bamoocham
|
Dobro jutro. Mene pa res že celo večnost ni bilo tu gor. Kako smo kaj? Mi smo danes stari 7m in 12 dni. Naša Neža je pravi korenjak. Plazi se naprej sicer še ne, gre pa zato v rikverc in v krogu. Imamo 2 zobeka že, spodaj enkice in mislim, da bo počasi dobila tudi zgornje enkice. Pa ni bila nič jokava al pa kej, ko so ji zobeki vn prišli. Pa sedi že čisto sama. Prva beseda, ki jo je rekla, je bila ATA. Pa lupčka pošlje, pa papa pokaže in reče tudi :) Sva pa čez božične praznike bili 5 dni v bolnici, ker je imela hudo vnetje sečil in sva še zdaj na antibiotiku. Imela je 40°c vročine, pa polivala in bruhala mi je kar naprej, kar koli je pojedla. No tak da imamo 17.2 UZ ledvičk v bolnici, da ugotovijo, če ima refluks ledvičk. Ima pa v desni ledvički nekaj razširjeno, ko ne bi smela imeti. Upam, da se je z antibiotikom zaprlo. Aja, velika je 72 cm in težka 9400g. Velika babika je že. Sem bila pa kregana, da je pretežka. Tak da se ukinila hranjenje ob 10h zvečer in mi vseeno spi celo noč. Hranjenje pri nas je kr dobro steklo, večraj je jedla špinačo in pire, danes bo jedla krompirjevo juhico. Kompliciram pa nič ne, sem ji dala večino že za jest, tudi mleko za pit, pa ni bilo kakih problemov. Meda, oreškov in beljaka ji res še ne bom dajala, drugače pa je vse, kar midva. Ji ne kuham posebej, skuham bolj milo in si potem midva dosolima oz. dodelama. Pri nas smo uvedli hranjenje: ob 5-6- AM 130 ml ob 9-9:30 zajtrk: jogurt ali mlečna kašica, ali... ob 12-13:kosilo (poje par žličk+AM) ob 15: sadna kašica (vmes še čaj, vodo) ob 17:30-18: večerja riževa kašica ali... ob 20-21-AM pred spanjem Potem pa celo oč nič, mi spi celo noč. Med obroki ji ponudim veliko tekočine, ker more veliko pit, da ledvičke fajn delajo. To naj bi bilo okvirno hranjenje, samo se včasih pač ne izide in dam kar AM. Drugače pa jo vsak večer stuširam, okoli 8h, tak da ve, da dobi flaško in da bo mogla it spat :) Meni je patronažna rekla, da je fajn začer rumenjak uvajat po četrtinkah, zmešati kar v zelenjavo oz v omakico. Trdo kuhanega, seveda. Drugače sem pa jaz boljše, še imam napade "tesnobe", samo se ne obremenjujem več, kot sem se včasih in sama sebe obvladam. Lepo se je bilo malo izpovedat. Se tipkamo, zdj pa že lakota kliče vn iz stolčka :) Lepo se mejte. Papa
|