|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
19.1.2010 21:03:51   
buškolinka

IZVIRNO SPOROČILO: oton

buškolinka sam poseg je bil zelo hitro gotov, za mene brezboleč, ginekologinja mi je pred posegom vse lepo razložila, in potem z iglo vbodla v trebušček, vse pod nadzorom ultrazvoka, in vzela kar veliko brizgo plodovne vode. V plodovni vodi so odmrle otrokove celice, katere s posebnim postopkom ponovno vzpodbudijo v rast in takrat pregledajo vse otrokove kromosome in 100 % ugotovijo če ima otrok kakšne kromosomske nepravilnosti. Sicer je na to temo najbrž kar veliko napisano in malo bolj natančno in strokovno...sem ti bolj pa domače razložila user posted image  po posegu ostaneš na oddelku, počivaš in še kosilo smo dobile... najbolj pomembno je da veliko počivaš, ker se takrat matrnica krči zaradi manjka plodovne vode in ti priporočam kalcijeve šumeče tablete ( preprečujejo krčenje ) jaz sem malo čutila krčenje, špikanje ampak nič hujšega. Doma sem veliko počivala in vsa živčna čakala na rezultate, katere ti pošljejo po pošti čez 4 tedne ( če je vse v redu ) če pa odkrijejo kako nepravilnost te pa pokličejo kak teden prej.
Zdaj se nisva odločila za AC ker so bili rezultati zelo dobri, takrat pa niso bili in sem imela AC zastonj. Drugač je kar hud zalogaj ta pregled, mislim finančno. Ti greš samoplačniško?

sem se razpisala, če te še kaj zanima samo vpašaj, ti rada razložim seveda če vem...in podpiram te pri vajini odločitvi in razmišljanju.

hvala za tele informacijeuser posted image ...verjetno pa si pri teh šumečih tabletah mislila magnezij (ki je za odpravljanje krčev) in ne kalcij user posted image ali pač? Sicer pa grem samoplačniško na preiskavo, ja.

moje aritmije pa vse kaže ne bodo nič zaskrbljujočeuser posted image user posted image user posted image ...sem pa dala še kri za pregled delovanja ščitnice (kar tud lahko vpliva na aritmije) pa bomo vidl kako bo

Za seznamček pa prosim:
- popravek PDP (iz 19.7.) na 16.7.,
- starost 29 (kmalu 30),
- prva nosečnost (ko 100% zvem spol, vam ga sporočim)
- ljubljanska porodnišnica
- amniocenteza 2.2.,
- naslednji pregled 23.2.

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
19.1.2010 21:16:38   
oton
ups user posted image  ja buškolinka mislila sem na magnezij, se opravičujm za napačne inf...user posted image user posted image

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
19.1.2010 21:20:28   
mala biba

user posted image

user posted image
DEČEK & DEKLICA

user posted image

user posted image  
PDP, NICK, Starost, Nosečnost user posted image ,Porodnišnica, Že imamouser posted image  user posted image /, Pričakujemo user posted image /user posted image

user posted image (22.6 - 22.7.)             user posted image

01.7.
Ninchy (PDP 28.06.10) - 25 let/1user posted image /Kranj 
Keri (PDP 29.06 ali 01.07.10) - 33 let/2user posted image /MB oz Ptuj/
 user posted image /user posted image
ANDREA2010
anariya
anonimna
Srčrkgirll (NS)

02.7.
mala biba - 26 let/2user posted image /Ce
azarmitra, 2 , 1
veky  
polhec

03.7.
extra - 28 let/3user posted image /Jesenice

04.7.
Kiwa - 25 let/1user posted image /Lj 

05.7.
vika1
pilotina
Nančka
Kat09 - 31 let/1user posted image /Lj 

06.7.
tinca10 - 22 let/1user posted image /Lj 
pelika

07.7.
samy30

08.7.
anajrim - 28 let/2user posted image /Lj 
balem

leaaa
TandJ - 24 let/1user posted image /Lj

09.7. 
Tringi - 26 let/1user posted image /Lj
Šipek - 30 let/1user posted image /Lj

10.7.
kammy
čebela29
Fargesia

11.7.
NMJ
Hančika - 26 let/1user posted image /Kr/user posted image  
Zveezdica - 29 let/3user posted image /Lj,Kr,Jesenice 

