Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 10:58:11
|
|
|
|
malažabica
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja Dobro ene pleničke so pisane. Samo - a ni plenica nemenjena vpijanju urina in drekca, zakaj mora biti pisana in fensi? Saj se je ne vidi. Jaz osebno potem rajši kaj lepega za oblečt kupim, plenica je pa itak vedno skrita. se strinjam s teboj, ene pleničke so dizajnersko fantastične, a kaj, ko jih skriješ pod bodi. NO edino mogoče poleti, v vročini, da imaš otroka le vplenički. Ne vem, moja je stara komaj slaba 2 meseca, javim poleti kako in kaj....
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 11:01:38
|
|
|
|
skuštrana
|
Ma, ja, meni je tudi plenica plenica - za drekece , zato pa mi je to da je 100% naravna bolj pomembno kot pa lepota...So pa luštne, ni kaj rečt, kar sline se pocedijo Samo razum prevlada, ker jih imam že itak preveč, sem jih nekaj že oddala naprej...
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 11:04:55
|
|
|
|
dana80
|
skuštrana poglej na njihovi strani modela "One Size - organic" in "One size - tencel" tam je omenjenna elastičnost. šivilja no... mi tiste "vidne" pisane plenice itti bitti AIO uporabljamo doma kjer imamo toplo brez dodatnih hlačk in dojenček se takrat počuti odlično, saj ga ne ovira kakšen pajacek....pravtako jih bomo uporabljali poleti, ko bomo zunaj oz. na morju brez dodatnih hlačk, da mu ne bo toplo. Haipa daiapa, ki jih pa uporabljamo večinoma časa pa so itak bele in so tako ali tako prekrite s prekrivnimi hlačkami.
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 11:07:21
|
|
|
|
malamucka
|
čokoholik: pralne plenice so na splošno odlične za kolke v prvnih mesecih... kasneje je pa potreba izbrati čim bolj ožje pleničke, da ne ovirajo otroka v gibanju... ker je res kar razlika med plenico za enkratno uporabo in bombažno pleničko... na drugo stran, naša generacija je vsa zrastla na tetra plenicah, ki so bile še bolj široke kot danajšne bombažne plenice, tako, da je konec koncev vseeno katero pleničko izbereš.... meni osebno so bolj všeč tudi ožji plenice kot racmanke... imam tots bots, itti bitti, bum hugger... racmanke sem imela 2 kosa in sem jih že prodala... sedaj sem pa naročila še par itti bitti, ker rabimo večjo številko, pa zraven še baby lucy in haipa daipa, da poskusimo nekaj novega
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 11:09:18
|
|
|
|
skuštrana
|
Dana, tisto so pa Popolinijeve plenice, ne Racmanke Jaz imam origigi Racman In za njih garantiram da so 100 posto bombaž. Popolinijeve pa ne vem, se nisem poglabljala. Jih nimam.
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 11:45:31
|
|
|
|
dana80
|
malažabica uporabi tole, pa boš tudi tu znala marsikateri jezik http://translate.google.si/?hl=sl&tab=wT&q=google%20# no, tiste tekste, ki sem ji prilepila v češčini bi najbrž znala tudi ti sama prevesti...je malo podobno....pa veš o čem se gre ....in je brž lažje .
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 12:04:02
|
|
|
|
čokoholik
|
Trenutno imam doma tri pralne plenice in sicer zeleni, dnevni in nočni racman ter ene prekrivne hlačke ki so iz mikroporja in to diha. Odločila sem se da bom za probo naročila še haipa daipa. Katere pa priporočaš- klasik, bamboo, bum hugger ali itti bitti? Če prav razumem rabijo vse prekrivne hlačke razen zadnjih. Ali pri bum hugger plenički ki je iz flisa tudi uporabljaš še dodatno plenične podloge? Naročiš jih pa kar preko spletne strani tviga.si?? Kar se tiče gibalnega razvoja sem na spletni strani plenice racman prebrala mnenje fizioterapevta in je napisano: Na podlagi podatkov, dobljenih v raziskavi, lahko zaključimo, da uporaba plenic »Zeleni racman iz bombažne flanele« ni potrebna. S stališča pravilnega razvoja otroka jih odsvetujemo, saj njihova večja vpojnost ne odtehta tveganja gibalnih težav zaradi imobilizacije medenice. Ok-ej sej mogoče res kompliciram! stvar je v tem če se že grem to da sem ekološka do okolja bi rada da ima moj malček kar se da naravne materijale tudi na ritki. Če pleničke haipa daipa pustijo koži dihat kljub tistim 10% poliestra in če mi bo dizajn bolj odgovarjal od racmank...bom vidla kako se bom odločila! Moj malček je star 4 mesece in v pamprskah veselo dviguje nogice navpično navzgor, medtem ko je v racmankah res nekoliko bolj okoren, z nogicam brca jih pa ne dviguje tako visoko in pogosto kot v pamprskah.
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 12:19:58
|
|
|
|
šivilja
|
čokoholik - kot sem že napisala sem jaz plenice kupil apreko bolhe in dobila mešanico. Ti pa potrdim, da je zeleni racman okoren in ga ne bi še enkrat kupila. rumeni racman se mi zdi simpatičen - majhen , ne vem pa kako bo pri večjem otroku (naša je sedaj pol leta), bambus racman so pa fine, ker so mehke in večje od rumenega, zato ne bo problemov, ko otrok zraste.
