|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kljub mladosti bomo mamice :)
20.2.2010 15:50:57   
L009
sej ne da bi starši skrbel zanga, ampak da ti pomagajo, sploh če si sam. to da bi starši skrbel za tvojga otroka, je res isto kt če bi mel svojga.ampak mlade mamice itak nimamo dost izkušn, da bi same skrbele za otroka, sej ni nujno da ti pomagajo fizično, loh tut s kšnimi nasveti...
men se tut ne zdi prou da nardiš otroka pol ga pa staršem "daš" da ga oni skos rihtajo, rajš počakaš tok da se pučutš zreu za otroka, pa tut če je ful pozn to.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3751
20.2.2010 15:59:45   
Tincy90
Js se čist strinjam z emibu. Drgač pa kar se tiče staršev, nekateri (po mojm so to zlo redki taki) svojga otroka k je noseč milo rečeno zavržejo - moj primer. Js d bi ostala brez partnerja nvem kko bi, ker zame moji starši ne obstajajo več. Žalostno ja...k tko zdj kdaj ražmišljam, js svoje punčke ne bom in ne bi mogla nikol tko zavržt kr jo mam preveč rada pa tud ni zmeri vse tko črno kt se najprej mogoče zazdi. To se tud strinjma d te generacije k prhajajo so čedalje bl otročje. Ma js tko pravm, k se boš počutu odgovornga in odraslga sam pr seb pa da maš določene pojme razčiščene v glavi pol se spuščej v to, da boš za nekoga ceu čas skrbeu, ga meu rad in mu biu v oporo in na voljo 24ur na dan.

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu L009)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
20.2.2010 18:44:07   
donna22
emibu, saj imaš prav, ampak L009 je najbrž mislila na pomoč - se pravi, da ti starši tu in tam otroka vzamejo za 2, 3 urce, pa potem, ko je malo večji, za kak vikend na počitnice itd. Poleg tega pa stari starši itak radi sami kaj prinesejo za vnukeca itd.user posted image

L009, si pa postala res zelooo mlada mamica ... Joj, jaz v tistih letih - ni šans, niti malo pripravljena, to je blo 1000 km stran od meneuser posted image user posted image Ampak res probaj šolo končat, kot pravijo nekatere; sem napisala tudi en post nekaj postov nazaj o tem, kako se je moja mama počutila pred ostalimi in tudi pred nama, svojima otrokoma, ker je bila brez vsake šole.

tincy90, kaj pa se je pri tebi doma zgodilo, če ni skrivnost?  Ste se zelo sprli, ko so izvedeli, da si noseča?
No, moram rečt, da jaz tudi, če razmišljam vnaprej, nisem najbolj navdušena nad tem, da bi moja punčka bila noseča pri 16, 17, 18h letihuser posted image user posted image Ampak če bi tako naneslo, bi jo definitivno podpirala in ji pomagala. Ne znam si predstavljat, da bi ji kdaj koli obrnila hrbetuser posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 3753
20.2.2010 18:56:26   
mladika
Pozdravljene!
pa da še jaz svoje povem,če lahko...?!sicer sem tu že pisala,samo sem bolj aktivna na drugih temah,ker z mojim dragijem se še trudiva za user posted image .sva v 5.krogu.Pa da najprej pohvalim vse,ki ste zelo mlade postale mamice,res pogumno od vas.Kar se pa let in izobrazbe tiče,sama sem stara 22 let,sem v drugmu letniku faxsa(ponavljam) in se počutim zelo zrelo in odgovorno za svoja leta in sem povsem pripravljena skrbeti za user posted image .Čeprav tko kot ste same napisale,nobena ne ve kaj jo čaka dokler sama ne postane mamica,pa čeprav ji vse govorijo kako bo,je usaka mamica in pa seveda user posted image zgodba zase.Kar se pa "zdajšnih" otrok tiče so pa čedalje bolj otročji,jst mam sestro staro tolk kot ti emibu pa si sploh ne predstavljam da bi bla user posted image in skrbela za user posted image ,ker še zase ne more poskrbet!!Pa od mojga nečakinja je stara 18 let pa si tut ne predstavljam da bi mela user posted image .Pač nekateri prej dozorijo eni pa pač kasneje ali pa nikoli-jah tut to se zgodiuser posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 3754
20.2.2010 19:15:51   
emibu
Ja pomoje je tut to tko da leta niso več odvisna od starosti pa ne samo v takem primeru mlada mamica ampka sem tut že slišala k so sprašval punco pr 30 ja kaj pa ti čakaš in je povedla da noče met otrok in da hoče žurat..se pravi pr 30 bi teoretično lahko postala mal bol odgovorna ne..ampak pač ni.
ja seveda glede pomoči tako da ti ga uzamejo na počitnce al pa pomirkajo to vsekakor da taka pomoč,samo moti me pa da bodo potem oni cel dan pr njem ti boš pa žurala,zapravljala denar za cote in parfume itd. starši mu bodo pa plenice kupoval take stvari mene motjo!

