|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2007
2.2.2010 12:54:36   
GB

IZVIRNO SPOROČILO: mama11

Aja, a potem lahko na seznamček dam Sara?

se ne , ko pa bo kaksna crtica ti pa sporocim user posted image user posted image .

Sveti Angel varuh moj,Bodi vedno Ti z menoj, noc in dan mi stoj ob strani vsega hudega me brani . Prav prisrcno prosim Te, varuj me in vodi me

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
2.2.2010 14:31:45   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: GB

se ne , ko pa bo kaksna crtica ti pa sporocim user posted image user posted image .

A torej delate na tem?

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
2.2.2010 14:33:22   
ajtak

bravo bravo Dominik in mamica. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Cestitke tudi mali sestrici in ociju user posted image user posted image user posted image .

Lepo se crkljajte.

Se kr podpišem pod tole!!

GB, ne vem za nobeno kremo, vidla sem edino enkrat nek pudr za telo ki kao prkrije kožne madeže, krčne žile itd. ampak dvomim, da si boš noge pudrala user posted image

A ste kej vesele k je sonček user posted image ?

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
2.2.2010 14:54:53   
GB

A torej delate na tem?

ne, bomo se mal pocakali . Mene je mal strah ,da nebo slucajno drugi dojencek imel isto srcno napako , kot Tianna user posted image user posted image in samo odlasamo , odlasamo in odlasamo ...

Sveti Angel varuh moj,Bodi vedno Ti z menoj, noc in dan mi stoj ob strani vsega hudega me brani . Prav prisrcno prosim Te, varuj me in vodi me

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
6.2.2010 13:34:09   
zirafa76
Pozdravček od nasuser posted image

Hvala za vse četitke, sem fulll vesela...user posted image user posted image Mi je le uspelo priti do rač.

No, v bistvu smo že doma od včeraj, po 4 dneh po Cr..sploh ne morem verjeti, da nam je uspelo tako hitro vse..Jaz shoditi, sem se matrala kot user posted image , samo da ne bi bila predolgo notriuser posted image , Dominik pa je tudi dobro, edino rahlo zlatenico ima, pa ga sedaj sončimo pred okni...

Kako je bilo vse skupaj??..Hmm..v bistvu vse hecno, v ponedeljek sem šla k zdravniku na pregled, kjer sem povedala, da razen občasne ostre bolečine na mestu stare brazgotine CR, nimam nobenih težav..pregleda in pove, da sem čisto zaprta in da bi znal biti problem, če bi ne rodila pred rokom..pa mi da na izbiro, ali opravimo CR še isti dan, ali počakamo do srede in uvidimo, kaj naprej ali pa počakamo na PDP, kar pa bi bilo lahko rizično..torej, sva z možem odšla na kosilo in debatirala o Cr, kot da se odločaš o počitnicahuser posted image ..itak, da je bilo stresno, ampak smo zmogli in prideva nazaj do porodnišnice še isti dan ob 16.00, me namestijo in opravijo vse potrebno, ampak ko sem ležala na mizi, sem dobila panični napad, da nikoli več, kaj je bilo meni tega treba...groza res..pritisk mi je poskočil, strah me je bilo za znoreti..po vnosu spinalne pa kot da bi doživela delirij..kar naenkrat smo debatirali o vsem živem, CR se je že začel, moj g. , ki je tudi porodničar, je začel debato o turističnih destinacijah, z možem sta prijatelja, pa smo ob mojem CR debatirali o počitnicah..user posted image user posted image , pa se vključijo še sestre, pa je bila debata..ni kaj..user posted image ..sestra za spinalno je bila izjemna, tako nežna duša, samo v oči si jo pogledal, pa ti je bilo lepše, nobene slabosti kot prvič, mislim, tale Cr je bil kr nekaj..hehe..no, in na koncu reče prihaja..in Dominik je bil zunaj...user posted image
Zdrav fant, 3.3kg in 50 cm...user posted image ..no, nato pa mi moj g. pove, da smo se odločili pravilno, namreč MV je bil zaprt in Dominik je z glavo pritiskal direktno na brazgotino, ki so jo držale skupaj samo še ovoji, da ni popustila...sploh si ne predstavljam, kaj bi lahko bilo..imel je tudi popkovino ovito okoli vratu, tako da bi vsak poskus vaginalnega pororda lahko bil usoden...

Na koncu je HB le posijalo sonce tudi za nas in se je dobro končalo, okrevanje je bilo dobro, v torek grem oddat še šive zunanje in nato upam, da bo vse počasi steklo nazaj v normalo..

