tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Sem vas pa hotla že parkrat vprašat; kakšni so vaši malčki zvečer preden zaspijo, ko so utrujeni? Ker naša je tak živec da je groza. Maha, brca, se upira, noče ležat, noče spat, noče pit mleka, noče nič. Kot da bi bla živčna Preden jo skopamo in damo v pižamo je tko utrujena in mirna da komaj gleda, potem pa kar dobi od nekje energijo in razgraja še eno uro. Mogoče jo kopanje zbudi? Pri smo se začeli rihtat za spat ob 18h - od oktobra lani do prejšnjega tedna, ko je začel štrajkati. Zdaj gremo spat kakor kdaj, bedi lahko tudi 5 ali 6 ur skupaj, prej 3 ure. Je kar naenkrat preskok. Tudi meni se zdi, da je Srečko utrujen, ima ful rdeče oči, na kavču ali tleh se igra in vsake toliko kar uleže za par sekund. Enostavno se mi zdi, da je prešel v fazo, ko ne zaspi več, ko je utrujen, ampak zna ostati buden kljub utrujenosti. Jaz sem se odločila, da ga bomo pač dajali spat kadar bo pač naneslo, vendar vedno po enakem postopku - torej umivanje, gremo pripravit stekleničko, popije v posteljici in potem spanje. Le da zadnji teden to pomeni, da praviloma ne zaspi, ampak se lepo vsede v posteljici in pogovarja. Potem ga pač prestavim v posteljo, uspavam in preložim. Nimaš kaj, otroci rastejo . Naš je recimo pogruntal, da je hrana, ki jo dobi on, drugačna od tiste na najinih krožnikih. In je danes z mojega krožnika pojedel par žlic ričeta. In zanimivo, koščki ga niso nič motili, pojedel je tudi luščino od graha . Vse bolj se mi zdi, da bo "bolje", ko se bom znala pač bolje prilagoditi njegovim potrebam, ne pa gledala na to, kako bi moralo biti "po teoriji".
|