|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:09:47   
Wannabemommy
IZVIRNO SPOROČILO: aprilski hrošček


Imam pa eno vprašanje za vse s štajerskega konca. A bo šla katera od vas roditi v Avstrijo? V petek ko sem bila na masaži mi je maserka, ki je tudi doula razlagala, kako je bila pred kratkim z enim parom na porodu v Avstriji in ni mogla prehvaliti porodnišnice in odprtosti njihovega osebja. Jaz bi šla takoj, če nebi bila tako daleč. Se bojim, da nebi rodila kar na poti user posted image user posted image user posted image .




A misliš v Feldbach? Ja jaz grem gor rodit. Par se pa osebja in vsega tiče pa ti je prav povedala, res vse na nivojuuser posted image user posted image

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:16:22   
Anonimen
No, fajn da nisem edina, ki se se za pomen imena zanima. No ja, saj je bila tudi Aglaja Zevsova hcerka user posted image

Midva se trenutno nagibava k Zoji, ki izvira iz grscine, pomeni pa zivljenje. Jih je pa vedno vec. Drugace pa se kar nihava med imeni. Ampak ja, tudi na pomen bova malo gledala.
Bela buca, ne sekiraj se, kurtizane so ble vesele pa z vladarji so se druzile user posted image
A boste imeli Ludvika? user posted image

Epiduralna jaz ful razmisljam. Ampak ne vem. Mene je bolj samega poroda in tega, da bo z otrokom kaj narobe strah kot pa bolecin. Pa ne bi rada epiduralne, da ne cutim nog. To bi mi bil po moje hujsi obcutek kot bolecina pri popadku. Ne vem, ker se nikoli nisem rodila. Poznam pa zenske, ki so rodile brez pa so rekle, da je zobobol hujsi in zenske ki so rodile z epiduralno in so ble raztrgane in sivane in je trajalo 15 ur. A je to res, da z epiduralno dlje traja?

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2202
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:16:57   
aprilski hrošček
Wannabemommy mislim, da je omenila ta kraj. Nisem čist 100%. Vglavnem je bila čist navdušena in ni in ni mogla prehvalt kako je super in oh in sploh. Mi je pa tudi povedala, da si sam izbereš koliko časa boš še po porodu v porodnišnici. Joj kok dobr!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

BELA BUČA tudi mida se odločava za epiduralno, vendar greva prej še na predavanje o tem, da se seznaniva o prednostih in pomanjkljivostih. Ampak kolikor poznam sebe bo epiduralna sigurno na prvem mestu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Wannabemommy)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:28:43   
Anonimen
Epiduralna- jaz sem skor 100% da jo bom vzela. Grem pa še na predavanje, da vidim kako pa kaj, ker je čedalje več govora o tem, da kakšni ni prijela in da je bilo zato še bolj grozno. Tega me je pa res strah. Kolikor jaz vem, se ti popadki ustavijo za nekaj časa ko dobiš EA, potem gre pa vse hitreje. A ni tako? 

(odgovor članu aprilski hrošček)
  Neposredna povezava do sporočila: 2204
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:29:32   
nejanejc
pri epiduralni cutis noge, vsaj tako so nam rzalozili na predavanju. Da dajo manjsi odmerek, da ne cutis bolecine, ne pa da ne cutis nog.
Epiduralna pa naj bi res podaljšala malo porod v drugi fazi. Sam skrajšala v prvi. Moja kolegica je rodila tako in je prvic rojevala res dlje(10 ur), drugic pa je slo hitrejše( niti 2 uri). Ni bla šivana. Druga je pa tudi epiduralno imela, je pa nekej vmes trajal porod (3-4ure). In je bla šivana.

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:32:06   
Anonimen
Ja ampak baje sploh ne čutiš niti popadkov, torej ti more babca pritisnit na trebuh, da ti pove kdaj pritiskat. 

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2206
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:34:44   
nejanejc
nam so rekli, da cutis vse, na koncu pa epiduralno popustijo, da koncne popadke cutis popolnoma... Tako je ponavadi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:35:52   
Anonimen
nejanejc kje pa si bila to na predavanju?

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2208
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:36:28   
memole
Ejla!

