|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 2.del
24.1.2010 11:14:37   
vekybel
Ja meni je čokolino tudi pasal ampak sam na začetku nosečnosti, ker drugega nisem mogla jesti ampak zdej ste mi naredile lušte in ga bom mogla jutri kupit user posted image , njami, res je dober.

Učeraj smo doplonili 34tednov, bravo za nas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil vekybel -- 24.1.2010 11:15:03 >

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
24.1.2010 11:51:38   
Jessy
Vekybel, če bi jaz imela ponovno enako izkušnjo kot prvič, se zagotovo ne bi odločala za zunanji obrat, ampak brez premislekov vzamem CR. Takrat sem pač razmišljala le v to smer, da je najbolje roditi, medenično pa me je bilo strah roditi, čeprav je moj G navijal za to, da se gre kar rodit. Sem si potem preko vez zrihtala CR.
Če ti ponujajo možnost CR-ja, se odloči zanj, saj ti ne bo žal. Itak se v 50% medeničnih porodov konča s CR-jem.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
24.1.2010 12:55:59   
lorelaj*
Vekybel, jaz sem v 33. tednu (32 t. in 4/7), na zadnjem UZ-ju sem bila pa 29 t. in 6/7. Kar še upam, da se bo user posted image sam obrnil. Svakinji so delali ZO v Lj., je pa še nisem prav dosti spraševala o tem, ker še ni bilo aktualno. Bom morala po UZ-ju, ko bom več vedela. Drugače pa, kolikor sem brala, v Ljubljani vseeno rojevajo tudi z mednično vstavo. Pa nočem še preveč razmišljati o tem. Carskega reza res ne bi imela rada, ampak rojevanje z ritko naprej mi pa tudi ne diši. Še čakam in upam, da bo pikico pamet srečala in bo pikirala z glavo naprej.

So me pa včeraj in v petek popoldne nekaj malega krčki dajali, tako da zdaj počivam. Se mi vedno bolj dozdeva, da bom počasi odpeketala na bolniško. Se grozno bojim, da bi se kaj prehitro začelo dogajati. 

Tjaša in Urša, kako sta pa vidve in krčki? Se jih uspešno otepata? Pikapolonica, ti si pa predvidevam še vedno super? V torek upam, da se vama s Tjašo v MŠ pridružim ob 16h.

Rožca, sem slišala, da se v nosečnosti lahko pojavijo ful hude migrene. Menda zaradi hormonov. Poskusi lubija nahecati, da ti malo zmasira vrat in glavo. Včasih pomaga. Kako je pa kaj Zvezdica?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
24.1.2010 13:38:29   
3Sonček3
rožca user posted image za tvoj glavobol, da bo čimprej minil user posted image user posted image user posted image .

Mi mamo pa mojo sestrco na "počitncah čez vikend" in smo učerej ceu dan lutali okol. Smo bli pr moji teti pa pri babici, potem smo šli še v Ljubljano na Big meka user posted image user posted image user posted image in potem smo še mal v Pikapolonico zavili, čeprou nimajo čist nč pametnega.
Vidm da se vam večini še ni obrnil user posted image . Moj je lepo priden in se je že pred nekaj tedni obrnil in tut ostau tako, upam da si ne premisli do marca user posted image user posted image user posted image .
No uživejte v preostanku tega vikenda, drug teden pa odpremo tretji del, če bomo le tko pridne kukr smo ble do zdej user posted image user posted image user posted image .

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
24.1.2010 13:47:34   
vekybel
jessy sej na ritko si ne upam rodit in bom vztrajala pri tem, raje grem na CR. Čeprav se bojim tudi CR-ja, ker ne vem kako je po njem. A ko si prišla domov si se bolje počutila? Si lahko za dojenčka normalo skrbela pa previjala in kako je z dojenjem bilo?

lorelaj kaj pomeni to 33t in 4/7?
Ti si potem noseča kot jaz.
Ko boš imela zdej pregled, ker ga imaš pred mano mi javi kaj ti je G rekel.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
24.1.2010 14:38:47   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

jessy sej na ritko si ne upam rodit in bom vztrajala pri tem, raje grem na CR. Čeprav se bojim tudi CR-ja, ker ne vem kako je po njem. A ko si prišla domov si se bolje počutila? Si lahko za dojenčka normalo skrbela pa previjala in kako je z dojenjem bilo?

