|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
30.1.2010 10:42:52   
araz
Malažabica jest bi ga tud mela user posted image .

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 776
30.1.2010 10:45:16   
taipai
malazabica jaz bi ga tut imela, prosim :)

danes gremo spet na pot. Anže dobi nov kombenezonček..en in edini v pikapolonici user posted image :D

mejte se :)

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 777
30.1.2010 11:32:51   
DiDi*
A te Oleovit kapljice so potem neki takšnega kot samo D3 kapljice? Ker potem bom raje D3 na recept vzela. Sicer pa sploh nisem čist sigurna, če ma krče od kapljic, ker je kakšen dan vse kul, pa čeprav je dobil kapljice. No, ni blo veliko takšnih dni, ampak se je že zgodilo.

A mi katera lahko svetuje kako naj si istisnem mleko, če polno dojim, za ene 4 podoje, da ne bo potem premalo mlekca za mojega Nikca v zizi ostal? Sem probala to naredit samo za en podoj in sem na netu prebrala, da naj bi pri 1 mescu spil ene 100ml in pol sem črpala k neumna teh 100ml. Po ene dveh podojih sem istisla še kar je ostalo, pa se mi je zdel, da nikamor ne gre in pol sem si sčrpala še vse iz tiste dojke iz katere ni pil. Ampak pol, ko je bil pa Nikec na vrsti, pa ni blo dost za njega, tko da sem mu morala dati tisto kar sem prej izčrpalauser posted image . Zdej pa ne vem, a jaz ne znam črpat, al je to res taka umetnost? Kako naj si načrpam za pol dneva, ko me ne bo, če mi še za enkrat ne ratauser posted image

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 778
30.1.2010 11:37:23   
tulpika

ehhh....sem se zmotla sori orhideja...
malažabica jaz bi tud mela pls user posted image

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 779
30.1.2010 12:51:41   
mala bejba
Mala žabica jst bi tud mela cd,prosim.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 780
30.1.2010 13:17:58   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: malažabica

Punce imam CD od vzajemne VADBA Z DOJENČKI (ali za dojenčke?) Če ktera hoče naj mi javi.

me too user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 781
30.1.2010 14:27:31   
evangelie
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

evangelie: kako napreduje zibanje? mu ugaja?

Pa ja, kar precej. Nasploh se je ta leželnik izkazal za dober nakup, ker se ful zaposli v njem (če ima igralni lok, pa še glasbo, ga kar trgauser posted image ).

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 782
30.1.2010 17:04:52   
pipika 13
IZVIRNO SPOROČILO: maya2

Punce imam CD od vzajemne VADBA Z DOJENČKI (ali za dojenčke?) Če ktera hoče naj mi javi.

me too user posted image

Jaz bi tudi. Ti na Zs pošljem naslov.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 783
30.1.2010 20:25:41   
Zibka
Gledam našo Klaro in ugotavljam, da vedno ko jo položim na hrbet obrne glavico v svojo levo. V desno pa nikoli- jo moram prov pomatrat, da jo obrne v desno..in potem takoj nazaj v levo. Ali imajo vaši dojenčk kdaj obrnjeni glavico naravnost- če so na hrbtu, da gledajo vas. Naša Klara nikoli. Pa me malo skrbi, ker vedno samo v eno smer obrača glavo. Igračk še ne sledi toliko, da bi jim sledila na drugo stran, tako da jo moram obračat, da obrne tudi glavico.
Tiste ki široko povijate: ali pustite kdaj dojenčke tudi brez tetra plenic? Ena je napisala, pa ne vem katera, da ima punčka 1b kolke- naša tudi (pa še zdaj ne vem kaj ta oznaka pomeni- ve katera?) in da uporablja za široko povijanje 1 tetra plenico- nam so v P pokazali z dvema plenicama, tako da jaz delam tako. Ampak opažam, da jih to zelo ovira pri gibanju in razmišljam, da bi jo za kake 2 uri popoldan pustila kar brez, da bo sploh vedela, da ji ni treba nogice skoraj samo pri miru držat- lahko škodim?

Lep večer!

