|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del
20.1.2010 18:36:59   
Reby
Fargi - mislim, da ma lana miome, če se ne motim, ti bo ona kej več vedla povedat...
barbi - daj potem še zup na seznamu k punčkam user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
20.1.2010 18:52:39   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

hej...danes sem imela UZ...je vse ok, ampak...joj, kok mi grejo na živce tile ampaki...očitno imam miom velik 3cm...kaj to pomeni za mojega otroka?

..jaz jih imam polno maternico, toliko jih je, da jih ne morejo prešteti, od 2 - 3 cm ......nič ni z njimi....lahko počijo in krvaviš, odvisno kje so, baje da tisti, ki so na materničnem ustju delajo največ težav....meni je G rekla, da znajo povzročat prezgodnji porod, splav...in da naj počivam. Jaz se sploh ne sekiram zaradi njih...

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
20.1.2010 19:59:53   
Fargesia
nad otrokovo glavico naj bi bil. odvisno s katerega konca je pritisnila UZ gor...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
20.1.2010 20:15:22   
Vitaebella
Pozdravljene,

tudi jaz imam žalostno novico. Odhajam v bolnišnico do konca nosečnosti s kritično kratkim materničnim vratom. Sem ena tistih "srečnic", ki imam dinamični cerviks (noseča z dvojčki v 25. tednu). njegova dolžina je kritično kratka. user posted image

Držite pesti zame punce, da zdržimo vsak do 32. tedna... zelo me je strah za moja fanta. Ima katera podobne izkušnje s tem materničnim vratom...moj se giba od 11mm-29mm, odprt še ni nič, kar je baje dobra novica.

V bolnici bom imela tudi net tak, da vas bom redno lahko spremljala.

Bit, žal mi je za drugo pikico...ampak, naj ti povem, da boš z enim sončkom nosečnost veliko lažje speljala do konca. Mene od vsega začetka spremljajo novi in novi problemi in ni minil en dan, da se ne bi sekirala in živela v negotovosti. Nosečnosz z dvojčki se ne more primerjati z enojčkom...

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
20.1.2010 20:23:34   
protina
vitaebella moram ti povedati,da imam tudi jaz ta problem.Sem sicer noseča samo z enimuser posted image ampak je v 18 tednu bil MV 24mm dolg.Me je hotel dat na cerklažo, pa spet ne pa bi spet  pa ni vedel kaj bi z mano.No pa se je odločil,da naj čimveč počivam in nič ne dvigujem,ne hodim po stopnicah in se naglo ne obračam.

No sem se vse tako držala kljub temu,da imamo doma že 6 let staro hčerko in sem večino časa sama z njo,ker ima mož tako službo.
Sem se nekako znašla in ko je bila v šoli sem res cel dopoldan preležala.Skuhala sem in to je bilo vse.

Zdaj bom polnih 35 tednov noseča in je bil v 32.tednu MV dolg 17mm tako da smo zvozili in zdržali.

Čimveč počivaj in se ti bo obrestovalo.

Lp

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
20.1.2010 20:30:25   
Reby
Vita - zakaj pa ti niso naredl cerklaže?
Dobro, da greš v bolnišnico, vse bo ok.
Kje pa boš?

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
20.1.2010 20:52:04   
Vitaebella
Protina, hvala za vzpodbudne besede, upam, da se bo tudi meni tale  in počitek obrestovala. Srce se mi trga, ker nimam še nič pripravljeno, nakupljeno, sobica še ni nič urejena...bomo že, samo, da bosta zdržala pri meni še vsaj dva mesca .

Reby, hej, baje se je pri dvojčkih ne poslužujejo radi cerklaže...pa sploh, sem zdej že prepozna zanjo.user posted image  Zaenkrat bom v bolnici v mojem kraju, če bo pa grozil porod, me bojo pa popakal v Ljubljano.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
21.1.2010 7:23:25   
loremi
Dobro jutro!

user posted image

Vitabella, držim pesti, da zdržita bebija pri tebi najmanj do 32. tedna user posted image user posted image user posted image !!

Joj kaj še vse me očitno čaka na moji poti. Trenutno se še kr ubadam z izcedki, se m pa pojavlja udi, bolj kot ponavadi, kvavitev iz nosu, kar je pa menda tud pojav pri nosečnosti.