12.7.
mojcii
čarodejka
Pikica5
cebelica_ - 28 let/1user posted image /PO 
simonč
Bina 83 - 26 let/1user posted image / Lj oz NM

13.7. 
skratek46
sarazan

14.7.

niky31
rozinca33 - 33 let/2user posted image /Rakičan 

15.7.
krota
o.k.

16.7.

Fenderca
buškolinka - 29 let/1user posted image /Lj

17.7.
too sweet - 28 let/1user posted image /Mb

18.7.

pupika - 33 let/4user posted image /Mb
oton - 33 let/4user posted image /Lj/ user posted image
anckabancka (anonimna4)
soncekray
Silvya

19.7. 

Anonimna

20.7.
tajam
Mareli - 28 let/1user posted image /Ce 

21.7.
tix - 21 let/1user posted image /Kr 
đanika - 27 let/2user posted image /Ce/user posted image /user posted image

22.7.
anonimna 13

srursa

user posted image (23.7. - 23.8.)      user posted image

23.7.
Martinčka - 23 let/1 user posted image / /user posted image  
nagaja28 - 28 let/2user posted image /Lj /user posted image

24.7.
arruba
kenya - 36 let/4user posted image /Lj/ user posted image user posted image

25.7.
kajčy - 24 let/1user posted image /NM
Joie

petrca2507 - 29let/1user posted image /Lj 
TopsiT
nicolina - 34 let/2user posted image /NM

26.7.
27.7.
28.7.
pa&ga - 30 let /2user posted image /Kranj
mišu
september1
mickla
DanijelaNeli - 26 let/2user posted image /PO/user posted image /user posted image
gasilka - 26 let/1user posted image  z dvojčki/Trbovlje

29.7.
30.7.
eelyy
bika

31.7.

PREGLEDI

19.01.2010 balem
19.01.2010 buškolinka
29.01.2010 Srčekgirll
21.01.2010 TopsiT
22.01.2010 pilotina
22.01.2010 Silvya 
25.01.2010 polhec
25.01.2010 Mareli 
26.01.2010 Martinčka
26.01.2010 samy30
26.01.2010 Keri
26.01.2010 Martinčka
27.01.2010 Šipek
27.01.2010 Tringi
28.01.2010 Kat09

02.02.2010 nagaja28
02.02.2010 oton
02.02.2010 bina83
09.02.2010 kajčy
09.02.2010 petrca2507
10.02.2010 mala biba
11.02.2010 pupika
11.02.2010 TandJ
16.02.2010 Tix
23.02.2010 Zveezdica
23.02.2010 buškolinka
26.02.2010 Kat09
18.03.2010 anajrim

NS

19.01.2010 eelyy
20.01.2010 september1
20.01.2010 DanijelaNeli

MORFOLOGIJA

26.02.2010 
anajrim
10.02.2010 mala biba
22.02.2010 Hančika
10.03.2010 Tix

AMNIOCINTEZA

02.02.2010 buškolinka

3D

12.04.2010 pilotina

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA     SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.       VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                     NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

< Sporočilo je popravil mala biba -- 19.1.2010 21:30:00 >

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu mala biba)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
20.1.2010 1:37:51   
cebelica_
Medtem ko šetam naokoli, pijem čaj in prosim nos, naj se vendarle odmaši, sem (seveda user posted image ) prisla pogledat še kaj je novega tukaj.
In kaj vidim?! Nove julijke in celo dvooojčke dobimo!!! user posted image user posted image user posted image ČESTITKE!

kenya, jaz se zaenkrat operilu trudim še izogibat, bom najprej preiskusila vse druge varjante.
Kaj pa je tale Nahrin - a lahko še kaj več o tem poveš, morda bo še kateri prišlo prav.