Malo me skrbi za tole zlatenico, ampak upam, da bo vredu..Hodim še vedno kot raca, ampak čedalje bolje..počutim se dobro, v bistvu nič od tega kot pri prvem Cr..mislim, da je tudi psiha oddelala svoje in je tudi okrevanje temu primerno hitreje..

Sedaj smo doma, Dominik je zamenjal dan za nočuser posted image , Izabela je še malo nervozna, ampak gre na dobro....

Najlepše od vsega pa je pogled na zadovoljnega Dominika, polnega ljubezni mojega moža, malo sestrico Izabelo, ki neskončno dolgo skače okoli Dominika in mu daje poljubčke ter seveda sebe, zadovoljno mamico, ki je neizmerno vesela in ponosna, da je takšna sreča dejansko mogoča...občutek, ki ga noben denar na svetu ne kupi...

Pozdravček vsem in se javim kmaluuser posted image user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
6.2.2010 15:18:24   
mama11
ne, bomo se mal pocakali . Mene je mal strah ,da nebo slucajno drugi dojencek imel isto srcno napako , kot Tianna user posted image user posted image in samo odlasamo , odlasamo in odlasamo ...

user posted image  Bi morala imeti pa res smolo. Nikar tako razmišljat, ko bo trenutek prav, boste imeli še enega zdravega in zadovoljnega user posted image !

Žirafa, kako lepo je bilo prebrati tvojo izkušnjo, sem iskreno vesela zate user posted image user posted image user posted image  Čestitke mamica in bodite srečni še naprej. Mi je ful hudo, da je zdaj takšna situacija, da se slik ne da več varno objavljati, sicer bi te prosila, da nam pokažeš tvojega fantiča.

Pri nas je pa bolj žalost, ali se pa meni tako zdi, ker sem predvčerajšnjim zbolela... saj nič hudega, iz nosa lije, sinusi tiščijo, eno oko krvavo... nič bolečega, samo sama sebi presedam, ker se ne počutim dobro, pa še včeraj je prišel user posted image  in pušča na vse strani.

Julija je tudi prehlajena, ima tak grd kašelj, da sem jo včeraj peljala k P, pa ni nič hudega, še grlo ima čisto malo vneto... panična mamica, kaj hočemo.

Spimo še vedno tako tako, čeprav J. tudi zdaj, ko se ji maši nosek, spi ful bolje kot je še kakšen teden nazaj. Zdaj imamo občasno tudi 2-3 ure v kosu prespane. Saj vem, da to obdobje slabega spanja hitro mine, ampak zdaj sem pa res že kar utrujena.

Grem počivat, dokler je še mir.

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
6.2.2010 15:19:11   
mama11
Tanayya, kako si, kako je šlo včeraj?

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
7.2.2010 7:55:13   
Tanayya29
Dobro jutro!

Žirafa, iskrene čestitke, res je lepo prebrat tako zgodbo.Želim vam vso srečo, in res imate lepega fantka.
No,sem se pa nasmejala temu,da ste se pogovarjali o počitnicah...;)

Hvala za pesti,jaz sem imela poseg že v četrtek,so mi prestavili za en dan.Sem bila še isti dan odpuščena domov.Je vse OK.Strah me je bilo edin narkoze,pa je bilo vse OK. So bili zdravniki in sestre izredno prijazni, kej takga še nisem doživela..

Taj je na počitnicah, tako,da jaz že dva dni lenarim,gledam filme,jem, pospravljam,ko se mi zahoče...ma,je fulll fajn.....Danes pride nazaj od moje mami.Me pa vsak dan večkrat pokliče,in me obvešča kaj se mu dogaja...;)
Govori že vse, in je fulll đžek...;)

Mama11,jst sm tut precej panična,in brž šibam h zdravniku.....upam,da se čimprej pozdravite.user posted image .

GB,kar pogumno v boj,pa pridno treniratuser posted image .

Srečanje,bi bil pa že res čas...?!!!!!!!Kdaj bi se zmenl?Zdj,če bomo čakal na lepše dneve,bo spet pol leta okol?

Mirena
,po novem jo imam tudi jaz, in zaenkrat je full OK.Edin,ko so mi jo ustavili,se mi je tok vrtel neki časa,pa ne pretiravam,sm mogla prov ležat,če ne bi itak okol pogrnila....

Ajtak,ti vem,da jo maš,pa me zanima,ali spadaš med tiste srečnice,k nimajo po njej menstruacije?pa še me zanima,če si po njej postala kej mozoljasta?...;)
Upam,da ne bom jst ta srečnica,ker mene majo mozolji zelo radi...;)

Želim vam lepo nedeljo,jutri smo pa itak doma...jupi!!!!

