eva1
|
hoj! Včeraj smo bili na kontroli pri nefrologu vsi izvidi ok, UZ je pokazal da se je ledvička ful popravila, in sta sedaj po UZ obe ledvički uredu, sicer to nam še nič ne pove koliko leva ledvica dela, ampak vrjetno je bolje kot pred vstavitvijo NF,ko je leva ledvica delala le 10 %! Ful sem vesela, upam, da bo tudi scintigrafija pokazala da ledvička bolje dela Malega so pa tko zmatrali..itak ob 8h sva šla od doma, ob 11h sva bila sprejeta na odd. potem pa vzeti urin , pa UZ, pa pritisk pe preveza rane..vsakič k je zaspal, so ga čez 15 minut že zbudili...do pol treh smo bili na oddelku, potem smo šli dam..in je revež spal od pol treh do osmih, ko sem ga zbudila in od 20h-4h,pa spet dalje..ampak tak dolgo še nikoli ni spal..ponavadi se ob 2h zbudi..včeraj pa je bil čist zmatran...se mi je kr smilil, ker on prespi skoraj cel dan in noč...včeri pa je bil do pol treh skor skoz buden, ampak nč siten..res eno potrpežljivo dete Uglavnem sem ful vesela, da se je stanje izboljšalo Sem ga pa stehtala včeraj in ima že 5400g(prejšni teden v torek jih je mel točno 5kg)-tko da raste in se redi k velik!!! Rožica13-malo z zamuda-vse najboljše Eva19-iiii kok lepa pupa kajjada-jaz jem vse-mandarine(sicer ne kilo ampak tko do 3 na dan), banane, jabolko, hruško, ananas, zelje, repo,solato... edino svinjine ne jem, ker je že itak ne..ostalo vse kot prej..če prvič jem eno hrano, jo pojem bolj malo, da vidim kako bo, ampak zankrat trkam(nok, nok) nimammo krčev ne nobenih težav!!! Pikica28-sej si prav naredila, me sekiraj se , jst tut skoz težim zaradi NF(nefrostome) pa ga ful redkim dam za pestvat...pač ni kaj...če se ne znajo držati pravil pol pa nč! Sanjačka-mi pa skoraj vsako leto gremo v Olimje(junija)..mi je všeč..če bomo šli letos tudi bom sporočila, da se spoznamo! Jaz sem šla zadnjič v šoping..kao pa hlače...joj, kok sem bla jezna, v nogah ok, čez pas pa jih ne zaprem..pa vzamem večjo št. jih potem zamnem čez pas, a v nogah čist preširoke...sem mislila da bom znorela..če nisem 15 hlač probala..pol sem si pa 3 majčke kupla..jutr grem pa še po čevlje...sam ne vem kje naj hlače dobim..bom šla še 1x mal naokoli... Kar se tiče mirene-jaz sem si jo dala vstavit po Alji...15 mesecev sem mela vstavljeno in sem skoz krvavela-izcedki 1x več, 1x manj...krvavi, rjavi..skoz če kakšen mesec 5 dni nisem imela izcedkov je blo že veliko..M pa normalne, močne po 6,7 dni...pol sem jo pa vn dala po 15 mesecih pa sem čez 14 dni že zagledala potitiven test(nepričakovano)..pa mamo zdej našga Anžeta Moja sestra je po 3 letih začela noro zatekat, vsi so rekli, da ni možno da bi bilo od mirene...najprej je črtatla sol iz prehrane, ful pila..delala vse kar se priporoča pri zatekanju in ni bilo ok, dokler ni dala mirene vn..potem se je v roku 1 meseca vse normaliziralo, kot je bilo prej-se pravi da je le bila mirena kriva...jaz sem ji prej ful zaupala, zdej ji pa ne več...in to zato, ker je tok malo na tržišču (recimo 10 let) in šele sedaj se bodo pokjazali stranski učinki...ki jih po branju forumov in po tem kar slišim čezdalje več...tko da smo se mi odločili da bomo na kondomih!!!
|