crvicek
|
Aknela, čestitke za tvoje sončice! Full sta lušni! Ja imena sva kar dolgo izbirala, ker sva hotela nekaj enostavnega za izgovorjavo in pisavo v Slo in tujem jeziku, pa še na pomen sva full gledala pri izvornih imenih (Gaia in Zoe) in se odločila bolj za Slo izpeljanke....Gaja...boginja zemlje in Zoja....sinonim za življenje . Moj oči je kar solze potočil, ko sva mu povedala imena vnukinj in njihov pomen.... Sva jih pa že v trebuhu poimenovala, saj ena je bila full mirna, druga pa cel hudiček in si jih tudi zdaj sploh ne predstavljava pod drugimi imeni ....no to itak velja za vse starše. Alenka, tudi jaz imam črpalko za obe joški hkrati, ki mi jo je dala v najem babca, pri kateri sva imela individualni tečaj starševstva. Prve tri dni sem z ročno, ko je bilo vsega skupaj po 40-50 ml, ma zdaj bi pa umrla, če bi si morala z ročno črpati 200-230 ml 8x dnevno. Tako da to je res super zadeva, čeprav imam še vedno upanje da steče dojenje. Vsak dan jih dam na joško, ma 5 min pijejo in potem se začnejo jezit in njurit, tako da prešaltam na flaško. Zaenkrat mi pomaga čaj za dojenje, samo opažam da ko sem utrujena, da niti to ne pomaga ...kot danes ponoči...tako da sem ju eno rundo kar z AM nahranila. Upam da vsaj do 3. mesecev zdržim in ju uspem dojiti. Nevem, mogoče bi mogla vztrajat pri dojenju, kaj menite? Belen, tudi ti imaš cele pupe! A so tvoje pupe enojajčne al dvojajčne? Zadnjič sem ujela eno tvojo družinsko fotko in če me fotografski spomin iz najstniških let ne vara, sva menda s tvojim možem v daljnem sorodstvu.....sicer nevem po katerem kolenu ? Lara light, jaz sem rodila v tujini, kjer z možem začasno živiva zaradi službe....tako da tukaj je to čista rutina. Shadow, hvala za pestke! Tudi jaz upam da ne bomo imeli težav. Na podaljšanje porodniške pa tudi jaz ne preveč računam, saj bi raje vidla da so pupe zdrave in da grem delat. Blanč, Pikatra in Miška tudi vam hvala za nasvete in izkušnje.... sem kar sklenila da gremo prvič ven v nedeljo z očijem kar za cele pol urce , ko bo najbolj toplo in potem bom kar stopnjevala saj se mi že meša bit zaprta v stanovanju, ker sem itak že od 25. tedna morala full počivat in nisem smela niti na sprehode hodit. Tako da komaj čakam da začnemo delat kilometre z vozičkom in se končno nadihamo svežega zraka! Za šoping pa si še ne predstavljam kako bo to z dvojnim vozičkom...pomoje bo kar podvig, ki ga zaenkrat še ne bomo izzivali. ...ko pa že ravno omenjate ta dodatek za nego...kdaj in v katerem primeru smo upravičene do tega? Če se da, bomo pa še to povlekli od države, saj plačujemo visoke prispevke a ne?.... tako da če nam pripada..... Blanč, vse naj naj!!!!! Macko, glede sušilca pa lahko samo to rečem da ne kupuj kobiniranega s pralnim, ker mi smo ga zaradi prostorske stiske in komaj čakam da se preselimo v hišo, da kupim samostojnega, ker to so re ena j**** perilo full mečka in ga skoraj ne uporabljam. No tudi moje pupe me kličejo...grem