terida
|
Smo že čez polnoč in veste kaj? Februar je! Jupi! Še malo pa bo pomlad No, pa saj danes (oz. včeraj) je bil kar lep dan. Mene novozapadli sneg vedno razneži, čeprav bi raje videla, da bi bilo kopno in bi se lahko nemoteno sprehajali. Bili smo zunaj - ne prav daleč, kar pred blokom, kjer sem s hčerkico delala snežaka, medtem ko je dragi kidal avto in Primož spal v vozičku. In je bilo res toplo - pri delanju snežaka sem se prav spotila! Potem smo poskusili it še na sprehod, a je bil bolj kratek, ker ni bilo skoraj nič spluženo v bližini bloka, mi pa imamo zraven vozička še BuggyPod in s tem praktično ne moreš po snegu vozit. Upam, da bo jutri že bolje kar se tega tiče. Imam pa eno vprašanje za vas: a ima kateri od vaših tudi tak čuden dvodneven ritem? Primož en dan praktično cel prespi, drug dan je pa non-stop buden in tudi naporen - ga moram nosit po rokah po stanovanju, sicer je siten. In to se stalno ponavlja - en dan spi, drug dan pa ne... K'r neki... Nočno previjanje... Jaz sem ena tistih, ki ga ponoči nikoli ne previja. Včeraj sem se zjutraj prav zasekirala, ker sem izračunala, da ni bil previt 9 ur! No, in ga grem previjat skoraj v strahu, potem pa nisem mogla verjet, ker je imel pleničko skoraj suho! Res, ne vem kako to, a moj fante ponoči nič ne kaka, še lula izjemno malo! Navadno je zjutraj polulan pol manj kot čez dan, ko ga previjam na 3 ure ali še pogosteje! ZOO... Mi smo se že lani odločili, da bomo za letos kupili letne karte. Predvsem zaradi hčerke, ker je že dovolj velika, da tam uživa. Bomo pa tudi mi počakali malo toplejše dni in predvsem, da se stopi sneg. Upam, da se bomo potem kaj dogovorile in se skupaj dobivale tam! Povijanje... Hvala za tisti link od kolkov, zdaj vsaj vem, da je tisto kar jaz počnem res široko povijanje (sem prej mislila, da je neka vmesna varianta...)! Ko smo bile še ste ene omenjale bombažne plenice in celo življenje brez plenic. Kako se vam obnese? Avtosedež... Jaz ga imam zadaj, ker imamo spredaj airbag, ki se ga ne da izklopiti. Ampak je Primož v avtu zelo priden, tako da ni panike. Je pa tudi res, da zaenkrat še nisem šla sama z njim v avtu. IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl Kaja mi je že 2x nehala dihat. Enkrat se ji je zaletelo od mleka pa ni dihala par sekund - sem jo mogla 2x NA GLAVO obrnit da je zadihala. GROZA. Drugič se mi je pa to zgodilo, ko sm ji dala daktarin gel. Sem že v navodilih prebrala da ji lahko zapaca dihalne poti in sm bla na to pozorna... Sem jo dala takoj iz vodoravnega položaja v navpičen, pokončen položaj in čez ramo - je hitr spet zadihala. Sem bla pa čist fertik, v obeh primerih. Pa tut ona je bla čisto zbegana in ji ni blo nič jasno, ko ni mogla do zraka pridt... Groza! Mene je zvilo že samo, ko sem prebrala tvoj prvi stavek. Jaz si ne predstavljam, da bi mi nehal dihat - po moje bi bila čisto panična, sploh ne vem, če bi znala pravilno odreagirat. In ja, Angelcare te samo opozori, da je otrok nehal dihat, potem moraš pa sam znat pomagat. Tu piše kako: http://www.pomagamprvi.si/Obnovi_znanje_prve_pomoci/Ozivljanje_dojenckov_z_zastojem_dihanja_in_bitja_srca/ IZVIRNO SPOROČILO: malažabica IZVIRNO SPOROČILO: Zibka Gledam našo Klaro in ugotavljam, da vedno ko jo položim na hrbet obrne glavico v svojo levo. to je moja delala. ker sem jo v večini dala spat samo na eno stran. zdaj je nehal, ko ji menjavam smeri Naš pa glavo vedno obrača v desno! Sem opazila že pred par dnevi. Ko ga poskusim obrnit na drugo stran, pa postane siten in se sam obrne spet na desno. Sicer pa ga dajem spat na obe strani, tako da ne vem zakaj to počne. Ta teden imamo spet pregled pri P in bom vprašala kaj naj. Tiste, katerih se preveč iztegujejo - a delate pravilni handling in a se vam zdi, da je kaj bolje? Primoža v naročju držim tako kot je treba, tudi pri polaganju in dvigovanju pazim, da prav delam, a se mi ne zdi, da bi se kaj manj iztegoval. Čez koliko časa naj bi to izvenelo?
|