|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
15.1.2010 7:53:07   
valerija77
Uh, to pa mora biti res neprijetno vseh 15 mesecev. meni se je že ta čišča zdela dolga, pa je bila 5 tednov. Nisem vedela da morajo miniti 3 meseci za mireno. No jaz imam itak super G, pa verjetno ne komplicira toliko. če je ne bi smela vstavit, bi mi itak kej rekla, tko sva se pa zanjo dogovorili še preden sem rodila.
Vidim da bodo nekateri stari že 3 mesece..naš pa še 2 ni, no kmalu bo.user posted image
No mojsonček še spi, jaz pa peglam, ker drugače mi itak ne znese ko je buden, ker moram biti ves čas z njim.

Malo sem v dilemi... mi lahko katera svetuje?
A se še kateri otroček tolk joka, al je samo moj tak zadrenček. Ma cele dneve je kr neki tečen, še na rokah, če ga poležem. Edin ko je pokonci je še nekak tiho. da ga dam pa v kinderpet je pa itak katastrofa, tak jok da bi skup zlezu. Pa ne vem, al je kej narobe al je sam razvajen. Tavečji ni nikoli jokal, zato mi je tok čudn zdej vse skup.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 801
15.1.2010 9:29:44   
caryn
tass
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Rota virus, mah jaz še vedno ne vem, ali ja ali ne, po eni strani bi ful, po drugi pa je ila zadnjič svakinja s svojim 18 mesečnikom zaradi njega na infekcijski in so ji rekli, da tudi če bi ga cepila, cepivo ne bi več delovalo, zdaj pa si vedi, oni pravijo 3 leta, na infekcijski pa da več kot eno leto že težko. Še dobro da imam še 14 dni časa.

Sadje, jem vse razen citrusov, zadnjič sem jedla tudi mango pa ni bilo težavo, jagode tudi dobro prenese, samo jih pojem v min količini, tudi mandarine sem že tako poskusila, pač bila je sadna solata. Avokado ji tudi ne povzroča težav. Edino kar sem ugotovila je problem v bučnem olju (pa tako ga imam rada), v kuhanih kumarah in pa pomoje po pivu (brezalkoholnem seveda) ker ima mehurčke. Zadnjič sem to jedla in je bil večer obupen in še drugi dan je bila boga, sedaj je pa spet ok. Aja tudi kavico pijem 1 - 3 na dan, največkrat samo 1, ker tudi jaz ne zdržim brez.

Pa še nekaj da se pohvalim, danes sem stopila na vago in imam samo še 2kg +user posted image

Plavalni tečaj za dojenčke a je katera že kaj razmišljala v tej smeri, zakaj ja in zakaj ne?

Mi smo pa že dobili cepivo za rotavirus. V drugi polovici leta načrtujemo potovanje in zato nam je P priporočil, da se cepimo.

Jaz tudi jem vse...sem pazila pa ni bilo nič bolje, tako da sedaj jem vse (razen oreščkov). Jem tudi par t.i. alergenih stvari (svinjino, čokolado), pa je za enkrat ok. Krčki so se pa tudi umirili z sirupom proti krčkom. Pa upam da se to obdobje kmalu konča, saj se pri nas ukvarjamo z njimi že od 2 tedna.
Meni je P rekel, da se naj izogibam oreščkov, predvsem arašidov in pa preveliki količini mleka oz. mlečnih izdelkov. Ostalo pa po želji.

Jaz sem s kilami že na -3 kg (pa res veliko jem, še več kot v sami nosečnosti), samo trebušček pa še zmeraj ni raven user posted image bo verjetno potrebno še kaj s telovadbo spravit nazaj. A že katera razmišlja o tem? Kdaj boste začele z vadbo oz. z športom? Jaz komaj čakam smučanje, to je to kar mi trenutno najbolj manjka...no bom pa marca notri prinesla, če seveda bo kaj snega ostalo.