(odgovor članu mladika)
Neposredna povezava do sporočila: 3755
20.2.2010 22:53:54   
davorjeva pikica
dejte kej rect kaj ste tok tih...dejte kako temo odprt :)

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3756
20.2.2010 23:06:28   
Aninchy
Haha saj bi pisala, pa trenutno ne pašem v nobeno temo!

Nisem še mamica, pa tudi delam ne na user posted image , v bistvu sem sredi pričakovanja user posted image pa sem mislila, da bom imela kaj za brat, ker nimam kaj za počet trenutno, pa vidim, da ste čisto drugačne poti ubrale user posted image .

Pri meni se trenutno ne dogaja nič posebnega, razen tega, da so čedalje pogostejše bolečine v križu (če ve katera, kako se jih znebim, kar povejte!!), aja pa moj hišni zajček je zbolel user posted image . Ima vnetje srednjega ušesa in mora jemat antibiotike. Je pa kar problem, ker mu jih jaz ne smem dajat zaradi nosečnosti, pa je ta odgovornost padla kar na mojo mami user posted image . Še dobro, da ni imela nič kaj proti user posted image . Kako pa ste ve preživele dan? Dajte se malo razpisat ker jaz spet ne bom mogla spat in bi rada malo brala vaše dogodivščine user posted image

Lp user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu davorjeva pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
20.2.2010 23:14:27   
davorjeva pikica
ola punce...
jz pa z mojim musko poslusam...pa mal pogovor...mal je dolgcasa zto tud jz upam da bote kako debato dali...
fajn se mejte...

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3758
21.2.2010 10:39:32   
born*to*be*wild
Aninchy na ZS sem ti poslala nekaj v zvezi s temi bolečinami v križu, pa si malo preberi če te zanima.

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3759
21.2.2010 11:00:41   
emibu
upam da bo tole usem študentkam kaj pomagalo..

user posted image PREŽIVNINSKA OBVEZNOST: Da bi kot študent - starš lahko na centru za socialno delo zaprosil za republiške denarne pomoči, ki so naštete v nadaljevanju, si moraš najprej urediti preživljanje zase s strani svojih staršev (če si mlajši/mlajša od 26 let) in preživljanje svojega otroka s strani njegovega očeta/matere, če niste prijavljeni kot dvostarševska družina. Preživninska obveznost izhaja iz starševske pravice, ki zagotavlja otroku, da ga starši preživljajo do njegovega 18. leta, če pa se redo šola, ga morajo starši preživljati do 26.leta. In ker morajo po zakonu najprej starši preživljati otroka, šele če starši otroku ne morejo zagotoviti dovolj sredstev za preživljanje, je le-ta upravičen do pomoči s strani države. Novi zakon je stopil v veljavo 1.maja 2004. Dogovor o preživnini zase (če si starejši od 18 let in mlajši od 26 let), lahko skleneš skupaj s starši pri notarju - če ste glede zneska preživnine sporazumni. Če pa nastane glede zneska spor, moraš pri pristojnem okrožnem sodišču vložiti tožbo za preživnino. Glede preživnine za svojega otroka pa se pri notarju ne boš mogel dogovoriti (ker tvoj otrok še nima 18 let), zato moraš za določitev preživnine svojega otroka vložiti (enako kakor zase) tožbo za določitev preživnine pri pristojnem sodišču.
Ko dobiš na sodišču potrdilo, da je postopek sprožen, odneseš to potrdilo na center za socialno delo, kjer to potrdilo upoštevajo kot dokaz, da preživnine še ne prejemaš in zato je tvoja pomoč toliko višja. Ko je preživnina enkrat določena, se ti le-ta upošteva kot dohodek in tako je znesek državne pomoči enak maksimalnemu znesku, zmanjšanemu za dohodke (kamor spada tudi preživnina).

