|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 3. del
11.2.2010 10:54:22   
Lily86
Najprej čestitke za vse nove user posted image !! Jaz se tudi pridružim tistemu klubu, ki še ne gremo nikamor. Včeraj zvečer ko sva šla spat, je moj sonči rekel, da naj si mala izbere katerikoli drugi dan da pride na svet, samo to noč ne, ker je zunaj sibirija. Res so bili vsepovsod zameti, pihalo je in sipalo sneg sem in tja. In me je že napsihiral, da sploh nisem mogla zaspat! Kar naprej se mi je zdelo, da me nekaj zvija pa tišči... user posted image  Ostat nekje zunaj v snegu sredi popadkov pa je res ena najhujših možnih situacij... Tak da dokler se sneg ne umiri, še ne grem nikamor. Sicer pa sem tako ali tako rekla, da ne grem nikamor do 19., saj če lahko izbiram, bi raje imela ribico kot vodnarčka user posted image

Drugače pa je čez vikend planirana selitev v novo gnezdece, če bo šlo vse po sreči. Na valentinovo bi rada prvič tam prespala. Bomo videli...

Lepo se mejte, pa pazljivo na cestah, če se odpravljate ven!

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 276
11.2.2010 11:28:35   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: protina

no evo še moje poročilo.

Včeraj ob 8-ih so se začeli popadki na 15 min.Ko je bil popadek me je križ tako bolel.
Do 1-ih zjutraj sem jih lepo predihavala, ker sem čakala na jutro- ceste so čez no č katastrofalne bile.

Potem sem zaspala do 4 ure in pol ob pol sedmih vstanem pa so še vedno na 15-20 min.Tako da zdaj čakam ali bodo pogostejši ali se bo še vleklo cel dan.

Sem se že ponoči spakirala in rečem mojemu mogoče bi pa vseeno šlauser posted image .Ah ne bom pa kar v avtu rodila,če ne bova tam pravočasnouser posted image .
Pa se moj ustraši in me hoće kar v avto nest.Pol ko mu zagotovim,da mu bom pravi čas povedala sva šla spat.

No in zdaj čakam.Moj je šel v službo jaz pa ne vem kam naj ta čas svoj križ dam.
Boli me za znoret.

No se tipkamo

protina, ti želim, da kmalu napreduje in se rešiš... srečno...

se kar pridružujem napisanemu, pa user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 277
11.2.2010 11:31:19   
mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

evo naju doma! sem na hitrco preletela kaj ste pisale, hvala za čestitke in vzpodbudne besede,

Monika je zdaj ok, samo rokica ji "dol  binglja", ker so jo na silo ven potegnili. To se bo menda uredilo v treh mesecih. Ni pa zlomljena ključnica kot so predvidevali najprej.

Še na hitro zgodba:

8.2. ob 4:40 zjurtaj mi je začela konkretno odtekati voda, popadki švoh. Okoli devetih sva se odpeljala v P, ker popadki so pa bili redni na 5 minut. Tam ctg, pregled, odprta že 4 cm. Sledil klistir, ki je malo pospešil ampak nič konkretnega. Ob 11:10 so me pa kar na umetne priklopili. Odprta 7 cm, glavica pa še ne spuščena. Čez 20 minut me je začelo trgati čez pol! Nakar so začeli skakat okoli: ta otrok bo pa velik! Kolk sta pa bila prva dva, pa trebuh je kaj večji, kolk se pa vi visoki (samo 153 cm)... Jaz zaženem paniko, da ne bo šlo, pa naj naredijo carskega,... user posted image možu pa že kar malo nerodno. Skratka, nekako smo s skupnimi močmi uspeli dobiti glavico ven, potem pa konec veselice. Zastoj pri ramenih. Vsi z oddelka so bili okoli mene: ginekolog, 2 babici, 1 sestra. G je bil že na kolenih na moji postelji in pritiskal na trebuh in vpil: takoj pokličte pediatra! Moj bog, panika še hujša. Popadki za umret, otrok pa zataknjen. Nekako so jo zasukali (na silo in poškodovali ramico) in potegnili ven. V sekundi so prerezali popkovino in jo odnesli. V daljavi sem zaslišala, da je zajokala. Ko sem jih (še prisotne) vprašala, če je punčka, sploh vedeli niso, ker ni bilo časa pogledat. Sledilo šivanje, mož je šel k otroku. Po šivanju mi jo je prinesel za par minut, nato so jo odnesli na oddelek na opazovanje, ker je pozno zadihala. Ocene so bile 6,8,9.Si je zelo hitro opomogla, 24 ur so jo imeli na aparatu za kontrolo srčka in saturacije. Sem jo pa lahko poskusila dojiti šele zvečer. Dobiva malo dodatka, ker je velika punca in rabi, meni pa se zdaj mleko dela z zamudo.

V P gužva in so nas že 2. dan domov pošibali.

Zdaj grem pa počivat, da bo mleko.