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 784
30.1.2010 20:48:01   
Puffy
Upam da je kaj uporabnega o kolkih user posted image http://otrocarije.net/meniji/novorojencek/Ultrazvok%20kolkov,%20ocena%20-%20hip%20dysplasia.html

Tudi moja še ne gleda naravnost ko leži na hrbtu - razen včeraj je malo pogledovala proti vrtiljaku, pa dosti časa ni mela glavice naravnost, jo je kar na stran obračala.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 785
30.1.2010 21:34:29   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

Gledam našo Klaro in ugotavljam, da vedno ko jo položim na hrbet obrne glavico v svojo levo.

to je moja delala. ker sem jo v večini dala spat samo na eno stran. zdaj je nehal, ko ji menjavam smeri

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 786
31.1.2010 0:09:21   
ShopGirl
Sneg je....glej zunaj sneg je... user posted image

Ojla mamice, kako ste kaj? Mi prvič cel dan doma, med štirimi stenami user posted image  Sem šla vsaj v trgovino, da sm si mal noge pretegnila. Kaja je mela že tko lep ritem spanja, cel teden je blo full fajn, dons se je pa vse podrlo... Ne vem če je spala 3h čez danuser posted image  Če bi bla vsaj dobre volje, bi še šlo, tko je pa skos neki pojokavala, sitnarila...ni za govort.

KulGirl, jst tut nism hotla rozauser posted image  Sm vzela black bubbles.

araz, nisem še dobila ležalnika, najbrž bo v ponedeljek. Se že veselim...itak bo men bolj všeč kot njej na koncuser posted image  Men se tut kr trga od te ene in iste otroške melodije...ma neko lunco k ma dve melodiji in se izmenjujeta - sm opazla da si že jst mrmram takte ko kej delam pa moj tutuser posted image  itak bom čist debilna po enem letu porodniške, možgani mi bojo zakrneliuser posted image  

bolha je zakon, "moj" igralni center je kot nov pa je baje star eno leto in pol - ne morm verjet! Sploh mi ga ni treba oprat, ker tok diši po sveže opranem, da razmišljam da bi punco ki mi ga je prodala vprašala kater mehčalec uporabljauser posted image  res tok lepo diši...mmmm.

tintara, komi čakam da se spet vidiva, pa da spoznam Vaneta!! Joj, kok bo luštno ko bo bolj toplo in ne bo snega... Tut dojit bo velik lažje, če bo treba na hitrco lakoto potešit. Za ZOO in sprehod seveda velja - pa po moje ne v februarju kr je res še preveč mrraaazzz.
zadnjič ko sva šle s Kajo okoli bajerja je tut ena gospa na glas rekla svoji prjatlci da je čist premrzlo za dojenčkeuser posted image  mislm...kr neki. Upokojenke zdolgočaseneuser posted image  en gospod ki je tekel na smučeh mi je pa rekel "ooo kok bo zdrav dojenček...pa mami tutuser posted image " Prijazen. Drugač pa sploh ne razumem kako si drznejo talat nesramne komentarje in opazke.

taipai, benetton emporium je mel take kombinezončke na nogice, pa v BC-ju sm jih tut vidla.

Kajo sem zadnjič 1. mela v avtu in sm jo mela zadaj, ker mam spredaj airbag pa ne vem kje se izklopi. Neprijetno, ker je nisem mela na očeh. Sej je spala, sam vseen. Pol ure nism vedla a diha al neuser posted image

taraji, jaaaa itak da sem za skupno vozičkanje!!! kul kul, komi čakam. Sam zdej bo zgleda full mraz, ko se pa otopli se pa zmeniva. Bova še anuš naštimale da gre zravenuser posted image

Kaja mi je že 2x nehala dihat. Enkrat se ji je zaletelo od mleka pa ni dihala par sekund - sem jo mogla 2x NA GLAVO obrnit da je zadihala. GROZA. Drugič se mi je pa to zgodilo, ko sm ji dala daktarin gel. Sem že v navodilih prebrala da ji lahko zapaca dihalne poti in sm bla na to pozorna... Sem jo dala takoj iz vodoravnega položaja v navpičen, pokončen položaj in čez ramo - je hitr spet zadihala. Sem bla pa čist fertik, v obeh primerih. Pa tut ona je bla čisto zbegana in ji ni blo nič jasno, ko ni mogla do zraka pridt...

DiDi* welcome user posted image

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 787
31.1.2010 12:11:22   
*nivea
ojla

Zibka, mi imamo tudi 1b kolke, pa mamo eno tetra pleničko.. in je ona vseeno najbolj vesela, ko je nagica user posted image

je pa včeraj šla spat ob pol 11 in se zbudila zjutraj malo pred 7h. sem bla prav presenečena in itak superca je blo,ker smo se vsi trije naspali user posted image
pol smo se pa previli, se najedli, pa je spet zaspala skoraj do 10. zdaj pa je pri dediju v ležalniku in se zabavata..
kasneje pa se gremo verjetno malo vozičkat...

toliko. mejte se
aja, malažabica jaz bi tud mela cduser posted image

lep dan

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 788
31.1.2010 12:48:38   
Momtobe
jaz moram samo povedat, da imam najbolj pridnega otroka na svetu user posted image user posted image user posted image .