user posted image   DODATNO ŠTUDIJSKO LETO :  Vsaki mamici študentki pripada dodatno študijsko leto za vsakega živorojenega otroka v času študija. To nam zagotavlja 70. člen Zakona o visokem šolstvu. V praksi to pomeni, da lahko mamica študentka ali dvakrat ponavlja ali podaljša absolventski staž za eno leto več kot ostali študenti, saj zakon ne določa, kdaj mora mamica pravico do dodatnega študijskega leta izkoristiti.
user posted image   REPUBLIŠKA ŠTIPENDIJA: Politika dodeljevanja republiških štipendij študentskim družinam je opredeljena predvsem v 12. in 42. členu Pravilnika o štipendiranju, ki pravita, da se »v primeru zakonske zveze kandidata ali v primeru, ko ima kandidat otroka…dohodek staršev ne upošteva« in pa, da »štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto miruje in se ne izplačuje, če štipendist ni izdelal letnika in mu je dovoljen ponovni vpis v isti letnik, razen če letnika ni izdelal iz opravičljivih zdravstvenih razlogov ali materinstva;…«. Poleg tega je še možnost, da študent-starš svojo vlogo za pridobitev republiške štipendije vloži tudi med letom (30 dni od otrokovega rojstva), saj z rojstvom otroka večina kandidatk/ov staršev izpolnjuje materialni pogoj za pridobitev štipendije.
user posted image   POMOČ ZA OPREMO NOVOROJENCA:  Denarna vrednost pomoči za novorojenca znaša v letu 2005 57.190, 00 sit, toda paketov še niso spremenili, zato so v primeru, da se odločijo za paket, upravičeni tudi do izplačila razlike v denarju. Višina se usklajuje enkrat letno z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin.  Pravico uveljavlja mati ali oče pri centru za socialno delo, ki je krajevno pristojen po materinem stalnem prebivališču (oziroma, če ga mati v RS nima, uveljavlja pravico oče). Za pridobitev opreme potrebujejo potrdilo ginekologa o predvidenem datumu poroda, fotokopije osebne izkaznice oziroma potnega lista, davčne številke, EMŠO in bančne kartice. Vlogo za pridobitev pomoči ob rojstvu otroka morajo vložiti v času od 60 dni pred porodom in 90 dni po njem.
user posted image   STARŠEVSKI DODATEK: Pravico do starševskega dodatka ima vsaka mati, ki ne izpolnjuje pogojev za dodelitev denarnega nadomestila za čas porodniškega dopusta ali drugega nadomestila plače in je državljanka Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Sloveniji. To je nekakšno nadomestilo porodniške za vse nezaposlene matere, torej tudi študentke. Trenutno znaša starševski dodatek 40.030,00 sit mesečno in traja 365 dni. Izplačevanje se začne, ko na CSD pošljete otrokov rojstni list. Vse ostale priloge sovpadajo s tistimi, ki ste jih vložili za pridobitev opreme za novorojenca. Na CSD povprašaj ali je potrebno ta dokazila prinesti znova ali lahko uporabijo že pridobljena.
user posted image   OTROŠKI DODATEK: Otroški dodatek pripada otroku,če ima stalno bivališče v Republiki Sloveniji (v določenih primerih tudi, če tega nima) in je slovenski državljan oziroma če ni slovenski državljan ob pogoju vzajemnosti in če dohodek družine na družinskega člana ne presega 99% povprečne plače iz koledarskega leta pred vložitvijo zahtevka. Za otroški dodatek zaprosite na Centru za socialno delo v občini otrokovega stalnega bivališča z izpolnjenim obrazcem za otroški dodatek, ki ga dobite v vsaki papirnici. Z vlogo zahtevka ne odlašajte- če ga vložite, preden otrok dopolni tri mesece, vam pripada dodatek od otrokovega rojstva, če kasneje, pa od prvega dne naslednjega meseca, v katerem je bil zahtevek vložen. V skladu s 66. členom Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih lahko uveljavljate pravico do povišanega otroškega dodatka, v kolikor otrok ni v vrtcu. Znesek otroškega dodatka se poveča za 20%. Omenjeno pravico uveljavljate na pristojnem Centru za socialno delo, s podano izjavo, da vaš otrok ni v vrtcu. Pravico do povišanega otroškega dodatka lahko uveljavljate tudi, kadar otrok živi v enostarševski družini. Če otrok živi v enostarševski družini, se posamezni znesek otroškega dodatka poveča za 10%. Enostarševska družina je skupnost enega od staršev z otroki, kadar roditeljsko pravico, skladno s posebnim zakonom, izvršuje sam. Pravico do otroškega dodatka lahko uveljavlja otrok sam, če je starejši od 18 let, in ne živi s starši v skupnem gospodinjstvu, ampak v lastnem gospodinjstvu. Pozorni bodite na datum poteka pravice (novo vlogo je treba vložit preden stare poteče). Zneski se gibljejo med približno 3.000,00 in 21.000,00 sit.
user posted image   DODATEK ZA NEGO OTROKA, KI POTREBUJE POSEBNO NEGO IN VARSTVO: Ta dodatek jim pripada v primeru, da je  otrok hudo bolan ali telesno prizadet ali otrok z motnjami v telesnem in duševnem razvoju in je namenjen kritju povečanih stroškov, ki jih imaš z nego in oskrbo otroka. Obrniti se morajo na Center za socialno delo v občini stalnega bivališča otroka, s seboj morajo imeti tudi mnenje izvedenske komisije o bolezni oz. motnji v telesnem in duševnem razvoju, ki ga dobijo na Zavodu za zdravstveno varstvo. Mesečna višina  dodatka za nego otroka znaša 18.000,00. Za otroke s težko motnjo v duševnem razvoju in težko gibalne otroke , ki potrebujejo posebno nego in varstvo, znaša dodatek 36.000,00 sit.
user posted image    DENARNA SOCIALNA POMOČ:  Do denarne socialne pomoči so upravičene osebe, ki zase in za svoje družinske člane ne morejo zagotoviti sredstev v višini minimalnega dohodka iz razlogov, na katere ne morejo vplivati. Med takšne razloge spada tudi redni (dodiplomski) študij. Ker so študente v času študija dolžni preživljati starši, velja to žal tudi za študentske družine. V praksi to pomeni, da si morajo študenti starši urediti preživnino od svojih staršev, za kar je (spet) pristojen center za socialno delo v občini stalnega prebivališča. Pomembno je vedeti, da se višina preživnine določi glede na potrebe samih študentov staršev, ne pa tudi njihovih otrok. Višina denarne socialne pomoči za družino se določi kot razlika med seštevkom minimalnih dohodkov, ki po tem zakonu pripadajo posameznim družinskim članom, in seštevkom lastnih dohodkov, ki se ugotovijo, kot to določa zakon. Minimalni dohodek za posameznega člana se v razmerju do osnovnega zneska določi po naslednjih merilih:

