|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
1.2.2010 7:34:02   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Imam pa eno vprašanje za vas: a ima kateri od vaših user posted image tudi tak čuden dvodneven ritem? Primož en dan praktično cel prespi, drug dan je pa non-stop buden in tudi naporen - ga moram nosit po rokah po stanovanju, sicer je siten. In to se stalno ponavlja - en dan spi, drug dan pa ne... K'r neki...

Ja pri naši Manci je tako.En dan samo spi,en dan ful budna. Sitna je bla samo zdej,ko je bla luna.Drugač je ful pridna.

Nočno previjanje... Jaz sem ena tistih, ki ga ponoči nikoli ne previja. Včeraj sem se zjutraj prav zasekirala, ker sem izračunala, da ni bil previt 9 ur! No, in ga grem previjat skoraj v strahu, potem pa nisem mogla verjet, ker je imel pleničko skoraj suho! Res, ne vem kako to, a moj fante ponoči nič ne kaka, še lula izjemno malo! Navadno je zjutraj polulan pol manj kot čez dan, ko ga previjam na 3 ure ali še pogosteje!

Pri nas tudi ni pokakane plenice čez noč. Polula se, ampak malo. Sempa ravno včer razmišljala, kolk časa jo dejansko pustim čez noč v isti plenici. Jst jo nekje 6-8 ur.

IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Kaja mi je že 2x nehala dihat. Enkrat se ji je zaletelo od mleka pa ni dihala par sekund - sem jo mogla 2x NA GLAVO obrnit da je zadihala. GROZA. Drugič se mi je pa to zgodilo, ko sm ji dala daktarin gel. Sem že v navodilih prebrala da ji lahko zapaca dihalne poti in sm bla na to pozorna... Sem jo dala takoj iz vodoravnega položaja v navpičen, pokončen položaj in čez ramo - je hitr spet zadihala. Sem bla pa čist fertik, v obeh primerih. Pa tut ona je bla čisto zbegana in ji ni blo nič jasno, ko ni mogla do zraka pridt...

Mančin angelcare je danes začel piskat, ampak ona ima dejansko tako neenakomerno dihanje, da je blo zgleda precej pavze vmes in se je vklopil.

Handling: a se vse ful handlinga držite?

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 801
1.2.2010 8:06:45   
araz
Dobro jutro,

Včeraj je bil res prekrasen dan. Tud mi smo bili zunaj in prav uživali. Samo škoda, ker je bilo tako kratko. Moram pa pohvaliti moj voziček, ker se res tako dobro obnese na snegu user posted image . In sprehajati se po zasneženem sončnem parku polno otrok, ki se sankajo na hribčku je res prav pravljično user posted image .
Hvala bogu je za ta teden napovedan sonček tako ,da bo treba maksimalno iskoristiti. PA zdej so tud ceste že splužili. Edino pločniki bodo pa kar nekaj časa problem user posted image .

Shopgirl - ja boga tvoja Kaja in ti tud seveda. TO zna bit res zoprno, če se ti otrok histerično joka in nič ne pomaga. Moja se sicer sem pa tja kdaj ampak je vedno takrat lačna.
Imam problem, ko se mi zbudi in takoj začne tulit. Jerst pa hrane še nimam pripralvjene. Če bi vedela kdaj se mi bo zbudila bi že pripravila tako pa user posted image
Pa tud mene bi panika zagrabla, če bi Zoja nehala dihat. Joj sploh ne smem pomislit na to. Ne vem kako bi odreagirala. V takih primerih si želim, da bi bil moj takrat doma.

Količina hrane - moja je sedaj stara stara 10 dni manj kot dva meseca in ji dajem 6 x po 150 ml. Včasih je kak obork manjši, ker mi zaspi. Sem jo dajala po 120 in se mi je skoz drla in nič spala potem pa sem začela dajati več pa je sedaj boljše. Čeprav mi še vedno spi najveš po 4 ure skupaj.

Spajne čez dan - kaj je že to. Moja že kar nekaj časa skoraj nič ne spi čez dan. Največ po pol ure. Drugače se moram pa skoz neki ukvarjat z njo. Še najrajši se pogovarja ali pa se zamoti z muzko v ležalniku in potem kar nekja sama poje. Pa ugotovila sem, da dudo včasih vleče čist po ritmu muzke user posted image .