đanika, zdej boš sigurno imela privilegije na faksu, ko se bos s svojim trebuščkom naokrog važila user posted image

Jaz sem si dvojne nosečniške hlače nabavila že neki časa nazaj, v HM-u, pa nisem preveč navdušena (občutek "svobode" na trebuhu je fantastičen, modeli so pa bolj-ko-ne da gorje..). Tudi sicer sem bila precej razočarana nad majhno izbiro. Pa vse je temno, nič kaj mladostno, kot za neke stare mame user posted image Še dobro, da bo
"kmalu"  pomlad, do takrat se bom pa že nekako znašla.

Neposredna povezava do sporočila: 1304
20.1.2010 6:46:06   
oton
jutro

najprej vam postrežem z eno user posted image  jaz sem svojo že spila

dobrodošle nove nosečke, kako lepo ko nas je toliko user posted image user posted image user posted image

nosečniška oblačila: imam zimskih in poletnih kar nekaj...tako da si ne rabim nič kupovat, no kakšna lepa tunika me bo sigurno premamila user posted image

cebelica ja kdaj pa greš ti spat, ti,ti...jaz se do polnoči ze naspim user posted image  sem bolj zaspane sorte, in jutranji tip...

tifol ste nekja omenjale, jaz sicer jem Elevit, bom ga pa kar prenehala, ker me železo v njem tako zapira da je grozauser posted image  in glih zaradi železa ga jemljem, mi je bila kri vedno na meji...bomo našli že kako drugo rešitev pa bo.

želim vam lep sončen dan

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
20.1.2010 6:56:33   
pupika
Vauu dvojčki so na seznamu, user posted image user posted image user posted image

Kenya mi pri prvem nismo imeli slinga, smo kar uporabljali roke in smo ga prenosili, saj se ni hotel vozit z vozičkom, je pa res, da smo ga morali nosit pokončno, leže se nikakor ni hotel, kadar pa je bil pokonci pa je bil zadovoljen. Tole glede varnosti slinga sem tudi jaz razmišljala , kaj pa če ni dovolj trdno in ti skozi pade otrok, ampak, če ga uporablja toliko mamic, potem že je, bi si pa kupila enega takega, ki ga potem tudi lahko uporabljaš ko je že večji otrok.

Mala biba, daj še meni prosim na seznam enega otročka, ker imamo doma enega 3 letnega fantka.

Vse nove dobrodošle, in two sweet sem opazila, da bova midvi skupaj predihali v mb porodnišnici, se lahko potem še v sobi srečava. Se spomnim prvega poroda, ko so babice čakale, katera bo prej ali jaz ali ena iz druge porodne sobe, ker sva bili obe blizu, samo je bila tista tako hitra da je v roku manj kot ure rodila.

cebelica prav imaš glede hlač, katastrofa, jaz sedaj nosim ene elastične žametne hlače, ki sem si jih v prvo kupila po porodu in so malo večje, pa še pas je malo večji, kako pa bom čez kaki mesec, si bom pa ene stare nos. hlače spravila gor, kakih takih lepih pa nikjer ne najdem.Kaj v bennetonu imajo tudi nos. oblačila in v zari.

Zgleda da pri meni še ne mislijo minit jutranje slabosti, vedno kadar se najem zjutraj mi ni v redu v želodcu, pa še po mlečnih izdelkih me peče zgaga, v prvo teh problemov sploh nisem imela.

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
20.1.2010 7:32:04   
Mareli
Dobro jutro vsem

nisem si mogla kaj da nisem že zjutri (namesto kave) pogledala na forum in kaj zagledam...končno še eno Celjanko ...Pozdravljena Đanika ....veste punce namreč včeri nisem imela časa da bi cel naš forum prebrala...kosilo, počivanje, pjačka, mal crtljanja in spat...mogoče mi danes uspe...sicer je pa tako sedaj rokomet na TV, tako da mi bo uspelo.

papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
20.1.2010 8:00:07   
balem
29 let, 1user posted image , ce
Morfologija 1. 3.  