• prva odrasla oseba v družini 1
  • vsak naslednji družinski član 0,7
  • otrok do 18 let oz. starejši od 18 let, a se redno šola 0,3
    Višina minimalnega dohodka za enostarševsko družino se poveča za 30 odstotkov osnovnega zneska minimalnega dohodka. V lastni dohodek se štejejo : dediščine, darila, dohodki, preživnine in prejemki, ki so viri dohodnine ter vsi drugi dohodki in prejemki, čeprav niso obdavčljivi, in sicer v obdobju treh mesecev pred mesecem vložitve vloge. Pojdi na Center za socialno delo v občini stalnega bivališča in prosi za obrazec za dodelitev denarne socialne pomoči. Tega doma izpolni, priloži vsa potrebna dokazila in odnesi na center za socialno delo do 20. v mesecu. Denarna socialna pomoč se izplačuje enkrat mesečno, prvič pa se dodeli največ za tri mesece. Po izteku te dobe je treba zanjo ponovno zaprositi, če se okoliščine niso spremenile. Ponovno se lahko dodeli za največ šest mesecev.
    user posted image VRTEC: Na podlagi 32. člena Zakona o vrtcih (Ur. l. RS, št. 12/96) ter 4. in 19. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu (Ur. l. RS, št. 26/01) so »… Starši, ki prejemajo denarni dodatek po predpisih o socialnem varstvu, plačila oproščeni.«
    V papirnici kupiš obrazec, ga izpolniš, priložiš vsa potrebna dokazila ter fotokopijo odločbe za denarno socialno pomoč in vse skupaj odneseš na občino, na oddelek za socialno varstvo.