že tako je priden, ker samo spi in je ... joka zelo zelo malo -pa še to samo ob krčkih. ampak včeraj smo bili na tastovi 50-letnici in je bil mali zraven. prespal je celo fešto, ob ansamblu in obisku 10 kurentov in še en kup druge ropotarije ... MALI JE SPAL. malo se je zbudil, pojedel in spal naprej. user posted image  fenomen.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 789
31.1.2010 14:09:04   
DiDi*
Momtobe ti maš pa res pridnega otročka user posted image .

ShopGirl, mene so tud že mimoidoči in sploh moje sosede v penzionistke tolk sprovuciral s svojimi opazkami, da sem pogumna, pa da je res mal premrzlo, itd, da sem se enkrat obrnila in šla nazaj domov čist prestrašena, da mogoče pa jst res mal pretiravam in mi bo otrok zmrznu v vozičku. Pol sem pa klicala patronažno, pa je rekla, da če ga fajn oblečem, ni panike. Da lahk grem ven tudi do minus pet. Maš pa čist prav, kako si sploh upajo komentiratuser posted image

A si res nobena ni še ščrpala mleko za malo zaloge. Jaz dons že cel dan črpam, po vsakem podoju, pa sem na 60ml. Do večera bo glih 100. Jaz res ne vem a je to normalno, da gre tolk počas. Da bi lahko nekako prepričala joški, če malo več mleka naredita.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 790
31.1.2010 15:39:28   
vijolca
Pozdravljene punce!
Samo na hitro se javim, pri nas čez dan skoraj ne spimo več, no starši bi še, ampak user posted image ...user posted image

DiDi* pozdravljena, glede črpanja sem na istem, pri nas je en rezervni obrok v zamrzovalniku in za tistih borih 80 ml (več ni šlo) sem rabila 24 ur! (Potem je pa treba dati mleko v skrinjo.) Pa ne mislit, da nimaš mleka dovolj, to koliko načrpaš nima veze s tem, koliko otrok popije. Meni drugače mleko kar šprica ven, ampak ko pridem s črpalko zraven pa... Ne vem, ali se joške prestrašijo ali kaj user posted image Glede tega, da bi za otročka zmanjkalo mleka, mogoče poskusiš tako, da samo iz ene načrpaš (večkrat na dan, vsakič z druge), drugo pustiš za njega, mleka bo pa itak spet v nekaj urah dovolj. Drugače pa s tem črpanjem itak povečaš povpraševanje, tako da se bo količina mleka sigurno malo povečala, ampak to je prej slabo kot dobro, ker s prepolnimi joški ni preveč fajn okrog hodit, ne? user posted image

Mi smo dali skozi še en rastni sunek pri 6 tednih, groza, 3 dni sva se dojili na eno uro (pa pol ure traja, da mi spet joško spusti). Sem mislila, da me bo pobralo...

ZOO, super, tudi jaz bi se vam pridružila. Uf, komaj čakam na pomlad, spet nas je zamedlo tako, da nikamor ne morem z vozičkom.

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 791
31.1.2010 15:47:15   
vijolca
Ooo, pozabila sem dodati, danes smo že 3. noč spali vsi skupaj, no in danes je bilo že super (prve dva dni sem se samo prebujala in preverjala Eriko). Problemov z uspavanjem po nočnem previjanju ni bilo, tako da smo 1,5 urno rutino skrajšali na kakih 30 minut. Mislim, da je tako za vse bolj prijetno. Ne vem, kako vam uspe brez nočnega previjanja? Če jo zadnjič previjemo ob 22.00, je ne moremo naslednjič ob 9.00?! Mi jo sedaj še okrog dveh ali treh, tako da je po 5-6 ur med vsakim previjanjem. Vmes se pa trudimo spat... user posted image Pa ne da bi do devetih spali, hranimo se ob kakih šestih ali sedmih in mali lenušček potem še malo potegne... Hvala za nasvete!