Kako ste?
Vidim da vse bolj zaspano!

Jaz grem okoli polnoči enih spat ma ziher eno uro še ne zaspim in se samo obračam potem pa ko končno zaspim se zbudi Lara ker jo lulat in ko pride iz kopalnice pride direkt k nama v posteljo in potem spi če moreš,postelja je pa za osebo in pol tamala se pa razkomoti kolkr je mogoče možek gre pa potem proti jutru kr na kavč ker ga zriva na konec postelje!user posted image user posted image user posted image user posted image
Tako da potem zjutraj kar potegnem tam do 10h11h!user posted image user posted image user posted image

Smrčanje je tko kot je pupa napisala jaz ga tudi sam mal dregnem pa se pol na bok obrne in je ok ko pa zaspim ga pa itak ne čujem!user posted image user posted image

Prej smo našega starčka peljali na cepljenje,pa v trgovino sva šla!
Še malo pa grem po Laro pa bomo mal na sprehod šli ker je full lepo vreme,piha ne pa tudi tko mrzlo ni da ne bi mogli it na sprehod!

Cojka tudi nekateri dojenčki smrčijo!

Spanje otročka jaz ga bom kar v svojo posteljico dajala ker če ne ne bom nič spala že tko slabo spim ko se tamala prikobaca ponoči da ni šans da kdo spi z nama!
Tako da od vsega začetka bom navadila kr takoj na posteljico,bo pa itak posteljica zraven postelje ne bo daleč!user posted image user posted image

legenda_m dobrodošla in čestitke!user posted image user posted image

aglia mene pomen imena ne zanima izvor pa mogoče me(pri določenih imenih),niso mi pa seveda všeč neka ekzotična imena in nekaj posebnega imena pa izpeljanke pa tko!Mam raje čista obična imena pa četudi je vsak drugi otrok s tem imenom!
Recimo ime Jamila mi je grdo pa še ne prebere se tako kot je napisano in pa pomeni lepa samo sam zato ker pomeni lepa ga ne bi dala ker vsak otrok je lep ne glede na to kakšno ime ima!
Jaz imena zbiram da so nekje v mejah normale in da ne bo preveč oteženo otroku v šoli ker mladina zna iz določenih imen fajn zbadat saj smo bli mi isti in vem kaj pomeni če te nekdo žali in podobno!Pa da ne bo pomote da samo mladina znajo tudi učitelji zbadat in poniževat glede na priimek in ime!
Tko da res pri tem pazim da nima nekega imena ki ni običajno in nenavadno ker zaradi tega otrok ne bo nekaj posebnega ampak bo poseben zaradi samega sebe in ne zaradi imena!Moje mnenje!user posted image

O epiduralni ne razmišljam je tudi prvič nisem uporabila!

No zdej je pa čas da grem po tamalo!

Lep dan vam želim pa se kej proti večeru beremo!


_____________________________

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:39:28   
nejanejc
v sklopu materinske šole smo meli predavanje, ni blo prov cisto pravo posvetovanje

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:39:55   
Wannabemommy
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia


Epiduralna jaz ful razmisljam. Ampak ne vem. Mene je bolj samega poroda in tega, da bo z otrokom kaj narobe strah kot pa bolecin. Pa ne bi rada epiduralne, da ne cutim nog. To bi mi bil po moje hujsi obcutek kot bolecina pri popadku. Ne vem, ker se nikoli nisem rodila. Poznam pa zenske, ki so rodile brez pa so rekle, da je zobobol hujsi in zenske ki so rodile z epiduralno in so ble raztrgane in sivane in je trajalo 15 ur. A je to res, da z epiduralno dlje traja?



Pri EA se nastavi kanal v ledveni predel hrbtenice in se potem dovaja analgetik ki preseka bolečino, sicer ne 100% ampak za enih 60- 80%, pa pri EA noge čutiš ker se da mali odmerek, ki prihaja v tvoje telo konstantno. Pacientke so ocenle bolečino, ki je bila po EA prisotna z 3-4 na lestvici do 10 npr. Bi pa priporočala če se za to odločate da grete na predavanje kr lahko ima EA tudi stranske učinke, sicer malo možno, ker je porodnica ves čas pod nadzorom, pa vendar da ste bolje informirane.