user posted image BIVANJE V ŠTUDENTSKEM DOMU: Kot študent/ka z otrokom imaš določene ugodnosti pri sprejemu in bivanju v študentskem domu (ŠD):
  • pri obravnavi prošnje za sprejem v ŠD se ne upošteva materialni položaj staršev prosilca/ke
  • pri sprejemu v ŠD se študentki materi ali študentu očetu, ki bo imel/a med študijem otroka pri sebi, k skupnemu številu točk prišteje še 100 točk
  • ne glede na rok za oddajo prošenj za sprejem v ŠD (10. avgust) lahko za sprejem v ŠD zaprosi študentska družina, če je bil otrok rojen po tem roku (prav tako tudi zaradi kakšnih drugih dejavnikov, ki vplivajo na socialni položaj družine in so se zgodili po tem roku)
  • študentske družine so nastanjene v apartmajih, katerih število je omejeno
  • v skladu z dodatnim študijskim letom ima študentka mati pravico do podaljšanja bivanja v ŠD zaradi materinstva (eno leto ne glede na število otrok).

user posted image   BONI ZA PREHRANO: Vsaka študentska družina je upravičena do nakupa 5 dodatnih bonov na mesec, če pa ima družina dva otroka, je upravičena do 10 dodatnih bonov (tisti, ki se prijavijo na razpis Solidarnostnega sklada za Pomoč v obliki plačila stroškov prehrane za celotno študijsko leto, morajo vzeti vse študentske bone naenkrat, za celi mesec vnaprej).
    user posted image   LETO POKOJNINSKE DOBE: Po zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju je država dolžna plačevati prispevek za obvezno pokojninsko zavarovanje od zneska minimalne plače za enega od staršev, ki skrbi za novorojenega otroka v prvem letu njegovega življenja, če:
  • ta roditelj ni obvezno pokojninsko zavarovan po drugi pravni osnovi
  • ima stalno prebivališče v Sloveniji
  • je otrok slovenski državljan
    Trenutno Republika Slovenija plačuje prispevke avtomatično vsem, ki so upravičeni do starševskega dodatka (vsem materam, ki so slovenske državljanke in imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji, ki nimajo pravice do denarnega nadomestila za čas porodniškega dopusta ali drugega nadomestila plače, na podlagi pisnega dogovora z materjo pa tudi očetom po 105 dneh, če izpolnjujejo iste pogoje kot mati).
    Kako do te pravice?
    Prošnjo za uveljavitev te pravice se odda na območni enoti Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje na obrazcu Zahteva za ugotovitev pokojninske dobe , ki ga dobite na Zavodu. Obrazcu je potrebno priložiti potrdilo upravne enote o otrokovih rojstnih podatkih (vključno z njegovo EMŠO ter podatki o starših), potrdilo o otrokovem državljanstvu in otrokovem stalnem prebivališču v Republiki Sloveniji v prvem letu njegove starosti. Upravna enota potrdila izda na že pripravljenih obrazcih. Na Zavod je treba prinesti tudi delovno knjižico, kamor vam vpišejo zavarovalno dobo.