(odgovor članu Mareli)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
20.1.2010 8:03:34   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: buškolinka
moje aritmije pa vse kaže ne bodo nič zaskrbljujočeuser posted image user posted image user posted image ...sem pa dala še kri za pregled delovanja ščitnice (kar tud lahko vpliva na aritmije) pa bomo vidl kako bo

Jaz sem včeraj govorila s kolegom kardiologom glede aritmije. Ker se že dlje časa poznava, je takoj rekel, da so se verjetno zaradi ščitnice in "norenja" hormonov pojavile. Ampak ni treba nič skrbet.
Za ščitnico ti bodo verjetno povedali rezultate hormonov T3, T4 in rezultat TSH. Ko boš dobila izvide, bi te prosila za informacije, ker sem tudi sama dala kri za pregled vsega naštetega.
Kako so ti pa svetovali glede folne? Meni bodo po prejetih izvidih Elevit in Jodid Merck (te jemljem zaradi ščitnice) zamenjali za folacit (če sem prav razumela), ki ga bom morala jemati do konca nosečnosti in verjetno še čez celo dojenje.

Gasilka...čestitke za dvojčke user posted image .

Pozdravček tudi vsem novim user posted image .

www.petrca.net

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
20.1.2010 8:14:39   
anajrim
Pupika jaz vem samo za ljubljano, v ljubljani so nosečniška oblačila samo v benetonu v enporiumu, za ostala mesta pa ne vem!!!

Gremo delat!

Lep dan vsem!

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
20.1.2010 8:40:43   
đanika
Živjo punce

no po dobrem zajrku sem že boljše volje. Mareli pozdravljena nazaj. Sicer nisem iz Celja sem pa blizu.user posted image

cebelica ja upam da bo kaj privilegijev oz sreče tokrat jo rabim. Sem bolj lena za učenje ko zvečer že ob 20h padem v posteljo. Sem se pa spomnila, da meni za nos zelo pomaga od Justa Materina dušica si zvečer namažem na čelo in pod nos pa je kr bolje.

tako fajn je zjutraj prit v službo pridem na forum in pojem zajtrk... in upam da mi dajo mir user posted image lepo bodite in čuvajte vaše sončke

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
20.1.2010 8:57:26   
polhec
Dobro jutro :-)
končno je prisel čas, ko sem polna energije in ne objemam wc, pa se uspe mi kdaj pa kdaj bit malo dlje pokonci (včeraj kar do 2h zjutraj, je blo prav fajn po dolgem casu igrat družabne igre in potem čas kar bezi). No upam, da tudi drugim minejo prve nosečniske tegobe in da začnemo vse uživat v nosečnosti. Men tut trebušček že lepo raste, saj je bil že cas, saj gremo počasi k 18 tednu. Včasih se mi zdi, da nas mali čmru izvaja akrobacije v trebuščku, tako čudno kljuljenje in občutek metuljčkov. No upam da je to to in da kmalu začutim tudi prve brce :-))
user posted image  super gasilka za kar dva sončka. Tut jst sm načeloma iz zagorja, čeprav zdaj že nekaj casa preseljena. Mogoče se pa poznava, ker sva isti generaciji.

Še podatki za seznam:
starost: 25
nosečnost: 1
porodnišnica: verjetno Postojna, če bo kriza pa Ljubljana
spol: za enkrat user posted image

čaka naju leto prijetnih sprememb ;-)

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
20.1.2010 9:13:19   
kenya
Dobro jutro user posted image ,

Zdajle bi mi tako prav prišla ena user posted image , da se zbudim, samo kaj ko mi še vedno smrdi. Zdaj bi bil že čas, da mi hrana začne spet dišat , tele moje mišelinke okrog trebuha je treba vendar vzdrževat. user posted image

Cebelica, tale balzamična krema je od ene firme Nahrin -  isto kot Just-ova Materina dušica, kot je rekla đanika. Notri je eterično olje evkaliptusa, mete in materine dušice.  V lekarni se prav te ne da dobiti, vem pa da se dobi balzamična krema od enega drugega proizvajalca (moram povprašat) v lekarni ali pa v kakšnih zeliščnih  lekarnah to imajo. Probaj malo povprašat. Meni se od zamašenega nosa tud čist zmeša, tole si pa namažem na prsni koš, čelo in pod nos in je super.