Plavalni tečaj- sem dobila za darilo, tako da mi bomo definitivno šli. Pravijo da je bolje če se ga udeležiš nekoliko kasneje, tam ko je otrok star cca. pol leta.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 802
15.1.2010 9:32:56   
caryn
aja še o zaščiti: mi bomo za enkrat ''pazili'' user posted image - smo pazili tudi prej, pa še potem ko se odločiš za bebico ni potrebno čakat in te lahko, če imaš srečo, že naslednji mesec razveseli + user posted image

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 803
15.1.2010 10:53:49   
karin82
ojla punce!

Tudi naš je mala jokica, mislim, da je že malo razvajen ;) kaj čemo k je pa prvi. Sej se zna tudi zasmejati tko, da se kar stopim ampak vseeno pa še zelo veliko prejoka. Se mi zdi, da ga skoz neki trebušček in prebava matra. Prej je skoz kakal zdaj pa sam komaj enkrat na dan pa še takrat se napenja da je joj. Sicer sem prebrala, da se to dogaja tudi drugim tko , da je to verjetno normalno.

Imam pa en drug problem. Sedaj je naš star 8 tedno jaz pa še vedno ne vem ali poje dovolj ko se dojiva, ravno zato ker vedno joka. Nikoli ne neha jest pa da je dobre volje. Trenutno si kar pumpam pa mu dam za 5-10 min najprej pri meni za spit potem dobi pa še cca.od 80-100ml mojega mlekca iz flaše, samo tako vem  da dobi dovolj. Kadar pa ga samo dojim pa sploh nevem ali dovolj poje ali ne. Tako da takrat ko mu dam po flaški vem da če joka joka zato ker je nekaj drugega narobe in ne to da je lačen, kadar pa ga dojim pa ne morem z gotovostjo trdit da ni lačn.
Prosim povejte kako se obnaša dojenček ko je sit in kako veste, kdaj je dovolj pojedel ko ga dojite?
Sem se pa itak odločla da si bom sposodla tehtnico za en mesec da bom mirna in tako upam ,da mi bo uspelo pogruntati našega malčka.

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 804
15.1.2010 12:02:08   
rožica13
Jokanje, Lina je jokala cele dneve od drugega tedna starosti pa do prejšnjega tedna, se pravi 2 meseca. Sem jo lahko na glavo postavla in sebe zraven pa ni blo bolše, tako da sem jo cele dni nosila po hiši, spala pa tudi ni ponavadi nič čez dan! Tudi jaz nisem vedela kdaj joka od lakote, ker je kar naprej jokala, tako da smo se dojile eno obdobje na tri ure, ker drugače bi jo lahko tko cel dan mela na joški, proti koncu pa sva se na cca. 2 uri. Sem vedno komaj čakala, da bo šla jest, ker je bila samo takrat tiho user posted image

Plavanje - sem gledala da se januarja začne, tako da ko bodo naslednji bojo naši user posted image , tudi verjetno že stari okoli pol leta.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 805
15.1.2010 12:18:42   
rožica13
Še tole sem našla glede plavanja:
"Trenutno izvajamo tečaje  v mesecih: od oktobra do decembra, januarja do marca in od marca do konec junija."Tako da bo marca naš termin, da ne bo katera zamudila, ki želi plavat.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 806
15.1.2010 13:30:31   
tassika
No superr, potem jaz izpadem vn, kert gremo marca že v toplice, jah nič se bova pa sami naučiliuser posted image

Tiste, ki ste že dale delati osebne svojim dojenčkom, kako to izgleda zdaj, a jo moram v studi nest slikat, a dam sama slikico?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 807
15.1.2010 17:41:55   
divja
tassika jaz sem ga v studio nesla slikat, na sredo nesla sliko in rojstni list na občino v petek je bila osebna že doma
jaz tudi že komaj čakam kakšne toplice in plavanje...

joj danes se pa pozna da je luna, je mali skoz nekaj tečen samo joka, no verjetno ga tudi nosek moti, ker nekaj smrka....
kako vi malčkom pucate nosek, jaz sem probala z fiziološko pa un nosni aspirator mam ko vase vlečeš zrak, sam tako joka ko se spraviva pucat,... ma katera kaj boljši recept....

