metuljcek321
|
'Čer, pupe! Hvala, hvala, hvala za vse lepe sms-e, želje, misli, pozdrave, pikepoke - so pomagale 100/uro. Revčka naša je čist omagala, bila bleda, kar naenkrat totalno švoh & sva jo peljala pokazat. Infuzijo je hrabro prenesla (ko so ji vstavljali cevko, se je borila kot levinja, je ubogici kar žilca počila & so morali še 1x drugje ponovit vajo ). Po 5-ih urah na cevki je bla 100 x bolje razpoložena, je blo pa pretty interesantno zabavat otroka tolk časa - savo pa samo plišastega mucka in mojo torbico ter njen ruzak, kjer je blo ulala zanimivih reči. Sem izmučena, psihično take reči mene res ornk vržejo in čist ven padem. Zdravnica na infekcijski je bila zlata, zelo prijazna in čuteča, je pa povedala, da ob driski otroku dajati kar tisto, kar mu paše - neke stroge diete, ki so veljale nekoč, ne pridejo v poštev (mastnega ipd, seveda NE dajemo). Tko da za večerjo je zmazala dozo njenega favourite Čokolešnika (celo sama prosila zanj & jedla - oh, what a bliss!), zdaj pa držim pesti, da ne bo driske. Danes smo je imeli za nekaj let dovolj. Je pa kriza, ker noče dovolj piti. Pravilo je, da če ne je (ker ji pač zdaj seveda ne paše), naj bi popila 1 dcl tekočine/kg telesne teže, kar pomeni nekaj čez liter/dan! Uf, to je konrketno veliko. Aja, ne gre le za popito tekočino, ampak vsakršno tekočino, ki jo dobi - juhica, čaj, sok, ... Rečeno nam je bilo tudi, da je čaj potrebno sladkati - 1 žlička sladkorja na 1 dcl čaja. V bolnici je stankala 2 dcl njihovega iber cukranega čaja dok si reko keks No, potem se je pa ustavilo. Pa vnašati sol as well - preko grisinov ali bobi palčk (pojedla je točno polovico palčke ) Bodite lepo, grem se pocrkljat k mojemu ... upam, da bo jutrišnji dan prinesel izboljšanje ... tudi vsem julijčkom in familijam vse dobro & koš zdravja!