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
21.1.2010 7:25:40   
loremi
četrtek, 21.01.
zup2- pregled
kajsi - NS
kimsy - kontrola

user posted image  user posted image  user posted image  punce, dobro opravite!!

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
21.1.2010 7:51:30   
BarbiG
Dobro jutro.

Vitaebella, držim pesti, da zdržite čimdlje 3 v 1, vsaj toliko, da se user posted image user posted image razvijejo pljučka.

Loremi, krvavitve iz nosu pa mene spremljajo že kar ene 3 tedne. Sicer ni prijetno, ampak bomo že zdržal. Mene bolj utrujajo in motijo bolečine v križu in ne vem, kako bo to zgledalo kasneje, če me že zdaj tako boli. Drgač sem pa na trnih, ker imam jutri NS in glede na to, da so mi slabosti zginile že komaj čakam, da vidim, da je z user posted image user posted image vse v redu. Drgač grem pa po dolgih treh mesecih v ponedeljek v službo in me kr mal stiska, sam dokler še lohk grem, morm it, ker se mi doma že meša. Tud G mi je rekel, da je najbolje, da grem delat, ker tko zdele ni nč za nardit, mi je pa reku, da če bo hudo, da mu naj kaj rečem za bolniško. Bom pa v tem času, ko bom v službi še lanski dopust pokoristla, pa še neki letošnjega, potem bomo pa vidl. Itak nas dvojne nosečke dajo v bolniško tam okol 20. tedna, tko da vse skupi ne bom kej dost delala.

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
21.1.2010 7:54:32   
BarbiG

user posted image

kimsy (16.01.2010)
reni70 (21.01.2010)
Lana08 (03.02.2010)
danaja29
blicka
sapi (18.05.2010)
tinkamiška (20.06.2010)
bozza
Fargesia (10.07.2010)
špelka (17.07.2010)
Tanja_Jes (06.08.2010)
Rojena77
Kajšica (02.08.2010)
Bit (22.08.2010)

user posted image

*kristy* (12.12.2009)
7lina7 (02.03.2010)
filip in jovana (07.03.2010)
biba007 (10.05.2010)

user posted image

lana70 (17.03.2010)
zup2 (25.05.2010)

user posted image

hummer  user posted image  user posted image  (08.01.2010)
Gapiii27 user posted image  user posted image  (17.02.2010)
Vitaebella user posted image  user posted image  (09.05.2010)
tejalea user posted image  user posted image   (18.6.2010)
gasilka user posted image  user posted image  (28.7.2010)
BarbiG user posted image user posted image (04.08.2010) 
atina1 user posted image user posted image
Loremi user posted image user posted image

user posted image   RODILI SMOuser posted image

sayuri user posted image Lovro&Zara , pf user posted image Lana , Gloria user posted image Nik , Amelia user posted image Kaja , Goldfish  user posted image Jaka , Anime  user posted image Uroš&Tjaša , Mijavček    user posted image Tristan&Ema , Konina  user posted image user posted image Gašper&Erazem , barchy81  user posted image   user posted image    Jakob&Domen,  Hope2 user posted image Lovro , Abrauser posted image  Pinky36user posted image   Sabina,  Sonček33user posted image   Lovro,  Nokes   user posted image Vitan&Ivana,  Zvezdica  user posted image    Patrik,  Hedviga user posted image    Miha&Špela,  Dakec  user posted image   Isabella,  Shuka   user posted image  Maj,  Jadrnica  user posted image    Katarina, Dobrovoljčica   user posted image Maj&Eva,    Sonček85  user posted image   Aleksander, LaraLight  user posted image Izak&Zarja,  Ledenka user posted image  Maks, Kalina  user posted image   user posted image   Nikolaj&Maksim, Kicsi  user posted image   user posted image   Lovro&Tilen,  Mojsonček user posted image Zoja, Stijan user posted image   Jakob&Florjan,  Sabsa user posted image Sara 
Goldy user posted image Alja, Blanč user posted image   Lara&Bernard ,  Mandreja user posted image Tara , Mlinčkovi user posted image user posted image  Taja&Anja, Rubin user posted image user posted image   Gaja&Zoja ,  Lučka25 user posted image  Neža, Lsica user posted image   Maja,  anci banci  user posted image   Svit, Jazzz27 user posted image    Boris, Bumo user posted image   Lana, Shadow user posted image    Ajda&Simon, Sempervivum  user posted image    Klemen, Tobika user posted image    Nina, Serendipity user posted image     Zarja, Obayifo user posted image Enej, Reby user posted image Tomi, Krucikauser posted image  Karolina, miska73  user posted image   user posted image     Nejc&Rok, Oktavijauser posted image   Larisa, spelka12 user posted image Oskar, jona3user posted image   Tara, Punsha user posted image Enej, Lu33 user posted image Žana, Andreja user posted image Jure, A.jrad user posted image Jakob, dafi  user posted image   user posted image     Alen & Benjamin

