mucica2
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta IZVIRNO SPOROČILO: Lara73 evo naju doma! sem na hitrco preletela kaj ste pisale, hvala za čestitke in vzpodbudne besede, Monika je zdaj ok, samo rokica ji "dol binglja", ker so jo na silo ven potegnili. To se bo menda uredilo v treh mesecih. Ni pa zlomljena ključnica kot so predvidevali najprej. Še na hitro zgodba: 8.2. ob 4:40 zjurtaj mi je začela konkretno odtekati voda, popadki švoh. Okoli devetih sva se odpeljala v P, ker popadki so pa bili redni na 5 minut. Tam ctg, pregled, odprta že 4 cm. Sledil klistir, ki je malo pospešil ampak nič konkretnega. Ob 11:10 so me pa kar na umetne priklopili. Odprta 7 cm, glavica pa še ne spuščena. Čez 20 minut me je začelo trgati čez pol! Nakar so začeli skakat okoli: ta otrok bo pa velik! Kolk sta pa bila prva dva, pa trebuh je kaj večji, kolk se pa vi visoki (samo 153 cm)... Jaz zaženem paniko, da ne bo šlo, pa naj naredijo carskega,... možu pa že kar malo nerodno. Skratka, nekako smo s skupnimi močmi uspeli dobiti glavico ven, potem pa konec veselice. Zastoj pri ramenih. Vsi z oddelka so bili okoli mene: ginekolog, 2 babici, 1 sestra. G je bil že na kolenih na moji postelji in pritiskal na trebuh in vpil: takoj pokličte pediatra! Moj bog, panika še hujša. Popadki za umret, otrok pa zataknjen. Nekako so jo zasukali (na silo in poškodovali ramico) in potegnili ven. V sekundi so prerezali popkovino in jo odnesli. V daljavi sem zaslišala, da je zajokala. Ko sem jih (še prisotne) vprašala, če je punčka, sploh vedeli niso, ker ni bilo časa pogledat. Sledilo šivanje, mož je šel k otroku. Po šivanju mi jo je prinesel za par minut, nato so jo odnesli na oddelek na opazovanje, ker je pozno zadihala. Ocene so bile 6,8,9.Si je zelo hitro opomogla, 24 ur so jo imeli na aparatu za kontrolo srčka in saturacije. Sem jo pa lahko poskusila dojiti šele zvečer. Dobiva malo dodatka, ker je velika punca in rabi, meni pa se zdaj mleko dela z zamudo. V P gužva in so nas že 2. dan domov pošibali. Zdaj grem pa počivat, da bo mleko. Vsem čakajočim pa želim hiter in čim manj boleč porod. uhhh, grozno, Lara, samo da sta zdaj doma... rokica bo pa zagotovo bolje.... poznam več takih primerov, pa je vse v redu... za malo Moniko, pa se pridružujem zvesti, rokica bo bolje
|