Anonimen
|
janja* - Nekoliko z zamudo, pa vendar super za pregled in mere ! doječe mamice - Čestitke za pridno dojenje, gotovo vam ne bo nikoli žal, da še vztrajate! Jaz upam, da mi bo uspelo pri drugem otročku se naužiti neponovljivih občutkov dojenja . Sonček85 - Ja, ni kaj, tvoj Aleks je pravi mali znanstvenik: vse hoče videt in raziskat . Pa držimo pesti, da bo čim manj buškic pri pogumnem raziskovanju . Pa upam, da je z ušeskom že vse ok . Glede datumov pa hvala, da si me zapisala pod oba, mi zares oba pašeta . Pa hvala za tolažilne besede , HB imam še nekaj mesecev, da se psihično pripravim na ta korak ločitve . matcar - Jeah za pregled in mere ! Pa za Maksovo očko ! Pat74 - Bravo za prvega zobka ! Mi lahko vsak dan pričakujemo enke zgoraj, nam je povedala P . Ju ima baje že skoraj čisto zunaj . Upam, da bo predrtje delsni šlo čez brez težav . A je bila 5. in 6. bolezen? zimski sprehodi - Itak, da je treba tudi pozimi it ven na svež zrak (detelja tvoja soseda je ena izmed hiperprotektivnih in paničnih mam, ki iz otrok naredijo čustvene invalide, ker jih tako bolestno navežejo nase ), čeprav pa priznam, da midve ne greva vsak dan ven, ker nama enostavno ne uspe ob vsem kuhanju, spanju, igranju, pospravljanju ... . Pa tudi sprehodi niso več tako dolgi kot prej, tako da ni čudno, da je mami pristala na 55 kg ? To pomeni 5 kg več kot pred nosečnostjo . Moj pravi, da sem super, da naj ne hujšam, samo nekaj bo treba začet migat in šparat pri sladkarijah, ki sva jih sedaj jedla kot kruh . Ja ja, začet bo treba, da se do poletja spravim v red. Da ne bom kot politik samo čvekala in nič naredila . Javim, kako mi uspeva samodisciplina . veronikab - Kakšen lepotec je tvoj sinko ! Ela mu pošilja poljubčka . Glede nočnega premetavanja, pa so bile pri nas takšne nemirne noči, ko so jo boleli zobki, tako da se očitno nekaj dogaja. Pri nas je pomagal gel, da sem ji pred spanjem in tudi ponoči enkrat ali dvakrat namazala, ko se je zbudila, saj ji je za nekaj časa omrtvičil dlesen, ravno toliko, da se ji je nekoliko zmanjšala bolečina in je lahko nazaj zaspala. Pa hvala za nasvet glede vrtca, bom ta teden in čez 14 dni poslala vlogo kar na vse vrtce, ki bi nam ustrezali, pol bomo pa videli, kako bo . Itak bom do septembra najverjetneje morala krpati s privat varstvom, če mi ne bodo podaljšali porodniške. Kaj pa, če se me ljubljanske mamice skupaj dogovorimo in najamemo eno varuško, glede na to, da se že poznamo? nmagk - Bravo za pregled in mere ! Pa upam, da je s tvojim srčkom vse ok, da bodo čim prej vse poštimali tako kot je treba . In kako vama gre na F? Kam pa hodita? Mi smo v ZD Črnuče in moram rečt, da sem strašansko zadovoljna s F . Pa hvala za tolažilne besede glede vrtca , itak vem, da bom morala bit skulirana in vesela, četudi mi bi hudo, toda kaj, ko otroci čutijo, kaj mame zares čutijo ... To pomeni, da bom morala prej pri sebi razčistiti, da bom takrat zares skulirana in imela vse poštimano v glavi, ne le navidezno. m..tina - Uf, samo da je vse ok in je ostala samo buška . Ko sem spomnim na Elin padec, mi je še danes ful grozno . brigita23 - Kako je bilo fajn prebrat tvoje poročilo, se prav čuti, da se imate fajn ! obmesečnice - Čestitke vsem za te mini praznike . Mi smo včeraj praznovali 9m ! porodniška - Jao, res je bo prehitro konec . Jaz drug teden vložim za podaljšanje, morda mi pa vseeno podaljšajo in bo moj prvi delovni dan konec avgusta oziroma začetek septembra. To bi bilo več kot idealno . Do takrat pa uredit varstvo v vrtcu ali privat varstvo ... težka bo . klavdyk - Bravo za pregled in mere ! Nalini - Čestitke za plazenje po vseh štirih in kobacanje ! Mi tudi nestrpno čakamo, kdaj bo prišel ta korak, saj se mi zdi, da smo zelo blizu . Glede grizenja me tudi Ela kdaj ugrizne in jaz odreagiram tako kot čutim: rečem au, to boli in jo nekoliko odrinem, da ve, da mi ni prijetno. Malo me čudno gleda, toda se mi zdi, da nekako razume, da mi to ni fajn in ne ponovi. Tisto minuto . V glavnem jaz to jemljem kot učenje empatije, da se nauči upoštevati moja čustva in želje. Glede besede NE, pa se strinjam s Sončkom85, da je pač treba povedat, kaj ne sme, tudi Ela je znala nekaj na pol jokcat oziroma se bolj kot ne jezit, če ji česa ne dovolim (recimo jest papirja), toda ko je ugotovila, da nima efekta, je nehala. Če ji pa vzamem neko stvar, ko se ravno zainteresira, pa bo konkretno jokala, takrat ji vrnem, saj se mi zdi fer, da je ne dražim: v smislu, če sem ji že neko reč dala v roke, naj jo v miru pogleda, ne pa da ji takoj vzamem. To se mi zdi nekako pošteno in spoštljivo do nje. Vsekakor je že čas za učenje: To ne, To se ne sme, To ni v redu in podobno. Toda jaz se trudim, da sem stroga in odločna, pa vendar ne toliko, da bi bila ustrahovalna in bi Ela jokala. Po moje, če začne otrok jokat od strahu, je bil starš ustrahovalno strog, kar po moje ni ok. anchika - Super za mere in lepo napredovanje . Pa kar fouš sem ti, da imaš možnost dat otročke do 3. leta k mami . Zobki pa bodo itak kmalu . detelja - Glede hrane smo mi bolj od zadaj tako kot pri telesnem razvoju. Ponoči AM mleko en obrok 150 ml, zjutraj okrog 8h mlečna žitna kašica (ovsena, gris, 3žita, prosena ali pirina), okrog 10h sadni obrok ali poleg mamice kruh, jogurt, puding, zdenka sir ... če ne spi; če spi, potem ima malico okrog 11h in se vsi obroki nekoliko zamaknejo. Okrog 12h kosilo: zelenjavna kašica (različna zelenjava z mesom in rižem, špinača ...), včasih je pa ta obrok spet mlečno žitna kašica in je potem kosilo z nama okrog 16h, naslednji obroki so potem mlečno žitne kašice in vse, kar je mami, še ekstra zraven. Zvečer okrog 20h pa pred spanjem še zelo redek rižolino v flaški 150 ml za lahko noč in hop v posteljo. Moram reči, da naša gospodična kar veliko poje, toda ne vem, kam vse to da . Tudi kaka ne veliko, da bi rekla, da ima pospešeno prebavo, saj kaka enkrat na dan, ali včasih celo na dva dni. Glede težav z Majo, pa je morda vzrok le to, da je Maja med tistimi otroci, ki se bolj počasi navajajo na gosto hrano in je treba vse uvajati zelo zelo počasi. Eni otroci so baje do 9m izključno na dojenju. Pri Eli jaz opažam, da kar odreagira s kožnimi izpuščaji, če ji dam nekaj prehitro, čeprav je po seznamu ok. Držim pesti, da se vama čim prej poštima . Jaz bi na tvojem mestu ji dajala čim bolj lahko in dietno hrano, kot za dojenčka pri 6m, da se vse skupaj malo umiri, potem pa zelo počasi nadaljevala z GH. Moram tukaj končat, ostala sem na strani 147, saj je Ela že pošteno jezna na ta presneti računalnik , NenaLena
|