Objemčkometer:

Miklarom - Taja , cukica , Pikovit  

PREGLEDI NAŠIH NOSEČK V JANUARJU

četrtek, 21.01.
zup2- pregled
kimsy - pregled
Kajšica - NS

petek, 22.01.
BarbiG - NS

ponedeljek, 25.01.
Gapii - pregled

torek, 26.01.
Kajšica - pregled
Lana70 - pregled

petek, 29.01.
bit - pregled

PREGLEDI NAŠIH NOSEČK V FEBRUARJU

sreda, 03.02.
Loremi - pregled

torek, 09.02.
bit - NS

sreda, 10.02.
BarbiG - pregled

četrtek, 11.02.
Tanja_Jes - pregled

NAŠE NOVE NOSEČKE V NOVEMBRU

Picola1 (LJ)
 Fargesia (LJ)
 Špelka (LJ)
 Tiki55 (LJ)
 Gasilka (LJ)
 September1 (MB)
 Atina1 (MB)
 Biba77 (MB)

NAŠE NOVE NOSEČKE V DECEMBRU

Kajsica (LJ)
  BarbiG (LJ)
   Tanja_Jes (LJ)
bit (PO)
Loremi (LJ)
Rojena77 (MB)
  user posted image     ZVESTE NAVIJAČICE:     user posted image

Pija76, Gigi1, Stella Rossa, bbpikica, gold fish, T1979, arneja, zvezdica, MBT1979, bambi75, Zarja1, Sulfinija, marjetka cvetka, Womanpolice, BEBIII, Tanja_Jes, mismis, bit, Reby, Goldy, Sempervivum, mojsoncek, lucka25, miska73, Krucefiks, Bumo, Serendipity, Obayifo, ledenka, spelka12, jona3

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
21.1.2010 7:57:52   
Tiki55
Punce, vidim da sem še na seznamu za novembrske nosečke. Na žalost se pri nas ni dobro končalo, že na prvem UZ-ju je bila vidna le prazna GV in sem morala decembra na čiščenjeuser posted image Upam, da se kmalu spet znajdem med vami, zaenkrat bomo naredili malo pauze.

Vsem nosečkam želim čim manj težav in zdraveuser posted image user posted image

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
21.1.2010 8:52:12   
loremi
BarbiG, meni je pa dr. zadnjič rekel, da v kolikor so dvojčki, je to že rizična nosečnost in sem si sama sebi na podlagi tega predstavljala, da to pomeni potem "avtomatsko" bolniško do porodniške, no pa očitno temu ni tako, hvala za to informacijo. Jaz upam, da se boš lahko lepo spet vklopila nazaj v službo in a ne bo nobenih težav. Se pravi, če se meni ustavijo izcedki (upam, da se enkrat), je potem možno, da me da nazaj delat, no tudi prav. Je pa tud meni še ostal lanski dopust ja. Me pa že zdej boli hrbet, ampak je pomojem to bolj posledica počivanja, ležanja, tko da niti ne zdržim več cel dan ležat, ampak se trudim.
Ja, pa sej krvavitve iz nosu me niti ne motijo toliko ... itak sem jih že prej imela, pa sej ponehajo, edini problem bi bil, če te kje npr. sredi kakšne trgovine doletijo.
Jutri pa absolutno držim pestke, da bi se na NS pokazalo, da je z user posted image user posted image  vse ok!!

