tintara
|
Handling: kupčka naj se ne bi podiralo čez ramo, vsaj tako je meni zadnjič rekla v razvojni. Daš ga čez koleno (enega bolj dvigneš kot drugega ali pa prekrižaš enega čez drugega), nato pa daš otroka čez - roke visijo spredaj dol, noge pa zadaj dol - v bistvu ga namesto rame čez želodček (oz bolj prsni koš) stisne noga - vsaj meni se tako zdi. Včasih ful lepo podre kupček, včasih ga pa tudi ne. Prbl enako kot čez ramo. Sam meni na začetku ful ni šlo, zdaj sem se pa navadila. Obračanje otroka na glavo? Kolikor se jaz spomnim, naj bi dojenčke (vsaj) dokler ne držijo glave, nikakor ne obračal na glavo, ampak jih potolčeš po hrbtu. No, to je iz glave, lahko da je narobe, čeprav mi je nekak logično, da bi tako lahko bilo. Če bi kaj pogoltnil pa un prijem, al kako že. Madonca, upam, da se nam to ne zgodi. No, saj občasno se, ampak samo ker se zaleti mleko in nekaj časa rabi, da vdihne. Dojenčki imajo itak nereden ritem dihanja: včasih ful hitro, včasih pa ful dolgo ne vdihnejo. To ni ničl takega, sam če pa res neha dihat, pol je pa treba ukrepat. Delo čez dan: meni pri prvem ni nikakor nič zneslo, potem se pa navadiš in ti pri dveh in treh otrokih kar uspe. No, ni neki pospravljeno v nulo, da ne bo pomote. Je pa vsak dan kosilo skuhano, pa cunje oprane, zložene v sušilca, pobrane ven in raznesene po omarah, posoda pobrisana in kolikor je je, je zložena v stroju. Pa občasno kaj posesam oz pometem, pa zadnjič sem celo kopalnico pomila. Ostalo počaka na večer oz na vikend. Sam ko bo pa lepše vreme in bom zunaj več, potem bo pa slabše. JAz enkaj naredim do takrat ko vstane Vane (itak prej unadva pomagam v vrtec in šolo pakirat in vstanem), nekaj pa medtem ko je v ležalniku. Zjutraj najprej jeva, potem previjava in se igrava, potem je pa ponavadi pri volji za ležalnik. Sam zraven skoz kaj klepetava in videt me mora, potem pa mu je kar všeč. Danes imava slikanje kolkov in noče zaspat. Zunaj je še ful mraz, tako da če bo šlo, bom počakala, da se T malo dvigne (če se sploh bo). Sem ga dala v posteljico, bomo videli, če bo zaspal. Do zdaj je godel, zdaj je pa utiohnilo (morda spi?) Ne upam pogledat. Aha, ne, se že oglaša. Ampak dokler ne joka, bom poskušala, sicer pa letiva ven. No, na slikanju bi bilo dobro, če bi bil naspan in sit, da bo pri miru, ker dude itak nima, da bi ga s tem mirila. No, pa saj naš Vane je ful priden, ko imaš enkrat primerek Nadje doma, vidiš, da so drugi ful pridni. Previjanje ponoči: jaz gazadnjič enkrat nisem previla (sem ga total prevohala in ugotovila, da ni pokakan) in ej bil tako v isti plenici od 10 -11h (ne vem točno) pa do 7h ali 8h.Zjutraj sem imela pa moralnega mačka. Tako da sem danes kar lepo vstala in ga šla previt. sam pri nas ponoči ni problema za zaspat nazaj. Ga položim v posteljo (budnega) in kar kmalu zaspi nazaj. Očitno ve, kdaj je noč. Ja, mi smo pa že tri mesece stari. Noro, šiba, ampak kaj veliko vcečji pa najbrž nismo od vas. No, v sredo bomo videli, ko imava posvetovalnico in bo Vane že cepljen. Upam, da ne začne do takrat kaj smrkat, ko ta starejša smrkata. Najbrž sem hotla še kaj povedat, ampak naj bo dovolj. Mislim, da je Vane res zaspal . Super. Popoldne bomo šli pa sonce iskat, rale megla ubija. Aja, Tulpika, glede očkata je takole. Saj bi, sam nekak je tako, da ta mali najlažje čaka. Unadva ga raztrgata, pol ga pa za Vaneta ne ostane. No, saj je z mano zadovoljen. Evo, šibam, konec malice. Grem kaj postorit. Čau, T
|