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 792
31.1.2010 16:35:32   
taipai
ola!
mi smo bli danes spet zunaj, in je blo prav prijetno:) sicer se je pol Anže začel dret v vozičku, HB slabih 500m pred domom:) sem se spomnila nate ShopGirl, ko si napisala, da bi kar tekla domov, če bi se Kaja začela jokat v vozičku..mi je blo ful hecno user posted image
en vprašanje: pče grete npr.v šopinge z malimi.. a jih mate v košari al v lupinci?! midva bova šla ta teden prvič sama okrog in mi je mal hecno, da bi sabo vozila in lupinco in košaro? Še to moram naštimat lupinco v moj avto, nimam opcije za iso fix v avtu pa bo malček problem. moja lupinca pa tut nima te opcije, da se sam zahakla nekam .. sam s pasom bo treba očitno user posted image

vijolca:ja tut moj Anže spi že 2 noči pr nama, pa smo vsi trije zadovoljni:) se pa tudi previjamo ponoči, mi ni, da bi ga šele zjutraj? Pa da je revež ves pokakan, kar je dostkrat user posted image Se okrog 3h,pa še ob 6h, ali 7h..

Momtobe: fajn se mate :) user posted image

< Sporočilo je popravil taipai -- 31.1.2010 16:38:13 >

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 793
31.1.2010 16:38:17   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: taipai

ola!
Še to moram naštimat lupinco v moj avto, nimam iso fixa pa bo malček problem user posted image

Tud mi nimamo isofixa pa lupinco pripnemo s pasovi in sploh ni panike. Je lepo fiksirana. Sama pa še nisem šla nikamor z njo,sploh pa ne po trgovinah. Jst bi lupinco dala na ogrodje od vozička in bi jo s tem notr peljala.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 794
31.1.2010 21:05:05   
pika55
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

IZVIRNO SPOROČILO: METULJ1

blondy_81 - hvala za info. Ma jz bom šla dons mal naokol pogledat pa da vidim, če jih dobim. Drugač sm pa tud jz odločena, da v pon (4 tedne po porod) začnem s telovadbo (za začetek sklece pa trebušnjake). Bomo vidl napredek v 1 mescu.

Pozdravčki pa da bi tudi ti dobila motovacijo za telovadbo

jst morm pa začet s telovadbo in dieto zdej ko ne dojim več

Blondy, tudi jaz ne dojim več oz. samo zjutraj, ko se malo crkljamo, me pa zanima ali otroku daješ adaptirano mleko (količinsko) po priporočenih navodilih proizvajalca ali daš kdaj več? Tudi glede števila obrokov? Jaz sem mojemu 6 tedenskemu sinu začela dajati Novalac in sicer tako kot piše na škatli 5 obrokov po 125 mililitrov, pa se mi zdi, da bi pojedel še več, ker po obroku še naprej joka, včasih pa tudi poliva, pa si mu ne upam dati več, saj se mi zdi, da se kar primerno redi.
Zanima me kako se ti ravnaš? Najlepša hvala za odgovor.
Zmedena....

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 795
31.1.2010 21:24:58   
d4rj4.84
pika55 moj sin je star sedem tednov in tudi dodajam. in sicer najprej mu ponudim dojko da malo potegne in ko se začne kregat mu še dodam. noče več zizat ker se je verjetno navadu na flaško ko sem bila bolna. dodajam mu aptamil tam 6-7 obrokov po 150 ml (včasih ne spije do konca). rajši vidim da sam neha pit, kot pa da mu zmanjka in se potem začne jokat, ker se mi revček kar smili ker je lačen.

(odgovor članu pika55)
Neposredna povezava do sporočila: 796
31.1.2010 22:02:49   
ShopGirl
Čeruser posted image

5min za forum... Vijolca, jst jo previjem ko se zbudi za 2. dojenje, to je tam okrog 5h - 6h. Se pravi, izpustiva samo eno previjanje. Jst ne morm spat, če vem da je pokakana...
Že tko so se ji glivice iz ust razširile na ritko, je šlo že na bolje učeri, dons je pa spet vse rdeče spodiuser posted image  Ritko umivam s pripravkom iz hrastovega lubja, namažem z daktarin kremo in čez s sudocrem... Pa ni efektauser posted image  Blondy, vsa čast da ti je ratalo to pozdravit v dveh dneh - nam očitno ne pomaga... Morm jutr poklicat pediatrinjo, če bo zjutraj tut tok fejst rdeče. Sem na forumu brala da so nekatere mamice tut s Canesten kremo mazale, sam jst ne upam brez da bi prej pediatrinjo vprašala.

