|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Delali bomo do smrti!
20.1.2010 15:58:39   
Kerensa*
Ob branju tegale članka

http://cekin.si/clanek/kariera_in_izobrazevanje/nic-vec-upokojencev-delali-bomo-do-smrti.html

sem se spomnila na pokojninsko debato izpred nekaj dni tukaj na RR. In zdaj, po prebranem, sem še toliko bolj prepričana, da imam prav, ker ne vplačujem v državno pokojninsko blagajno. Četudi se uresniči samo polovica našpovedanega, smo v pi*di.
 
Čisto iz firbca... kako pa vi varčujete za na stara leta, če sploh? Kakšno je vaše razmišljanje o naših pokojninah čez 30 let ali več (ko bomo vsaj stari dovolj, če že ne drugega)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:12:34   
liliana
Ne razmišljam kaj preveč o penziji in ne varčujem zanjo.....mi pa podjetje plačuje v 2. steber.....

Predvidevam pa, da pri 65 letih tudi moje potrebe ne bodo več takšne kot danes, zato  bom z manj pokojnine kot je sedaj plača, verjetno preživela......

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:30:08   
zmajaz
Jaz imam cel kup nekih varčevanj z mesečnimi vplačili: pokojninsko pri KD-ju, sklade Vip Premium pri KD-ju, sklade pri Triglavu, eno cifro sem dala v KD Dirigenta plemenitit za 10 let (seveda lahko po želji kadar koli vzamem prej ven ali pustim potem še dlje notri), pa še za otroka vplačujeva za vsakega svojo Fondpolico - za enega navadno, za drugega Maks Garant Plus.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:30:19   
uškinamama
off topic - liliana šele zdaj sem pogruntala, da si to ti user posted image , nov avatar pa to.

Ne razmišljam o penziji, imamo nekaj lastnih nepremičnin, svojo dejavnost...bo že.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:37:36   
zmajaz
Aja - pa kot sem že na drugi temi napisala - zanašam se na to, da sem v takem poklicu, ki je idealen za upokojence in si lahko že z 2-3 urami dela na dan zaslužim kar dosti več od recimo kake minimalne plače, tako da bom pač delala, dokler bo treba. :) Bom pa v kratkem odprla s.p. in si tudi ne mislim plačevati več kot minimalne prispevke - vaj prvo leto, potem bom pa sicer morala več, ampak definitivno si ne bom plačevala več, kot bom prisiljena. Pa do 6. leta starosti ta drugega otroka bom itak koristila to varianto, da mi za 4 ure plačuje prispevke CSD, da bom plačevala sama čimmanj.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:39:32   
Kerensa*
Glede na to, da ste vse tri bolj na način "kolikor si bom sama prihranila"... a ste si kaj izračunale, koliko povprečno boste lahko na mesec zapravile od prihranjenega (kar pomeni, s kolikšnim zneskom boste živele) ob povprečni življenjski dobi (upoštevajoč inflacijo do takrat, torej povišanje cen)?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:40:36   
gita10
Meni je pa zaenkrat fajn v službi in si sploh ne predstavljam, da bi kdaj morala v penzijo. Tako,d a če bom lahko do konca življenja delala tudi prav- če ne imam pa tudi sama kar nekaj zavarovanj.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:46:23   
neanja duo
Meni gre pa vse skupaj zelo na živce!Zakaj pa bi mi morali šparat za svojo penzijo,če ni bilo treba penzjonistom šparat.A oni se bodo samo pritoževali ,da so premajhne(ne rečem tisti,ki imajo res majhne),mi bomo morali pa šparat,da jih bomo sploh imeli.Ah....bolje da neham predno se razpočim od jeze........

...drugače pa šparam,ja....

< Sporočilo je popravil neanja duo -- 20.1.2010 16:47:12 >

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:47:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo
Zakaj pa bi mi morali šparat za svojo penzijo,če ni bilo treba penzjonistom šparat.

Razmišljaš podobno, kakor jaz. A se lahko, prosim, razpočiš od jeze, ker me zanima še preostanek razmišljanja? user posted image

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:48:17   
zmajaz
Ja meni so recimo naračunali za pokojninsko zavarovanje, če bi 30 let plačevala 100 eur mesečno, da bi morala potem iz tega dobivati 513 eur dodatne pokojnine - to je ob 6% letnem donosu, kar je dejansko zelo nizek donos, če bo donos višji, pa bi bilo to še seveda več. Je pa tako, da sem se potem odločila dati sem 50 eur mesečno, 50 eur pa v sklad Vip Premium, kjer je pa donos itak tudi tu nekje, samo imam pač raje večjo razpršenost naložb, kot da dajem vse v eno zadevo. No to sta samo ti dve zadevi, potem so pa še druge.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 20.1.2010 16:49:59 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:51:24   
zmajaz
Aja - jaz gledam tako nekako, da bi bi bilo dobro tisto cifro, kolikor bi je sicer po pravem pri svojem dohodku morala plačevati za prispevke, pa je ne bom, na različne načine varčevati.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 16:55:33   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Ja meni so recimo naračunali za pokojninsko zavarovanje, če bi 30 let plačevala 100 eur mesečno, da bi morala potem iz tega dobivati 513 eur dodatne pokojnine

