|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
29.1.2010 17:10:56   
jolcica

to je neki govorila ja da se bi prjavla kot občan in na zavod sm jo zanima sedaj koliko to znese ta pomoč .pa glede zavarovanja kako je?

pa hvala ti full k mi pomagaš tole odgovort sm jst se na to ne spoznam prov nč...

my little angel :)

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
29.1.2010 17:29:23   
Mubi
jolcica ni problema user posted image
Se pravi, jaz sem prijavlena kot občan in na zavodu (vendar mi zarad nosečnosti ne pošiljajo del pa tega...). Zavarovanje si moram plačevati sama, ker nisem bila zaposlena polnih 12 mesecev. V kolikor bi bla, bi mi zavarovanje plačala občina. Za porodniško bom pa dobila predvidoma 251€ + otroški dodatki. Višina je taka zato, ker se za porodniško gleda prilive zadnjih 12ih mesecev, jest sm bla pa 3mesece še zaposlena. Drugače se pa da porodniško izračunati tule:  http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp
lahko pa se gre pozanimati na center za socialno delo, pa ji bojo natančneje razložili vse skupaj.

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
29.1.2010 17:34:41   
jolcica
IZVIRNO SPOROČILO: Mubi

jolcica ni problema user posted image
Se pravi, jaz sem prijavlena kot občan in na zavodu (vendar mi zarad nosečnosti ne pošiljajo del pa tega...). Zavarovanje si moram plačevati sama, ker nisem bila zaposlena polnih 12 mesecev. V kolikor bi bla, bi mi zavarovanje plačala občina. Za porodniško bom pa dobila predvidoma 251€ + otroški dodatki. Višina je taka zato, ker se za porodniško gleda prilive zadnjih 12ih mesecev, jest sm bla pa 3mesece še zaposlena. Drugače se pa da porodniško izračunati tule:  http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp
lahko pa se gre pozanimati na center za socialno delo, pa ji bojo natančneje razložili vse skupaj.

:)

No ona sploh ni bila zaposlena nič je delala samo preko študentskega servisa. In v primeru da nisi nikjer bil zaposlen kak se to izračuna a pustiš prazno pa daš izračunaj po tistmu formularju al kako?, a kej veš kolk pa ti pripada otroškega dodatka a to je odvisno od česa? No ji bom svetovala to kar si rekla.

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
29.1.2010 17:40:19   
Mubi
joj to pa ne vem točno a je za študenta kakšen druh izračun al ne....sam če bi se ona odjavla iz ŠS, pol bi se pomoje ta štel, sam da vse pusti prazno, pa ji pol avtomatsko vrže vn izračun. otroški dodatek je pa tud odvisen od tvojga zasluška, oz. od zasluška očeta, če bo ati dobival da dodatek. Najboljš da gre na socialno vprašat, pa ji bojo svetoval. Pa tud sama bo vidla kok dobi če je kot občan prijavlena al pa kot študent. pa bo vidla kaj se ji bl splača. sam če se ne motim študent dobi manj...sam ne bom nč trdila, ker tega ne vem točno.

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
29.1.2010 17:46:53   
jolcica
IZVIRNO SPOROČILO: Mubi

joj to pa ne vem točno a je za študenta kakšen druh izračun al ne....sam če bi se ona odjavla iz ŠS, pol bi se pomoje ta štel, sam da vse pusti prazno, pa ji pol avtomatsko vrže vn izračun. otroški dodatek je pa tud odvisen od tvojga zasluška, oz. od zasluška očeta, če bo ati dobival da dodatek. Najboljš da gre na socialno vprašat, pa ji bojo svetoval. Pa tud sama bo vidla kok dobi če je kot občan prijavlena al pa kot študent. pa bo vidla kaj se ji bl splača. sam če se ne motim študent dobi manj...sam ne bom nč trdila, ker tega ne vem točno.

no ji bom rekla tko kot si ti svetovala pa hvala ti fuluser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
29.1.2010 18:00:59   
fiška33
Samo da sporočim... Na bolhi je bil pred eno uro oglas za ring sling olivne barve, (pa saj kar ne morem verjet user posted image ) in sem si ga po nasvetu A_T, dala kar poslat na moj naslov user posted image . Očitno sem si mogla res fejst fejst želet, ker prej sem ga čakala skoraj cel mesec, zdaj sta bila pa v enem tednu kar dva user posted image . No , pa na Bolhi sem se totalno utaborila. Zdaj pa končno lahko začnem razmišljati, če za bebico rabimo še kaj drugega user posted image - razen stvari, ki jih ni na seznamu user posted image
/me happy

