|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
1.2.2010 22:18:11   
eee35
Hmm, pol ta dologel ima pomirjevalni bolj učinek? Če je baldrijan noter...Lidokain pa deluje protibolečinsko. Ne vem, saj nisem noben zdravnik, še daleč od tega, ampak takoj ko bereš sestavine, vidiš, da je noter popolnoma kaj drugega, ta dologel je bolj naravna zadeva?

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
1.2.2010 22:30:08   
HeGa
Ojla še jst se javim na hitro pred spanjem.

Tina ti kar ornk hladi, joj si sploh ne predstavljam kolk te more to bolet - 20 centi. user posted image

go_ta pr ns je tud problem s tolažbo pa dudo. Eva jo je mela skoz tko rada ta mali vragec je pa tud vidt noče, se sam še razjezi zraven. Kr slišim ven iz tizga joka HOOOOČEEEEMMMM JOOOOŠKOOOO MAMMMMIIIII, pa kaj naj pol. Upam sam da mi ga rata pol odvadit.

tulpek: tale dologel niti pod razno ni isto kot calgel. Sem lekarničarko ornk zaslišala, k mi ga je hotla podturit namest Calgela. Vglavnem nima lokalnega anestetika ki bi blažil bolečine. Je pa kokr za pol ok, ko zobki že prebijejo dlesen. Ga ma pa un gel, ki ga je mislim da muca zadnjič priporočila iz Muelerja, Dentinox če se ne motim, ta pa ma lokalni anastetik in lahk rečeš, da je podoben kot Calgel.

zelenjavo pa tud jst skuham pa dam zmrznit. Vsaj pri Evi sem. Sem nafilala z zelenjavo ene sorte une modelčke za zmrznit, pol ko so ble zmrznjene, pa sem kockice zapakirala v vrečke, pa različne zelenjavice med sabo kombinirala, da ni blo skoz isto. Recimo sem skuhala posebej krompir, pa vzela kockico blitve, skupaj pol prevrela, dodala malo oljčka, kkšno žlico AM al pa kisle smetane pa je blo.

Nočko

Eva: 19.01.2008
Jan:
13.08.2009 - 3.660g;54cm
14.09.2009 - 4.800g;57cm
17.11.2009 - 6.770g;64cm
13.01.2010 - 8.100g;69cm
25.03.2010 - 9.160g;73,5cm

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
1.2.2010 23:15:03   
Sanikaa
ok PROPOLIS je produkt meda. Zelo je alergenuser posted image user posted image in ni še za ta male. Vsaj ga jaz ne bi dajala. Prej bi vzela gengigel z hialuronsko kislino , ki tudi pomiri in pomaga pri celjenju.
Calgel dajte na vatko in neki časa držite na dlesni da se mal resorbira in začne delovati. Tako ga tudi ni možno pogoltniti. Vsaj po mojih izkušnjah ga je bilo težko namazati po dlesni samo z prstom, ker je Vid takoj začel sesati prstuser posted image

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
2.2.2010 0:02:55   
Muca83
Moj me je čisto presenetil in že ob 13h prišel domov user posted image Še dobro, ker se je sonček prikazal, voziček je bil pa v njegovem avtu. Smo šli potem ven na en sprehod, zvečer pa k tašči in tastu, ki danes praznujeta 52. obletnico poroke. Pa še v petek je moj dragi vzel frej dan, tako da bo ta vikend kar 4 dni skupaj doma user posted image

Patronažna je prišla in jutri začnemo papat. Bomo pa začeli s korenčkom. Rekla je sicer da z jabolkom ampak jabolko smo mi že papali. Drugače pa so napotki standardni - gluten po 6. mesecu, skute, jogurti po 8. mesecu, meso, rumenjak po 7. mesecu. Pa npr. ko se samo od jabolka ne naje več, potem ga zgostimo z banano ali kakšnim piškotom. Pa do 1 leta pazit, da je vse brez jajc (zaradi beljaka). Z mlečnimi kašicami zvečer pa naj lepo kar nadaljujeva, lahko jih uvedeva tudi za zajtk če mleko ne bo dovolj. Skratka standard, ni pa nič omenila maščob oz. dodajanja olja, jaz sem jo pa pozabila vprašat. Aja, pa glede jabolka mi je rekla, da nekajkrat skuhat, potem pa počasi svežega notri vmešavat, ker je cilj, da ima za malico obrok svežega sadja.

živa, pri nas v Kamniku in baje v vseh okoliških krajih ni za dobit Calgela.

23tina, upam, da ti oteklina hitro izgine. Zoprno je če se človek opeče, že majhna pikica na prstu ful moti, kaj šele tole tvoje.

HeGa, Dentinox gel sem pa jaz potem kupila v Mullerju ampak še nismo sprobali.

Sanikaa, super za napotke kako mazat dlesni!