Grem zdej mal likat, ker Zoja še čudežno spi. Verjetno pa se bo zbudila, ko bom začela likat. Tko je bilo včeri 2 x.

Punce a vam uspe kaj čez dan naredit? Meni čist nič. Včasih tud kosila ne morem skuhat. Pa s tem da imam doma mami, ki mi včasih mal popazi, da si grem vsaj v miru črpat lahko.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 802
1.2.2010 8:16:32   
tintara
Jupi, meni se tudi zdi, da gremo počasi proti pomladi. Zdaj ko je sneg očiščen s pločnikov, naj še malo ostane, da tudi ta veliki lahko uživajo v sankah in smučeh (tudi po dolini). Pa zdaj ko je mraz, bodo (so že?) zmrznili bajerji (Shopgirl, ti boš vedela za Koseškega - se že drsajo?) in bomo lahko drsali. Jupi. Meni so redke zimske radosti všeč, sam ko pa pomislim na toploto in pomlad, se mi pa tudi kar milo pri srčku stori.
Vse lepo po vrsti, kajne. Tudi toplejši del leta prihaja in bomo lahko veliko več zunaj.

Shopgirl: res poskusi ritko osušiti še s fenom. Da sploh ne drgneš, ampak fenaš. Nič bat, imajo čist radi to (seveda s primerne razdalje). Jaz sem mogla Nadji, pa je imela zadnjič spet čist rdeče (ker si madam pri treh letih sama briše rito), pa sva spet, pša se je ful smejala zraven. Tako da, očitno mal žgečka.

Handling: ja, bolj ko ne izvajamo. Dvigovanja in polaganja ter nošenja so nas že v porodnišnici naučili, zdaj na razvojni pa še podiranje kupčka (prek kolena). To mi je bilo na začetku ful čudno, ker je vedno bruhnil še predno sem ga uspela namontirat, no, zdaj nam pa že kar gre. Ćeprav očka ga je pa včeraj še kar po klasiki podiral. Sicer ga pa tako redko podira, da se najbrž niti ne pozna.

Če pogledam, je naš očka ful malo z Vanetom. Kako je kaj pri drugih, ki imate že starejše otroke? Pri nas ga, potem ko pride domov, ful okupirata in mu zmanjka časa za Vaneta. Največ je previjal prvega (in ga kdaj tudi umil). Nadjo je že redkeje, hm, Vaneta pa sploh. Joj, kje so časi, ko sva dva kopala otroka? No, saj zdaj ga pa kar 4, sam od tega je sam ena odrasla oseba prisotna. Meni je kopanje VAneta dokaj napoirno, ker nonstop visita od nekej še ta velika dva in imamo tako majhno koplanico, da se skoz bojim, da bo kdo padel nanj. No, smo se tudi že skupaj v banjici kopal, sam Vane je bil bolj slabo umit in ni nič kaj užival, ta velika pa na ful.

Joook, zbudili smo se. Imejte se, se kaj oglaism,

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 803
1.2.2010 8:25:57   
*nivea
jutro

no, sedaj sem se v postu od vsake malo našla user posted image

mi se previjamo ponoči. ker zna Taja biti ful polulana. potem se najemo, pa kar dostikrat, ne vedno, ampak kar precejkrat se ona te še pokaka. in te gremo previt se še enkrat. je pa moja mala taka, da fejst rada kaka ponočiuser posted image

danes smo se zbudili ob pol 3,pa ob pol 7, zdaj pa še spi.

ja, bolj ubogo je moje delo v času ko sem sama z njo doma. zato se te prej vstanem, vse opravim, pa ko se ona zbudi, se lahko le njej posvečam. ker ona bi rada da ji nonstop nekdo govori, pa poje pa take.. sem ji zadnjič uspavanke naštimala na tv, pa je tak zadovoljna poslušala in skoraj prepevala ona tudi zraven user posted image te pa je moj brat začel še mrmrat poleg, pa je ona bla vsa navdušena in se je samo smejala user posted image

naše spanje čez dan je tudi bolj žalostno. sem se pa že kar navadila da mi čez dan ne spi, tak da več ni panike. so pa ta prvi dnevi bli grozni. utrujena sem bla, v posteljo sem zvečer samo padla. me pa včasih zna presenetiti da v ležalniku tak lepo zaspi. pa ko jo dedek pazi, takrat tud znata oba zaspati user posted image

smo včeraj se šli vozičkat, pa smo tak en fajn velki krog nardili okrog naše vasi, pa smo tak utrujeni prišli domov. pa še taja se je zmantrala, ker je v vozičeku zaspala user posted image

nevem kam čas leti, Taja bo že v nedeljo dva mesca stara.. pa se je komaj rodila..
da ne govorim o ostalih, ko ste že oktobra, pa novembra rodile, kak so vaši dojenčki že velki..uh...

