roberta
|
IZVIRNO SPOROČILO: biga Ja, beseda lahko bolj boli, kot pet udarcev, prav tako, če ga trdno primeš na nepravi način. Zato je pomembno, kaj mu rečeš, s kakšnim tonom, in kako ga primeš. V mislih sem imela primer, ko me sinček udari, kar se pri nas v navalu trme velikokrat zgodi. Trdno ga primem pomeni, da ga primem za rokici, počepnem in mu resno rečem, da se to ne dela. In vem, da ga pri tem fizično ne boli, toliko občutka imam. Takrat ima potem premor namesto, da ga udarim po riti. In po minuti ali dveh odprem vrata sobe ali jih sam, se stisne k meni in se mi opraviči. Pri besedah pa ravno tako izbiram. Nikoli ga nisem žalila ali zmerjala, ampak obsodim le njegovo vedenje, kadar je neprimerno. Zdaj bodo nekatere spet napisale, kako smo ene super mame, a temu ni tako. Se le trudimo, da bi lepo vzgojile otroke brez nasilja. biga, zelo lepo napisano. in res je, odločnost, ki jo pokažemo pri otroku (resnejši glas, tudi odločnejši prijem), ni isto kot telesno ali drugo nasilje. in res je, obsoja se dejanje, ne osebe.
|