Punce, a se vaši user posted image tud ful kregajo, ko jih oblačite? Joj, ko jaz oblačim bodi po kopanju je tako protestiranje, kot da jo iz kože dajem. user posted image Pa tudi sicer, ko jo oblačim, ampak pri bodiju je najhuje. Edino v kombinezon se rada obleče, ker ve da nekam gremo.

Aja, pa očitno ji vrtiljak nad posteljico ni več zanimiv. Pa prav oboževala ga je, je kar vriskala včasih pod njim. Zdaj pa 5 min pa ni več v redu. Saj se spomnim, da je na škatli pisalo 0-5+ mesecev, ampak meni se zdi, da je bilo res kar čez noč konec navdušenja. A vašim je še zanimiv?

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
2.2.2010 7:38:48   
Drnula
Pri nas je bila pestra noč. Hana je kmalu ko je zaspala ratala vroča in se zbudila. Bila je precej nemirna in pojokavala je in sva ''spali'' na kauču, da bo vsaj moj mel kaj spanca, ko gre v službo. V ritk sem ji namerila 39.4, torej je imela 38.4. Zdaj še mirno spi v spalnici, vroča pa ni več tako čutit. Sem pa slišala, da je malo poklašljala. Ker sicer ima čist nos, nič ni kašljala ... sam vročina.
Se moram še jaz malo opremiti s temi rečmi... Calgel itd. Saj nič ne poznam, kot da ne bi imela že enega user posted image . Neca je bila na srečo skoz tolk zdrava (je še), da nismo nikoli nič rabili, nikoli še ni jemala zdravil ali imela neke vročine za zbijat. Da so ji zobki rasli nismo nikoli niti vedeli, pa čeprav so ji kar 3hkrati pokukali ven. Tud zdaj ko je dobila 3 petke hkrati in sem videlak ko sem ji čistila zobe kako kukajo ven in kako koža kar stran glelda in je krvavo rdeče bilo ponedko, je rekla, da je nič ne boli.

anžetka
- po moje tvoja kolegica sploh ni bila tolk zavzeta za dojenje in ji morda flaša bolj odgovarja pa na glas raje ne reče. Sploh ko vsi poudarjajo kako je dojenje oh in sploh super .... zame tudi je. Sam da tokrat tudi jaz že v naprej vem, da ne bom tako dolgo dojila kot prve punce.

tina - saj bo hitro bolje. Hja, se spomnim, ko sem bila noseča z Neco mi je razneslo steklen čajnik pred trebuhom. Me je oparilo in še črepinje zraven porezale. Trebuh je bil prav grd in G se je sam kremžila in mi dajala gromozanski obliž da mi je potem delala UZ. Sem mislila, da bo ostala brazgotina. Po porodu oz. po nekaj mesecih se je s krčenjem kože zmanjšala na čist majhno user posted image , zdaj pa ni nič več videt.

IZVIRNO SPOROČILO: eee35
No evo, etanola...user posted image , ma jaz nisem sigurna, če bom glih malemu z vinom mazala (nikoli ne reci nikoli), ampak se mi zdi, da me zna hitro pripravit do tega, da bom sama malo ruknilauser posted image , še šnops pride v poštev...

user posted image user posted image user posted image

muca - moji dve se začuda radi oblačita. Ne delata problemov s tema, čeprav je pri nas mnogokrat tako, da se kar nekajkrat na dan oblečemo/slečemo. Menda to dela meni več preglavic kot Hani ali Neci. Neca je morda zdaj začela nekaj težit, včasih, ker se je moj začel z njo igrat pri oblačenju in potem bi ona kukala skozi rokave, pa ven in not .... igralauser posted image se
Hana se pa še posebej rada slači. Takoj ko jo dam ležečki nabira da bi začela tudlit. Ampak takoj ko vidi da jo bom slekla je nasmešek na obrazu.

(odgovor članu anžetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
2.2.2010 7:45:53   
Drnula
muca - se tolk spomni iz mš pred 3leti, ko so rekli pri prehrani, da dojenčki korenčka še ne morejo prebaviti in ga izločijo celega in nima smisla začeti z njim. Pa dejansko se večina priporoča korenček. Neca vem, da ga vedno imela v plenici čist neprebavljenega.
Še nekaj sem si posebej zapomnila iz mš ... da najbolj alergeno sadje marelica in sledi ji jagoda. Pa pomaranče oz agrumi naj bi dali šele po enem letu.
Ponavadi drži tisto kar prvo slišimo in se tega radi držimo kot pijanc plota user posted image

Sicer sem že veliko pozabila in tud jaz na novo malo pogledam. Sicer ne kompliciram prav nič. Držim se teh osnovnih načel, sicer ji dam kar imamo pač doma, kar delam za nas, sam da odvzamem preden solim, začinim ali dodam kaj drugega kar njej še ne bi dala. Počasi pa bo jedla tako kot mi.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
2.2.2010 8:01:28   
Drnula
sem preverila ... od temparature v ritki se odšteje samo 0.5 stopinje da je primerljiva s podpazduho. Tako, da je imela Hana vseeno kar nekaj vročine. Ji zmerim še 1x ko se zbudi in se potem odločim ali grem/pokličem P.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
2.2.2010 8:18:12   
Ayo
Jutro,

danes smo pa mi zgodni user posted image
Ilaria je bila se kar sitna ponoci, ma ji je vse oprosceno, samo da smo zdravi. Je pa pred boleznijo ze lepo odspala noci, ampak zdaj bo treba spet vzpostavit ritem. Danes ponoci sem jo kar 2x dojila, zdaj med boleznijo prakticno ni jedla, zdaj se ji apetit vraca, pa jo moram pristavljat cim veckrat, da ne izgubim mleka.