user posted image SOCIALNOVARSTVENE STORITVE: Če imajo kakršnekoli težave, ki bi jih lahko uvrstil v socialno problematiko, se lahko oglasijo na Centru za socialno delo po prvo socialno pomoč, katere namen je predvsem izluščiti problem in jih usmeriti na pristojne službe- lahko tudi izven Centra za socialno delo. Če imajo znotraj družine kakršnekoli probleme v medosebnih odnosih, pri vzgoji otrok,…se lahko obrnejo na Center za socialno delo po pomoč družini na dom, ki obsega strokovno svetovanje, pomoč pri urejanju odnosov med člani ter pri skrbi za otroke. Na Center za socialno delo se lahko obrnejo tudi po pomoč pri hišnih in drugih opravilih, če so ob rojstvu otroka mamice prepuščene same sebi in tega ne zmorejo (socialni servis).
    user posted image   Opozarjamo vas na SOLIDARNOSTNI SKLAD ŠOUM, fundacijo, ki podeljuje različne finančne pomoči. Ena teh (neposredna socialna pomoč)je namenjena tudi študentskim družinam. Za vse informacije jih lahko pokličete v času uradnih ur: v ponedeljek med 09.00-13.00 uro, v sredo med 11.00-14.00 uro ter v petek med 12.00-15.00 uro na telefonsko številko 02/234-2142. Za vsa vprašanja in informacije jim lahko pišete na: solidarnostni.sklad@soum.si Več informacij lahko poiščete na njihovi spletni strani www.solidarnostnisklad.si 
    user posted image   Ne pozabite na Zavod PIP, kjer vam bodo pomagali pri vaših vprašanjih pravne ali drugačne narave in ki ga lahko obiščete osebno (poleg trgovine Noč in Dan) na Gosposvetski cesti 82, 2000 Maribor. Predlagamo vam, da prej pokličete na telefonsko številko 02/234-21-46, jim poveste zakaj potrebujete njihovo pomoč in oni vas bodo naročili za točen termin.

(odgovor članu born*to*be*wild)
  • Neposredna povezava do sporočila: 3760
    21.2.2010 16:29:59   
    Aninchy
    Uau emibu, tole si se pa dobr spomnila! user posted image user posted image user posted image

Jaz sicer nisem študentka (trenutno), pa mi bo vseeno kar prav prišlo tole user posted image

Martin (11.6.2010)
    Rok (21.10.2012)

(odgovor članu emibu)
    Neposredna povezava do sporočila: 3761
    21.2.2010 19:47:20   
    emibu
    ja se mi je zdelo da če so mlade mamice potem so tut vrjetno študentke kje umesuser posted image upam da vam bo pršlo kei prau jst sm mogla celo literatro prebrat da sm skopčala kam pašem tle je pa prau pregledno napisanuser posted image

(odgovor članu Aninchy)
    Neposredna povezava do sporočila: 3762
    21.2.2010 20:06:09   
    davorjeva pikica
    ola punce kok ste kej???
    dons biu pa lep soncn dan... z mojim sva sla kar 2x na dolg sprehod user posted image user posted image
    mam nek za uprasat...ce mi lahk pove kera kok je povedala svojim starsem in ostalim da je noseca in kdaj??(sm tok me zanima)
    lep vecer se naprej user posted image

(odgovor članu emibu)
    Neposredna povezava do sporočila: 3763
    21.2.2010 20:06:29   
    egleria
    ja treba se je fajn pozanimat, ker na CSD-ju nočjo nič povedat kaj ti pripada

(odgovor članu emibu)
    Neposredna povezava do sporočila: 3764
    21.2.2010 20:08:00   
    egleria
    IZVIRNO SPOROČILO: davorjeva pikica

ola punce kok ste kej???
    dons biu pa lep soncn dan... z mojim sva sla kar 2x na dolg sprehod user posted image user posted image
    mam nek za uprasat...ce mi lahk pove kera kok je povedala svojim starsem in ostalim da je noseca in kdaj??(sm tok me zanima)
    lep vecer se naprej user posted image