količina hrane-naša pa noče več kak 120 ml pojesti. nevem, včasih poje 80-90ml pa je že prav sita, pa odriva dudo stran.. se mi pa zdi,da je zelo zrasla, pa težka je že tudiuser posted image

no, grem še nekaj postorim, preden se res zbudi.. zdaj vmes je bil en alarm, ko se je malo zbudila, pa sem ji dala dudo in zdaj zadovoljna spi naprej user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 804
1.2.2010 9:26:07   
marusi
upam, da se bom spomnila, kaj sem hotela povedat, pa da bo dete v naročju dalo mir
evangelie - zs:jaz bi tudi cd
shopgirl - kako si jo na glabop obrnila?
dihanje: vem, da dojenčki čudno dihajo. meni je grozno, ko se mi davi, pa neha dihat in je vsa zariple - tulpika ti si imela iste šrobleme. sem prebrala, da naj bi pod in nad bradavico bstoisnil, da potem manj teče (meni neuser posted image ). zanima me ali otroka dvignit, na ramo, obrnit na trebušček, kaj narediti?

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 805
1.2.2010 9:36:56   
tulpika

Shopgirl...to je pa res grozno, če je Kaja tako jokava...posledično si še ti bolj obremenjena in razdražena. Pravijo, da če otrok jokca, da je včasih dovolj, če ga odneseš v drug malo hladnejši prostor ali pa ga pestuje nekdo drug par minut.
Tako kot ti je omenila tintara...poskusi osušiti ritko s fenom z varnostne razdalje (da je ne bo ožgalo)....tudi mi to delamo in smo pozdravili vnetje...res se fino ritka posuši. Ja mal čudn je slišat ampak pomaga...vse nardim sam da ne bo mel vnetja in pa posledično kakih bolečin.

Naš Arne spi zjutraj do cca. 10 tako, da mi zjutraj uspe kaj narediti in potem še ko se igra na ležalničku. HB za zdaj ne zahteva stalno moje pozoronosti in se sam igra in pogovarja z igračkami user posted image .

Tintara: naš očka je stalno z Arnetom (ko ni v službi), ga previja, pestuje, poje, igra se znjim...če bi lahko dojil bi prevzel še to nalogo user posted image . Si pa ne predstavljam kako je ko imaš tri otroke...vsak zahteva malo pozornosti za sebe, očka je pa samo eden. Sej mogoče bo malo lažje, ko bo Vane mejčkano zrastel..pa se bodo vsi 4 skupaj igrali...na spomlad bo že bolje.

Marusi: ma ne pomaga kjerkoli stiskam user posted image . Mam pač velik mleka in na začetku, ko je naval sem malo bolj pozorna in mu bradavičko kar ven potegnem, ko vidim, da ma mal preveč mlekca v ustih in da ne dohaja z goltanjem. Sem ga pa obračala na glavo.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 806
1.2.2010 9:57:52   
orhideja75
jutrček
mi smo sicer danes vstali že bo 5.30, sam se je potem podojil in spal do 9ih. pol sva spet jedla, se previla, zdej sva pa tukej v dnevni, pa noče nč zaspat. zadnje čase čez dan spi sploh zelooo malo. pa kr skoz bi jedel. zdej pa ne vem al nej začnem dodajat al kaj. ker tole dojenje na 1 uro me ful izčrpava. sam, ko enkrat začneš dodajat, se verjetno dojenje počasi umika iz "dela" hranjenja ane? ma sej sploh ne vem. sem mislila, da je kao poskok v rasti, sam to zdej že precej dolg časa traja, da bi blo to.
pa zvečer je naš tolk nenasiten. mislim res no. tm nekje od 8 ure se hranmo skor skoz pa tam nekje do 11ih. pol za kakšno urco zaspi. ob polnoči se pa obvezno zbudi. še mal poje in spanec do jutra.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 807
1.2.2010 10:44:29   
Momtobe
previjanje - midva se previjava tudi ponoči, obvezno. vsakič ko poje. ker je vedno fejst polulan in ponavadi je bil tudi vedno pokakan, pa mi srce ne da, da bi ga pustila spat v pokakani plenički. pa ga to nič ne zmoti, vseeno zaspi nazaj.