Tifol sem jaz tud že skoraj nehala jemat, ga kar pozabim vzet. Drugače imam tudi jaz slabo kri, že če nisem noseča, tko da se sedaj nacejam z nekim sirupom narejenim iz borovnic, če bo kaj pomagalo, ker potem kaseneje v nosečnosti  ponavadi hemoglobin konča nekje okrog 100, pa moram vedno jemati Legofer. Bom vidla, če bo kaj učinka.

Lep dan vsem skupaj.

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
20.1.2010 9:43:01   
too sweet
Morrrrning...........

Jaz nisem med zgodnjimi, da bi ze ob 6.ooh na forumu pisala. Jaz polezavam do devetih, potem pa en fajn zajtrk in pocasno prebujenje ob TV oz. po novem ob rac. in prebiranju kaj vse ste novega napisale.

Pupika: Si prav iz MB? Ne poznam nobene user posted image  iz MB, da bi malo "nas konec" pokomentirale - gin., pregled za NS, itd.

Se se tipkamouser posted image .

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
20.1.2010 9:43:16   
cebelica_
Dobro jutro!

Jaz pa danes lenarim doma. Sem si vzela kakšen dan fraj, da se hitreje pozdravim.
Sicer je v službi zelo neprimeren čas za to, ampak zdravje je prvo.

oton, jaz sem ob tisti uri že prvič vstala user posted image . In potem na cca vsake 2-3 ure, ker me ta grozn prehlad ne pusti spat.
Drugače sem pa tudi jaz grozna zaspanka, ja, že prej sem imela navado hodit spat tam do 11h, zdaj se pa zabrlogim že
veliko prej. Najhuje je pa to, da se mi zjutraj ob 7h, ko je treba v službo čisto nič ne da vstati user posted image

pupika, pri meni tudi ni še popolnoma mimo s slabostmi. Vedno ko mislim, da je že v redu, naslednje jutro bruham (isto je bilo danes).
Še dobro, da se to dogaja bolj poredko.

kenya, hvala za info, bom danes koga poslala na izlet v lekarno, mogoče dobim kaj podobnega.

Drugače pa čakam na naslednji pregled, drugi teden in razmišljam, kako bi G prepričala, da mi vseeno naredi ultrazvok.
Ker je rekel, da mi ga naslednjič ne bo. Pa kdo bo čakal potem še cel mesec do naslednjega.  Če bi bila jaz G, bi sigurno 1x/mesec naredila UZ user posted image , kaj pa ve?

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
20.1.2010 9:46:40   
too sweet
Se to:

HLACE - MB: KATASTTTTTTTROOOOOOOOFA!!!!!!!!
Bila v vseh mogocih in nemogocih trgovinah, ce bi kaj bilo - niiiiiiiic.
Ce bo cas ta vikend, ce ne pa naslednji, grem v Avstrijo - upam na kaj vec ponudbe.

LP

(odgovor članu too sweet)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
20.1.2010 9:46:51   
Martinčka
jutro gospe in gospodične:)

jaz sem pozabila napisati da bom najverjetneje rodila v SG! malo sem sicer razmišljala o celju ampak zaenkrat prevladuje v moji glavi SG:)

Mareli jaz sme tudi blizu celja doma.. no blizu, 15 minutk:)

Petrca jaz si enako šolsko računam te mesece kot ti.. čeprav na koncu zna bit smešno če ne bom pred 40 tednom rodila in bom govorila da sem v 11 mescu:) hihi Tako da zdaj po večini raje kar tedne govorim, če mi pa kdo reče da se mi itak nič še ne vidi, mu pa zabrusim da sem v 4 mescu:) hihi..user posted image

zdaj pa na cornflakes pa v službo.... user posted image

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
20.1.2010 9:57:46   
Srecka010
Pozdravljene nosečke!

