PENCA
|
Ojla Da vam poročam, kaj sem zvedla na pregledu. Definitivno me čako laparo, moram še počakat na M, pol se pa naročim. In M mora pridet v parih dneh. Diagnoza je pa sledeča : endometriom v levem jajčniku. To pomeni, da se mi je sluznica iz maternice naselila v jajčnik ( joj, pa vprašanje če ne še kam drugam) in ustvarila cisto polno sluznice. Ta sluznica pri M ravno tako krvavi, ker pa kri ne more odtečt se strdi. Zato taki cisti rečejo tudi čokoladna cista. Jajčnik je skoz napet, zato malo boli, ampak ni sile. Moj G pravi, da smo že več mesecev opazovali to cisto in skoz mal raste, jaz pa nič ne vem o tem. Aja, pa ta cista tudi moti O, zato je verjetno sploh nisem imela. Ampak zdaj mi bodo prerezal jajčnik in to cisto spraskal ven in potem bom spet imela O, tako, da bodo kmalu spet . Tale moj G me pa res zmeri šokira, res nisem pričakovala endometrioze, zato sem bila pol kar mal nebogljena in sploh nisem vedela kaj vprašat, mi je pa kar lepo razložil. Dobro je to, da sem se skoz velik izobraževala oz. zanimala za vse, da sem pol tud bolj razumela. Saj veste kakšna sem, vse morm vedt - pol vsaj mal veš kaj ti govori, čeprav sem zaradi šoka tist moment izpadla čista bebka . Najbolj me skrbi dejstvo, da se endometrioze nikol ne moreš losat, tud če jo izrežejo, se spet pojavi. Edino nosečnost in kontracepcijske tablete jo mal ustavjo. Ja nič, zanosit moram, pa pol spet, pa spet, pa spet.... Upam, da se nisem preveč razstreseno razpisala, pa da sem kateri podala kakšno novo informacijo Tecnobica a si se že naročila? Nobena od naju si ni mislila, da bo morala spet na laparo, pa se lahko vse hitr obrne. A te je kaj strah? Mene ni, najbolj zopern mi je klistir, pa to, da sm skoz lačna . Suzi kako gre pa tebi? Lepo rastejo? Al si imela že punkcijo? Lučka kako se imata z Nežo? Neela kako pa kaj Urban? Fargi kako si pa ti? Kolk tednov si že? Punce moje lepo se imejte
|