handling - a je fejst kriza - mi se namreč ravnamo bolj po občutkih. pazimo, da ima rokice spredaj, ko se ga nosi, pa da glavo čimmanj nazaj tišči, pa take stvari, pa telo zravnano, ko je in glavico višje od želodčka ...

kdaj so se vaši dojenčki prvič zares zasmejali? 

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 808
1.2.2010 10:55:34   
Tincy90
Pozdravljene mamice biserčkov!

Da se oglasim po zeloo dolgem času. Mi smo tudi že dali mimo glivice in zato ti lahk po svojih izkušnjah povem Shopgirl, da pomaga, če otročku ritko namažeš s Canestenom in ribjim mazilom, ki ga kupiš v lekarni. Kremo in mazilo mažeš izmenično, enkrat eno drugič drugo, ker lahko po Canestenu tud mal jokca kr to mal peče ji zato ob naslednjem previjanju ublažiš ritko s tem mazilom. Pri nas je pomagalo kmalu in ma ritko spet super. Za daktarin kremo pa lahko tud na bradavico mal namažeš preden greš dojit. Pomaga!user posted image drgač pa je naša pikica zlo pridkana, razn učasih joka pa sploh ne vem zakaj.user posted image mislm d smo jo že mal preveč razcrklali in bi ona bla skoz u naročju, da opazuje okolico. Ponoči se zbujamo 1-2x, najprej okol enih,dveh in potem še okol šestih. Največkrat zvečer zaspi že kr okol osmih in se potem zbudi ob pol enajstih, da se naje in previje, potem pa spet spat naprej. Ponoči tudi Alisa spi kr pr nama, smo se kr navadli zdj in mamo dobr ritem. Ko se tamalaponoč zbudi, jo fant sm k moji joški prslon d se naje tko d se tud js ne rabm ustajat in sm napol budna k jo dojim.user posted image mam alarm tko da se oglasim še kej ko bom lahko.

Neposredna povezava do sporočila: 809
1.2.2010 10:58:29   
marusi
TULPIKA, SHOPGIRL - kako obrneš otroka na glavo?
HANDLING - kako pa ga daš pravilno na ramo? al tega sploh ne bi smeli delati? ampak naš samo tako podre kupček

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 810
1.2.2010 10:58:59   
Tincy90
Momtobe moja se je na glas smejala že od začetka, ampak to sm u spanju, ko je bla budna pa nikol ne. Zdj po enmu mescu pa ugotavljam, da se mi že lepo nasmeje in se hoče že kr neki pogovarjat z mano. Je tko lepo to k vidš kok se že trudi.user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 811
1.2.2010 11:41:35   
natasa28
Se pogovarjate, koliko vaši pojedo, naša Danaja bo v petek stara 2 meseca, pa na flaško ne poje več kot 110 ml, se tako večinoma dojiva, flaško dobi edino včasih zvečer  ali pa če gre v varstvo k babici pa dediju, pa še potem je  to moje načrpano mleko, Se mi pa zdi če ziza da ne spije toliko, sicer sem že večkrat rekla da jo bom pred dojenjem in po njem enkrat za foro zvagala, da res vidim koliko poje. Ampak pomojem že poje dovolj, ker drugače ne bi pridobivala na teži , pravijo da mora na teden pridobiti namanj 150 g, naša pa jih tudi 200 g ali več pridobi, tako da je pomojem najino hranjenje kar ok.
Moram pa se pohvalit, danes ponoči je spala včeraj od 21. ure pa danes do 4. zjutraj skupaj 7 ur jupi, sem se še jaz kar vredu naspala, je pa res da včeraj ni prej kaj dosti spala, ponavadi namreč prvo rundo zaspi od 19.-22. pa potem dalje, včeraj pa ni.