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
7.2.2010 8:32:38   
nicolina
Jutro,

žirafa ti si pa res faca user posted image user posted image , fajn porodna zgodba in glavno da se je vse dobro končalo. user posted image user posted image Lepo se crkljate in uživajte doma.

GB user posted image user posted image  za pregle in tako kot ti je mama11 rekla, ne razmišljaj da bi blo sploh karkoli narobe in kar veselo na delo user posted image user posted image .

Mama11 user posted image user posted image  zate in Julijo, čimprej se pozdravite. Sem pa tudi jaz ravnokar prebolela vnetje sinusov in seveda ni šlo brez antibiotika, ker sem imela čist vse zabasano. Se mi zdi da je v tej drugi nosečnosti skos nekaj, pri Tinu sem bila zdrava kot riba,je pa res da sem bila v drugem letnem obdobju ko ni blo več nobenih viroz in prehladov...

Tanayya user posted image user posted image .... lepo počivaj in si vzemi čas zase...

Res bi se lahko vidle, mogle bi kar dorečt datum...... sej zadnjič je mama11 že predlagala, pa je ni nobena upoštevala user posted image user posted image , mi itak to soboto ne bi mogli.

Lepo nedeljo in jutr smo še fraj....user posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
8.2.2010 8:38:32   
ajtak

IZVIRNO SPOROČILO: Tanayya29

Ajtak,ti vem,da jo maš,pa me zanima,ali spadaš med tiste srečnice,k nimajo po njej menstruacije?pa še me zanima,če si po njej postala kej mozoljasta?...;)
Upam,da ne bom jst ta srečnica,ker mene majo mozolji zelo radi...;)

Menstruacijo mam, sicer ful šibko ampak jo imam in tud čutim ko pride. Za mozolje pa... nisem opazla da bi se mi kej več delal, imam jih pač takrat ko mam menzes.

SREČANJE- sem ZA!!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
8.2.2010 23:48:45   
mamuška
O kaj jaz to berem??? user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo, žirafa in mali Dominik! Ful sem vesela, da je soimenjak našega malega lumpa krepak, čil in zdrav doma, pa da si tudi ti dobo. Jaz lahko potrdim, daje drugi CR mala malca v primerjavi s prvimuser posted image user posted image Super!

Ostale vidim, da pasete prehlade, pri nas jih tudi, o denega do drugega do tretjega, ful sem jih že sita.  Ups, alarm, ravno mi eden kašlja kot slon user posted image

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
13.2.2010 7:55:15   
nicolina
Buuuu, kje ste vse? user posted image user posted image  A že pečete krofe?

Jaz sem že od 7h pokonci, ne morem več spat. Zvečer omagam že ob 21, zjutraj pa kot sova.

Mi bomo danes pekli krofe z mojo mamo skupaj, se ne bi ravno sama spuščala v ta projekt. user posted image  Tin jih ima ful rad, sploh marmelado. Bomo pa šli jutri na pustno povorko in bo levček, komaj že čaka. Drugače pa smo zdravi (trkaaaaaaaam), govori da ga ni za ustavit, tiho je samo kot spi user posted image .

Sem imela v sredo pregled in je vse ok, naredila mi je UZ, pa je user posted image  tako držal noge skupaj, da se ni vidlo spola... Naslednjič pa že morfologija, neverjetno kako gre hitro.

Lep vikend, pa javite se kaj....user posted image

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
14.2.2010 0:33:00   
kanarka
Evo še mene po dooooolgem času.

Smo bili malo brez neta, pa vmes v Sloveniji na pogrebu od tašče, pa smo se včeraj končno vklopili nazaj v virtualni svet.

Žirafa, iskrene čestitke. Glavno je, da je izkušnja lepa in sinko zdrav. Uživajte in upam, da se hitro znebite zlatenice ter zamenjate dan za noč.

Nicolina...tudi tebi čestitke za nosečnost. Bravo!!

Mi smo pa tudi že v zadnjem tromesečju. Počutje odlično in vse ok. Smo pa pričakovali fantka, pa bo zdaj res najverjetneje punčka. Potrdili so 3je neodvisni UZji in G-ji. O imenu pa se mi ne sanja. Zdaj sem jaz na vrsti, da ga izberem, pa ne vem kje začeti. Tudi pri črki A ne pomaga.

GB, tudi jaz iščem šolo za Saro, saj bi s septembrom morala že začeti. In če hočem eno najboljših državnih šol na jugu, bi se morali preseliti v okraj, od koder sprejemajo otroke v to šolo. Misel na selitev mi je user posted image . Ampak bomo videli. Imamo še točno 1,5 meseca časa. Super, da jo ti že imaš.