Drugace se nismo zaceli z GH, sem nameravala ta vikend, ko dopolnimo 6 mesecev, ceprav mi je P rekel, da komot gremo naprej samo z dojenjem do dopolnjenega 7. meseca.
Bomo pa mi kar zaceli s korenckom, pa potem krompircek in sele potem sadje (banana, jabolko). Meni Gabriel nikoli ni pokakal neprebavljeno, tako da odvisno od user posted image .
Jaz tudi VEDNO kuham sveze, se kadar smo kam sli, sem mu pripravila sveze v une loncke in sem potem dala v kaksnem barcicu pogret. Res izjemoma sem kupila ze pripravljeno GH v kozarckih. Tudi sadje vedno sveze, imam en tak fajn mini ribez, ce smo kam sli in sem sveze naribala. user posted image

Kar se tice zobkov, na primer pri nas ne priporocajo nobenega mazanja. Tudi pri Gabrielu ni bilo pretiranih muk, itak pa da on ponoci ni nikoli spal, tako da niem mogla vedet ali so zobki ali samo splosna tecnoba. Pri njemu sem vedla da so na pohodu, ko se je nenormalno slinil, imel drisko in bil prehlajen.

Drnula user posted image user posted image user posted image za Hano! Cuvaj jo, ce kaslja!! user posted image user posted image user posted image
Moji nasveti iz domace lekarne: vlazilec zraka (z evkaliptusom), krema z evkaliptusom na prsni kos zjutraj in zvecer, izpiranje noska non-stop z fiziolosko.

Tina, bogica ti, kako te je moralo boleti! user posted image user posted image user posted image Upam, da ste potem resili, da ni bilo hujsih zapletov.

Grem, bi se Gabriel rad igral, jaz pa tle gor visim user posted image

< Sporočilo je popravil Ayo -- 2.2.2010 8:29:49 >

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
2.2.2010 8:19:51   
hel32
Dobro jutro

Naspala sem se, me je user posted image zmasiral križ zvečer in je taaaaaaaakoooooo pasalo, pa sem se ulegla in sala ko top, budnica je pa bila že ob 6:00!
Imamo user posted image mraz, -10 je spat, madona imam že poln kufer mraza.

Ayo, user posted image user posted image da se vsi skupi pozdravite, inuser posted image za masažo in plavanje, ko te tako berem, me je včasih kr malo strah imet 2 malčka, ma ja imam zlatega možija, bo že, da bi bila žeuser posted image , hja, ne vem, sem imela ta mesec neki čuden ciklus, na 14 dni, pa slabo, pa križ me boli, pa drisko imamuser posted image , ma ne vem, bomo vidli, upam pa da ne, ker jem ful močne tablete proti bolečinam!
Poleg vsega me še grlo neki žgečkauser posted image

Tina, upam, da so opekline že neboleće.

Anžetka, madona, tega pa še ne, da ti bo zmanjkalo mleka, ja, malo morgen. Ma nisem jezna, veš da ne, je pa res ful psihično tudi povezano to z dojenjem, u jaz sem se fuuuuulll trudila, v P sem ga imela celo noč priklopljenega ne joško, potem sem še z nastavkom mogla, ker imam neke čudne male bradavice, no 4 dan sem pa dobila kao vnetje bezgavk sem imela joške trde ko kamen, no sem pristala 1x na antibiotikih, sem si fuuul pumpala, masirala, s toplo vodo tuširala, ma svašta sem delala, ful sem se trudila, da bi dojila, ker sem pri 1 tudi bila takoj brez mleka in vem kako neprijetno je mešanje Am, sem pač hotela, da bizdaj dojila, ampak očitno nisem dojiljauser posted image , moja sestra tudi 1x ni imela mleka, isto, kot jaz 14 dni, no zdaj 2x bomo pa vidli. Ja pa sestrična taka, kot praviš, za kolegico, ona se je v P skregala z Babico, ko je hotela da doji, pa je imela mleko, ampak se ji ni dalo potrudit in je pač opustila in zdaj je na AM, ker ona pravi da ni preveč materinski tip!!!!

Eee, zelenjava je še nekako za zmrznit, sam krompirja pa raje ne zmrzuj, ker potem sploh ni dober, taki čuden okus ima, sem ga že pa vem, sicer zase, ampak ker je iz škroba, se neki sestava kao spremeni in je totalni d*r*e*k.