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 808
15.1.2010 17:57:46   
rožica13
tassika, sej ni rečeno da se bo že takoj marca začelo, ker sem gledala datume za januar pa se začne čist različno, tudi okoli 20etega.

Ja toplice, tut jaz bi šla, sam ne vem kirga leta bo to user posted image .

Na osebno sem pa čisto pozabila, jao, a tko majhni jo tut morjo met, sej se ja tko hitr spreminjajo. Kolk časa jim pa velja, verjetno kakšno leto?

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 809
15.1.2010 19:54:45   
ninka80
rožica13..osebna jim velja 5 let.

toplice, tut mi razmišljamo, da bi šli naslednji mesec se malo kopat. Šli bomo pa v Olimje, kot vedno.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 810
15.1.2010 20:10:32   
srecna_zvezda
En lep pozdravcek vsem!

na hitro se javim. Mi smo imeli en kup tezav in zato mamica ni uspela skoraj nic na rac in vas procekirat. Bili smo v bolnici ima pupika bakterije v urinu in ne vemo kaj bomo. Imamo naslednji mesec kontrolo na NF v bolnici.

Jutri bo pupika tocno dva meseca stara, bolj ali manj sva na AM najprej aptamil pa full bruhala in smo zamenjali za novalac1 in se mi sedaj zdi da jo zelo busi matra. Prej je kakala kot za salo, sedaj se pa noooorooo namuci da spravi kaj iz sebe pa se tisto je zeeellooo gosto, cesar nisem navajena. Ubogica zelo trpi preden se pokaka in ne vem kaj storiti!user posted image Imate kak predlog???????????

kako se ve igrate z vasimi soncki ko so budni? Ali jih samo pustite nekje lezati ali se kaj? Mogoce neumnmo vprasanje a vendar.

Za seznamcek, upam da ni prepozno tassika...user posted image prvi mesec je imela 5200g in velika 55cm. Naslednja posvetovalnica je sedaj v ponedeljek 18.01.2010 in pa cepljenje za rotavirus..mi smo se odlocili za...Seveda je isti dan pregled kolkov, saj smo morali ves cas siroko povijati.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 811
15.1.2010 20:28:05   
tassika
Ojla punce, saj obljubim, da se bom en dan lotila seznama, samo zadnje čase sem ves čas zasedena, zjutraj sva sami in bluziva na svežem zraku, zvečer pa po novem ni nihče drug dober kot mama, pri mojem se tako dere da je groza, pri meni tiho in še zvečer nimam 5 min zase. A se še kateri to dogaja?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 812
15.1.2010 20:43:03   
Pecorella
OSEBNA IZKAZNICA: mi smo pa našega malčka kr doma siikali in pol nesli v foto studio samo razvit. in potem na občino naredit osebno, čez dva dni je bla pa že doma. velja pa tri leta (vsaj naša je do 2013).

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 813
15.1.2010 20:47:44   
kajjada
Ojla mamice,

naš fantič je pa začel užaljeno jokat. Takoj pokaže, da ni kot bi on rad, najprej povesi spodnjo ustnico, potem pa tak užaljeni jokec. Se pa k sreči to zelo redko zgodi, večinoma se samo smeji. Imamo par igrač, ki imajo smejoče obraze in se kar topi, ko jih gleda. In včeraj se je prvič skril. Je gledal eno slikico, ki mu je všeč in pol se je kar naenkrat skril obrazek z rokicami in to zdej vedno naredi, ko vidi tisto slikico, najprej smeh in še kakšno vriskanje, potem pa skrivanje. Res je posrečen.