Mama11, sicer nisem gledala linka, ki si ga pripela, ampak tole s slikcami pa je glede na vse, kar se v svetu dogaja, skoraj "normalna" posledica. Tudi jaz bom zdejle vse zbrisala. Na FB imam pa tudi dostop samo za prijatelje.

Mamuška ali "supermam", me veseli, da ste vsaj na momente stabilni. Res je, kot je rekla Mama11...kapo dol..od kod ti energija, ampak verjamem, da če ni izbire, jo pač privlečeš iz pete ven.

Tanayya, nisem zasledila kakšno operacijo, glavno je, da je mimo in ok.

Grem spat, jutri pa na plažo preganjat kašelj. Sva se zmenili s prijateljico, da bova že ob 9ih poskušale malčke dat v vodo, ker malo kašljajo, da ta kašelj tudi preženemo. Baje deluje...do zdaj še nisem preiskusila. Tudi tukaj smo virozni nonstop. Samo tokrat prvič brez vročine in drugiih znakov, ki bi nas prilepli na posteljo.

Nočko

Making the decision to have a child - It's momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
14.2.2010 7:53:51   
ajtak
Hej, rabim vašo pomoč!
Dobila sem odločbo za znižano plačilo vrtca in smo padli en razred nižje kar pomeni, da bomo plačevali 50% vrtca kar je pri
nas cca 220€- verjemite mi da mi to niti najmanj ne diši.
Ne razumem pa, da so zračunali da imamo povprečni bruto dohodek (mesečni) na člana 820€, saj mam sama lih ene tok plače, pa še to ne vsak mesec, moz pa le kakih 100€ več... In če se jaz ne motim, smo oddali zdaj podatke za leto 2008, takrat smo bile me še doma, kar pomeni da sem imela dohodka cca 180€ mesečno, zaposlila sem se z decembrom in torej prejela v predlanskem letu le eno plačo. A JE VAM VSE SKUP TUD MAL ČUDNO? Aja, otroške mam pa cca 40€ in to je to, nobenih sp-jev, nepremičnin, nič ne oddajamo itd.

SPANJE- a vaši novemberčki še spijo podnevi? Moj v vrtcu spi, doma pa to bojkotira :(, ga čez vikend tud po 2uri uspavava pa ni učinka, na koncu vstanemo in mali nič ne spi.

Veselo valentinovo!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
14.2.2010 8:24:17   
nicolina
Kanarka WB, lepo da si se oglasila in user posted image user posted image  za punčko.

ajtak, jaz tle nisem glih doma, samo po tem kar si razložila, sigurno nekaj ni prav, po moje so se zmotili, saj lahko napišeš pritožbo. Ti bo pa katera druga sigurno še kaj več povedla.
Tin še kar brez problema spi čez dan tudi po 2,5 uri. Če pa kam gremo, da ne spi, je potem že ob 19h tako siten, da mora it čimprej spat. No, tako bo danes, ko gremo na maškarado...user posted image user posted image
Poznam pa par primerov, ko v vrtcu lepo spojo čez dan in doma nočejo. Tako, da ne vem recepta user posted image

Lepo nedeljo in valentinčka vam želim user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nicolina -- 14.2.2010 8:25:53 >

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
14.2.2010 13:58:46   
tintin
Ajtak, sigurno nekaj ne štima...mi plačujemo sicer 60%, ampak imava oba nekaj višje dohodke. Preveri kako in kaj.

Happy valentines...

Kanarka.
..u tudi ti že v zadnjem trimesečju? Sožalje za taščo...

Jaz sem v 31.tednu, 9 weeks to go...spola ne vemo, imena imamouser posted image Sem pa zdaj doma, ker mi mrtvijo roke (ful imam mravljince), pa malo počivam, malo telovadim, hodim plavat...počasi bom pa začela za novega otročka pripravljat...

Dnevno spanje...v vrtcu spi, doma tudi. Danes smo se sicer zezali 1 uro, ampak to je posledica tudi tega, da smo pred parimi dnevi tudi pri nas opustili dudo....v vrtcu se je to zgodilo že dober teden nazaj, no doma so nam pa prejšnji teden dude pobegnile...user posted image

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
15.2.2010 10:50:53   
mama11
Tanayya, samo, da je za teboj in da si OK... pa super, da si imela pozitivno izkušnjo z osebjem, človek prepogosto sliši samo slabe stvari.

Nicolina, a ne da gre v drugo nosečnost ful hitro mimo... pa porodniška tudi user posted image

Kanarka, sožalje za taščo... ali ni to ful hitro od diagnoze? No, samo da se je rešila muk.

Imena... najbrž iščeš kaj, kar bi pasalo k Sari? Meni so všeč naslednja kratka imena: Gaja, Živa, Eva, Manca, Alja, Jerca, Teja, Zala, Ajša, Ana, Daša, Nana, Tina,...