Tiki55 user posted image  user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image  veeeelik objemček zate!

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
21.1.2010 9:22:25   
gapii27
vitaebela men je skos mv neki skakal iz full dolgega do kratkega... meni je gin.govorila da dokler je nad 2 cm je vredu... sploh pa če se ne odpira da je še tolko boljše.... tako da brez skrbi, bote zdržali... čimmanj se obremenjuj s tem... jes sem sicer skos paničarla in se mi je vedno zdelo, da bota pikeca že včasih ven pogledlauser posted image

sam pogumno naprej....

mi še kr čakamo ta ponedeljekuser posted image in upamo na spremembouser posted image

drugače pa dobro jutro vsem in lep dan še naprej.... srečno vsem na pregledihuser posted image

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
21.1.2010 12:44:06   
zup2
Dober dan!

Jaz sem že s pregleda. Danes je bilo vse super brzinsko, tko da sem ful hitro vse opravilauser posted image . Je pa vse uredu, bakterije v urinu sem spravla skotraj na nulo user posted image , moram pa na OGTT test.
Danes popoldne si bom pa privoščila prve nakupe za našo user posted image , grem stestirat voziček in po kakšno lušno cunjico. Ali ste kaj kupovale preko interneta in katere strani priporočate? Jaz sem se zaljubila v teli dve posteljici, pa prosim za kakšen info od izkušenejših net-nakupovalk user posted image

http://www.mothercare.com/Mothercare-Pure-crib/dp/B002DHCKK6/sr=1-6/qid=1264074131/ref=sr_1_6/278-5221599-8950267?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44361031&mcb=core

http://www.yatego.com/index.htm?cl=pdetails&from=basket&pgNr=1&pId=4a5da14209ef9&aId=4603d3b583aef6.4

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
21.1.2010 12:53:49   
mismis
Dan,

a že kaj vemo, a je naša Kimsy že rodila in kaj imamo user posted image user posted image

Kajši, čakam na tvoje novičke, Barbi ti pa jutri dobro opravi

< Sporočilo je popravil mismis -- 21.1.2010 12:54:19 >

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu zup2)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
21.1.2010 13:31:42   
bit
zup2....čestitke da si spravla na nulo bakterije...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čakam še druge lepe novičke...

včeraj sva bla z mojim na tečaju za zgodnjo nosečnost.......moram vam povedat da je bilo predavanje enkratno.....priporočam... vsem  nosečakam

(odgovor članu zup2)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
21.1.2010 15:06:27   
alex7123
Zdravo Vitaebella
kot sem že pisala v enem izmed postov sem bila jaz odprta 2-3 cm, v 23 tednu nosečnosti. Moj osebni ginekolog prim.mag. Lužnik in SB Slovenj Gradec mi je opravil tako imenovano mrežno cerklažo ter mi nosečnost podaljšal do 37 tedna nosečnosti. Zelo rada bi pripela njegov članek v eni izmed strokovnih revij, pa žal ni mogoče. Če mi daš svoj mail ti ga pošljem. Mogoče tudi ne bi bilo slabo, da se na prim. Lužnika obrneš in te pregleda. On je resnično Zdravnik. Lahko ti pomaga, kajti z mrežno cerklažo je podaljšal nosečnost z dvojčki.

< Sporočilo je popravil alex7123 -- 21.1.2010 15:14:16 >

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
21.1.2010 15:45:09   
pilotina
IZVIRNO SPOROČILO: bit

nič vesela ne prihajam iz pregleda.... en čmrlček se je poslovil od mene. Pred dnevom ali dvema mu je nehal bit srčekuser posted image user posted image user posted image

1 uro me je imela na stolu ...da bi njadla srček ..pa ga ni bilo. Zaostajal je v rasti za dan ali dva.
Kiro smolo imam...user posted image a ne more it enkrat tako kot mora iti.

