uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: ljupka Rada bi vam povedala ,kaj pomeni pretepanje in fizično nasilje otroka iz mojih izkušenj in mojega zornega kota!Ko sem bila stara 4 leta me je mama na vsak način hotela naučit brat ,ker pač sosedova pa že ve in ker me ni zanimalo,me je tako skloftala da sem padla na tla in sem imela modrice. V prvem razredu sem polimala šolsko knjigo,mehurčki,ker so vsi listi odpadali stran,je vzela škarje in mi jih zabola v rame!Stalnica so bile leskove šibe,polena,koli!Ko sem razbila kozarec ,me je podrla na tla in zbrcala,sem imela zlomleno rebro!Pretepala je tudi brata in sestro!S tem ,da sem jaz imela opravka od svojega sedmega leta še s pedofilih,ko sem ji povedala,je skomignila,da kaj pol ,če mi je pokazal k....,da je to čist normalno!Ko sem končala OŠ me je nagnala v službo in vsakega 15.v mesecu me je čakala pred tovarno in mi pobrala plačo in to je trajalo 7 let dokler nisem spoznala moža in odšla!Pri 15 mi je iskala moža,ker nisem marala nobenga,me je zmerjala,da sem lezbika! In verjele ali ne ,še vedno smo v dobrih odnosih,grem na obisk,sem prijazna,edino mojih otrok ne dobi ni za eno uro!In ja v sebi se je še vedno bojim! Ja delala sem samomore ,sam kot 7 in 10 letnica sedaj me je minilo!Imam super moža ,dva otroka in pričakujem dvojčka in sem koliko toliko normalna,po mojem še močnejša znam preživet,kar marsikatera nebi! Ja žal moram priznat ,da so tudi meni že popustili živci in sem svojega otroka po riti,kar me je zelo bolelo in bi si želela ,kako drugač in se učim,preberam literaturo in se trudim!Je pa res da starši ,gremo iz ene skrajnosti v drugo ,ker me niso imeli radi in nikoli nisem nič imela,moji morjo imet vse na pladnju,pridejo razvajeni,kar smo sami krivi,pol jih je najlažje porit in jaz se tega zavedam,in ko sem jih po rit ,sem jokala in se opravičevala,res mi je bilo hudo,tega ne potpiram in ne zagovarjam,se pa živemu človeku vse zgodi ,tudi da izgubi živce in ,da eno po riti,sam ne imet to ,da je bil otrok pretepen,to otrok hitro pozabi!Če je pa pretepen,da ga še en mesec boli,ne pozabiš nikoli! Pozabila sem še napisat,da sem hodila v vrtec umazana in strgana in so me vedno zafrkavali in tepli tudi tam,pa če sem se potožila da sem bila tepena,me je še ona doma,da me ni noben zastonj udaril! Ko bo katera delala s svojim otrokom tako,recte da ga pretepa in izvaja fizično nasilje,če bo pa iz obupa ga enkrat na leto po rit,ne tako govort! Teško mi je bilo to napisat,sam me boli ko mečete vse v en koš! Lahko bi še kaj napisala,sam je že tko preveč,rada bi da samo malo razmislite tiste ki niste v življenju nič slabega doživele in vesela sem za vas jaz sem si večkrat želela takih staršev,da bi me imeli radi!Jas svojega otroka obožujem in ga ljubim z vsem srcem,da me kr boli,jaz tega nisem poznala! Sam toliko mal razmislite! Odgovor za tisto , ki je spraševala kje je meja. Ljupka tebi pa vse dobro.
< Sporočilo je popravil uškinamama -- 25.1.2010 14:12:19 >