Šole - joj, kaj nas še čaka. Sem kar hvaležna, da imamo še slaba 3 leta mir. Hodila bo pa itak v šolo na Škofljici. Se nisem nič pozanimala glede kakovosti - tudi ne vem, če se pri nas tovrstne informacije zbirajo za javne šole. Resnično pa upam, da bo imela prvo triletko dobro učiteljico, ker ti lahko največ naredijo, da se ti šola priljubi/priskuti.

Kanarka - o kakšni vodi govoriš - o morski user posted image  Koliko stopinj pa ima pri vas?

IZVIRNO SPOROČILO: ajtak
A JE VAM VSE SKUP TUD MAL ČUDNO?

Definitivno. Pokliči in vprašaj, saj je na občini ponavadi ena uslužbenka zadolžena za to. Ali pa še bolje - pojdi z dokumentacijo na pogovor. Se kar zgodi, da se zmotijo.

Spanje - tudi pri nas je že od začetka decembra občasno težava. V vrtcu se tudi nekajkrat na teden zgodi, da ne spi, potem je pa celo popoldne sirasta. Tudi doma poskuša protestirati, ampak imamo večjo fleksibilnost - jo dam pač spat okoli 1h in ponavadi odspi uro in pol, včasih dve. V vrtcu je pač problem, ker jih dajejo spat ob pol poldne, takrat pa pač še ni dovolj utrujena (zjutraj sicer vstaja okoli 7h). Zaenkrat je v njeni skupini v vrtcu edina, ki ima težave s spanjem. Sem se pa malo posvetovala in je pač tako, da eni otroci prej nehajo spat podnevi, baje jih je pa ob 2,5 letih že kar nekaj. Glede na to, da ob popoldanskem tečkanju postane jasno, da spanec še vedno potrebuje, ji obljubim, da bo, če bo v vrtcu spala, doma lahko gledala risanko ali pa da bova šli v knjižnico/igralnico/ipd. Ponavadi deluje. Z dudo pa mislim, da pri nas ni povezano, ker je nima že od začetka oktobra... je pa res, da se s sesanjem otrok najlažje umiri, čeprav naj bi okoli 2. leta sesalni refleks izginil. Moj nasvet - namesto 2-urnega uspavanja, poskusi uro spanja premakniti naprej - če hodi opoldne, ga daj ob enih.

Tintin, user posted image  za dudo.

Julija je bila od prejšnjega petka do včeraj ves čas notri. Kašlja in smrka pa še vedno... jo bom do srede še crkljala notri, potem imata pa obe pupi pedontologa, tako da bo morala ven. Sicer pa ni novosti - bi vam obesila slikice mojih maškaric, ampak s temi krajami slik...

Soni, javi se kaj, ti si naslednja user posted image

SEZNAMČEK NOSEČK

srečka    PDP          pričakujemo prihod                       ime
mama11     20.05.09   user posted image                21.05. user posted image (3.730, 53) Julija
mamathea 30.05.09    user posted image              30.05.user posted image (4.020, 53) Leja
ninocka      11.07.09   user posted image                21.06. user posted image (3.150, 51) Lian Neo
barika        02.09.09   user posted image                20.09. user posted image (3.700, 51) Tomaž
sonchek     27.09.09   user posted image                27.09. user posted image (2.920, 48) Tilen
manca        26.10.09  user posted image                 02.11. user posted image (3.600,51)  Julija
zirafa76     15.02.10   user posted image                01.02. user posted image  (3.300, 50) Dominik
soni            25.03.10  user posted image
tintin          23.04.10   user posted image
kanarka     10.05.10   user posted image  
nicolina      25.07.10   user posted image

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
15.2.2010 10:56:57   
ajtak
Kriza, js se loh samo zjokam kako je organizirana naša država...
Pri tem, da se podpira samohranilstvo pri materah ki imajo po 3 in več otrok z istim partnerjem in tega kao noben ne vidi...
Se zame, ki sem bila leta 2008 brezposelna in sva z možem živela z njegovo plačo, otroškimi in mojim starševskim nadomestilom, gleda za znižano plačilo BRUTO plača za zadnjih 12 mesecev user posted image user posted image user posted image tako da dejansko gledajo kot da imamo 820€ na družinskega člana mesečno... denar (cca 2500€) ki ga z možem ne dobiva na račune v dveh mesecih...
Tako da nimam kej praskat in se pritoževat ker ne bom nič dosegla, smo v 5. plačilnem razredu in pika.
Vse kar mi ostane je da se pač zjokam.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
15.2.2010 11:31:10   
kanarka
Ajtak, jaz ti kr verjamem, da se ti obrne ob vsem tem. Sistem pač ni fer za vse in s tem se je treba sprijaznit. Sama sem ga tudi totalno upoštevala do zdaj. Zdaj pa tudi jaz lovim ovinke, ker se mi pač splača in sem ga dovolj dolgo pošteno financirala. Ko pa vidiš kaj počnejo na vrhu, si delijo miljone in miljone, pač dvigneš roke in rečeš, "prav, če vi tako, zakaj pa tudi ne jaz". Upam, da vas ne bo to preveč udarilo, če ne pa poišči kakšno drugo varianto. Tukaj pa je ta prednost, da ko daš otroka s 3mi leti v šolo, odpadejo plačila za vrtec.

