|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
13.1.2010 15:36:21   
divja
rožica13- VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image user posted image

zaščita: meni je moj G odsvetoval katerekoli tabletkeuser posted image on je ful zagovornik da dokler dojiš da paziš oz. uporabljaš kondom
lupinica: ali ima katera Jane lupinico, jaz sploh ne vem ali se pri tej lupinici tudi odstrani podloga, ker moj mali je že čisto prevelik in je prav stlačen notri
Savna: ali katera ve ali greš lahko v savno če dojiš?
Razprodaje: jaz sem se danes potepala po rudniku, je babica pazila na user posted image , sem imela namen kupiti kaj zase pa mi ni ratalo, sem samo za malega zapravila skoraj 100 euruser posted image majo tako luštne stvari da se ne moreš upreti
Roka- duda ni več dobra samo še roka oz. kazalecuser posted image

jutri bomo že 2 meseca stariuser posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 776
13.1.2010 15:45:39   
rožica13
Evo, če katero zanima razlika med bakrenim MV in mireno.

To je komentiral Pušenjak:

1. iz Mirene se dnevno izloči SAMO 20uG levonorgestrela, kar je 7,5x manj kot se ga npr. zaužije v tabletki Stediril-m, ki velja za KT z nizkim odmerkom hormonov in nič etinilestradiola, ki je sicer v vseh KT. Torej je trditev o VELIKO hormona bodisi neznanje, namerno zavajanje ali ignoranca do svojih pacientk.
2. nobenega materničnega vložka se ne sme pustiti v maternici dalj kot 8 let. Ta dogovor velja med slovenskimi ginekologi trdno že več kot 20 let. Če ima katera slučajno vložek dalj časa, se v visokem % skuha hudo vnetje notranjih rodil, ki pogosto konča s popolno odstranitvijo rodil, da se ženski reši življenje. nasprotno pa takšnih zapletov skorajda ni, če se vložki menjavajo na 5 do 6 let.
3. Bakreni vložek nikakor ni bolj NARAVEN kot Mirena. V določenih lastnostih bi lahko rekli, da celo obratno.
- ker bakreni vložek maternico draži k krčenju, zato se ostri konci vložka zelo pogsoto vrastejo v steno maternice, povzročajo bolečine, močne krvavitve in na sploh za seboj puščajo precej klavrno stanje, če ima ženska še željo zanositi.
- ker bakreni vložek ne deluje drugače kot preko spodbujanja okolice k vnetni rekaciji, s tem pa zgolj preprečuje vgnezditev zarodka, torej na nek način deluje kot povzročitelj zgodnjega splava
po drugi strani pa levonorgestrel, ki se izloča iz Mirene
- zmanjšuje tonus maternice, torej deluje proti krčem
- znižuje maternično sluznico (kar tudi onemogoče vgnezditev zarodka) vendar ob tem spremeni tudi naravno cervikalne sluzi, ki se zgosti in ne prepušča v maternico več ničesar, niti spermijev niti bakterij in s tem rodila VARUJE PRED VNETJI
- hkrati s tem zmanjšuje tudi verjetnost IMN, česar bakrenemu vložku ne uspeva
- ne vpliva na notranjost maternice škodljivo in je po odstranitvi Mirene zanositev enako verjetnoa kot pred vstavitvijo (kar pri bakrenem vložku ni povsem res)

Skratka, bakrenega vložka z Mireno pravzaprav sploh ni mogoče primerjati, ker gre za povsem drugo, v mojih očeh revolucionarno boljšo stvar. Edino kar ju združuje je to, da oba ležita v maternici, vendar sta prav toliko različna kot sta traktor in podmornica.

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 777
13.1.2010 18:04:14   
Eva19
HEJ!

Pa sem spet najdla mal časa za RR. Lia pa oči spita na kavču, tko da mi ni treba za nobenga nič skrbet. Lahko bi šla sicer kuhinjo pomivat po kosilo,sam še nimam ta prave volje user posted image

Pri nas vse po starem, razen kar se hranjenja tiče, smo prešaltali na babylove mleko od dm-a in morm rečt da ji zelo odgovarja, se ji je prebava spet poštimala. Se pred kakanjem nič več ne matra, pa potem je tako zadovoljna user posted image

Je pa tudi pri nas popularna postala rokica, jo tlači v usta na vse pretege in zraven ven seveda slina v potokih user posted image

Drugače se mi pa zdi da kar lepo pridobivamo na teži in velikosti, nosi že večinoma 62 številko, vsaj kar se bodijev tiče. Ostalo je pa še malo mešano 56 in 62. Bo pa tud pri nas treba kmal zaščito za novorojenčke iz lupinice vzet ven, ker je že tko tesno vse skupaj, sploh če je bolj oblečena.

Sem pa zelo navdušena nad našimi cestami user posted image user posted image user posted image vse pločnike so spucali že, nikjer več kupov snega, tko da pridno vožičkamo. Zdele je še oči doma, ker zaradi snega ne delajo, tko da greva vsak dan na mal daljšo turoz vozičkom.