Jaz bom vsekakor mela EAuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 15:52:05   
babyloverka
kolikor sem jaz informirana je pri nas v ptujski porodnišnici tako, da lahko imaš ti potrdilo od svojega ginekologa da želiš epiduralno ampak če oni ne vidijo potrebe med samim porod ti je ne bodo dali. tako da ne razmišljam preveč o tem in se ne zanašam na to.

glede poroda: moja mama je rodila štirikrat, prvič zelo mlada mrtvega otroka kar zagotovo ni bilo lahko. in pred leti je bila na eni preiskavi črevesja na kateri sem bila pozneje tudi jaz dvakrat. in je rekla da se noben porod po bolečini ne more primerjat s tem kako boleča je bila ta preiskava in če sem jo jaz preživela dvakrat potem bom po mnenju moje mame tudi svojega otroka spravila na svet

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Wannabemommy)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 16:15:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: memole
Recimo ime Jamila mi je grdo pa še ne prebere se tako kot je napisano in pa pomeni lepa samo sam zato ker pomeni lepa ga ne bi dala ker vsak otrok je lep ne glede na to kakšno ime ima!
Jaz imena zbiram da so nekje v mejah normale in da ne bo preveč oteženo otroku v šoli ker mladina zna iz določenih imen fajn zbadat saj smo bli mi isti in vem kaj pomeni če te nekdo žali in podobno!Pa da ne bo pomote da samo mladina znajo tudi učitelji zbadat in poniževat glede na priimek in ime!
Tko da res pri tem pazim da nima nekega imena ki ni običajno in nenavadno ker zaradi tega otrok ne bo nekaj posebnega ampak bo poseben zaradi samega sebe in ne zaradi imena!Moje mnenje!user posted image


Jaz sem pa mnenja, da vsakemu ne bo všeč ime, ki ga bova midva dala najinemu otroku, ravno tak meni niso všeč vsa imena, ampak vsak izbere tisto kar mu je všeč. In se mi zdi, da so nenavadna imena že kar običajna, tako da pomoje zarad tega ne bo prišlo do nekega zbadanja no.

(odgovor članu memole)
  Neposredna povezava do sporočila: 2213
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 16:32:18   
babyloverka
sem šla pogledat kaj pomenijo najina imena v ožjem izboru: Bastian v grčini pomeni veličasten user posted image  Domen pa pomeni posvečen Gospodu. se vedno bolj nagibam na Bastian

< Sporočilo je popravil babyloverka -- 1.2.2010 16:36:34 >


_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
   [Brisano sporočilo]
1.2.2010 16:42:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2215
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 16:43:52   
amelie
Eh, jaz se že ne mislim vtikat v to, kakšna imena dajejo ljudje svojim otrokom, konec koncev tudi Tia menda v medicinski terminologiji pomeni srčna kap, pa jih je kr nekaj v Sloveniji. Zase že vem, kaj mi je všeč, in tega je zeloooo malo, zato bi lahko kar dosti kritizirala, če bi se mi dalo. Grozno mi je samo, če starši izberejo ime, ki ga ne znajo sklanjat oz. si pomagajo z vezaji: Tai-a, Nik-a ...
Je pa res, da že imam voziček in tetra plenice, nimam še previjalne, tko da ne vem, v kero grupo po Aglai padem user posted image  Mogoče preprosto v tisto, ki se briga zase user posted image  user posted image  
Ne, sej ne, sva si postavila kriterij: da je ime že nekaj časa prisotno (vsaj kakšno stoletje), torej da ni izmišljeno, in da pristaja tako malčku, najstniku kot odraslemu gospodu, in sva tudi izbrala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 16:51:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cojka
nax - nisi povedala, kako bo fantku ime? Jaz pa tak firbec...user posted image


cojka sem povedala, sam si pozabilauser posted image Naš mali bo Tai.

amelie ne razumem te dobr kaj je groza če moraš pri imenu pol uporabit vezajuser posted image No sej je vseen, važn da je nama ta ime všeč, na ostale se itak ne ozirava.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2217
   [Brisano sporočilo]
1.2.2010 16:52:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu amelie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2218
   [Brisano sporočilo]
1.2.2010 16:53:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2219
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 16:55:22   
amelie
nax, zato, ker se vezaj uporablja samo pri kraticah, imena otrok pa to niso. ;)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 17:02:39   
Izabela_07
Moj prvi je tudi Taj - sicer pisano z J z razliko od Nax...in mi je bilo ime takoj ko sem ga slišala full všeč in mi je še danes! Zdaj v drugo, pa zaenkrat še nisem slišala imena ki bi mi takoj padlo v uhouser posted image .