Mama11,...od diagnoze tašče, pa do njene smrti, je minilo točno 1 mesec. Midve s Saro sva jo hoteli še ujeti in sva si karto rezervirali ko je še živela, vendar je šlo tako hitro, da sva prileteli ravno na pogreb. Sara je bila njena edina vnukinja in si jo je zelo želela videti, vendar očitno ni zmogla več. Zanjo sem vesela, da se je hitro končalo, mi jo bomo pa pogrešali.
Ja, govorila sem o morski vodi. Ni ravno topla (20-21C), ampak ker je zunaj vroče, te nič ne moti. Vendar je kopanje včeraj odpadlo, ker je deževalo, kar ni ravno običajno. Danes pa piha, da je groza.
Pri imenih res iščem nekaj, kar bi pasalo k Sari, samo mora biti enostavno tudi za tukaj. Torej brez čšž-jev. Si pa zlata, da si jih natrosla in mi mogoče dala kakšno iztočnico. Jaz bi se nagibala celo k kakšnemu imenu kot "Analisa". Mi je prav simpatično. No, bom videla.

Spanje, mi v vrtcu ne spimo, zato doma vedno odspimo vsaj eno urco. Je pa res uspavanje bolj dolgotrajno, ker se mi zdi, da enostavno spanja toliko več ne rabi. Dudo ima res za spat in se mi je nekako ne da ukinjati, ker se mi zdi, da bo s časoma tako ali tako odpadla. Mogoče se motim. Aja, smo pa tudi mi že suhi. Tukaj je res ni problem odvajati, ker je toplo. Pa nam je kar hitro uspelo, čeprav je prva dva tedna bilo super, potem pa se mi je vsake toliko časa polulala v hlače. Sej se potem Sara res sekira, ampak uide ji pa tu in tam še vedno.

Lep dan vsem skupaj in do prihodnjič.

Making the decision to have a child - It's momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
15.2.2010 16:44:10   
tabi
hoj
po dolgem času sem mal pokukala in se odločila da še kaj napišem

ŽIRAFA čestitke za Dominika zdaj pa polno užitkov z družinico

KANARKA sožalje za taščo

AJTAK ja te cene vrtca so ubijalske ki najbolj tepejo nižji sloj.Tudi medva sva pred 3 leti za nejca(jasli plačevala 230€-5.razred)po prihodu Nike sva padla razred nižje ko je Nika dobila vrtec pa je nejc šel v drugo starostno skupino nakar sva padla v 3 razred (100€) za niko v 4,ampak itak oproščena plačila,zdaj po novem letu pa sva spet padla v nižji razred(65€ 2r),ko pa plače ostajajo iste.Tako da za enkrat sva vesela da je tako mala položnica.Aja imava pa skupno 1400-1500€neto prelivov.Bila pa na istem kot vidva visoka položnica za vrtec in v najemu te čist razumem,ker gre zelo težko skozi.
mene že prov boli kaj bo ko greta v šolo potem bodo šele stroški sploh ker bota zjutraj v varstvu pa vsa hrana nama za oba 200-250€ ne uide mesečno.ampak drugače ne gre

Spanje pri nas Nika v vrtcu spi,doma pa večinoma ne,razen če je res izmučena(raje vidim da gre zvečer prej ajčat,da imam še jst kej zase)

Zadnji teden skoraj nič ne je ker ji zgornji 5ki rasteta(potem smo pa na konju)kahljica že kr dobro laufa sam za kakat hoče imet pleničko pa za vn ji dajem zdej ko je mraz.Govori tudi že kr lepo tako da imamo pestro sploh ko je taka komandantka,Nejc se že prav distikrat joka pred njo.Se z mojim skos hecava da smo spola zamenjal.