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 812
1.2.2010 11:43:55   
Momtobe
Tincy90 ... sej naš mali se tudi že od začetka nasmeje, samo pravijo, da so to neki refleksi al nekaj takega ... da ko se prav tebi nasmeje že veš. čeprav seveda, vsakič ko me gleda in se nasmeje se jaz odločim, da se smeje točno meni user posted image  in sem že cela mehka.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 813
1.2.2010 11:52:52   
tintara
Handling: kupčka naj se ne bi podiralo čez ramo, vsaj tako je meni zadnjič rekla v razvojni. Daš ga čez koleno (enega bolj dvigneš kot drugega ali pa prekrižaš enega čez drugega), nato pa daš otroka čez - roke visijo spredaj dol, noge pa zadaj dol - v bistvu ga namesto rame čez želodček (oz bolj prsni koš) stisne noga - vsaj meni se tako zdi. Včasih ful lepo podre kupček, včasih ga pa tudi ne. Prbl enako kot čez ramo. Sam meni na začetku ful ni šlo, zdaj sem se pa navadila.

Obračanje otroka na glavo? Kolikor se jaz spomnim, naj bi dojenčke (vsaj) dokler ne držijo glave, nikakor ne obračal na glavo, ampak jih potolčeš po hrbtu. No, to je iz glave, lahko da je narobe, čeprav mi je nekak logično, da bi tako lahko bilo. Če bi kaj pogoltnil pa un prijem, al kako že. Madonca, upam, da se nam to ne zgodi. No, saj občasno se, ampak samo ker se zaleti mleko in nekaj časa rabi, da vdihne.

Dojenčki imajo itak nereden ritem dihanja: včasih ful hitro, včasih pa ful dolgo ne vdihnejo. To ni ničl takega, sam če pa res neha dihat, pol je pa treba ukrepat.

Delo čez dan: meni pri prvem ni nikakor nič zneslo, potem se pa navadiš in ti pri dveh in treh otrokih kar uspe. No, ni neki pospravljeno v nulo, da ne bo pomote. Je pa vsak dan kosilo skuhano, pa cunje oprane, zložene v sušilca, pobrane ven in raznesene po omarah, posoda pobrisana in kolikor je je, je zložena v stroju. Pa občasno kaj posesam oz pometem, pa zadnjič sem celo kopalnico pomila. Ostalo počaka na večer oz na vikend. Sam ko bo pa lepše vreme in bom zunaj več, potem bo pa slabše. JAz enkaj naredim do takrat ko vstane Vane (itak prej unadva pomagam v vrtec in šolo pakirat in vstanem), nekaj pa medtem ko je v ležalniku. Zjutraj najprej jeva, potem previjava in se igrava, potem je pa ponavadi pri volji za ležalnik. Sam zraven skoz kaj klepetava in videt me mora, potem pa mu je kar všeč.

Danes imava slikanje kolkov in noče zaspat. Zunaj je še ful mraz, tako da če bo šlo, bom počakala, da se T malo dvigne (če se sploh bo). Sem ga dala v posteljico, bomo videli, če bo zaspal. Do zdaj je godel, zdaj je pa utiohnilo (morda spi?) Ne upam pogledat. Aha, ne, se že oglaša. Ampak dokler ne joka, bom poskušala, sicer pa letiva ven. No, na slikanju bi bilo dobro, če bi bil naspan in sit, da bo pri miru, ker dude itak nima, da bi ga s tem mirila. No, pa saj naš Vane je ful priden, ko imaš enkrat primerek Nadje doma, vidiš, da so drugi ful pridni. 

Previjanje ponoči: jaz gazadnjič enkrat nisem previla (sem ga total prevohala in ugotovila, da ni pokakan) in ej bil tako v isti plenici od 10 -11h (ne vem točno) pa do 7h ali 8h.Zjutraj sem imela pa moralnega mačka. Tako da sem danes kar lepo vstala in ga šla previt. sam pri nas ponoči ni problema za zaspat nazaj. Ga položim v posteljo (budnega) in kar kmalu zaspi nazaj. Očitno ve, kdaj je noč.

Ja, mi smo pa že tri mesece stari. Noro, šiba, ampak kaj veliko vcečji pa najbrž nismo od vas. No, v sredo bomo videli, ko imava posvetovalnico in bo Vane že cepljen. Upam, da ne začne do takrat kaj smrkat, ko ta starejša smrkata.