Smo bli pa mi danes tudi zunaj, taipaiuser posted image  Na srečo se ni jokala in mi ni blo treba teč domovuser posted image  Kaja zna tako histerično jokat, da bi še kdo pomislu da jo mučim oz. maltretiram... Ne vem, včasih se prou vprašam, če ni mogoče bolna - jo kaj boli,...? Ker se tko joka kot da je kej fejst hudo narobe. No dokler se na dojki pomiri očitno ni nč resnega. Ne vem, a ma še katera tak "problem"?

Zdej sklepam, ko joka, da jo pač ritka peče. Ampak tut sicer opažam da ni nek vesel in zadovoljen dojenček, da je precej jokava. Nč ji ni prav... Dons je bla čudežno zadovoljna, ko sm jo dala mal v lupinco sedet in celo ni jokala celih 15min. Ne vem kaj nej nardimuser posted image  Mi je že zmanjkal idej kako jo osrečit. Sj vem da dojenčki jokajo - ampak tokuser posted image  Zakaj ne morjo bit nasmejani ko so previti, siti in na toplem? Full jo mava rada, velik se ji posvečava, skos neki govoriva vanjo... Vse ma kar rabi. Pa kr jokcauser posted image

Mogla sm se mal izkašljat... Nočko

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 797
31.1.2010 23:01:41   
d4rj4.84
ShopGirl kar smiliš se mi. Hudo je ko ti dojenček joka pa ne veš zakaj. Moj sinko je tudi na začetku skos jokal, samo na joški se je potolažil. Potem sem pa mu začela dodajat in potem ni jokal več. Pogruntala sem da imam premalo mleka oz. ni dovolj hranljivo, kljub temu da sem vse probala da bi si povečala nastanek. Sedaj pa joka samo ko je lačen, če mu je vroče in med previjanjem.
Še dobro da obstajajo forumi, da si izmenjujemo izkušnje, kaj vprašamo predvsem pa malo potožimo.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 798
1.2.2010 0:52:49   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: pika55

Blondy, tudi jaz ne dojim več oz. samo zjutraj, ko se malo crkljamo, me pa zanima ali otroku daješ adaptirano mleko (količinsko) po priporočenih navodilih proizvajalca ali daš kdaj več? Tudi glede števila obrokov? Jaz sem mojemu 6 tedenskemu sinu začela dajati Novalac in sicer tako kot piše na škatli 5 obrokov po 125 mililitrov, pa se mi zdi, da bi pojedel še več, ker po obroku še naprej joka, včasih pa tudi poliva, pa si mu ne upam dati več, saj se mi zdi, da se kar primerno redi.
Zanima me kako se ti ravnaš? Najlepša hvala za odgovor.
Zmedena....

Jaz ji pripravim toliko kot vem, da ponavadi poje.Meni še nikoli ni več kot 130 ml pojedla. Tako, da ji vedno naštimam 130 ml, potem pa poje kolikor pač sama želi. Včasih 130, včasih pa tudi samo 60. Obrokov imava pa 5-6 na dan. Očitno je sita, ker ji takoj ko začne malo bolj jokat ponudim čaj, če pa noče čaja pa pripravim mleko. Potem pa vidim ali je res lačna ali ne.

IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Blondy, vsa čast da ti je ratalo to pozdravit v dveh dneh - nam očitno ne pomaga... Morm jutr poklicat pediatrinjo, če bo zjutraj tut tok fejst rdeče. Sem na forumu brala da so nekatere mamice tut s Canesten kremo mazale, sam jst ne upam brez da bi prej pediatrinjo vprašala.

Manci seje v 2 dneh tako lepo pozdravila ritka. Je še mami včeraj, ko jo je pazila rekla, da kako sem ji lepo pozdravila ritko.Drugač se pa Canesten tudi dobi brez recepta in enim pa to boljše pomaga. Vem pa, da jih to grozno boli. A ji ritko fajn osušiš,potem pa namažeš? Kaj pa če so ji pleničke že tesne? Probaj s ta večjimi. Pri nas so pretesne pleničke tudi probleme povzročile. Sem brala, da vlaga in tesne pleničke otrokom veliko problemov naredijo, ker ritka oz koža ne diha spodaj.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu pika55)
Neposredna povezava do sporočila: 799
1.2.2010 1:03:21   
terida
Smo že čez polnoč in veste kaj? Februar je! Jupi! Še malo pa bo pomlad user posted image

No, pa saj danes (oz. včeraj) je bil kar lep dan. Mene novozapadli sneg vedno razneži, čeprav bi raje videla, da bi bilo kopno in bi se lahko nemoteno sprehajali. Bili smo zunaj - ne prav daleč, kar pred blokom, kjer sem s hčerkico delala snežaka, medtem ko je dragi kidal avto in Primož spal v vozičku. In je bilo res toplo - pri delanju snežaka sem se prav spotila! Potem smo poskusili it še na sprehod, a je bil bolj kratek, ker ni bilo skoraj nič spluženo v bližini bloka, mi pa imamo zraven vozička še BuggyPod in s tem praktično ne moreš po snegu vozit. Upam, da bo jutri že bolje kar se tega tiče.