Jutri pa maškarce Nika bo čebelica Nejc pa Ninja želva

Zdej pa šibam v ZD zobek slikat

Lep Pozdrav

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
15.2.2010 22:31:35   
Mamathea
Lep dober večer

No pa se po zelo dolgem času spet malo oglasim. "Firbcalo" me je, kaj je tukaj novega zato sem si ukradla par minutk in "priletela" sem. Žirafa iskrene čestitke za DOminika, zgodba o počitniških destinacijah je odlična, imejte se lepo, uživajte in naj vam bo sreča dana.
Mi smo ok, sicer malo prehlajene narave, pa naš Tijan veselo nosi iz vrtca virozice, bakterije... tudi naša mala revčica je dobila nekega hudiča od njega in je imela vneto grlo, pa ušesek. Je dobila zdravila in ji ge na bolje. Mali jo je odnesel "samo" s kašljem.
Jutri je pustek hrustek in mi bomo večjega našemili v levčka, majhna bo pa tigerček, mogoče se še jaz našemim v mucko, sam atija pa sigurn ne bomo prepričali, da bi se namaskiraluser posted image .
Drugače pridno rastemo, ampak smo pač bolj drobičkast sorte, razen mamice, ki je še vedno veselo debela pa kr nič in nič ne gre dol. Pa bo že, enkrat bo bolje. Smo imeli eno praznovanje za vikend in mi je ena teta rekla, da fajn okroglo zgledam, pa sem ji rekla, da jaz nisem ravno ponosna na to in da me zelo jezi pa je rekla takole: (tanko krilo, debela rit, taka baba mora bit:))))) Še danes se smejim tej izjavi in se hkrati z njo tolažim.
No pa me že alramček prebuja, saj naši deklini rastejo zobki (nažalost ima šele spodnja dva, tako da bo naše spanje še nekaj časa ovirano).
Lahko noč in prijetnega pusta hrusta.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
16.2.2010 9:51:13   
mama11
Ajtak, ful groza, vem, jaz trpim že odkar smo dobili prvo položnico za vrtec. Pač plačujem dvakratno dejstvo, da imam stanovanje, ki ga oddajam. Najprej me udarijo pri dohodnini, potem me udarijo pri otroškem dodatku, potem me udarijo pa še pri vrtcu, tako da mi ni kaj dosti bolje. Ko pa najemnik odide in za seboj pusti več škode in neplačanih položnic, kot je dal varščine, pa to nobene davkarije ne zanima....

Se pa tudi strinjam s kanarko - če si pošten, v tej državi fejst naj***š. Poznam primerke, ki niso finančno na nič slabšem kot mi (tudi na precej boljšem), pa plačujejo ful manj vrtca, ker so na formularjih malo bolj "kreativni", pa ker je sistem tak, da to dopušča - lahko živiš v lastni novi bajti 300m2, ki stoji na zazidljivi parceli 1500 m2, pa se ti to ne šteje v premoženje, če pa živiš pri starših in imaš kos zazidljive zemlje, kjer si svojo hišo šele zidaš, se ti pa to šteje v premoženje, pa te takoj ruknejo v plačilni razred več.

Ni pa se ti ravno potrebno jokati - naslednje leto gredo naši novembrčki v višjo starostno skupino, tako da bodo od septembra položnice nižje. Pa za drugega, ko ga/jo boš imela, ti ne bo potrebno plačevati, če boš imela to srečo, da boš tudi zanj/zanjo dobila vrtec.

Kanarka, tole je pa ful grozno, da ni videla svoje vnukinje, ampak naši mulčki so še tako majceni, da se je Sara, ko bo odrasla, ne bi spomnila tudi če bi jo tokrat še videla. Za imena sem mislila, da iščeta kratko, zato sem dala tiste predloge. Analisa lepo zveni tudi v slovenščini.

user posted image  Sari in Niki za lulanje. Je kar velik mejnik za otroka. Pri nas pa še čakamo na toplejše mesece, da poskusimo, če bo lahko brez pleničke tudi ponoči.

Pa ena user posted image  za Nikine petke. Mi smo zadnjo dobili novembra, ampak imam še v spominu "fešte" od septembra do novembra, ko so rinile ven.

Mamathea WB, daj se no javi kaj bolj pogosto. Najini porodniški se iztekata, potem boš pa gotovo imela še ornk manj časa. Za Julijo ti ne znam povedat velikosti in teže, ker je imela zadnji pregled novembra, naslednjega pa ima šele marca. 74 ji je kot ulita, kar pomeni, da bomo verjetno čez kak mesec presedlali na št. 80. Ni kakšen debelušček, ni pa tudi suhica - po moje ima kakšnih 8,5 kg. Zobkov ima 5, ampak po dosedanjih izkušnjah, bo najbrž tudi vsak naslednji "krvavo" pridobljen... to bomo malo spali. Jutri imata obe pedontologa, pa se bom poskusila malo posvetovati, kaj narediti, da ne bomo za vsak zobek kot zombiji po cel mesec.