Najbrž sem hotla še kaj povedat, ampak naj bo dovolj. Mislim, da je Vane res zaspaluser posted image . Super. Popoldne bomo šli pa sonce iskat, rale megla ubija.

Aja, Tulpika, glede očkata je takole. Saj bi, sam nekak je tako, da ta mali najlažje čaka. Unadva ga raztrgata, pol ga pa za Vaneta ne ostane. No, saj je z mano zadovoljen.

Evo, šibam, konec malice. Grem kaj postorit. Čau, T

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 814
1.2.2010 11:56:21   
tintara
Aja, smeh: ponavadi ookoli 5 ali 6 tedna. Kakšen mal prej, kakšen mal kasneje. Pri nas 8 tednov (1 teden po roku). Pa moram rečt, da pri Vanetu nisme bila čist ziher, da je to to. Saj je bilo, sam so bili dolgo ful redki ta pravi nasmehi med ostalimi avtomatskimi. No, potem se je pa le odprlo, to je pa bilo po novem letu, torej verjetno kakih 10 tednov oz 3 po roku. Nič bat, vsi se smejejo in vsaki mami (in ostalim) se takrat topi srce.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 815
1.2.2010 12:11:42   
ammam
Jaz sem moje starejše hčere vedno dvigovala na ramo in pokonci. Zdaj sta obe najstnici in nobena nima posebnih težav z razvojem hrbtenice. Tudi zdaj mali tako podiramo kupček, le tako ga podre in upam, da ji s tem ne delamo posebne škode. Tudi pri pestovanju uporabljam različne položaje. Zdi se mi, da je s tem handlingom šlo malo predaleč, treba je res ravnat z otročkom previdno in v skladu z njegovim razvojem, nič prehitevat z dvigovanjem in posedanjem, vendar je težko vse delat tako kot nam zapoveduje trenutna stroka. To isto velja pri prehrani dojenčka. Včasih je bilo dobro, da je pri dveh mesecih pil sadni sokec, danes pa naj do 6. meseca ne bi zaužil drugega kot materino mleko. In še grajajo mamice, ki ne dojijo po svoji želji ali česa drugega. Jaz vse preberem in poslušam pediatre in patronažne, potem pa iz tistega ˝razberem piškav fižol od dobrega˝ in tega uporabim.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 816
1.2.2010 12:42:31   
tulpika

naš se je prvič nasmehnil že teden po rojstvu..ampak to je bolj refleksno...zdej je pa že pravi dobrovoljček in se prov veselo smeji, ko mu pojem al pa kaj pripovedujem...pa tudi že glasek spusti.

Marusi:roko naslonimo na nogo (malce jo pokrčiš...kot da bi stopila na eno stopničko) in nanjo položiš otroka z glavo navzdol, tako da ima glavo niže od telesa.

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 817
1.2.2010 13:51:05   
ShopGirl
Februar user posted image user posted image user posted image

Kakšen sonček se je nardil!!! Ko se moja kričačka zbudi, greva ven... upam da je prijetno zuni in ni tak mraz.

Dons sprobam še canesten, mogoče jo pa ta ritka tok nervira in zato toliko pojokava... Tenks blondy & Tincy user posted image

Učer sm jo tehtala, ma 4kg, se pravi je v dveh tednih pridobila 340g, kar je čist primerno pridobivanje na teži. Po tem sklepam da ni lačnauser posted image  Čeprav se bi seveda skos dojila...sem učeri popustila in ji vsakič ko je bla sitkana ponudila za jest in posledično mi je polivala in bruhcala. Damn it, res... karkol nardim ni v redu. Dons sem jo v dveh urah 4x dojilauser posted image  In je zaspala po zadnjem dojenju... tko da zdj spet ne vem al je bla res lačna al jo pa dojenje tok pomiri da lahko zaspi, če je razdražena. Najbrž je resnica nekje vmesuser posted image

Men kar uspe kaj nardit, ker zadnji teden spi ene 3h čez dan, ko se zbudi in se urediva jo pa ven peljem in spet spi... Ko prideva nazaj mi še kakšno urco odspi v košku, tko da loh spet kej nardim. Če ma pa preblisk in ne spi, sem pa skos z njo, ker me skos hoče in sploh ne mara bit samauser posted image  Al je pa že zdj razvajena, kaj jst vem... pravjo da tko mejhni ne morjo bit razvajeni - ne vem, če še verjamem v to!

tintara, bom probala še fen, pa da vidmouser posted image  bajer je bil fajn zamrznjen, še v čet je en dedi vlekel otročka na sankah po bajerju, učer sm pa vidla da bil led na enem delu tok tanek, da je zdj velika razpoka... ni za drsat, zaenkrat.