Komaj čakam, da tudi jaz začnem vadit s prenašanjem user posted image

LP

< Sporočilo je popravil fiška33 -- 29.1.2010 18:07:51 >

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
29.1.2010 18:21:13   
frcefela
Kolikor sem jaz seznanjena ti porodniško nadomestilo ne pripada, če nisi bil zaposlen v 12ih mesecih pred PDP-jem. Če si bil zaposlen samo pol leta recimo, se pri ostalih mesecih za osnovo vzame 55% minimalne plače. Tvoji kolegici pa pripada starševsko nadomestilo in otroški dodatek. Če pa hoče porodniško, pa naj naredi tako kot mislim da zivepo, ki se bo zaposlila za par tednov pred porodniško in si s tem povišala nadomestilo

lp

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
29.1.2010 18:24:22   
barvar
Bravo Fiška user posted image user posted image user posted image . Tako se dela. Pol pa pridno vadit, da se ne boš čisto zakvačkala z zavezovanjem kot sem se jaz. Neroda pač user posted image .
Sem ravno povečerjala en nosečniški sendvič, upam da se še spomnite kakšen je?! Zdaj se že nekaj časa nisem spomnila na njega in mi je prav pasal user posted image . Bom še malo po netu brskala, potem pa kavč Here I come...
Lep petkov večer vam želim.

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
29.1.2010 19:00:31   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

dobro jutro!

kati (prosim mnenje za moj seznam cunj)

Ti, jst nisem dost brihtna user posted image . Tko iz glave bi se mi zdel premal bodijev kr. rokav - samo dejstvo je, da nimamo pojma kako bo poletje. Tako da mislim, da je najbolj pametno počakat in videt kaj bo treba dokupit.
Me je pa sestra fehtala, da ji pripravim 62 in 68 cifre cunj za kasneje (je glih 4m pred mano in lahko posojam) - in sem ugotovila, da imam 13 bodijev kr. rokav!!! Torej... zdej vem kok cifro je mel Žiga poleti in ob prvih poskusih uvajanja goste hrane user posted image . To je, poleg 3h pižamc in 2h hlač tudi edino kar imamo v 68 cifri...

Fiška, super za sling user posted image . Men so ful všeč. Samo sem si prvič omislila štorkljo, pa je bila ena čudna (men prevelika user posted image ) in se s tamalim sploh nisva znala naštimat... Sem jo kr naprej dala. Zdej bomo verjetno kupili kengurujčka.

Lunanai8 - tist je za 1 kolo user posted image A so pršvasani al kaj?! Pol so najmanj zlati...

Sicer pa sem danes izjemno dobre volje. V službi mi je uspelo zdilat eno pogodbo, za katero smo porabili 7 mesecev, da smo se dogovorili tako, da nam ustreza user posted image . No, to ni blo nosečniško user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
29.1.2010 19:16:06   
sabri
Ja, hvala, da sem ful napisala in mi ni objavilouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
29.1.2010 19:17:32   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: sabri

Ja, hvala, da sem ful napisala in mi ni objavilouser posted image user posted image user posted image

Men se je glihkar računalnik sesul user posted image . Kr neki, noooo

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
29.1.2010 19:18:47   
sabri
Ja, zdaj pa je a, bemti...
seznam cunj: ne morem dosti pomagat, ker moram še sama pregledat, koliko sem imela. Bi samo predlagala, da si lahko res nabavite tudi sproti, ko vidite, koliko bo velik otrok, kakšno bo vreme...V glavnem, da je za štart dovolj.
Ma, zdaj sem pa prelena, da bišla vse še enkrat pisatuser posted image . Bomo na Trojanah predelaleuser posted image , da bi rekla v Trojanah, bi me moj štajerc po nagi riti. Hmmm, no jauser posted image .

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
29.1.2010 19:54:09   
julka8

jolcica
- tut js sm študentka,tko da te zadeve mal bol vem. pripada ji starševski dodatek (1 leto), ki je enak za vse (ki niso bile zaposlene), pa najsi je prijavljena kot občan al pa je študentka, nima veze. ta vsota je tam nekje okoli 190 evrov na mesec. glede zavarovanja pa nevem k je izredna študentka in kakšna je pr njej situacija...js sm redna študentka in bom zaenkrat še naprej prjavlena prek mame pol bomo pa naprej vidl a prek nje al prek fanta k je tut zaposlen... upam da sm kej pomagala z odgovorom... vsekakor pa touredi na pristojnem csd-juuser posted image

cunje - dobila sm veeelik cunj, sam se nikakor ne znajdem med njimi... a so lanske majčice kej sporočile ka je uporabno bolj? pa še rok mam bolj na začetku-skor bolj april...user posted image velik je tut pliša ...kok to kej pride u poštev? pa žabic kolk bi se kej rabil??user posted image user posted image

lep večer še naprejuser posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
   [Brisano sporočilo]
29.1.2010 20:27:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu julka8)
  Neposredna povezava do sporočila: 1264
29.1.2010 22:24:11   
katy83
Tudi danes ne bo šlo brez mojega šunjanja. user posted image  Ste se že veselile, ne? user posted image