No drug je lep velik maha ...srček mu bije in je živahen....sa kaj ko me je sedaj še bolj strah..
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
29.01 imam ponovno UZ.

a ima katera take iskušnje..... kako so s končale

bit... žal mi je, da se je en čmrlček poslovil user posted image

želela sem ti še napisati, da sem tudi sama tokrat bila noseča z dvojčki...šla sem v šestem tednu na urgenco, ker sem krvavela in videli sta se dve GV...G mi je takoj povedala, da z eno ne bo vredu in upa, da se bo sama absorbirala in bo tadruga lepo rasla naprej...in tko je tudi bilo...sedaj sem v sedemnajstem tedu in en mali bejbi veselo skače v meni

za tvojega borca user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pilotina -- 21.1.2010 15:47:10 >

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
21.1.2010 16:00:25   
lana70

nad otrokovo glavico naj bi bil. odvisno s katerega konca je pritisnila UZ gor...

...hm..mislim, da te bodo zaradi tega samo bolj pogosto spremljali, tako kot mene...pregled na 3 tedne in vsakič UZ...

BarbiG in kajši...tut jaz hodim gor, da vidim, če je kaj novičk od vaju......

zup2, obe sta krasni, koliko te bo pa poštnina stala?

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
21.1.2010 16:19:02   
bit
IZVIRNO SPOROČILO: pilotina

IZVIRNO SPOROČILO: bit

nič vesela ne prihajam iz pregleda.... en čmrlček se je poslovil od mene. Pred dnevom ali dvema mu je nehal bit srčekuser posted image user posted image user posted image

1 uro me je imela na stolu ...da bi njadla srček ..pa ga ni bilo. Zaostajal je v rasti za dan ali dva.
Kiro smolo imam...user posted image a ne more it enkrat tako kot mora iti.

No drug je lep velik maha ...srček mu bije in je živahen....sa kaj ko me je sedaj še bolj strah..
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
29.01 imam ponovno UZ.

a ima katera take iskušnje..... kako so s končale

bit... žal mi je, da se je en čmrlček poslovil user posted image

želela sem ti še napisati, da sem tudi sama tokrat bila noseča z dvojčki...šla sem v šestem tednu na urgenco, ker sem krvavela in videli sta se dve GV...G mi je takoj povedala, da z eno ne bo vredu in upa, da se bo sama absorbirala in bo tadruga lepo rasla naprej...in tko je tudi bilo...sedaj sem v sedemnajstem tedu in en mali bejbi veselo skače v meni

za tvojega borca user posted image user posted image user posted image

pilotina in ostale...hvala vam za spodubne besede....sem prav vesela ko berem pozitivne odzive naših borčkov..user posted image

vsaka vaša pozitivna izkušnja mi da iskrico v očke...vesela sem za vas... in želim vam da se čimprej stisnete k vašim čmrljčkomuser posted image

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
21.1.2010 19:31:33   
kajsica
Pozdravljene mamice!

No moja NS je za menoj....spet so lile solze v potokih.  Tveganje je 1:skoraj 5000, in mi je G rekla, da je tveganje minimalno, sploh za moja leta krasen rezultat. Velik pa 6 cm. Poslušali srčka, si pa ta moja pikica dovoli.....z roko je imel podpolcano glavo....mislim že sedaj.

Hvala vam vsem za navijanje!

Živiš lahko na 2 načina. Lahko se pretvarjaš, da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. (Albert Einstein)

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
21.1.2010 19:48:53   
hermy1
Kajsica, super za rezultatuser posted image user posted image user posted image !
Pišeš tako, kot, da si izvedela, da boste imeli user posted image ??
Al ste vprašali?
Moj se še vedno ni odločil, če bova  user posted image !
Komaj čakam user posted image , zdaj bi že rada tudi jaz slišala, da je vse ok z našim user posted image .

Mejte se lepo! 

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
21.1.2010 20:21:50   
Reby
kajši - pa to so super rezultati user posted image  user posted image  user posted image . Bravo. Boš jutri kaj več povedala user posted image  Ah, kje so ti časi, ko smo vidli pikico na NS user posted image

barbi - navijam za jutri
user posted image  user posted image   user posted image
Sem pa radovedna, če se bo že vidlo, ali sta punčki ali fantka user posted image

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
21.1.2010 21:05:02   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: lana70

...hm..mislim, da te bodo zaradi tega samo bolj pogosto spremljali, tako kot mene...pregled na 3 tedne in vsakič UZ...

ne vem če...ker je rekla, da bo na morfologiji bolj pogledala... ta bo pa čez cca kak mesec...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?