Handling, ko se spomnem jo skušam pravilno držat, sam je to res redko - sej ko jo mam v naročju jo pravilno držim, ampak polaganje in dvigovanje...umivanje ritke - to se pa res redko držim "pravilnega" načina. Ne vem - naša generacija mi dokaj normalna deluje, čeprav so nas starši odlagali in dvigovali na "starinski" načinuser posted image  mam pa občasno slabo vest, da ji bom kej škodila, in pol full pazim kakšen dan...

marusi, imela sm jo v naročju...jst sm sedela...in sm jo samo zasukala na glavo - nagonsko (nism je nč drugače prijela, sam nagnila sm jo). Nism razmišljala če je to OK, vem da to ni pravilen handling, sam jst sm mela v glavi sam to "ojej, ne diha"... in sm odreagirala. Mislm da nism nobene škode nardila, tko da se sploh ne sekiram okol tega. Važn da diha!

orhideja, jst ne vem kaj je s tem hranjenjem proti večeru. Moja bi bla tut skos na dojki. mam iste pomisleke okoli AM kot ti - nočem da mi pol začne zavračat moje mleko. Je pa naporno tole dojenje na 1h... Pri nama je blo učeri na pol ureuser posted image

Podiranje kupčka: patronažna mi je rekla naj jo primem pod pazduhami in ji s prsti držim glavico, da ne more zanihat nazaj...in si jo lepo dam čez ramo. Tut pediatrinja mi je tko rekla. Pa čez koleno so mi tut pokazale kako se dela, sam tega ne prakticiram.

Kaja je najraje v tem položaju - na rami. To sigurno ni OK in zdj jo morm nekak tega odvadit....še touser posted image  Z rokami se opre na mojo ramo in se dvigne, drži glavico pokonci in gleda kot čuk.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 818
1.2.2010 14:18:29   
orhideja75
shopgirl sej mene je tud tega strah, da bi potem kmal začel zavračat moje mleko oz.dojenje. ker dojenje se zdi, da ustavrja eno tako lepo vez med materjo in otrokom. pri prvih dveh nisem imela te možnosti, da bi lahko dojila in zato mi je zdej v tretje to nekaj posebnega. pa še kadarkoli ga lahko daš k sebi, da se nahrani. ni gretja stekleničk in podobnega. ker ko naš zajoka, da je lačen, je treba takoj ukrepatuser posted image
kar se handliha tiče pa sem jst mnenja, da se zdej ful preveč o tem govori. jaz sem moja prva dva pestovala, previjala, ... čist po svojem občutku. in tudi kupčka smo vedno podirali čez ramo. in to izvajamo tudi sedaj pri tretjem.
tudi jaz čez dan skoraj nič ne naredim, če sem sama s tomažem. šele, ko prideta otroka in šole in mož iz službe lahko kej več naredim. sicer vmes mi nekako uspe skuhati kosilo, mogoče dat cunje prat, kej več pa ne. likam in pomivam pa popoldne al čez vikend, pa še takrat svoje fante ponucam za touser posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 819
1.2.2010 15:55:37   
d4rj4.84
Punce, če imate dovolj mleka in se vaši otročki lepo redijo kar vztrajajte z dojenjem pa tudi če je naporno. Jst mu dodajam in sem ful žalostna zaradi tega, čeprav po drugi strani sem hvaležna da obstaja am drugače bi bil moj sinko skos lačen, ker nimam dost hranljivega mleka. Opazila pa sem tudi da zavrača joško, ker je pogruntal da je iz flaške lažje vlečt.
Kar se pa handlinga tiče se tudi jst strinjam s tem da se ful preveč govori o tem. Jst tudi delam čist po občutku in hkrati pazim. Sej kako so pa prej ravnali z dojenčki ko tega še poznali niso pa so vseeno zrasli normalno.

Neposredna povezava do sporočila: 820
1.2.2010 16:49:49   
blondy_81
handling: no me veseli, da vas je več takih,ki delate po filingu. Sem bla že kar mal v skrbeh, ker se tega ne držim tako strogo.

