JaLuca
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Čestitam . Neverjetno, na netu mi je uspelo najti sadno-žitno kašo brez mleka . Upam, da jo bodo kje imeli. od novalac - v lekarni sem jaz kupila Js sem kupila od holle, kateri okus pa ima novolac? Danes je dobil samo malo, jutri pa več, če bo vse ok. jo ima izredno rad, sem ti kar skopirala, meša z maternim mlekom ali z AM. Žitne kašice Novalac Ob rojstvu novega družinskega člana vemo, da je materino mleko najprimernejša hrana zanj. Kadar dojenje ni možno, se svetuje uvedba nadomestnega mleka. Dojenček pa raste … in postavlja se vam vprašanje kdaj, kako in s čim naprej v prehrani dojenčka? Kdaj začnemo dojenčku ob mleku uvajati mešano prehrano? Od 4. do 6. meseca starosti postane dojenček razvojno in čustveno pripravljen na začetek spoznavanja novih okusov in vrst prehrane. Dojenčkove fiziološke sposobnosti prebave in izločanja se postopno razvijajo, pomembno pa postane tudi spoznavanje številnih novih okusov. Po priporočilu pediatrov, začnemo dojenčku, ki je zdrav, izključno dojen in ne zavrača dojke, uvajati mešano prehrano po 6. mesecu. Če pa je dojenček hranjen z mlečno formulo, začne hitreje kazati veselje do spremembe okusa hrane in ga lahko dohranjujemo že po dopolnjenem 4.mesecu. Kako začnemo dojenčku uvajati mešano prehrano? Najprej uvajamo sadne sokove, nato postopno sadne in zelenjavne kašice. Žitne kašice prav tako postanejo del mešane prehrane dojenčka. Med žitaricami po dopolnjenem 4. mesecu priporočamo riž in koruzo, ker ne vsebujeta glutena. Uvajanje žitaric z glutenom (pšenica, oves, ječmen, rž) začnemo po 6. mesecu starosti. Prezgodnje uživanje glutena lahko poveča tveganje za razvoj celiakije (preobčutljivosti na gluten). Zdrava hrana za zdrav razvoj dojenčka Žitne kašice kot kakovostno in energetsko polnovreden obrok lahko postopno nadomestijo mlečni obrok. Pri hrani za dojenčka je pomembno, da ne vsebuje dodanega sladkorja. Zaradi nevarnosti razvoja preobčutljivosti pa ne umetnih arom, barvil in konzervansov. Po priporočili pediatrov je industrijsko pripravljena hrana za dojenčke lahko še boljši vir hranil kot nekatere doma pripravljene juhice in kašice, saj so sestavine, proces priprave in končni izdelek pod izredno strogim evropskim nadzorom kakovosti. Predstavljamo vam visoko kakovostni žitni kašici Novalac za dojenčke, brez glutena in dodanega sladkorja, ki širita inovativno paleto izdelkov Novalac: Korak 1 – prvo uvajanje lahkoprebavljive hrane Novalac »prva« žitna kašica - vsebuje hidrolizirano riževo moko, ki je lahko prebavljiva, dojenčki jo zlahka zaužijejo in dobro sprejemajo
Novalac »prve« žitne kašice Korak 2 – postopno spoznavanje goste hrane in novih okusov Novalac žitna kašica »žitarice in sadje« - vsebuje prebiotične vlaknine (fruktooligosaharidi), ki ugodno vplivajo na prebavo
- vsebuje hidrolizirano riževo moko, koruzo in manioko, ki zagotavljajo dolgotrajno sitost dojenčka
- vsebuje suhe marelice in slive, ki pomagajo dojenčku pri spoznavanju novih okusov
Novalac žitne kašice »žitarice in sadje« Novalac žitne kašice so: - polnovreden obrok za vašega dojenčka po dopolnjenem 4. mesecu starosti
- okusne, zelo hranljive in lahko prebavljive
- brez glutena
- brez dodanih sladkorjev, barvil, konzervansov in umetnih arom
- popolna kombinacija 12 vitaminov, kalcija, železa in fosforja
- enostavne za pripravo in uporabo
Na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah.
< Sporočilo je popravil JaLuca -- 20.2.2010 20:13:46 >
|