Vsem čakajočim pa želim hiter in čim manj boleč porod.

uhhh, grozno, Lara, samo da sta zdaj doma... rokica bo pa zagotovo bolje.... poznam več takih primerov, pa je vse v redu...

user posted image za malo Moniko, pa se pridružujem zvesti, rokica bo boljeuser posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 278
11.2.2010 11:33:25   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Lily86

Najprej čestitke za vse nove user posted image !! Jaz se tudi pridružim tistemu klubu, ki še ne gremo nikamor. Včeraj zvečer ko sva šla spat, je moj sonči rekel, da naj si mala izbere katerikoli drugi dan da pride na svet, samo to noč ne, ker je zunaj sibirija. Res so bili vsepovsod zameti, pihalo je in sipalo sneg sem in tja. In me je že napsihiral, da sploh nisem mogla zaspat! Kar naprej se mi je zdelo, da me nekaj zvija pa tišči... user posted image  Ostat nekje zunaj v snegu sredi popadkov pa je res ena najhujših možnih situacij... Tak da dokler se sneg ne umiri, še ne grem nikamor.

meni je tud moj včeri oziroma pogovarjal se je s trebuhom torej je rekel user posted image , da če je tako dolgo počakala, pa naj počaka še kak dan ali dva da se vreme malo umiriuser posted image

jst pa bi rada šla, magari kar danes, uradno mam še 5 dni...ampak ne vem...po moje nč ne bo...ni nobenih znakov

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 279
11.2.2010 12:05:31   
babajči
evo, s pregleda... CTG: mali živahen za znoret, popadki...kaj je to? pri meni panonska ravnina...

bila sem še v porodnišnici in smo se zmenili za CR 18.2., tako da čez en teden bomo ujčkali. jupiii!

še čestitke vsem novopečenim staršem!

pa-pa

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 280
11.2.2010 12:32:00   
slomak
punce na podlagi česa se odločijo za carski rez??? user posted image

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 281
11.2.2010 12:34:20   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: slomak
punce na podlagi česa se odločijo za carski rez??? user posted image

Evo sem ravno to hotla prašat...
Npr: Babajči: a če bi mela zdej popadke na CTG-ju pa ti nebi naredili CR al kaj? Zakaj so se tako odločili?

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 282
11.2.2010 12:50:52   
protina

no sem se stuširala,oprala glavo,v glavnem se vse zrihtala in čakam mojga,da greva v P.
Popadki so močni,vendar še vseeno na 15min. Bomo videli na čem smo.

No,ko bom mogla vam sporočim kako in kaj.

Hvala za spodbudo.Vas imam v mislih.

Lp

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 283
11.2.2010 12:51:29   
babajči
...na podlagi tega, ker sem že v prvo imela CR... lahko bi poskusila roditi normalno, pa smo se zmenili za CR. če si že imela CR, te ginek pošlje na pogovor o porodu v porodnišnico. tam me je vprašal, kaj želim in sem rekla, da po eni strani bi želela roditi naravno, po drugi pa me je strah. pa smo kar določili datum. ni pa CR na tvojo željo, ker bi pač naprimer želela rodit s cr. čeprav mi je moja ginek rekla, da se je tudi to že zgodilo. verjetno je odvisno od posluha porodničarja in koliko pač da na željo in strahove mamice. pri naravnem porodu pri nosečnici, ki je že imela CR, so menda nevarne raztrganine, ki bi lahko nastale med porodom...

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 284
11.2.2010 12:52:37   
mucica2

no sem se stuširala,oprala glavo,v glavnem se vse zrihtala in čakam mojga,da greva v P.

Lp

srečno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 285
11.2.2010 12:53:56   
babajči
po mojem, če bi mi ctg pokazal popadke in bi šla rodit, bi porodničar verjetno moral presoditi, koliko sem pogumna in koliko se tvega, če bi želela naraven porod in bi se na podlagi tega odločil ali CR ali naraven porod.

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 286
11.2.2010 12:54:29   
mucica2

user posted image

PREGLEDI:

user posted image

12.2.-ČikaPika (ctg+pregled), mucica2, jannusa (ctg), protina, rožca26 (lab. v P)

16.2.- rožca26 (pregled v P), Jada82 (ctg)
17.2.-slomak, rožca26 (ctg+pregled), lunca83
(ctg+pregled), Tinca Malinca
18.2.- babajči (porod - CR)user posted image

user posted image  

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 287
11.2.2010 13:06:14   
ČikaPika
Mam eno vprašanje za vse...

A je tudi pri vas v navadi, da user posted image svoji ženi, oz. novopečeni mamici ob rojstvu kupi kako darilo? Ne vem, ... npr kako verižico, prstan,...
Pri nas (Postojna) je to kr v navadi... pa me zanima al je to splošna navada al samo tukaj?
No in če je, tiste k ste že rodile - kaj ste dobile?