Aprilčica, vedno znova mi delaš lušte s tem čikom!!!user posted image

Tulpek, madona, bogec Tjaš, to pa mora biti hudo, ko tolk zobkov na1x ven sili.

Sanikaa, hvala za nasvet glede mazanja, ma saj mali kr takoj začne sesat palec, ko mu mažem dlesni, sam jaz mu kr en cajt, ampak vseeno neki gre dol.

Muca, ni pa rekla, gdaj naj bi začela jabolko surovo dajat, ker jaz ga že kr cel mesec prekuhavamuser posted image , ma je vse neki drugače, jaz tudi dam banano za zgostitev jabolka, sam pazi, banana zapira! Nekatere, tako, da malo menjaj z piškotom.
Lukas NE MARA oblačenja, to tako tuli in se upira, da je groza sploh body mu z muko oblečemuser posted image

Drnula, lepo, da je bila Neca tako zdrava, pri nas je glih obratno, trrrrrrkammmm, sem jaz včeri tudi mislila, da smo prehlajeni, sam je bil lažen alarm, sam zaspanček je bil napackan po okici, je danes čist v redu, nosek je sicer bil malo bolj muckast, verjetno od centralne, pa imam izparilnik na radiatorju, pa ne pomaga.
Ja, to imaš prav ja, jaz pa sem si zapomnila vse od 11 let nazaj, madona bo že 12 pa takrat ni bilo da ne smejo agrumov, in jagod, in meda, in glutena in jajc,...sploh ne, to smo dali jabolko in albert keks, potem pa so bili otroci šekasti in bruhasti, ....je kr napredovala medicina v teh nekaj letih, priznam, in je zdaj dosti stvari drugačnih, boljših!
Ti kr zmeri, in če ni padla pokliči najprej P, pa se kr odpravita, kaj veš, kaj je lahko, boljši prej, kot prepozno!

Takole, sem se prebrala pa sem kr madonalauser posted image user posted image user posted image , Lukas je že pokonci in neki kremištati.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
2.2.2010 8:21:49   
Drnula
sem preverila ... od temparature v ritki se odšteje samo 0.5 stopinje da je primerljiva s podpazduho. Tako, da je imela Hana vseeno kar nekaj vročine. Ji zmerim še 1x ko se zbudi in se potem odločim ali grem/pokličem P.

Hana še kar spi

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
2.2.2010 8:22:33   
anžetka
Eee, kolikor vem, se krompirja ne zmrzuje. Jst ga bom skuhala za naju, od tega bo šlo pa tamalmu malo.
Aprilčica, sej vem, da si se hecalauser posted image  Ma, jst bi zaenkrat sam delala otroke, ne bi pa imela še...user posted image Sam je moj bolj švoh zadnje čase za touser posted image  Naj bo fensi glede hrane potem, ko bo starejša, ne pa zdej-zdej naj kar jeuser posted image  
Tulpek, a pri vas pa že dvojki ven rineta?!user posted image  Pri nas pa še enega ni...pa non stop čekiram, če bom kaj videla, čutila pa nič ni. Je samo siten...
Miška, ti si pa faca! A pri Nini boš tudi z vinom mazala? Dej probaj še preden se zobki začnejo pa boš videla, če se umiri ker je pijana ali...user posted image
Muca, moj se pa krega ravno zaradi kombinezona. Potem, ko ga pa dvignem, je pa OK. Drugače ne protestira. Včasih, ko je siten in ga je treba previt, ga začnem slačit in takoj, ko grejo hlače/žabe dol, neha tulit in se umiri in lepo pogovarja kot da ne bi bilo ničuser posted image  Hvala za poročilo o GHuser posted image
Drnula, ja, pomojem imaš prav to glede kolegice. Itak je bolj na hojladri, tako da...Sej jo imam rada, sam mi ni material za mamico...Je še mlajša od mene, ampak vseeno, to ne bi smelo biti pomembno...Jst pa upam, da bom dojila vsaj do 9meseca... Upam, da bo s Hano v OKuser posted image user posted image
Danes je bila pa obupna noč! Tamal se je skoz nekaj premetaval, se hotel priklapljat na joško. Ob 3h sem bila že pokonci, malo čez 3 je šel dec na wc, potem je bila ura že 4 in še vedno nisem mogla zaspat, ker je smrčal kot 100let star traktor z original deli, sem ga rukala, naj neha, ker je tudi mali včasih kar skočil, ker je tako zažagal...Mi je malo uspelo zaspat, potem pa spet isto...Ma, groza...Potem pa misli dec, da bom imela energije cel dan za vse živo...on pa revež pride iz službe in začne kok je utrujen in zaspan in tamalga vzame tok da skuham, potem ga pa nazaj dobim...srat naj se gre...user posted image Tamal se je potem zbudil ob 5.20, bil pokonci do 6.45, pomalical ene 50ml in spal do 7.40. Jst ne vem več kaj mu dogaja. Zdej pa tuli zraven, zoprnija mala...Včer sem jedla šele ob 17ih, ker sta me skoz jahala...user posted image Je oči prišel opoldne za uro in pol-mi je uspelo pomit posodo, kavo mu skuhat in tamalga nahrant z jabolčkom...Uau!