30 let, po 100€ mesečno, pa imam 500€ pokojnine? Slišati je OK, ampak 500€ je že danes manj od minimalca, ki naj bi bil nujno potreben za osnovo (562€ po ta novem, menda). Torej bi bilo, upoštevajoč inflacijo, varčevati 30 let po 200€, da bi bili čez 30 let na približno istem standardu, kakor danes s 500 euri?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:00:31   
zmajaz
Ja seveda - saj ne moreš potem samo od tega živeti, da bi samo 100 eur mesečno varčeval - samo poglej koliko plačujemo prispevkov od plače! user posted image  To je pri meni samo en del varčevanja. Če recimo SPLOH NE plačuješ nič v pokojninsko blagajno, potem je še 200 eur varčevanja mesečno skoraj malo ali pa vsaj minimum, kolikor je treba varčevati. Jaz plačujem v državno blagajno, ker drugače pač ne gre, pa zaenkrat varčujem 200 eur mesečno v teh skladih - ker imam poleg prej navedenih dveh še 100 eur mesečno pri Triglavu. Pa še na banki varčujem in ko se nekaj nabere, se odločim, kam bom dala. Potem, ko mi bo polovico prispevkov plačevala država, sem si zastavila, da bi vsaj 300 eur mesečno varčevala ali še več.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
20.1.2010 17:02:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:03:20   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Če recimo SPLOH NE plačuješ nič v pokojninsko blagajno, potem je še 200 eur varčevanja mesečno skoraj malo ali pa vsaj minimum, kolikor je treba varčevati. Jaz plačujem v državno blagajno, ker drugače pač ne gre, pa zaenkrat varčujem 200 eur mesečno v teh skladih - ker imam poleg prej navedenih dveh še 100 eur mesečno pri Triglavu. Pa še na banki varčujem in ko se nekaj nabere, se odločim, kam bom dala. Potem, ko mi bo polovico prispevkov plačevala država, sem si zastavila, da bi vsaj 300 eur mesečno varčevala ali še več.

Ja in kako naj reveži na minimalcih ali brezposelni na socialni podpori varčujejo po 200€ ali več mesečno?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:04:15   
zmajaz
Aja - sem pa tudi t.i. drugi steber preučevala, kjer je prednost, da ti gre v dohodninsko olajšavo in me je to mikalo - AMPAK je pa haklc - v olajšavo ti gre lahko samo določen odstotek vplačil, ki je odvisen od celega tvojega dohodka in pa od tega koliko plačuješ OBVEZNEGA zavarovanja. Pa še en problem - ker imaš zdaj olajšavo, pa četudi se ti je prizna bolj malo, potem od te pokojnine plačuješ dohodnino. user posted image  Tako da sem potem to kar opustila in izbrala raje variante, ki ne bodo obdavčene.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:06:01   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Ja in kako naj reveži na minimalcih ali brezposelni na socialni podpori varčujejo po 200€ ali več mesečno?

Ja ne morejo ne - oni se lahko žal zanašajo samo na državno pokojnino ali pa da bodo, kot si že rekla, delali do smrti. Samo tu jaz čisto nič ne morem - jaz sem si to zase zastavila, koliko moram varčevati, če hočem živeti dokaj lagodno.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
20.1.2010 17:07:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu neanja duo)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:08:16   
zmajaz
No - pa še nekaj je - kar plačuješ v državno blagajno, gre po tvoji smrti v nič - kar pa plačuješ tu, pa v primeru tvoje smrti (če recimo sploh ne včakaš penzije) vendarle dobijo tvoji otroci, kar se mi pa tudi zdi pomemben dejavnik. user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:11:05   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
se bolj mi gre na zivce, ko penzionisti govorijo, da so zasluzili te penzije.

Ma saj so si jih. Vsakdo, ki dela, si s svojim delom zasluži pokojnino. Problem je prej v glupem sistemu, ki zasluženega denarja ne izplača tistemu, ki ga je vplačal, ampak potomcem. Mi še lahko plačujemo za naše starše, naši otroci pa za nas ne bodo mogli več, ker se prej omenjeni sistem podira.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:12:30   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
No - pa še nekaj je - kar plačuješ v državno blagajno, gre po tvoji smrti v nič

Ja a ne dobijo otroci? Aja, saj res - dobijo samo, če se ti stegneš, ko so oni še mladoletni. user posted image  Kako, je*enti, se pa sistem lahko podira, če toliko penzionistov pokrepa ob odraslih otrocih? Kam je šel potem tisti njihov denar?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:12:31   
zmajaz
Samo je pa fora da ravno naša generacija ima zdaj spet dovolj otrok, da bi lahko plačevali za nas - vmesne so nekaj "zasrale".user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:13:37   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Samo je pa fora da ravno naša generacija ima zdaj spet dovolj otrok, da bi lahko plačevali za nas

Bi lahko, ampak ne bodo. Glede na situacijo so dovolj pametni, da bodo poskrbeli samo za svoje riti, ne pa za državno blagajno.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:14:27   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Ja a ne dobijo otroci? Aja, saj res - dobijo samo, če se ti stegneš, ko so oni še mladoletni. user posted image  Kako, je*enti, se pa sistem lahko podira, če toliko penzionistov pokrepa ob odraslih otrocih? Kam je šel potem tisti njihov denar?

Ja denar so zluftali za druge zadeve - moraš vedeti, da redkokateri upokojenec živi tako dolgo, da dejansko pokuri toliko, kot bi se moralo iz njegovih plačil navarčevati skupaj z donosom.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Delali bomo do smrti!
20.1.2010 17:16:18   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Samo je pa fora da ravno naša generacija ima zdaj spet dovolj otrok, da bi lahko plačevali za nas

Bi lahko, ampak ne bodo. Glede na situacijo so dovolj pametni, da bodo poskrbeli samo za svoje riti, ne pa za državno blagajno.

Saj so bo že prej zrušil sistem, preden bodo oni začeli delati. Pa še to - tudi MI user posted image smo že toliko pametni, da nočemo več tja plačevati, če se le da izogniti - in tudi to je del problema, da se sistem sesuva.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Otroci
пеперутка16

Koliko otrok imaš?

0 (21%)

1 (39%)

2 (24%)

3 (6%)

več kot 3 (9%)


Število vseh glasov: 33

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!