Ma, jaz sem šla že iz porodnišnice kot rožca. Čisto lepo sem lahko skrbela za dojenčka, jo dojila od samega začetka, mleka imela za 2 otroka nahranit. Ob prihodu domov, še isti dan, sem se najprej lotila čiščenja kopalnice, ker mojemu ni na kraj pameti padlo, da bi bilo to treba narediti, potem si lahko misliš, da sem bila dobra. Edino, kjer me je bolelo, je bilo pri vstajanju iz postelje, pa še tisto ni bilo nič zelo hudega. Glede na to, da nisem niti ene protibolečinske tablete vzela (razen enega lekadola tretji dan v P), lahko veš, da mi ni bilo sile. Že drugi dan po prihodu iz P smo šli na krajši sprehod.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
24.1.2010 14:40:02   
Jessy
Pri nas smo imeli akcijo po kosilu. Sta moj user posted image  in Neja postavila posteljico in zibelko, potem sva midve še vse skupaj oblekli, tako da vse že čaka našega miškota. user posted image user posted image user posted image  Joj, kako je bila navdušena in zdaj samo še o user posted image  sprašuje. Sem še jaz postala neučakana zaradi njene euforije.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
24.1.2010 14:57:15   
vekybel
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

Ma, jaz sem šla že iz porodnišnice kot rožca. Čisto lepo sem lahko skrbela za dojenčka, jo dojila od samega začetka, mleka imela za 2 otroka nahranit. Ob prihodu domov, še isti dan, sem se najprej lotila čiščenja kopalnice, ker mojemu ni na kraj pameti padlo, da bi bilo to treba narediti, potem si lahko misliš, da sem bila dobra. Edino, kjer me je bolelo, je bilo pri vstajanju iz postelje, pa še tisto ni bilo nič zelo hudega. Glede na to, da nisem niti ene protibolečinske tablete vzela (razen enega lekadola tretji dan v P), lahko veš, da mi ni bilo sile. Že drugi dan po prihodu iz P smo šli na krajši sprehod.

...jessy ti si pa res bila pridna, ni kaj, čestitke, bravo user posted image user posted image user posted image
Kako boš pa sedaj rodila, na CR ali naravno?

user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4583
24.1.2010 15:00:05   
Jessy
Računam, da bom naravno, seveda z epiduralno. user posted image  Bomo še videli, ker moj G pravi, da če bi bil otrok prevelik ali obrnjen na ritko (nazadnje je bil na glavo), da ne bomo rojevali.

Pridna sta bila pa bolj moja dva, oz. tast, ker če ne bi šel na podstrešje po posteljico, potem je še ne bi postavili, tako smo jo pa morali, da smo jim na balkonu naredili prostor. So nas nekako prisilili k temu. user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4584
24.1.2010 15:02:10   
lorelaj*
Vekybel, meni G tako piše trajanje nosečnosti. Zdaj je polnih 32 t. + 4 dni. Bom poročala po UZ-ju (2. 2.) Kdaj ga imaš pa ti (pregled mislim)?

Jessy, a si ti imela tisti CR, ko si buden? Sem si prav zapomnila? V kateri porodnišnici je že to bilo?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
24.1.2010 15:03:53   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: lorelaj*

Jessy, a si ti imela tisti CR, ko si buden? Sem si prav zapomnila? V kateri porodnišnici je že to bilo?

Ja, CR v budnem stanju, s prisotnostjo user posted image  med CR in v Postojni. Super izkušnja!!! user posted image

(odgovor članu lorelaj*)
Neposredna povezava do sporočila: 4586
24.1.2010 15:07:58   
vekybel

Vekybel, meni G tako piše trajanje nosečnosti. Zdaj je polnih 32 t. + 4 dni. Bom poročala po UZ-ju (2. 2.) Kdaj ga imaš pa ti (pregled mislim)?