Sasa84

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
2.2.2010 8:41:27   
Anonimen
.
miska: se javljam, jst sem Jakobu namazala parkrat z belim vinom.. ampak tako malo pomočila prst in na brzino potegnila po dlesnih in je bil mir. To so recepti starih non

ja, tuki dam pa stari mami pravuser posted image

sj tud jst jima nisem zlivala vina v usta 5x na dan...user posted image . ni blo za 1 konkretno kapljico vina na prstu.
ne me teeeepst!!!!!user posted image

user posted image

(odgovor članu anžetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2462
2.2.2010 8:48:42   
aprilčica07
Jutro babuške,

spali smo ok, mala od 21 do 4, potem je imela monolog do 5, ma sem vztrajala in ji nisem dala nič za pit, enostavno dudo v usta in to nevem kolkokrat, pa je potem le zaspala še do 7 30. Mi2 z Jakobom pa tudi. Lubi nevem kaj je delal, ker ga ni blo od 2 dalje nič več v sobi, dežurstvo je blo zgleda pestro. Sicer jst nevem nič o kašnih telefonih, ker sem očitno vse prespala..user posted image user posted image user posted image

drnula: glede GH se podpišem pod tvoj način, nekako tako tudi jst to delam...user posted image za Hanouser posted image user posted image user posted image a nimaš doma niti svečk za vročino? Jst jih imam od kadar je Jakob imel 1 teden, ker sem bla panična, kaj bo če zboli in od takrat dalje so ble svečke vedno na častnem mestu. No, zdaj imamo pa Calpol in svečke..user posted image user posted image user posted image Jakob tudi ni imel problemov iz zobki, enkrat je sicer imel vročino, ko sta mu dva hkrati zadaj ven lezla, to je blo pa tudi vse. Sploh nismo vedli, da mu kaj ven hodi. Me prav zanima kako bo pr Juliji. Zaenkrat nič ne kaže, da bi kaj bilo. Jakob si tudi nikoli, ma res nikoli ni nič v ustka dajal, niti kot mali, niti kasneje, Julija pa non stop si kaj notri tlači, Od rokic dalje, do avtičev, do vseh igrač, rjuhe, ma ni da ni..user posted image
hel: tudi mene je doletela masaža včeraj... sem nerodno stopila iz eno ene štenge na drugo in sem se nekako zaskočila in me je tako usekalo, da se en cajt nisem mogla premaknit.. no, pol sem se nekako dogurala gori in šla direktno pod vrelo vodo, je blo malo bolše, po masaži sem bla pa čisto ok...
muca: naša vrtiljaka ni nikoli marala. Niti unih živalic, ki visijo na loku nad stolčkom, vse jo je nerviralo in smo ji umikali. Najraje ima svoje rokice in nogice, pa kakega pliškota, drgači so pa avtiči od Jakoba trenutno zakon.. sploh če se kje kaj sveti, kašna lučka... uživa Juli bolj kot Jakob..user posted image
anžetka: dojenje.. jst sem ena tistih, ki ji ni steklo, ne pr Jakobu ne pr Juliji... kaj vem, mogoče sem res tudi kaj sama kriva, ma enostavno ni šlo.. pa pr Jakobu sem se en cajt še sekirala in nervirala glede tega, pr Juliji pa niti ne več... kaj vem, ko mi je kri ven brizgnila, me je resnično vse minilo.....
a ti bi le delala otroke? nimaš slabih idejuser posted image user posted image user posted image user posted image
ayo: za Ilario..user posted image user posted image user posted image   kako zdela bolezen te male, kajne? se ne spravijo k sebi še en lep cajt ne....
He Ga: tudi meni so hotli v lekarni dat ta drug gel,  ma ko mi je rekla, da ni lokalnega anastetika notri.. ne ne hvala...user posted image user posted image

Joj, te bolezni. Mene me je prav strah kako bo ko gre Jakob v vrtec, do zdaj je bil 4x bolan, da smo šli k P, drgači je bla kašna vročina, ki je minila sama od sebe. Ma z vstopom v vrtec se vse to obrne in me je že zdaj strah. Bomo vidli, kmalu:):):)

Grem še na eno kafe, pa Jakoba poštimat, pol pa zmozgat kaj kuhat. Itak volje nobene, zunaj še vedno mraz ko sv.inja, pa glavo si bi žihr oprala, pa prat moram dat... Jap, nikoli ne zmanjka...user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu anžetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
2.2.2010 8:51:01   
šivilja
Miska - to z vinom sem tudi jaz že slišala, ma saj če je res samo ena kapljica jih ne bo konec. Nekaj drugega je duda v šnops, da zaspijo.user posted image