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 288
11.2.2010 13:24:50   
Tinca Malinca

Lp

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 289
11.2.2010 13:27:25   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

ja oddelek B2 je carski sem sedaj ležala tam in ne morem prehvalit! Super, tok prijazni, ustrežljivi,...
Željo pa izzrazite že v porodni sobi, ker pol pokličejo sestro na oddelek da vas pride iskat, tko da takoj po porodu povejte da bi šle na B.

Jaz sem z Lj full zadovoljna, tud v porodnem bloku je blo super, ker je le 11 sob in ni panike če res ni nek naval. Mi smo se crkkljali še mal več kot tri  ure, skor 4, tko da je blo res luštn, pa skoz so spraševali če smo ok, če kaj rabim...Res zelo prijazni.

Brcko2 in Kati81, hvala za nasvet. Lepo je slišat kakšno pozitivno mnenje user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 290
11.2.2010 14:26:22   
Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

A je tudi pri vas v navadi, da user posted image svoji ženi, oz. novopečeni mamici ob rojstvu kupi kako darilo? Ne vem, ... npr kako verižico, prstan,...
Pri nas (Postojna) je to kr v navadi... pa me zanima al je to splošna navada al samo tukaj?

Meni je mož za Nejino rojstvo kupil uhane, za Živino pa prstan.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 291
11.2.2010 15:05:26   
brcko2
pozabla pa sem še povedati, da je hrana v porodnišnici vsaj tisti čas ko sem bila jaz noter na B1 super oz. bolje rečeno ena a z črtico, in ogromno in skratka zelo slastno pripravljeno in obilne porcije, kar se tiče strežnice, ki je ponujala mleko smo vsaj mi 3 v sobi bile deležne tudi 3 porcije. Res se ne morem pritoževati.

Štiri leta nazaj na drugem oddelku pa katastrofa od hrane, malo in prav nič okusno.

Tako da kar povejte v porodni takoj da bi šle na oddelek B1 ali B2 tam so super sestre in postrežba tudi čestilke in strežnice so zelo prijazne!!! POHVALA GRE K NJIM.

PAPA

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 292
11.2.2010 16:08:13   
zvesta
evo mene s pregleda....

CTG ponorel, dete bilo celo uro naspidirano, da je bilo kar hecno... popadki ravna črta...

zredili smo se, a premalo... user posted image 2370 g je ocenejna teža...

zato sme dobila napotnico in moram jutri v P, da me hospitalizirajo.....

pa, sem po eni strani zadovoljna, po drugi pa spet ne vem kaj me čaka in kdaj

(odgovor članu brcko2)
Neposredna povezava do sporočila: 293
11.2.2010 16:35:21   
ČikaPika
evo mene s pregleda....
CTG ponorel, dete bilo celo uro naspidirano, da je bilo kar hecno... popadki ravna črta...

Pa kaj ti v P dajejo kaka zdravila za user posted image , da se bolj redi al kaj?
Upam da ti čas hitro mine v P in veliko user posted image user posted image user posted image za oba...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 294
11.2.2010 16:36:21   
zvesta

evo mene s pregleda....

Pa kaj ti v P dajejo kaka zdravila za user posted image , da se bolj redi al kaj?
Upam da ti čas hitro mine v P in veliko user posted image user posted image user posted image za oba...

neee..... user posted image

jaz domnevam, da bodo pač sprožili porod slej ko prej.... pa vesela bom, da dobim drugo mnenje, ker meni se zdi, da mojemu G UZ malo švingla...

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 295
11.2.2010 16:54:17   
mucica2

evo mene s pregleda....

tudi z moje strani veliko user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 296
11.2.2010 16:55:03   
mucica2

pol bom pa mogla jaz prevzeti urejanja seznamčkov če tebe ne bo, potem k pa mene ne bo pa ne vem kdo bo user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 297
11.2.2010 17:20:14   
ninček1

Malo se spet oglašam....Pri nas je navada in se mi zdi tudi prav tako.Saj smo mamice tiste, ki naredimo največje delo tuuser posted image user posted image (in ne atiji, ki itak dobijo darila na čagi, ko zapijejo malčke)

Mene je moj lepo presenetil (malo sem mu morala namignit), v zibelki je čakal en ogromen medvedek, ki je v tački držal vrečko od zlatarne celje.Dobila sem čudovite uhane....

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 298
11.2.2010 17:23:11   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2
pol bom pa mogla jaz prevzeti urejanja seznamčkov če tebe ne bo, potem k pa mene ne bo pa ne vem kdo bo user posted image

Mogoče bi blo fajn če bi prevzela ena k ima rok bolj proti koncu meseca ... pa seveda še nobenih znakov o kakem porodu...
Bi prevzela jaz, a še vedno upam na moj PDP v nedeljo v kombinaciji z mlajem - čeprav trenutno nič ne kaže user posted image

Sploh pa.... punce kje ste vse? Ta forum že čist zapuščen user posted image ... bi morale tadrugega raj na koncu meseca šele naredit...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 299
11.2.2010 17:24:01   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

jah, saj se bo vse uredilo... :)

jaz imam pa zdaj orto čistko.... jutri mora bit vse tipi top...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?