Se pa strinjam da so okusi različni, enim je to ime čist mim, enim pa full všeč...pa še odvisno je ali koga poznaš s tem imenom. Je pa to res težko delo, dati otroku ime za celo življenje...jaz sem bila noro nesrečna v puberteti, zdaj mi je pa ok... tako da ko bodo stari 18, ga pa tako lahko spremenijo, če jim kaj ne bo všeč user posted image

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 17:02:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: amelie
nax, zato, ker se vezaj uporablja samo pri kraticah, imena otrok pa to niso. ;)


Ok sori men je to kr neki. zato pol otroku ne bi dala tazga imena???

cojka tud pri nam je bil hud boj z imeni, ker niti slučajno nisva prišla skupi. Men je tud Tinej lep. Pa Timej, pa Tim, pa Enej al pa Anej, pa mojmu niti slučajno ne potegne

(odgovor članu amelie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2222
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 17:05:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Izabela_07

Moj prvi je tudi Taj - sicer pisano z J z razliko od Nax...in mi je bilo ime takoj ko sem ga slišala full všeč in mi je še danes! Zdaj v drugo, pa zaenkrat še nisem slišala imena ki bi mi takoj padlo v uhouser posted image .

Se pa strinjam da so okusi različni, enim je to ime čist mim, enim pa full všeč...pa še odvisno je ali koga poznaš s tem imenom. Je pa to res težko delo, dati otroku ime za celo življenje...jaz sem bila noro nesrečna v puberteti, zdaj mi je pa ok... tako da ko bodo stari 18, ga pa tako lahko spremenijo, če jim kaj ne bo všeč user posted image



Izabela_07 a res Taj-a imate doma? Midva sva se odločala al bi bil Taj, Tai al pa Tay, no pa je prevladal Tai. Itak se vedno najdejo ljudje, ki kritizirajo, ampak mene to ne moti. Sploh kake stare mame, ki bi itak najraj vidle da so še zdej vsi Franciji pa Micke (pa nimam nič proti, sam men se pač ta imena ne dopadejo).

(odgovor članu Izabela_07)
  Neposredna povezava do sporočila: 2223
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 17:10:37   
Izabela_07
Ja, midva sva se tudi odločala med Tai in Taj, v angleščini naj bi bilo  Ty, ampak sva se potem zdilala na J. In zdaj v drugo ... če bo fantek mu dava samo namesto J na koncu I?  Šala, itak, ampak bi blo pa fajn, enga pokličeš, prideta oba user posted image ...in socialna na vratih user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
1.2.2010 17:11:10   
amelie
Nax, ne štekaš user posted image  Kdo je pa rekel, da mu ne smeš dat tega imena? Samo pravim, da je sklanjanje napačno, ker se imen ne sklanja s kraticami. Sklanjaš Tai - Taia, ne pa Tai - Tai-a, ker se z vezajem sklanjajo kratice, ne pa imena. Upam, da zdaj razumeš. user posted image  Torej ni problem ime, problem je, da ga starši ne znajo sklanjat. In Tai je čist naključno izbrano ime v tem primeru, pa Nik tudi, ker sem slučajno pred kratkim naletela na napačno sklanjanje teh dveh imen. Nima nobene veze s tem, a je to ime lepo al ne oz. a ga lahko daš svojemu otroku al ne ... O tem SPLOH nisem govorila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Ali vas skrbi gospodarska kriza?
Spark



da (60%)

ne (20%)

ne vem zakaj se gre (4%)

vse skupaj je samo blefiranje Amerike (11%)

briga me (6%)


Število vseh glasov: 360

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!