EEE - jaz sem pri vseh treh zamrzovala zelenjavne kašice, tudi tiste, ki vsebujejo krompir, pa ni nobenih posledic (enako pri moji sestri). Tudi v knjigi, ki jo imam za GH dojenčka, priporočajo kuhanje večjih količin, ki jih zamrzneš (pa vsebujejo krompir). Jaz zdaj prakticiram tako, da kadar imam čas in doma zelenjavo, skuham 3-4 obroke. Enega poje tisti dan tri dam pa zamrznit. Zelenjavo variiram in potem imam zamrznjene različne kašice, da ni skozi enako. Kakšno pa naredim samo zelenjavno in ji potem vkuham riž.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
2.2.2010 8:52:45   
Anonimen
Miska - to z vinom sem tudi jaz že slišala, ma saj če je res samo ena kapljica jih ne bo konec. Nekaj drugega je duda v šnops, da zaspijo.user posted image

user posted image

morm probat!

user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 2.2.2010 8:53:30 >

(odgovor članu šivilja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2465
2.2.2010 8:57:21   
aprilčica07
miska; jst te ne bom teplauser posted image user posted image vem po sebi, da te otrok pripravi do marsičesa kar si kdaj misliš, da žividan ne bi/boš narediluser posted image user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
2.2.2010 9:11:21   
Drnula
aprilčica, ne nimam svečk, nimam nič. Sploh nisem vedela da dobiš te reči brez receptauser posted image Se bom malo oborožila s temi zadevami
Znanci so šli prejšnji teden malo tako v LJ in je ta mala punca, malo čez leto, začela postajati vročična. Čez čas so leteli na urgenco z vročinskimi krči. Tako, da ne samo doma met, vsabo je treba nosti user posted image user posted image

Hani sem zdaj v ritki namerila 38.4. Je tudi dobre volje. Za 1x kaže da gre na bolje. Upam da drži

Neposredna povezava do sporočila: 2467
2.2.2010 9:53:19   
ALEKSANDR
Dobro jutro...

Je bolj slaba noč za mano... Sem dobila M user posted image ..in me je celo noč tao zvijalo...še lekadol je bolj malo pomagal... Je pa Luka spal do 8 skoraj..user posted image ..pa saj po moje bi še dlje, samo ga je budilka od mojga zbudila...

Anžetka- Dharma je stara 9 mesecev...malo starejša kot Luka...user posted image
Aprilčica- si pa pridna da tolk pečeš...user posted image Pa dalmatinci so vsi isti po moje...saj do Luke pa do otrok je super fajn..me prav pozitivno preseneča...ampak zunaj na vrvici...katastrofa...vleče kot da je plačana za to...pa na vse ljudi bi skakala- ker so valda zato vsi zunaj da se z njo ukvarjajo... pa ko pridejo obiski... 15 minut se je treba samo z njo ukvarjat... No, pa saj še je mlada..pa upam, da jo uspem odvadit...potem bo pa najboljši pes na svetu...user posted image
Jaz mu kašice kupujem tudi samo sadne...sem enkrat kupila zelenjevno, pa je tolk smrdela...

Miška- valda je luštna po mamici user posted image ...naš tud..user posted image

Go-ta- nismo s Kranja..smo iz Maribora...Pa naš tamali tudi po kašici še obvezno malo ziza...Navada al kaj...user posted image

23tina- joj...to pa ni fajn...čimprej se pozdravi...

Muca83- naš se krega pri oblačenju odkar ga poznam...sprva je kričal pa jokcal..zdaj pa se prav buni pa krega...Meni ej tolk smešen...user posted image ..ga morem enkrat posnet.. Našemu je bil vrtiljak vedno zanimiv za 5 minutk...user posted image

Drnula- marelica je alergena? Za jagode vem...samo za marelico pa nisem slišala...No, mi smo jo že jedli...pa je bilo vse ok... pa user posted image za Hano...

Hel32- priden user posted image , da je zmasiral...user posted image

Calgel- v Mb naj bi ga imeli samo v eni lekarni še- zadnji 2 tubi...pa še jaz jih dobim...user posted image Mam sestrično farmacevtko, pa je poklicala naokoli pa zrihtala...user posted image Je pa rekla, da Calgela več ne bo za dobit...user posted image

Grem še malo poležavat, dokler Luka spančka... Upam, da bo priden danes..ker nimam neke energije...user posted image Pa še tamala danes pride...tako da na user posted image nimam kaj za računat...

LUKA ANTE 10.08.2009 3380g 49cm
1. mesec 4960g 56cm
2. mesec 5480g 57,3cm
3. mesec 6290g 61cm
4. mesec 7100g 63,5cm

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
2.2.2010 10:37:52   
Muca83
Jutro! Vsak dan moram prej vstat. Prav pogrešam tiste čase, ko sem lahko do 10h spala ali pa vsaj do 9h. Danes sem mogla pa že pred 8h vstat. Mala spet spreminja ritem očitno.
Glede GH sem se še to spomnila, da mi je rekla, da ni treba vse ful pasirat tako kot so frutki, da je lahko malo bolj grudičasto. Pa da ne preveč vrst sadja uvajat, da je bistveno jabolko, lahko se proba še banano ali hruško. Mi je pa ful čudno, ker je rekla, da pomarančo pa lahko po 6. mesecu se malo soka stisne med jabolko user posted image Jaz sem povsod brala, da agrume čimkasneje. Pa frutke je rekla, da ne priporoča na začetku, ker je preveč različnih živil skupaj notri nametanih.