Tudi jaz bi se vam pridružila, če me sprejmete user posted image
PDP imam 12.07.2010.
Stara bom kmalu 29.
Je pa moja prva nosečnost (sva se trudila skoraj 3 leta)
Rodila bom verjetno v Ljubljani.
Naslednji pregled imam 09.02.

Na NS sem šla k dr. Strahovi in sva bila oba z mojim zelo zadovoljna.
Zredila sem se dobra 2 kg, se mi pa že kar pozna trebušček. Hlač že nekaj časa ne morem več zapet. Kupila sem si že ene nosečniške kavbojke, dvoje hlače mi je posodila prijateljica (sam so mi mal prevelike), mi bo pa šivilja naredila še dvoje bolj "nobl" hlače.

Lepo se imejte

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
20.1.2010 10:18:17   
pupika
two sweet nisem prav iz centra Mb, sem pa iz okolice iz Pesnice. Tu na tem forumu je še ena ki je iz okolice MB, samo ima rok v začetku avgusta.
Katero G imaš, jaz imam dr.bosiljevo, Ns pa mij e delal dr. Japelj. Je pa res MB nima nobene izbire glede nos. oblačil katastrofa.Tak, da komaj čakam pomlad, takrat pa bo treba že kar konkretno zamenjat garderobo.

čebelica upam, da slabosti minejo hitro, in da se bomo tudi me počutile odlično. V prvi nos. sploh nisem imela take slabosti, pa jutranje sploh ne.Sedaj pa je kar kriza in to sedaj v 15tednu. Aja za prehlade mi uporabljamo kremo materino dušice od justa, pa baby vac nam pomaga, sploh kadar je mali prehlajen, si je še moj enkrat posesal nos, pa je bilo boljše.

Ostale nosečke lepo bodite in uživajte.

(odgovor članu Srecka010)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
20.1.2010 10:39:00   
buškolinka

IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507

Kako so ti pa svetovali glede folne? Meni bodo po prejetih izvidih Elevit in Jodid Merck (te jemljem zaradi ščitnice) zamenjali za folacit (če sem prav razumela), ki ga bom morala jemati do konca nosečnosti in verjetno še čez celo dojenje.

glede folne nisem dobila nobenih nasvetov, zdaj pa jemljem le Tifol in Retafer (železo)
ti pa definitivno sporočim rezultate...ti boš pa meni, a ne user posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
20.1.2010 10:42:01   
too sweet
Pupika,
jaz sem prav iz centra, tako da hodim v ZD in imam dr. Petrovicevo.
Na NS sem pa bila pri dr. Pelkicevi - naj se napisem, da je pricela nekaj govorit o spolu, da se se ne vidi cisto, ampak, da nekaj pa lahko malo napove, pa sva rekla, da se bova pustila  user posted image .

LP

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
20.1.2010 10:52:18   
mala biba
user posted image Kuku.....

Vidim, da se nam je spet ena pridružilauser posted image ......Srecka010.....čestitam....

Opažam, da bi mogle dati na seznam še kraje od kod smo, da se morebiti spoznamo......Ker porodnišnica v ketri bomo oz ste že rodile je lahko zelo daleč od prebivališča......če se seveda strinjate.....jaz bom pa vse lepo uredila.....

Mareli tudi jaz sem iz Celjauser posted image

Kar se tiče štetja tednov je to krneki vse skupajuser posted image ....vsi govorijo da smo noseče 9 mesecev.....ne to ni res.....40 tednov je 9mesecev in 4 tedne.......torej 10.....no al pa jaz ne znam več računat....user posted image

Tako da jaz tudi tako razmišljam.....če sem v 17 tednu (danes 16t5d), da sem dopolnila polne 4 mesece in sem zdaj zakorakala v 5 mesec.......ko bomo noseče 20 tednov.....smo dopolnile 5 polnih mesecev in smo na polovici.....