...jaz imam pregled 9.02. in veš da ti bom javila kaj mi je rekel.
Povej mi kako čutiš brcike te dni? Bolj zgoraj ali spodaj?

(odgovor članu lorelaj*)
Neposredna povezava do sporočila: 4587
24.1.2010 15:10:21   
vekybel

Ja, CR v budnem stanju, s prisotnostjo user posted image  med CR in v Postojni. Super izkušnja!!! user posted image

...jz bi tudi tako, če bom morala na CR, sam se bojim te epiduralneuser posted image .

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4588
24.1.2010 15:14:37   
Jessy
Zakaj se bojiš? Saj za operacijo kolena tudi dobiš le lokalno anestezijo v hrbtenico. kot sem že rekla, je mene na smrt strah igel, ampak ta vbod je bil popolnoma neboleč. Ne vem, verjetno že sproti, ko gre injekcija notri, spušča anestezijo, da omrtvi predel, ker resnično nisem čisto ničesar čutila, ko mi jo je dajal. user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
24.1.2010 15:17:23   
vekybel

Zakaj se bojiš? Saj za operacijo kolena tudi dobiš le lokalno anestezijo v hrbtenico. kot sem že rekla, je mene na smrt strah igel, ampak ta vbod je bil popolnoma neboleč. Ne vem, verjetno že sproti, ko gre injekcija notri, spušča anestezijo, da omrtvi predel, ker resnično nisem čisto ničesar čutila, ko mi jo je dajal. user posted image

...bojim se njenih posledic, kot so bog ne daj invalidnost, ki poznam primer, ko so delali preventivni poseg odstranjevanja kile in je ostala na invalidskem vozičku-tega se bojim, drugo pa nič.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
24.1.2010 15:18:28   
vekybel
lorelaj ti imaš rok 17.03. točno 10 dni za mano in mogoče se pri tebi še lahko obrne user posted image .

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
24.1.2010 15:19:41   
Jessy
Ko sem bila pred leti na pogovoru za EA, so rekli, da ne moreš ostati hrom, saj imajo take igle, ki ne morejo poškodovati živcev, pa da so živci še naprej od tega kanala, kamor vbrizgavajo anestezijo. Da je najuhuje, kar je lahko, hematom, pa še to te potem odpeljejo na operacijo in popravijo.
je pa res, da je vsaka stvar nek riziko. Glede splošne in lokalne anestezije je pa tako, da raje vidijo, če se odločiš za lokalno, ker je manj posledic.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
24.1.2010 15:19:43   
lorelaj*
Brcike čutim bolj spodaj, še bolj pa na desni strani. In tako je že ves čas, odkar sploh čutim user posted image . Zgoraj med rebri me pa tišči (je tam verjetno glavica). Jaz se tudi bojim epiduralne, bi verjetno raje kar splošno anestezijo, če bi bilo treba.

A tu ni pa nobene, ki bi ji že delali zunanji obrat? Vekybel, zakaj misliš, da to ni dobro? A je ful poškodb, al kaj?

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4593
24.1.2010 15:28:03   
vekybel

Brcike čutim bolj spodaj, še bolj pa na desni strani. In tako je že ves čas, odkar sploh čutim user posted image . Zgoraj med rebri me pa tišči (je tam verjetno glavica). Jaz se tudi bojim epiduralne, bi verjetno raje kar splošno anestezijo, če bi bilo treba.

A tu ni pa nobene, ki bi ji že delali zunanji obrat? Vekybel, zakaj misliš, da to ni dobro? A je ful poškodb, al kaj?