Drnula, pojma nimam zakaj prav korenje priporočajo za začetek. Mogoče zato, ker je dobrega okusa. Jaz ga bom probala dat eno žličko, potem bom pa videla kaj bo ven prišlo. Upam, da vročina Hani mine sama od sebe. Mah čist preveč bolančkov je to zimo user posted image

Ayo, zanimivo, da ti je P rekel, da lahko še en mesec samo dojiš. Meni je patronažna razlagala, da je treba po 6. mesecu začeti zato, ker se poveča potreba po železu in da samo dojenje nikakor ni več dovolj user posted image

hel32, a za dojenje moraš biti materinski tip user posted image Neverjetno kaj si ljudje spomnijo user posted image Meni se tudi mešanje AM zdi kar zoprno, no saj ko je človek doma ni problema, ko je vse pri roki, ko se pa kam gre je pa to čisto preveč prtljage. Jaz sem fuuul vesela, da se je Lana pri 2,5 mesecih odločila, da se bo samo dojila! Pri nas banana ne bo prišla preveč v poštev, ker jo Lana slabo prebavi. Bo treba še malo počakat z njo, tako da bo boljša rešitev piškot. Kakšni piškoti so pa primerni za tako majhne?

anžetka, ti imaš pa res pestro? A tako zahteven je Anže? Joj ko se spomnim nazaj... pri meni je bilo isto. Jaz sem vse delala in jedla, ko je moj prišel domov. Na srečo je on razumel kako je in mu ni bilo problema jo imet. Zdaj mi pa bumbo stolček ful pomaga. Jo dam notri ko jem in me ona gleda, pa v kopalnici ga dam na pralni stroj, ko cunje notri ali ven dajem in ona gleda. Ji je ful vse zanimivo. user posted image Ma upam, da se bo Anže malo skuliral in se še sam kaj zaigral, da si malo odpočiješ. Smrčanje pa tudi Lano včasih zbudi. Ene 2x se mi varuška vklopi, ker tok naglas zasmrči, potem pa že tamala joka user posted image

aprilčica, ne me spominjat na krvave bradavice. To je bila ena najhujših muk v mojem življenju! Pa pol ko je mala vse mleko izbruhala, ker je bilo toliko krvi notri... Ampak smo jih pocajtali in potem je bilo ok, res je pomembno samo to, da pravilno zagrabi in potem nič ne boli. Meni jo je moj pomagal pristavljat prve 2 tedna, je z mano vstajal podnevi in ponoči.

aleksandr, a res a že od začetka se ne mara oblačit? Pri nas pa nekje od 4h mesecev naprej. Ampak ko pa vidi, da jo bom slekla je pa največji nasmešek na obrazu in kar vriska. user posted image A Calgela ne bo več sploh? user posted image Jaz sem jih pa razumela, da bo, da ga samo trenutno ni. No, saj jaz upam, da bo tale gel iz Mullerja pomagal če bo potrebno.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu ALEKSANDR)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
2.2.2010 10:45:25   
simonalokar
drnula upam da boste kamlu bolje. mi smo danes hvala bogu bolje bile smo tudi prehlajene pa še virozo smo imele. vse na kup.

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
2.2.2010 10:51:28   
simonalokar
tudi naša se jezi ko ji začnem slačit body o pa ne mara.
punce kdaj pa boste začele soliti hrano svojim. pa naprimer korenček iz nedeljske juhice. sm že malo pozabila kako to gre kdaj lahko.
mi začenmo v soboto jesti hrano bomo videli kako bo

drugače vidim da smo vse imele pestro noč naša se je 4* zbudila sem bila čist fertik pa ob pol petih mi ni zaspala do  6 ure. zobki ji spet rasstejo zgoraj bomo videl kdaj bo zuni da bo spet ritem vzpostavu se.

zdja mala spi mami pa mal čekira RR

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
2.2.2010 10:53:11   
aprilčica07
anžetka: pridejo zoprni dneviuser posted image user posted image user posted image saj bo bolše, le da bo vreme malo lepše, pa da bomo več zunaj.... hja dedci kaj naj ti rečem, imajo svoje muhe.. tudi moj včasih pride z kašno biserno idejo, ampak ga hitro udesimuser posted image user posted image user posted image user posted image .. je navajen, Julija je druga in mi2 sva se dajala pr Jakobu kako in kaj, no zdaj pa laufa kolkor tolko dobro....user posted image user posted image
muca: mislim, da vsak P po svoje tolmači... ko sem jst bla mala so mi dajali limon pr treh mesecih, meni je blo pa zdaj rečeno, agrumi ne do 10 mesecev, nimam pojma... jst pač naredim kr po svoje... pomaranče, mandarine in jagode bojo počakale, vse ostalo pa počasi počasi... user posted image
drnula: jao, kriza, da ti na poti otrok zakuha..
ALEKSANDR: meni lekadol ne prime ama ništa... jemljem nalgesin ali pa naprosyn, vse drugo mi ne pomaga.. pa počivaj, kolkor upaš...user posted image user posted image

Grem kuhat, danes bojo njoki z golažem, njami.. pol pa z Jakobom na sprehod, mala pa k tašči.. v to burjo se mi jo ne da vlačit..

