sneguljka1
|
Pozdravljene, bejbe! Po zelo doolgem času se spet javljam. Ta pavza je nastala iz čisto neljubih fizičnih razlogov, namreč tisto vnetje oči iz začetka decembra se je še zakompliciralo in sem dobila še herpes na očesu in sploh nisem mogla bit na računalniku ker sem na eno oko videla čisto megleno. Tako tudi nisem mogla delat ker delam vse na računalniku. Povedala sem že, da je šla mami k mojemu zdravniku ko sem bla še v Argentini in mi je dal en teden bolniške, potem pa naj bi mi dal še za naprej, ampak ko sva prispela sem je imel že dopust do novega leta, po novem letu pa mi je rekel da mi za nazaj ne more dat več bolniške kot tisti teden in sem morala žrtvovat vse nadure ki sem jih imela prišparane, pa še tiste 4 dni dopusta ki mi jih je ostalo za 2009, tako da sem na šihtu ostala brez vseh bonusov. No, po eni strani je še bolje, ker bom samo za en teden dobila manjšo plačo zaradi bolniške (zadnja plača ki se upošteva za porodniško je decembrska, ane? Tista ki jo nakažejo zdej januarja?), pa tudi ne vem če bi mi drugače dovolili porabit te nadure kar tako ker je pri nas kar problem. Po novem letu sem potem šla k zdravniku in potem še k okulistu in sem mela zdaj bolniško (prepovedano matrat oči na računalniku in tv-ju), jutri pa že začnem spet delat. Lotila sem se brat za nazaj ker vas zdaj več kot en mesec nisem mogla, in sem prišla do nekje kjer ste me že mal začele pogrešat, se mi prav fajn zdi da ste se še spomnile name in sem rekla da zdaj pa res moram mal napisat kaj se dogaja z menoj :) V Argentini sem šla sredi decembra (še čisto z zaprtim očesom) na 4D ultrazvok za 35€ k enmu najboljšemu ginekologu v Buenos Airesu in se je res ful potrudil in mi naprintal 30 slikc, pa še 15 minut video posnetka na DVD-ju, tako da sva bla res zadovoljna in sva slikce že ful razkazala naokoli. Ta ginekolog je pa še rekel da je bil lani v Sloveniji v Portorožu na enem kongresu in da se mu zdimo Slovenci ful fajn in prijazni ljudje. 13-urni let do Frankfurta je minil še kar hitro, nisem imela na srečo nobenih problemov s kakšnim otekanjem, vmes sem vstala ene 5x in šla do wc-ja, pa en čas sem mela noge malo dvignjene, tako da je blo čist uredu. Mel smo pa 1 uro zamude tako da sva v Frankfurtu morala laufat čez pol letališča da sva ujela avion za naprej v Benetke in nama je uspelo za mišjo dlako. Če naju in še nekaj ostalih ne bi počakali, ga sploh ne bi ujela in bi ostala 24. decembra zvečer tam v Frankfurtu do naslednjega jutra. Seveda pa jim ni uspelo prestavit najinih 4 kovčkov v drug avion, tako da so 3 prišli v nedeljo 27., zadnji pa je prispel šele v sredo, 30. decembra. Ampak vsaj prispel je, sem bla čisto srečna. Tukaj pa sem brž po novem letu šla na pregled k ginekologu in je blo vse v redu, se je že obrnil z glavico navzdol in zdaj mam naslednji pregled 1.2.2010. 6.1. sva začela hodit na šolo za starše v Kranj in je kar zanimivo, škoda je le ker moj še ne zna dovolj slovensko da bi vse razumel, tako da hodi z menoj in si vse zapisujem in mu potem doma naredim povzetek v španščini . Je kar precej informativno, samo ne vem zakaj se ne morejo malo zedinit te babce pa ostali zaposleni v porodnišnici, vsak drugače govori in pol sploh ne veš komu verjet. Smo meli že dve predavanji o porodu, od dveh različnih babc in je vsaka drugače opisovala kaj se dogaja od prihoda v porodnišnico do odpusta. V sredo smo mel najprej eno predavanje od babce kako poteka porod in nas je prepričevala da je najboljše za vse če imaš naraven porod, drugo uro pa smo mel predavanje anesteziologinje (od katere sem ravno par dni prej prebrala članek v reviji Moj malček) in je več kot eno uro govorila čist isto kot je blo napisano v tem članku, da je naraven porod preveč stresen in da je praktično obvezno vzet epiduralno (za 110€!) če nočeš da te zaradi tega hudega stresa in bolečin še celo življenje kaj boli, psihično in fizično, in da še otrok pride ven cel pod stresom če si ti med porodom v bolečini in blabla. Se mi zdi prav mal pretirano. No, še jutri mamo zadnjič, potem bomo pa že pripravljeni :) Dobro je da sva šla da sva vsaj videla kje je porodnišnica in bo vedel kam me peljat ko bo prišel čas Počutim se pa še vedno kar v redu, zdaj se mi je oko že skoraj čisto popravilo, 100% še ni ampak na računalniku že zdržim nekaj časa brez problemov. Me je pa začela bolet medenica kakšna dva tedna nazaj in tiste kosti dol spodaj okoli, kadar vstanem in prvih par korakov, ampak se mi zdi da je že malo bolje. Se pa zmeraj ponoči zbudim ko se prevalim iz enega boka na drugega, ker me boli. Evo, to je blo zdej celotno poročilo kar se mene tiče, če se je kateri dalo brat do konca Me veseli da je z vami vse v redu in da še ni blo kaj hujšega
|