Kar se pa tiče branja nosečniških koledarjev, pa je tako....meni piše vsepovsod trenutno da sem noseča 17 tednov....čeprav še nisem.....(sem pa v tem tednu...tako da si jaz predstavljem vso situacijo tako, da ob kocu tega tedna ko bom noseča polnih 17 tednov bo moj sonček imel vse tisto (velikost, teža)....kar tam piše.....mogoče je moje mišlenje napačno...naj me katera popravi.....drugače pa dekleta pregurati bomo mogle z štetjem tednov, dnevov.....da bomo prišle do koncauser posted image .....še vse so...tudi me bomo....res pa je da se enim vleče enim gre pa kot blisk......meni se vlečeuser posted image

Tiste, ki imate z zdravjem probleme vam želim,da čimprej okrevate in da sporočite da ste zdrave.....drugače pa pazite nase in na svoje že prave korenjake v vaših bušijih......

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
20.1.2010 11:08:17   
too sweet
Ce se lahko jaz dopisem svoje stetje tednov/mesecev:

Jaz sem pogledala na slikico od UZ in je gor pisalo 8w4d, in tudi gin. mi je rekla, da sem noseca 8 tednov in 4 dni - torej sem bila takrat v 9 tednu, cez 3 dni sem dopolnila 9. teden in bila drugi dan za v 10 tednu. Ko sem po mojem stetju bila v 13. tednu in sem mela NS mi je na slikici, ki mi jo je dala, pisalo 12w5d, kar se povsem ujema z mojim stetjem.
Tako, da jaz mislim, da bo to to.

Lp se enkrat, fajn bodite  user posted image  in bodite vesele user posted image .

Sedaj pa grem sluzbo pogledat, ce me moje sodelavke pogresajo kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 1323
20.1.2010 11:13:01   
mala biba

user posted image

user posted image
DEČEK & DEKLICA

user posted image

user posted image  
PDP,NICK,Starost,KRAJ, Nos. user posted image ,Porod., Že imamouser posted image  user posted image /, Pričakujemo user posted image /user posted image

user posted image (22.6 - 22.7.)             user posted image

01.7.
Ninchy (PDP 28.06.10) - 25 let/1user posted image /Kranj 
Keri (PDP 29.06 ali 01.07.10) - 33 let/2user posted image /MB oz Ptuj/
 user posted image /user posted image
ANDREA2010
anariya
anonimna
Srčrkgirll (NS)

02.7.
mala biba - 26 let/Celje/2user posted image /Ce
azarmitra, 2 , 1
veky  
polhec - 25 let/1user posted image /PO,Lj/user posted image  

03.7.
extra - 28 let/3user posted image /Jesenice

04.7.
Kiwa - 25 let/1user posted image /Lj 

05.7.
vika1
pilotina
Nančka
Kat09 - 31 let/1user posted image /Lj 

06.7.
tinca10 - 22 let/1user posted image /Lj 
pelika

07.7.
samy30

08.7.
anajrim - 28 let/2user posted image /Lj 
balem - 29 let/1user posted image /Ce

leaaa
TandJ - 24 let/1user posted image /Lj

09.7. 
Tringi - 26 let/1user posted image /Lj
Šipek - 30 let/1user posted image /Lj

10.7.
kammy
čebela29
Fargesia

11.7.
NMJ
Hančika - 26 let/1user posted image /Kr/user posted image  
Zveezdica - 29 let/3user posted image /Lj,Kr,Jesenice 

12.7.
mojcii
čarodejka
Pikica5
cebelica_ - 28 let/1user posted image /PO 
simonč
Bina 83 - 26 let/1user posted image / Lj oz NM
Srecka010 - 29 let/1user posted image /Lj

13.7. 
skratek46
sarazan

14.7.

niky31
rozinca33 - 33 let/2user posted image /Rakičan 

15.7.
krota
o.k.

16.7.