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
2.2.2010 10:54:15   
Sanikaa
Helou babe-žabeuser posted image Sem majčkan boljše voljeuser posted image Se vidi da sem mal boljš spala..očitno sem bila tok zmatrana da je dragi moral tamalega nosit na joško..jaz ga nisem slišala do pol 6, pol sem že skakala in pucala nosek in dojila in spet padla v nezavest do 8user posted image
Leu se je pa danes začelo luščit iz pljučuser posted image kašlje kot ta velikiuser posted image Očitno mi ta vikend ni sojena Rogla ..bodo pa samo starejši dedci šli ..itak mi se ne gre tam gledat njih kako bordajo..jaz bi pa joškarila okrog in razmišljala ali Lea zebe v vozičku , ali neuser posted image
Muca ah jaz mu ta vrtiljak bolj zaradi muzike vklopim , pol se pa igra z drugimi igračami. Moram ga pa počasi maknit ker je posteljica še visoko in vrtiljak se spušča in dviguje in mali že tako lepo ujame igrače da bo vse skupaj potrgal. Ja oblačenje je tudi pri nas ena sama bitka. Posebej sovraži kapeuser posted image zdaj vem da jo moram dati čisto na koncu , ker drugače se dere dokler ne prižgem motor od avtauser posted image user posted image user posted image
Drnula uf kako si lahko srečna da ti je Neca tako zdrava punca!!user posted image user posted image Super. Mi ko gremo nekam moramo nesti majhno lekarno sabo. Že se nam je zgodilo da smo morali spokati z vikenda , ker nam je nekaj manjkalo. Prehladi so tako hitro prešli v dihalne stiske ..tak da je ventolin vedno z nami, desno oko je še pred spanjem bilo super, ko se je zbudil je samo gnoj tekel ven....pa preden smo lulčka operirali je tudi on znal v roku ene urce ratat kot en krof otečen in rdeč ...tak da pravim imate srečo.....mi pa majhno lekarno nesemo sabo. No zdaj je veliko stvari zrihtanih, ampak ventolin je še vedno z nami in kakšna svečka.

Za marelico se zdaj spomnim .. rekli so vso kosmato sadje (marelica, breskev in kivi)..čeprav sem mu jaz dala marelico z labolko in jo je v celoti neprebavljeno pokakal.

Tinauser posted image user posted image user posted image user posted image upam da si kaj spala in da bo/je hitro minila bolečina
Tulipek tvoj je pa res hiter kaj se zobkov tičeuser posted image user posted image Moj Vid je prve dobil v 8 mesecu tak da jaz ne pričakujem kaj prej tudi pri Leu.
Ayo..lepo da si si uzela mal zajt zase in s emal relaksirala....jaz tudi komaj čakam boljše zdravje in plavanje!!!

Lep dan punce uživajte ...pri nas je tako lepo bela idila in sonček že počasi gledauser posted image user posted image

(odgovor članu ALEKSANDR)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
2.2.2010 10:55:26   
aprilčica07
simonalokar: jst sem Jakobu začela solit po 8 mesecu, ampak zrno soli ali pa še manj za obrok.. kaj vem, jst sem si zamislila tako, da mora bit vsaj malo okusno.. itak, da ne soliš dosti, ma malo malo....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2474
2.2.2010 11:01:15   
Drnula
Hana spet spančka in Neca je že notri. Sem jo spokala in dala ven,na sonček. Se je res nekaj protivila ampak sem si mislila, po izkušnjah, ko bo 1x zunaj ne bo hotla not. Sem mislila še Hano dat spat in priti za njo ven .... pa ni hotla bit zunaj. Tako da smo se samo oblačli / slačli. Ona bi bila notri in gledala risanko user posted image Ok, naj ji bo, zakaj pa ne. Sam da ni stalno tako. Mam itak filing (?), da nimam problemov z risankami, tv itd.... zato, ker probam ne dajat filinga da je to nekaj prepovedanega, nagrada ... bla bla
Sva pa danes že risale in delale metulčke in rožice iz plastelina. Zdaj malo popucam tam od tega plastelina in bova pekli pecivo. Enga res fino fino dobrega. Moj ga zmaže tik-tak user posted image

Kolk mi je zoprno bit takole skoz notri user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?