No, tudi danes se mi je ratalo kar nekaj naučit, tako da user posted image  jaz. Dan je bil kar zanimiv. Z dragim sva malo po trgovinah hodila. zanimivo kako se časi spremenijo. Prej bi samo zase oblačila gledala, zdaj pa sem mimo tega kar letela, direkt na otroški oddelek. Sva videla eno tak dobro usnjeno jaknico za bebeka (št.68), pa sva se smejala, kak bi to najinemu user posted image  pasalo. Moj user posted image  je namreč motorist, pa je bil navdušen. No, saj kupila je nisva, ker se mi zdi vseeno fuuuuuuuulllllllllll brezveze.

Sicer nisem brala vsega glede študentk, saj je že Julka8 povedala vse kolikor sem videla. No, dodala bi to glede zavarovanja. Jaz si moram in osnovno in dodatno zavarovanje sama plačevat, ker sem že stara 26 let, čeprav sem še redna študentka. Osnovnega preko občine nisem dobila, ker sem preveč preko šs delala. No, aprila ga bom dobila, ker mi je na občini rekla, da gledajo zadnje 3 mesece, zdaj pa itak več ne delam. Preko mojega pa se ne morem zavarovat, ker nisva skupaj prijavljena.

fiška - user posted image  za sling. Mene pa je te stvari full strah kupit, ker ne vem, če bo otrok za akcijo. user posted image   Se mi kengurujčki dopadejo, ampak baje jih odsvetujejo, ne?

porod - hm, ja se približuje. O EA na razmišljam, v bistvu čakam, če mi bodo določili CR, ker imam epilepsijo (sicer bolj na papirju user posted image ), ampak v torek imam posvet z nevrologom, pa bomo videli. Če mi ne bodo določili cr, potem me bo verjetno začela panika grabit. user posted image

teja K- ja, sem se začela učit. user posted image saj tako je to pri meni. Ko mi voda v grlo teče, te pa se učim kot največja piflarka. user posted image  

zivepo - sem ugotovila, da po besedah večine moških, otroci jezik podedujejo po mamici. user posted image   No, pri nama sva oba full lapasta, tak da že vidim kak bo user posted image  navit.

Angel_Tian, ja jaz sem 83 letnik. zakaj?  aja, pa hvala za vzpodbudo za izpit. Vas bom še v nedeljo spomnila, da mi držite pesti v ponedeljek. user posted image

no, saj sem ziher še kaj pozabla, bom se ju3 bolj RR posvetila. Popoldan seveda, ker dopoldan gre spet usb ključek z mojim dragim. user posted image

lp, Katy

Neposredna povezava do sporočila: 1265
30.1.2010 1:22:15   
farina
pozdravljene
juhuhu zameuser posted image voziček že doma, je moj čist navdušen in ga kar vozi naokroguser posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
30.1.2010 9:22:33   
sabri
Dobro jutro, takole za vikend se pa da pisat, ko ni pet strani za prebratuser posted image user posted image .
Živepo: joj čuvaj na ledu, mene moj samo ku..."čuvaj led, ne na sanke, pazi tukaj, da ne padeš..." ker bom bebico pretresla.
katy83: lepo da se šunjaš, ti kar, bo pri krofih več jedcev, da se ne bo samo meni marmelada pocejala iz ustuser posted image . Ja, kake cunjice so res šmeksi za pogledat, pa ful nepraktične, jaz se kar težk vzdržim.
farina: bravo za voziček, zdaj pa kar sprobavat, kako se bo pelal.
Punce, mal je snega zapadlo, mi gremo pa jutri na štajers, no mamo namen it, če ne bo ful snega. Do ponedeljka, gre moj smučat, samo sem jaz brez avta, drugače bi že kako štajerko nažicala za kavo.