Shopgirl: ni za kaj user posted image user posted image Če boš rabla kakršnokoli pomoč, ti kar pokliči. Pa če bom znala pomagat, z veseljem pomagam.

Mi bomo pa jutri stari že 3 mesece user posted image user posted image user posted image user posted image

Dons mi je Manca pri vsakem obroku ful jokala in ful malo pojedla. Pol sem pa ugotovila, da ima zabasan nos in ko sem ga očistila je lepo jedla in spet normalen obrok pojedla. Sem ji par dni samo s fiziološko in vatko pucala, pa se je zgleda še bolj zabilo notri. Dons sem pa 2x z baby vacom spucala, zdej je pa super. Baby vac je res zakon.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 821
1.2.2010 17:15:13   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81
Dons sem pa 2x z baby vacom spucala, zdej je pa super. Baby vac je res zakon.

od kdaj ga uporabljate? jaz ga uporabljam pri ta večji, Tomaž se mi zdi pa še premajhen user posted image   Pa glede na težave ki jih imamo zadnje dni, bo najbrž nekaj potrebno poizkusit ....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

Neposredna povezava do sporočila: 822
1.2.2010 18:19:49   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: maya2

IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81
Dons sem pa 2x z baby vacom spucala, zdej je pa super. Baby vac je res zakon.

od kdaj ga uporabljate? jaz ga uporabljam pri ta večji, Tomaž se mi zdi pa še premajhen user posted image   Pa glede na težave ki jih imamo zadnje dni, bo najbrž nekaj potrebno poizkusit ....

Manca je bla stara kak mesec, ko smo ga začel uporabljat.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 823
1.2.2010 18:46:20   
d4rj4.84
Baby vac je res zakon!!! Moj mali takoj ko sliši sesalc se umiri pa tud pri miru je ko mu vlečem smrkle vn. Ko sem pa z unim na vdih probala pa se je hotu vtrgat od dretja.

Neposredna povezava do sporočila: 824
1.2.2010 18:46:25   
Puffy
Joooj sem že vse napisala, pa ne vem kaj sem pritisnila in se mi je vse zbrisalo user posted image

Handlinga tudi mi ne izvajamo kaj preveč - gledam samo da ko jo pestvam, da ne tišči glavice na mojo roko, pa da njene rokce ne opletajo povsod. Dvigujem in polagam jo po občutku. Sej tudi nas niso pravilno držali in vse (vsaj kolkor vidim, kako moj tata drži in dela s Kajo user posted image ), pa smo še živi, zdravi in celi user posted image . Tudi ko jo previjam, je dostikrat ne kotalim levo in desno, ji kar rito vzdignem u luft, pa je. Nič se ne pritožuje, tko da... user posted image

Danes smo šle spat malo pred 6 zjutraj, napredujemo...Se mi je že mešalo od utrujenosti. Gospodična je ob 1h zaspala za celih 15 minut in ob 3h je spala pol ure. Pa sem spet pol dneva prespala, ni glih fajn to. Vsaj zuni smo bli danes, smo končno meli sonce in lepo vreme user posted image

Jaz moji že od začetka dodajam Aptamil, pa ma moj jošk še zmeri rada user posted image Zvečer jo malo podojim, ma itak nimam dosti mleka zvečer, tako da ji kar Aptamil naredimo, da mamo mir user posted image Ponavadi ji naredim 90 mililitrov, je pa spila tudi že 2 deci naenkrat. So večeri, k bi ona fuuul jedla.
Ponoči, ko se prvič zbudi, pa poje v 10 minutah, pol pa takoj zaspi nazaj. Previjam je pa itak ne - samo enkrat sem jo previla ob 4h zjutraj, ker je bla pokakana...Pa se je zbudila, tako da smo ble do 6h pokonci. Sem rekla da nikoli več user posted image

Kupčke podiramo kar čez ramo, se ma ful fajn in je ful rada gor na rami. Samo ni najbolj olikana ta moja hči, kdaj tako rigne, da samo gledam. Pa v plenici je dostikrat čutit eksplozije user posted image

Po stanovanju kej naredimo kadar Kaja spi, ma največkrat kar prelagamo na kak drugi dan (sesanje, prah in tako) user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......