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 12:21:01
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: čokoholik Moj malček je star 4 mesece in v pamprskah veselo dviguje nogice navpično navzgor, medtem ko je v racmankah res nekoliko bolj okoren, z nogicam brca jih pa ne dviguje tako visoko in pogosto kot v pamprskah. To je pa res, samo ne bo pustilo nobenih trajnih posledic.
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 12:34:53
|
|
|
|
AnciM
|
Ti pa potrdim, da je zeleni racman okoren in ga ne bi še enkrat kupila. rumeni racman se mi zdi simpatičen - majhen , ne vem pa kako bo pri večjem otroku Jaz sem zeleni racman oz. po novem imenovanju nočni racman (bombažne) uporabljala vedno samo ponoči. Mi nekako niso dobro delovale podnevi. Rumeni racman (dnevni po novem) pa po dnevi. Pa je mali pri 7t pogruntal kako se prekotalit s trebuha na hrbet in pri 5 mesecih, kako se puza v rikverc. Toliko o razvoju in omejevanju. So pa pralne plenice dobre tudi za razvoj kolkov, saj se štejejo za široko povijanje.
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 13:08:37
|
|
|
|
malamucka
|
čokoholik, jaz ti lahko priporočam itti bitti, so luštkane, ozke pa vse v enem . bum hugger dajam ponoči in je res odlično vpojna. dodatni vložek daš samo po potrebi in to - pri bum hugger - med plenico in prekrivne hlačke! pri ostalih plenicah daš vložek med plenico in ritko
< Sporočilo je popravil malamucka -- 22.1.2010 13:16:47 >
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 14:06:08
|
|
|
|
čokoholik
|
Katere prekrivne hlačke vam pa najbolj odgovarjajo? Verjetno ima tudi tukaj vsaka svoje mnenje, glede na to da so kar 3 vrste na razpolago!
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 14:08:20
|
|
|
|
čokoholik
|
Joj, pa res so vsake od drugega proizvajalca, sploh nisem opazila!
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 14:13:30
|
|
|
|
čokoholik
|
itii bitti so res simpatične, škoda da niso prilagodljive za vse velikosti, so kar drage, verjetno jih rabiš vsaj 10 če vsak dan pereš.
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 14:17:26
|
|
|
|
malamucka
|
čokoholik: čisto vseeno je katere prekrivne hlačke vzameš, vse grejo na vse plenice. odvisno kateri material ti je bolj všeč. jaz sem imela najprej thirsties xs, ker imajo posebno obliko zaradi popka. sedaj pa imam za ponoči iz flisa, ker flis naj bi dodajal občutek suhosti... čez dan pa če vedno thirsties...
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 14:21:52
|
|
|
|
malamucka
|
čoko, itti bitti priporočam vsaj 2-3 kose, za potovanja ali ko bo otrok v varstvu pri starih starših... . pa za poletje, ko boste kazali ritko
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 16:21:30
|
|
|
|
malamucka
|
kot piše na njihovi strani ne... Uvjeti poslovanja Proizvode prodajemo isključivo na području Hrvatske, pravnim ili fizičkim osobama. Sve cijene izražene su u kunama, s uključenim PDV-om. Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda. Plaćanje je u kunama. Slike proizvoda na web stranicama mogu se malo razlikovati u nijansi boje i položaju dezena u odnosu na stvarne proizvode.
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 22.1.2010 16:31:50
|
|
|
|
lunka1
|
sem obojim poslala mail... upam, da so se že kaj premislili
|
|
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 23.1.2010 9:25:06
|
|
|
|
skuštrana
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1 IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Pa če smo pri dizajnu meni so tele še bolj luštne http://www.roda.hr/v2/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=6 pa tele http://www.naturapelene.com/proizvodi.html#a pa so 100% bombažne. Ni nujno trpet z estetiko, da bi dobil naravno skuštrana, mogoče veš, če se te pleničke da naročiti v Slovenijo. meni so super luštkane in tudi cenovno precej ugodne.. Vidim da si že poslala mail. Jaz imam 5 rodinih pus, nježne puse in so super. Ma, teh plenic je na Hr res veliko, tule najdete spisek web trgovinic http://www.pelene.info/gdje-nabaviti-pelene.html Če ne pošiljajo v Slo, se mi javi na zs, če se boš odločila za njih, lahko ti jih jaz naročim.
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 23.1.2010 9:28:38
|
|
|
|
skuštrana
|
Prekrivne hlačke, jaz imam nekaj volnenih, pa Motherease, te so res super. Prej sem imela Racmanove, te so tudi ok, samo ne tiste, ki so od zunaj bombažne. Te so nam premočile. Aja, pa ene S sem imela od Rodinih pus, tudi super.
|
|
RE: Pralne bombazne plenicke 23.1.2010 9:58:47
|
|
|
|
lunka1
|
skuštrana, se mi niso še nič javili na mail, bi kar tebe prosila, če bi mi naredila uslugo in mi jih poslala (bi jih naročila še do konca meseca, sem videla, da imajo do konca januarja še popust - 2€ na kos),... Mi lahko samo poveš, kaj je razlika med rodina pusa in nježna pusa, potem pa ti pišem zs. Hvala za pomoč!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?