hana82
|
Naj vam povem naše izkušnje s pralnimi plenicami. Sama nisem poznala nikogar, ki bi jih uporabljal. Na pregledu pri ginekologinji sem dobila reklamni listek o Racmankah in takrat sem se začela zanimati. Brala sem in zbirala informacije (resnici na ljubo predvsem forume, saj drugje so le-te zelo skope) o prednostih in slabostih. Ko si je moj dragi malo preračunal cene, je bil takoj za. Vsi drugi, katerim sem omenila, pa so bili skeptični, celo zelo negativno nastrojeni (mama,sestra,prijateljice,..), saj so si predstavljali goro tetra plenic,likanje... in me spraševali iz katerega stoletja sem ušla. Sama sem bila skoraj prepričana, ko mi je svakinja svetovala (sama ima 4 otroke), da naj malo premislim - moški so takoj za, a ti boš tista, ki boš prala, sušila,zlagala, ob vsej skrbi za dojenčka. Vendar sem vseeno vztrajala. Denar, ki sem ga dobila namesto paketa, sva porabila za pralne plenice. Po posvetu sva se odločila za Racmanke (podpirava slo proizvod+dobra "priporočila" na forumu) in pa za probo sva vzela še 4 Boomgeniuske (vse v enem-se je slišalo fajn, da ni treba imeti pokrivnih hlačk). No in se je začelo. Prvi mesec po porodu, sem bila tako zeloooo utrujena, da mi je bilo pranje čisto odveč in priznam, da če ne bi imela pomoči s strani moža in družine, bi te plenice zabrisla v kot. Za piko na i, pa so bile tako velike na miceni ritki, da se mi ni zdelo čisto prav. Vendar je moj dragi vztrajal. Prvi mesec sva uporabljala predvsem Boomgeniuske- zdele so se nama odlične - so manjše in "all in one". Sva jih celo dokupila nekaj. Takrat mi je bilo žal, da sva kupila Racmanke. A se je stvar kmalu obrnila, saj je dojenčica začela več lulati. Boomgeniuske - če jih nisi pravilno zapel, so ob nogicah premočile. Vendar to je, po moje, slabost vseh plenic "all in one". Sama sem se navadila povijanja v Racmanke in postale so mi všeč. Tako sem imela 5 rumenih racmank, 5 zelenih racmank, 11 boomgeniusk-čisto dovolj, tudi če nimaš sušilca. Perem vsak dan, skupaj z ostalim perilom. Tudi pleničnih predlog do 6 meseca nisem uporabljala. Skratka navadila sem se in nimam nikakršnih težav več. Ne zdi se mi, da imam kaj prida več dela. Mesec dni nazaj sem dokupila še nekaj plenic za pokušino - Bamboo zippy,Bum hugger in bitti d'lish ter 2 nočna racmana. Tako, da sem sprobala različne modele in to kar bom napisala ni reklama, je samo moje mnenje. Vse so dobre, če se odločiš za pralne plenice. Nobene mi niso zanič, ali pa blazno slabe. Tudi kar se vpojnosti tiče, ne zasledim bistvenih razlik (dojenček včasih lula več,drugič manj). Seveda z dodatnimi vložki, se le-ta poveča, vložke pa lahko daš v vsakršno plenico. Tudi malčica dobro prenaša vse. Za naslednjega dojenčka pa bom dokupila nekaj bitti d'lish pleničk-ker so manjše (ne bom imela slabe vesti,da bi bile prevelike) in tako zelo ljubke,mehke. Tudi boomgeniuske so se lepo obnesle v prvih mesecih. Sama prisegam na ježke. Lažje reguliram zapenjanje z ježki, kot s pritiskači. Slabost Boomgeniusk so ježki, ki so se mi že skoraj uničili in jih moram zamenjati, medtem ko so pri Racmankah še v dobrem stanju. V primerjavi med zelenimi racmani in Bamboo zippy so mi prvi boljši, kompaktnejši, druge pa dobiš v večih barvah. Bum hugger, edini minus po moje, ker nimajo ježkov in pa mojemu ni všeč, da je flis v stiku z ritko, a male ne moti. Racmanke pa so zelo dobre. Jaz sem se jih navadila in bom kar ostala pri njih. Niso pa za majhne dojenčke. Zanima me le še ali bo zaradi teh plenic kaj prej čista, torej ali se bo prej navadila kahlice. Če bo, potem sem 100% ZA pralne plenice. LP vsem
|