Imam pa eno vprašanje za vas: a ima kateri od vaših user posted image tudi tak čuden dvodneven ritem? Primož en dan praktično cel prespi, drug dan je pa non-stop buden in tudi naporen - ga moram nosit po rokah po stanovanju, sicer je siten. In to se stalno ponavlja - en dan spi, drug dan pa ne... K'r neki...

Nočno previjanje... Jaz sem ena tistih, ki ga ponoči nikoli ne previja. Včeraj sem se zjutraj prav zasekirala, ker sem izračunala, da ni bil previt 9 ur! No, in ga grem previjat skoraj v strahu, potem pa nisem mogla verjet, ker je imel pleničko skoraj suho! Res, ne vem kako to, a moj fante ponoči nič ne kaka, še lula izjemno malo! Navadno je zjutraj polulan pol manj kot čez dan, ko ga previjam na 3 ure ali še pogosteje!

ZOO... Mi smo se že lani odločili, da bomo za letos kupili letne karte. Predvsem zaradi hčerke, ker je že dovolj velika, da tam uživa. Bomo pa tudi mi počakali malo toplejše dni in predvsem, da se stopi sneg. Upam, da se bomo potem kaj dogovorile in se skupaj dobivale tam!

Povijanje... Hvala za tisti link od kolkov, zdaj vsaj vem, da je tisto kar jaz počnem res široko povijanje (sem prej mislila, da je neka vmesna varianta...)! Ko smo bile še user posted image ste ene omenjale bombažne plenice in celo življenje brez plenic. Kako se vam obnese?

Avtosedež... Jaz ga imam zadaj, ker imamo spredaj airbag, ki se ga ne da izklopiti. Ampak je Primož v avtu zelo priden, tako da ni panike. Je pa tudi res, da zaenkrat še nisem šla sama z njim v avtu.

IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Kaja mi je že 2x nehala dihat. Enkrat se ji je zaletelo od mleka pa ni dihala par sekund - sem jo mogla 2x NA GLAVO obrnit da je zadihala. GROZA. Drugič se mi je pa to zgodilo, ko sm ji dala daktarin gel. Sem že v navodilih prebrala da ji lahko zapaca dihalne poti in sm bla na to pozorna... Sem jo dala takoj iz vodoravnega položaja v navpičen, pokončen položaj in čez ramo - je hitr spet zadihala. Sem bla pa čist fertik, v obeh primerih. Pa tut ona je bla čisto zbegana in ji ni blo nič jasno, ko ni mogla do zraka pridt...

Groza! Mene je zvilo že samo, ko sem prebrala tvoj prvi stavek. Jaz si ne predstavljam, da bi mi nehal dihat - po moje bi bila čisto panična, sploh ne vem, če bi znala pravilno odreagirat. In ja, Angelcare te samo opozori, da je otrok nehal dihat, potem moraš pa sam znat pomagat. Tu piše kako: http://www.pomagamprvi.si/Obnovi_znanje_prve_pomoci/Ozivljanje_dojenckov_z_zastojem_dihanja_in_bitja_srca/

IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

Gledam našo Klaro in ugotavljam, da vedno ko jo položim na hrbet obrne glavico v svojo levo.

to je moja delala. ker sem jo v večini dala spat samo na eno stran. zdaj je nehal, ko ji menjavam smeri

Naš pa glavo vedno obrača v desno! Sem opazila že pred par dnevi. Ko ga poskusim obrnit na drugo stran, pa postane siten in se sam obrne spet na desno. Sicer pa ga dajem spat na obe strani, tako da ne vem zakaj to počne. Ta teden imamo spet pregled pri P in bom vprašala kaj naj.

Tiste, katerih user posted image se preveč iztegujejo - a delate pravilni handling in a se vam zdi, da je kaj bolje? Primoža v naročju držim tako kot je treba, tudi pri polaganju in dvigovanju pazim, da prav delam, a se mi ne zdi, da bi se kaj manj iztegoval. Čez koliko časa naj bi to izvenelo?

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......