoce malo pretiravala ... ampak mi je pa zelo pasalo hoditi po soncku v tako lepi naravi (pa skoraj celo pot je bilo vse ok, edino na koncu sem se morala malo ustaviti). Se sinko je prehodil skoraj celo pot okoli jezera. Je bilo pa tako toplo, da smo bili lahko kar brez bunde. Upam, da bo kmalu spet tako lepo vreme. Internist ... jaz sem narocena tudi 3.3. pri internistu (kot ti zvezdica), ampak ne vem, ce bomo docakali ta datum. Sem pa narocena pri njej zato, ker moja g ne ve ali naj mi dajo med porodom ab ali ne, ker imamo v druzini dedno bolezen in lahko pride do krvnih strdkov. Ceprav v prvi nosecnosti temu moja g ni posvetila nobene pozornosti. Pregled pri svoji g imam pa sele v cetrtek ... upam, da pridem do tja. Jutri bi morala imeti zabavo ob odhodu v sluzbi, pa ocitno ne bo nic ... po moje bodo prav zalostni. Moram rect, da me je danes, ko sem sla se predat posle, sefica lepo presenetila ... mi je rekla, da so bili v teh 2 letih in pol, ko sem pri njih z mano res zelo zelo zadovoljni in da me tudi caka nagrada ... le kaj bo to? Sem bila ful vesela!!! Zdej pa cist zares dovolj, saj je zadnji cas, da grem spat. Lahko noc! PS: Cestitke tudi tukaj vsem novim mamicam.
|