Pri nas pa že kakšno uro sneži... jaz sem pa že sita zime... in viroz.... in prehladov... in mraza user posted image

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
16.2.2010 10:26:01   
zirafa76
pozdravček..

samo na hitro..user posted image , pri nas vse poteka ustaljeno, mali papca na dve do tri ure, do sedaj je ful priden, tudi nekih krčkov še nima..user posted image ..se mi zdi, da raste že, user posted image , je pa bolj moj, ima namreč blond laske in modre očke, ker Izabela je imela ful temne od začetka, upam, da se ne bojo spremenile..če bo ostalo tako, bo pravi fešak mali...user posted image

Jaz sem fit bolj kot ne, rana cela, tako da že kolovratim okrog..Moj se vrača konec marca na ladjo, je pa ta sreča, da odhaja na to, ki bo skozi v Evropi, tako da se bomo malo pridružili vsake toliko za dva tedna na križarjenje..user posted image , pa v Benetkah ven in domov..zaenkrat dobro kaže..Imamo tudi varuško od takrat naprej, da mi malo pomaga vsaj z Izabeo tukaj, ko grem pa v SLO pa imam domače...user posted image

Vrtec...čeprav je Slovaška v marsikateri stvari malo mimo, pa je glede vrtca dobro..plačilo je za vse enkao v državnih vrtcih..okrog 13 eur, toliko smo dobili info v tem našem, ter okrog 30 eur za hrano mesečnouser posted image ..ko pa berem in poslušam kolegice v Slo, pa mi itak postane slabo..kr nekaj....

Kanarka..sožalje za tačo...ja, te bolezni so zelo hitre na žalost, no ali na srečo za obolelega, trpljenje je neznostnouser posted image

Ja, vse nosečkeuser posted image user posted image , meni je res šlo vse skupaj takoooo hitro..moj bog...

se še kaj javim, letim ven po opravkih...user posted image - beri shoping...si morem dat duška še za nazaj...

papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
16.2.2010 10:37:55   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76
se še kaj javim, letim ven po opravkih...user posted image - beri shoping...si morem dat duška še za nazaj...

user posted image  si pa fit Žirafica, ja so očitno mene bolj dajali šivi po presredku kot tebe po CR user posted image user posted image user posted image . Seveda da Dominik že raste, kaj pa misliš, en dva tri, pa bo na 60 cm.

Mi imamo pa šesti zobek, ravnokar preverjeno user posted image user posted image user posted image  Yeah, only 14 to go user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
17.2.2010 12:51:33   
Tanayya29
Dober dan...;))

no,najprej vam povem,da sem na bolniški za Taja,k ma vnet ušes...brez vročine,sam neki mu je stekl vn....sm klicala,pa so rekl,da rabi ab...in naj ga pripeljem pokazat.
Nazadnje, ko je imel vneto uho je tko jokal,tko da mi je zdj kr mal čudn,da ni nč jamral....Mu je pa že pred kakšnim mesecom tko stekl vn iz ušesa,ampak jaz nisem vedla,da to pomen,da bobnič poči...uglavnem,ma hiconcil,...

vrtec,jaz ne vem ajtak kaj si mislila s tem samohranilstvom?

Jst loh sam povem,da ,ko sem se ločevala,in sm tam na CSD povedala,da bi rabila ,da mi spiše en papir,da se ločujem itd.....in mi je un svetovalni delavec reku,da dokler ni odločba sodišča,mi ne bo nč napisal,in če je moj takratni mož biu brez službe,sem jaz dolžna še njega preživljat....meni se pa je šlo takrat za vpis otroka v vrtec...Tam delajo sami birokrati,in mora bit vse po reglcih,same listine in odločbe.Z njimi si nič ne pomagaš.......uglavnem,jaz sem pol z zapisom notarja urejala na csd, k če bi čakala z odločbo sodišča,bi še čakala...

kar se pa tiče kvazi samohranilstva se pa strinjam,verjetno si to mislila....

jaz plačujem 150€ kar se mi zdi tut kar veliko....

spanje, moj spi v vrtcu in doma cca.2 ure.Je pa tko,da eni prej nehajo spat čez dan ,eni kasneje....pri meni v vrtcu spijo še nekateri 5 letniki dnevno po 1,5h,nekateri pa že dolgo ne.

Kanarka,sožalje za taščo tudi v mojem imenu.

Mama11 a julija je tudi bolana?Men je tok zoprno,k morava biti samo doma,čeprav nima vročine,mislim,da je bolje,da sva kr doma.....

Nič grem še malo zraven Taja spat,zadnje dni se sploh ne morem naspat....

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?