Me pa matra ta naša lupinica. Jaz ga že prav tiščim, ko ga privežem. A mogoče katera napamet ve, kako je po zakonu s prevozom dojenčkovuser posted image . Ker jaz bi kar dala v večji avtosedež, ki je sicer tudi od 0 naprej in se ga da fajn leže naredit, samo gleda otrok naprej.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 814
15.1.2010 20:56:44   
tassika
Kajjada ne spomnim se ravno dobro, ampak a ni pri teh sedežih od 0 naprej enako kot za lupinico, da so kontra obrnjeni? Res ne vem.

Evo sem našla, tukaj si poglej:

http://www.vozimo-pametno.si/images/stories/pasavcek/gradiva/pdf/brosura.pdf

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 815
15.1.2010 21:45:44   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: divja

tassika jaz sem ga v studio nesla slikat, na sredo nesla sliko in rojstni list na občino v petek je bila osebna že doma
jaz tudi že komaj čakam kakšne toplice in plavanje...

joj danes se pa pozna da je luna, je mali skoz nekaj tečen samo joka, no verjetno ga tudi nosek moti, ker nekaj smrka....
kako vi malčkom pucate nosek, jaz sem probala z fiziološko pa un nosni aspirator mam ko vase vlečeš zrak, sam tako joka ko se spraviva pucat,... ma katera kaj boljši recept....

probaj s kremico NISITA...nam pomaga..

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 816
15.1.2010 23:29:58   
sanjacka
Hej, mamice!
Pišem že drugič, saj me je prvič vrglo ven!user posted image
Danes je za mano dolg dan, spila sem dve dobri kavi, da sem zdržala, edino kar nisem uspela, je likanje! Valerija, ti si baje "peglala", pa bi ti lahko še jaz dostavila!user posted image
Imam to srečo, da ko se  kup poveča kot Triglav, rečem moji mami v šali, da ima ona gospa, ki mi lika dopust...samo ta ona gospa je kr moja mama! Najbolj me presenti, če me ni doma, pa imam vse lepo zlikano, kdaj ne zmorem. Ti dnevi pa so tako turobni, težki , da se mi še ni dalo, ko pa sem že danes skoraj držala likalnik v roki, pa se je Nino zbudil in spet ni šlo! Joooj, kako sem zatežila z "peglanjem".user posted image  Upam, da mi uspe saj jutri!
Lepo, da vas je že kr nekaj, ki razmišljate o dopustih!user posted image  Če boste v naših toplicah, pa se oglasite, da gremo na kavo!user posted image user posted image
srecna zvezda, samo da je tvoja pupika zdaj ok in da ste že doma! Me pa zanima, kako ste ugotovili, da ima bakterijo?Verjetno je dobila vročino? A je bila prehlajena?
Tassika, najboljše je, da nam narediš osnovni tečaj za urejanje seznama! user posted image Da nas naučiš, da te razbremenimo! V katere toplice pa vi greste na dopust, da mi daš malo idej, kje je še fajn, poleg naših?user posted image

Nosek pa mi čisitimo z fiziološko, pa se fajn skiha in nežno z vatirano palčko dobim ven! Z aspiratirejm pa ne znam, sem verjento prenežna!
Lahko noč!
Če me pa še zdaj vrže ven, pa pišem jutri!user posted image

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 817
16.1.2010 9:58:08   
tassika
Evo hitri tečaj:
1. poiščete zadnji posodobljeni seznam in kliknite citiraj (quote - zgoraj in spodaj izbrišete)
2. začnete tipkat podatke
3. za slikice, shranite slikico na vaš rač, jaz kar na namizje, in potem preko slikomata/shrani.si/file.si dodate pod nick url naslov slikice pomanjšane za forum
4. na koncu za vsak slučaj označite celotni seznam ctrl+c za kopiranje in objavi, v primeru da štekne ali vas vrže vn imate vse na copy/paste

Upam, da sem bila razumljiva, včasih kakšne datume kar nekaj pomeša in doda čudne št, zakaj nimam pojma.