js sm povedala po nuhalni svetlini (v 13. tednu)  tk da sem pokazala slikice od ultrazvokauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3765
    21.2.2010 20:11:33   
    MoZza7
    Tako, zdaj sem se pa tudi jaz odločila, da se malo razpišem. vspodbudila me je sicer emibu, ko je povpraševala po ugodnem vozičku, ker slučajno vem za enega ugodnega : http://www.otroska-trgovina.com/products/Vozi%C4%8Dek-trikolesnik-s-prenosno-ko%C5%A1aro-svetlo-rjave-barve.html , upam, da bo kaj pomagalo.
    Berem vas že kar nekaj časa, in sicer odkar sem tudi jaz mislila da sem morebiti noseča, vendar je bila samo nepotrebna panika... :D Moja želja po dojenčku je zelo velika, in tudi dragi si ga zelo želi, vendar vstrajava, da dokončam srednjo šolo, in še kaj naprej, saj je zadeva malo napeta, glede njegove šole in službe, pa tudi sama sem ugotovila, da kljub želji še nisem popolnoma pripravljena na takšno odgovornost in si želim, da bom lahko otroku ponudila lepo življenje, brez skrbi, kako bomo živeli naslednji mesec... Najprej me čaka seveda delo na sami sebi, saj se že zdaj zelooo težko spravim k učenju, kaj šele, če bi dobila dojenčka, tako da moram poskrbet zase, da bom lahko čez čas še za malo štručko :D
    Seveda pa obožujem vse mlade mamice (ali bodoče mamice), dijakinje in študentke, ker ste zelo pogumne in vam želim veliko sreče na vaši življenski poti! Če vas ne moti, bi se mogoče tu pa tam kaj oglasila, in vas še naprej brala, ker ste res zanimive :D

(odgovor članu emibu)
    Neposredna povezava do sporočila: 3766
    21.2.2010 20:35:35   
    davorjeva pikica
    egleria- aha a drgac niso vedli da se trudita ane?? in kaksna je bila reakcija??

(odgovor članu MoZza7)
    Neposredna povezava do sporočila: 3767
    21.2.2010 22:48:14   
    Aninchy
    Hejla!

Midva sva povedala še preden sem imela prvi pregled pri ginekologu, ker nisva mogla bit tiho! Sicer nama je uspelo v 3. krogu, dokler test ni pokazal user posted image , pa nisva povedala nikomur! Najprej sva povedala staršem in ožji družini, čez 2 dni pa so že tako ali tako po večini vsi vedeli user posted image . Take novice gredo hitro od ust do ust. Drugače pa priporočam, da sta vsaj do nuhalne tiho, mogoče samo staršem zaupata "skrivnost", ker lahko pride do nepričakovanih zapletov (beri SS) in je potem težko vsem razlagat, da pač "nič ni".user posted image

Martin (11.6.2010)
    Rok (21.10.2012)

Neposredna povezava do sporočila: 3768
    21.2.2010 23:13:00   
    davorjeva pikica
    aninchy- in kaka je bila reakcija starsev in ostalih???

(odgovor članu Aninchy)
    Neposredna povezava do sporočila: 3769
    21.2.2010 23:44:17   
    Aninchy
    Nisem vedla, kak povedat, pa sem v enem trenutku kar bleknila... Par sekund je bilo čiste tišine, potem pa moja mami: a reees?! user posted image user posted image in potem nasmehi in razmišljanje, vse je bilo čudno, čeprav so nekako pričakovali, ker sva s fantom že dobrih 5 let skupaj in sva si pri njemu doma že uredila "gnezdece". Drugače pa sami pozitivni občutki, edino tistega prvega šoka ne bom nikoli pozabila! Pri kolegih je bilo pa drugače... Vsi so govorili, da sva sedaj že midva na vrsti in ni bilo posebnega presenečenja user posted image  

Martin (11.6.2010)
    Rok (21.10.2012)

Neposredna povezava do sporočila: 3770
    22.2.2010 8:58:14   
    emibu
    davorjeva pikica- midva sva najprej njegovo in mojo mami povabla na pijačo in jima povedla niso ble nč burne reakcije ble so sicer šokirane drugač so pa potem usi lepo sprejel lepše skor nebi mogli..predlagam pa use druge možnosti samo po telefonu raje ne...

egleria-imaš prau oni avtomatsko mal "pozabjo"povedat tist kar je dobro za nas...

mozza7-hvala hvala tale je pa res ugoden in lep!!