Fenderca
buškolinka - 29 let/1user posted image /Lj

17.7.
too sweet - 28 let/1user posted image /Mb/user posted image

18.7.

pupika - 33 let/4user posted image /Mb/user posted image
oton - 33 let/4user posted image /Lj/ user posted image
anckabancka (anonimna4)
soncekray
Silvya

19.7. 

Anonimna

20.7.
tajam
Mareli - 28 let/1user posted image /Ce 

21.7.
tix - 21 let/1user posted image /Kr 
đanika - 27 let/2user posted image /Ce/user posted image /user posted image

22.7.
anonimna 13

srursa

user posted image (23.7. - 23.8.)      user posted image

23.7.
Martinčka - 23 let/1 user posted image /Sg /user posted image  
nagaja28 - 28 let/2user posted image /Lj /user posted image

24.7.
arruba
kenya - 36 let/4user posted image /Lj/ user posted image user posted image

25.7.
kajčy - 24 let/1user posted image /NM
Joie

petrca2507 - 29let/1user posted image /Lj 
TopsiT
nicolina - 34 let/2user posted image /NM

26.7.
27.7.
28.7.
pa&ga - 30 let /2user posted image /Kranj
mišu
september1
mickla
DanijelaNeli - 26 let/2user posted image /PO/user posted image /user posted image
gasilka - 26 let/1user posted image  z dvojčki/Trbovlje

29.7.
30.7.
eelyy
bika

31.7.

PREGLEDI

19.01.2010 balem
19.01.2010 buškolinka
29.01.2010 Srčekgirll
21.01.2010 TopsiT
22.01.2010 pilotina
22.01.2010 Silvya 
25.01.2010 polhec
25.01.2010 Mareli 
26.01.2010 Martinčka
26.01.2010 samy30
26.01.2010 Keri
26.01.2010 Martinčka
27.01.2010 Šipek
27.01.2010 Tringi
28.01.2010 Kat09

02.02.2010 nagaja28
02.02.2010 oton
02.02.2010 bina83
09.02.2010 kajčy
09.02.2010 petrca2507
09.02.2010 Srecka010 
10.02.2010 mala biba
11.02.2010 pupika
11.02.2010 TandJ
16.02.2010 Tix
23.02.2010 Zveezdica
23.02.2010 buškolinka
26.02.2010 Kat09
18.03.2010 anajrim

NS

19.01.2010 eelyy
20.01.2010 september1
20.01.2010 DanijelaNeli

MORFOLOGIJA

26.02.2010 
anajrim
10.02.2010 mala biba
22.02.2010 Hančika
01.03.2010 balem
10.03.2010 Tix

AMNIOCINTEZA

02.02.2010 buškolinka

3D

12.04.2010 pilotina

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA     SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.       VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                     NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

Neposredna povezava do sporočila: 1324
20.1.2010 11:19:30   
buškolinka

IZVIRNO SPOROČILO: mala biba

Opažam, da bi mogle dati na seznam še kraje od kod smo, da se morebiti spoznamo......Ker porodnišnica v ketri bomo oz ste že rodile je lahko zelo daleč od prebivališča......če se seveda strinjate.....jaz bom pa vse lepo uredila.....

Kar se tiče štetja tednov je to krneki vse skupajuser posted image ....vsi govorijo da smo noseče 9 mesecev.....ne to ni res.....40 tednov je 9mesecev in 4 tedne.......torej 10.....no al pa jaz ne znam več računat....user posted image

Tako da jaz tudi tako razmišljam.....če sem v 17 tednu (danes 16t5d), da sem dopolnila polne 4 mesece in sem zdaj zakorakala v 5 mesec.......ko bomo noseče 20 tednov.....smo dopolnile 5 polnih mesecev in smo na polovici.....

za na seznam: sem iz LJ

glede štetja tednov in mesecev sem se jst odločila, da bom mesece štela na podlagi PDPja - se pravi če imam rok 16.7. to pomeni, da sem 16.1. dopolnila polne 3 mesece in me čaka še 6 mesecev do snidenja z user posted image
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?