Jaz sem pa danes tako zaspana, sem mislila, da bom zjutraj lahko poležala, je šel moj zojo zrihtat in mu je bruhala in začela kolcat in potem je dobra samo od mami joška in evo sem ko zombi tukaj in malo pospravljam, ker zvečer pa spet ne bo časa, ker zvečer je pa spet sami mami dobra, ah ja tako je, ko imaš dojenčka.

Aja še nekaj, a je še od katere otrok tako firbčen, zoja v naročju sploh noče več bit v ležečem položaju, samo dvignjena, po možnosti da hodiš z njo okoli, d aima vse pod kontrolo. Ne vem če je to ravno zdravo za hrbtenico, sam kaj pa naj. Tudi če jo dam ležat na bok se pa čisto zgura okoli in je na koncu na hrbtu, tudi če jo podložim, toliko časa miga da ji ratauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 818
16.1.2010 10:15:47   
pikica 28
ojla,

vam morem povedati kaj se mi je zgodilo. Sem vam napisala, da mi je zmanjkalo mojega mlekeca in da smo čisto že na AM. Skratka, začela sem jesti vse redom (sem se prej full pazila), nakar se mi je včeraj zvečer zgodilo naslednje.....moje prsi so bile polne in sem za foro po dveh mesecih (prej sem si stiskala) mojega malega pristavila na prsi...ne boste verjele, začel je tako vleči, da ga je bilo veselje videt... Skratka spraznil je moje zaloge in nato še AM....user posted image user posted image user posted image Danes zjutraj pa enako...polne prsi, da je teklo iz njih in sem mu ponudila moje mleko...je spet vlekel, da je bilo veselje, na drugi strani, pa je mleko kar teklo...Mislim halo...a je to možno, da se lahko mleko vrne nazaj, ko ti za en teden zmanjka???user posted image user posted image user posted image Drugače pa super, sem vesela.... Tako, da bom prakticirala dojenje zjutraj in zvečer in nato mu bom ponudila še flaško, ker dvomim da bo dovolj mojega mleka za en obrok...

Skratka, ko pravijo, da ko otrok enkrat je po flaški, da potem nikoli več ne potegne...ni res...

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 819
16.1.2010 11:13:39   
petkapet
Pozdravljene,

naš korenjakec je spet driskal, na srečo samo enkrat v dnevu, samo nevem ravno, koliko je to dobro. A še kateri ful mehko kakajo?

Vprašanje:: Tiste, ki živite na mrazu user posted image . A ko je sneg zavijete s kakim šalom noske in usta vašim jenčkom al so samo v kombinezončkih?

Neposredna povezava do sporočila: 820
16.1.2010 11:16:07   
ninka80
ojla,

petkapet.. naša vedno čist mehko kaka, tut parkrat na dan. Meni je P rekel, da je driska, če čist vodeno, ampak res sam obarvano vodo vsaj 5x na dan kaka.

pikica...super za dojenje. Ma ni res, da ko enkrat po flaški pije, se ne doji več. Vsaj jst tako mislim.

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 821
16.1.2010 11:20:59   
blondy_81
tassika tudi Manca noče bit v ležečem položaju in jo moram pokonci nosit naokrog, da lahko gleda, ker je ful firbčna. Al pa čez ramo ji paše bit. Na boku ne leži več, se takoj spravi na hrbet. Če jo pa tako podložim, da se ne more na hrbet spravit, se pa začne ful kregat in pol itak ne spi.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 822
16.1.2010 15:15:01   
petkapet
Ninka80 a ti sam dojiš?
Jaz poleg mojega tudi dodajam, pa baje naj bi manj X kakali, kot samo dojeni, sploh pa driskali user posted image . No, bom videla kako se bo to razvilo, če ne se gremo pokazat v ponedeljek.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 823
16.1.2010 16:06:53   
pikica 28
petkapet..katero mleko pa dodajaš? 

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 824
16.1.2010 17:35:42   
ninka80
petkapet, ja samo dojim. Ampak to mi je P rekel pri sinu, ko je že tt GH jedel, da je driska, kadar kaka vsaj 5x na dan, čist tekoče.

Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.