(odgovor članu Aninchy)
    Neposredna povezava do sporočila: 3771
    22.2.2010 12:52:54   
    ječi12
    oj punce.

tuki še ena mlada mamica.

sicer zdj nism več tok mlada no user posted image 23 sm oz bom kmalu kmalu že 24. gre hitr ej :)

mam pa doma 2 letnico.

počas bomo letos še enga naštimali da ne bo prevelike razlike.

rodila sm skor za svoj 22 rojstni dan. uradno sm bla še 21 takrat user posted image

Meni je super bit mami,in nč premlada nisem. Poznam pa sicer sama kr neki mladih mamic,eno še celo premlado glede na to kako opravlja vlogo mamice,mogoče ne tok kok je stara ampak kolk je zrela....premalo....

a tukej ste pa use nosečke?

Lep deževen dan :D

(odgovor članu emibu)
    Neposredna povezava do sporočila: 3772
    22.2.2010 14:05:26   
    donna22
    Aninchy, vseeno lahko sodeluješ v čvekanju, saj imamo zanimive temeuser posted image user posted image Vidim, da pričakuješ user posted image čez dobre 3 mesece ... Že veš, če bo fantek ali punčka? Ime že imaš izbrano?

MoZza7, dobrodošla tudi ti user posted image user posted image Večkrat se nam pridruži v čvekuuser posted image user posted image
    Tega predlaganega vozička ne poznam, ampak tudi jaz predlagam emibu, da vzame trikolesnega ... Jaz imam tega - http://soncek.si/si/chipolino-futura-rdec-i16508.shtml , tudi ni bil med najdražjimi, pa je ful fajnuser posted image user posted image Trikolesniki pa so bolj okretni in bolj primerni za vse vrste terenov, tudi po makedamu lepo gredo ... Poznam kar nekaj ljudi (vključno s sabouser posted image user posted image ), ki so svoje štirikolesnike zamenjali za trikolesnikeuser posted image user posted image

ječi12, dobrodošlauser posted image user posted image Kako pa je ime tvoji punčki? Jaz pa sem bila stara 22 in pol, ko sem postala mamicauser posted image

(odgovor članu ječi12)
    Neposredna povezava do sporočila: 3773
    22.2.2010 14:16:18   
    zaljubljena23
    UU ste načvekale...Vikend je bil naporen, pa nisem uspela nič gor priti :(...

Danes sem imela UZ in se nekaj dogaja, sem reagirala na klomifen, tako da sem zelo vesela user posted image user posted image

Donna, hvala... Hmm kot sem v prejšnjem postu napisala, nič čakat, kdo pa ti garantira, da takoj rata..:Saj veš vsaka N ni enaka...Tvoja pupa pa je že prav velika ja, je hitro čas minil...Če pogledam bo kmalu eno leto od kar sva prvič zagledala plusek..

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
    23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
    23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu L009)
    Neposredna povezava do sporočila: 3774
    22.2.2010 17:00:14   
    Aninchy
    Hejla!

donna22 - (menda) pričakujem fantka, ime pa še nisva čisto dokončno izbrala... Pa saj je še čas user posted image Rada bi imela slovensko/univerzalno ime, po možnosti brez šumnikov, da bi se v vseh jezikih vsaj približno enako napisalo, pa da bi bilo nama obema všeč (to je pa naaajvečji problem!!)... Imava z user posted image čisto različna imena v mislih user posted image . Pa nekaj se bo že našlo user posted image

zaljubljena23 - kaj je klomifen? čemu služi?

Martin (11.6.2010)
    Rok (21.10.2012)

(odgovor članu zaljubljena23)
    Neposredna povezava do sporočila: 3775
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
    Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
    3D/4D ultrazvočni pregled obraza
    Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

sindarin

Od koga prejme otrok največ igrač?

od matere (26%)

od očeta (2%)

od obeh staršev skupaj (41%)

dedka ali babice (16%)

znancev ali prijateljev (10%)

drugo (5%)

Število vseh glasov: 299

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!