špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kako ve naredite res slastno smetanovo omakco za k mesu? Tako ne preveč gosto, da se poda k zelenjavnemu rižu, npr. Kakšna skrivna sestavina, namig? men nikol ne rata preveč dobra,jest dam včasih kr gobovo juho z vrečke, nardim bl gosto pa je ,pa kakšen sir notr pa mal smetane Meni tudi ne uspe ravno, se mi vedno zdi, da nekaj manjka V trgovino pa ne grem, me zebe, ko samo ven gledam Avto sem odkidala in preparkirala, da mi ga plug ne "odnese", zdaj grem ven šele ob enih Čebulo potenstam na olju,zalijem z mlekom in tenstam 1/2 ure,da se čebula spusti.V kislo smetano zamešam eno žlico moke,da ni grudic,vlijem k čebuli,potem pa dodam česen,poper,sol,peteršilj,malo vegete,origano.Včasih k čebuli dam na koščke narezan meso in to polijem preko testenin Hvala Me prav zanima, kako izpade origano noter Kisle smetane nimam, bom kar sladko uporabila. jaz vse živo noter zmečem in je potem jaz uporabljam vedno sladko smetano in omakca uspe. najprej npr. zrezke popečem na hitro na obeh straneh, večkrat dam par rezin sira gor in zalijem s smetano, lahko tudi malo vode, če je pregosta. Na puranje zrezke se fajn poda, če na koncu malo potreseš z mletimi orehi...njami. Hvala Mmmmmmmmm, stavim, da orehi res ful pašejo... Ali pa mandlji... Grem kuhat. Ma vsega hudiča lahko daš noter, za zgostitev lahko tudi naribaš korenček not, ali pa v mrzlo vodo daš moko, začimbe, paradižnikovo pasto in fajn premešaš z vilico...in zaliješ, čisto na koncu pa dodaš kislo ali sladko smetano. Meni osebno je ful dobra z gobicami ali z grahecom Hvala tudi tebi. Mmmm, bi z gobicami, ja, ampak jih nimam Zaenkrat še dušim meso, potem pa noter zmečem ostalo
|