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
30.1.2010 9:32:52   
jolcica
glede vozička sva se odločila kar za tega http://www.bolha.com/oglas383668288/vozicki-babyboom-yquattro-potovalni-komplet-akcija, greva pa v začetku marca kupiti, bo pa zelenkaste barve user posted image user posted image user posted image

no grem jast mal pospravljat pol proti večeru pa če bom mela čas bi še sezna si dokončn sestavila in razporedila kaj bi kupovala po mesecih :))

Bodite lepo :)) see še kj pišemo...

p.s. komaj čakam na krofkovanje 19.2 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
30.1.2010 12:17:13   
barvar
Hali halo!
Kako ste kaj? Jaz sem spet cel vikend sama, ker moj dela in mi je dooolgcaaas user posted image . Grem danes zvečer na en roj.dan, popoldne pa se dobiva s kolegico in bova delale mobile za user posted image iz enih takih plastičnih perlic, če katera pozna.
Mi2 greva po voziček v ponedeljek, oziroma ga greva naročit, tako da bo šele konec februarja pri naju. Pa še vedno se odločam med pralnimi plenicami in tistimi za enkratno uporabo. Sem sicer bolj za pralne, ampak je pa začetna investicija kar visoka (dobrih 300€). Bomo videli če bodo babice kaj prispevale user posted image user posted image user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
   [Brisano sporočilo]
30.1.2010 12:17:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jolcica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1270
30.1.2010 13:14:54   
Teja K
Dober dan!

Pri nas nas je čisto zamedlo.... David je ponoči bruhal, sedaj ima drisko in vročino, tako da sem spet negovalna sestra user posted image , upam, da se še jaz ne nalezem... pa ravno ta vikend ko sem rekla, da ne bom ničesar pucala, razen posesala in oprala cote user posted image ... ja tako je to in pol se čudim zakaj sem utrujena....

Zivepo porka dio no... kako pa to hodiš? Morš mal nase pazit... a si ok drugač?

Oblačila -seznam mi je obljubila tudi Gia, lanska majčica, da nam bo danes napisala, kaj so one lani kupovale in kaj so potrebovale...

Fiška user posted image user posted image  - bravo za sling... Jaz sem si ga tudi (tistega, ki si mi ga ti našla) dala poslat na dom, je rekla, da mi bo v ponedeljek poslala... tako, da začnem potem tudi jaz vadit user posted image user posted image , da ne bo kakšnih nezgod...

Študij in vse ostalo - kako je s temi nakazili nimam pojma, žaluser posted image

Faria čestitke za voziček user posted image user posted image

Jaz sem hotela it dans GT3 v peg peregotovo trgovino pogledat, pa lej ga zlomka, je mali zbolel...user posted image ... bojim se, da bo bodoči ata hodil po trgovinah po nakupih takrat ko bom jaz v bolnici rojevala user posted image user posted image , sam bog pomagaj kaj bo pol user posted image  mela oblečeno in kakšne vate in mila bo nakupil, pa plenice in vse ostalo user posted image user posted image

No toliko za sedaj! Tudi jaz pridno dans študiram... sem tolk druge terorizirala, da sem imela kr slabo vest, da jaz knjige sam prelagam iz enega na drugi kup in sem tako, dans že 2 uri pridno naloge za stroškovno računovodstvo reševala...

No vas še tipkam kaj, al pa vsaj preberem

Neposredna povezava do sporočila: 1271
30.1.2010 16:54:57   
sabri
živepo: blizu Šentruperta, Orla vas, če ti je kaj znano, samo bom brez avta tako da prav daleč ne morem. Če pa maš čas za kavo, pa voljo se mal bližje pripeljat, se pa z veseljem dobimo. Samo tam sem brez interneta, bi ti poslala na zs moj mobi, če bi se zmenile.
Drugače pa smo že uživali na snegu prej, kaj pada na polno. Tamala je čist fertik zdaj, se je metala in plezala po kupu in norela.

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
30.1.2010 16:56:13   
sabri
Teja: upam, da je kaka enodnevna driska, da se ne vleče, ker potem se mi zdi res samo pereš in peglaš.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
   [Brisano sporočilo]
30.1.2010 17:39:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sabri)
  Neposredna povezava do sporočila: 1274
30.1.2010 18:19:56   
sabri
živepo: mi pridemo jutri na štajersk, pa v ponedeljek zvečer gremo domov, sami sva v ponedeljek že dopoldan, ko gre moj smučat, tašča na šiht, midve pa home aloneuser posted image .  A si ti fraj že dopoldan ali kasnej? To bom poslala številko, da se ornk zmenimo. Ja, naša tamala bo aprila tri leta, če me spomin ne vara je Pia malo mlajša ane? Za igrat se ni bojazni. No super, da spoznamo malo prej, kot 19.2., hi.

Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.