...kar se tiče ZO npr.: v NG,Ptuj, NM ne delajo tega-pacientka gre na CR baje ker nimajo izkušenj; V LJ naredijo obrat in če ne uspe gre pacientka kar rodit na ritko-kr neki, od vsake P je drugače in imajo svoje teorije in prakse.
Potem ZO je uspešen le v 65%, brala sem še da se lahko posteljica odlušči od maternice kar lahko povzroči smrt otroka, lahko mu poškodujejo ključnico= vse to sem prebrala na netu, zdej pa ne vem, eni pravijo da je vredu, sam to počnejo z prisilo kar meni ni všeč, vse kar se dela na silo je bolj tako, ne vem saj jz sem takega mnenja. V glavnem ta ZO mi ni všeč preveč. Malo pobrskaj na netu pa boš videla.

(odgovor članu lorelaj*)
Neposredna povezava do sporočila: 4594
24.1.2010 15:29:04   
vekybel

Ko sem bila pred leti na pogovoru za EA, so rekli, da ne moreš ostati hrom, saj imajo take igle, ki ne morejo poškodovati živcev, pa da so živci še naprej od tega kanala, kamor vbrizgavajo anestezijo. Da je najuhuje, kar je lahko, hematom, pa še to te potem odpeljejo na operacijo in popravijo.
je pa res, da je vsaka stvar nek riziko. Glede splošne in lokalne anestezije je pa tako, da raje vidijo, če se odločiš za lokalno, ker je manj posledic.

...kaj pa je hematom? Imam cel kup vprašanjuser posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
24.1.2010 15:42:10   
Jessy
Hematom

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
user posted image

[/link]Hematom okoli očesaHematom (tudi modrica), je nakopičenje [link=http://sl.wikipedia.org/wiki/Kri]krvi ali krvni strdek v tkivih, navadno zaradi poškodbe. Modrice so najbolj znan zgled, vendar pa hematomi niso omejeni samo na podkožno tkivo. Kostni prelom skoraj vedno spremljajo hematomi v okoliškem tkivu.
Najnevarnejši so hematomi v lobanji po poškodbi glave. S pritiskom na možgane povzročijo nezavest ali ohromelost in znatne osebnostne spremembe. Navadno je nujno, da jih kirurško odstranimo.
Majhni hematomi izginejo postopoma sami od sebe. Za hitrejšo odpravo, ter tudi za preprečitev pojava hematoma se pogosto uporablja led.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
24.1.2010 16:07:02   
vekybel
...zanimivo da ti udari okoli očesa, kaj ma to veze z hrbtenico....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4597
24.1.2010 16:15:25   
Tjasa27
Ojla!

Pa se vam še jaz malo javljam. Sva ravnokar prišla iz Zreč, sva si privoščila še zadnji dopust v dvoje user posted image . Je bilo ful lušno, danes sva se šla sprehajt na Roglo, je bil ful sonček user posted image . Včeri pa v toplice, sem si namakala noge v jacuzziju in grela user posted image . Super je bilo, pa hrana je bila fantastična, sem se pomoje spet zredila.

Lorelaj ja mene še vedno mučijo krči, predvsem ponoč, sam trebuh mi pa nič ne otrdeva tako da je po moje ok. Se je pa user posted image čist na desno stran nagužval mam prov vidno trebuh postran. user posted image

Upam, da se vidimo pol v torek na predavanju, drugač bi bilo pa fajn kakšno srečanje spet organizirat a ne ljubljanske marčevke (in ostale). Šola se drug teden konča, pol bo pa več časa, a ne.

Pozdravček,

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4598
24.1.2010 17:26:12   
soni
Lp
Moja user posted image  je že nekaj časa obrnjena navzdol in upam, da tako tudi ostane.

Zunanji obrat pa so delali moji sestri pred 2 leti, pa menda sploh ni veliko bolelo, uspelo pa je takoj. Delal pa ji ga je Pušenjak v Ljubljani.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 4599
24.1.2010 17:50:42   
lorelaj*
Ja, jaz sem ful spet za kakšno srečanje ljubljanskih (in okoliških) marčevk. A rečemo kar spet kakšen četrtek?

(odgovor članu soni)
Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?