Kar se zaščite tiče, jaz sem dobila tabletke yaz, in sem tud že dobila prvo user posted image , trajala je samo 3 dni in na srečo ni bila čisto nič boleča. Pred porodom sem nekajkrat zaradi nje tud skup padla, no zaradi bolečin. Tko da sem zaenkrat zelo zadovoljna user posted image

pa še ena slikica, nova za seznamček user posted image

user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 778
13.1.2010 18:44:48   
pikica 28
punce morem se samo na hitro malo potožit...

Smo se z malim glih nahranila pa pride tašča, češ da ga bo sedaj ona pestvala. Naš mali pa full poliva in sem samo rekla, da naj nežno z nim (ker pri njej vedno bruhne, ko ga tako premetava in seveda žgečka)...in ona se obrne na petah, surlo stegne do podna in brez besed, kot mali otrok gre po štengah gor....mislim halo??? Potem mi pa še moj teži, češ saj veš kakšna je. Kao ti pazi kaj govoriš...jao....user posted image user posted image user posted image češ samo, da bo mir pr bajt. Ja tamalga bom pa 100X na dan preoblačla, ker ga ona tak mrcvari. Sej nimam nič proti, sam ne da se ji dopovedat, da takoj po jedi naj pazi in naj ga ne spravlja v smeh. Malo more mirovat, da se mlekec poleže.

Punce malo sem spet zatežila...user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 779
13.1.2010 18:46:08   
pikica 28
eva 19...iii kak cukerček je user posted image user posted image user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 780
13.1.2010 19:46:25   
blondy_81
Eva19 kakšno lepo punčko imaš. Pravi cukrček je user posted image user posted image user posted image

pikica28 to bi mene tud razkurlo. Jst vsem povem, da po jedi nej pazijo, ker lahko bruhne in zaenkrat so se še vsi lepo držali tega.  Je pa zadnjič k nam prišla na obisk od mami sodelovka (ravno tako vzgojiteljica kot moja mami) in tamale sploh ni hotela več dat iz rok. Mene je blo tako strah, ker jo je premetavala z enga konca na drugega. Samo čakala sem, kdaj ji bo padla. Potem je pa mami vidla, kako jo s strahom gledam ( pa mami je tud težko gledala, kako jo premetava) in ji je rekla naj jo da malce njej, da bo sodelovka lahko malce narezka pojedla. In potem mi mami čez en čas reče, naj tamalo kar spat odnesem. In sem s takim veseljem odnesla tamalo in šla.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

Neposredna povezava do sporočila: 781
13.1.2010 20:45:40   
ninka80
rožica 13 vse najboljšeuser posted image , šele četrt stoletja, si še mlada.

juniorka...kako misliš da ima prevelike noge, a da ji čez gledajo?user posted image

zaščita...nimam pojma, mi bomo kar "pazli"

eva...kak lep nasmešek. Lepa pupika.user posted image

pikica...ne sekiri se, mogoč boš mela zdej mal mira, pa par dni ne bo k teb pršla. Ma ne vem, ksj se je treba mulat, če nekaj rečeš čisto dobronamerno.user posted image user posted image Pa sožalje za babico.user posted image

http://nina80.moj-album.com/

Neposredna povezava do sporočila: 782
13.1.2010 20:46:07   
kajjada
Ojla,

končno mi je uspelo priti na rač. za 5 minut.

eva 1, me zanima katero sadje vse ješ? Jaz nič ne upam jest, da ga ne bi šraufalo, pa se mi tolk lušta sadja. In pa cedevite do sedaj tudi nisem, od danes naprej pa jo bom. Kako mrzlo pijačo pa pijete? Menda tudi to vpliva na nastanek mleka, sam ne vem kako.

Ne vem pa kaj naj s tem cepljenjem za rotavirus, moram naslednji teden povedatuser posted image

Kontracepcija; jaz še zdej nisem bila na poporodnem pregledu, me moja ginekologinja vedno prosi, naj jo čez nekaj časa pokličemuser posted image , za zaščito pa user posted image ??? Ne bi glih tablet, ker sem imela prej yarino in sem imela tudi jaz probleme, samo da nihče ni rekel, da bi lahko bilo zaradi teh tablet, šele potem sem po petih letih jemanja ugotovila od kod moji problemi.

Pa čim več spanja vam želim danes.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 783
13.1.2010 20:50:27   
ninka80
kajjada, jst jem čisto vse, tudi vse sadje. Pri pitju se izogibam edino alkohola in to je to. Če te je pa strah krčkov, pa poskusi vsak dan eno sadje, pa boš videla.

rotavirus...naša bo dobila 1. dozo v ponedeljek.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 784
13.1.2010 21:45:51   
sanjacka
Rožica, vse najboljše!user posted image  Uživaj v četrt stoletju, to je zelo lepa številka! Jaz jo bom letos imela 10 plus tvoje! Ampak, mladi smo toliko,kot se počutimo v srcu.

Danes sem imela zelo naporen dan, zato grem v posteljo, moj Nino me že čaka. Ati pa gre spet v nočno!user posted image
Aha, sadje. Tudi jaz jem vso sadje, pijem cedevito,malo kave, drugače ne zdržim, pritisk prenizek in to je to. 
Blondy, poznam  ta občutek  takih obiskov in hvala bogu, da naše mame točno čutijo, kje so naše misli. In znajo uporabit diplomacijo.user posted image
Eva19, kakšno lepo nasmejano pupiko imaš!!!

Pikica28 tebi pa iskrene sožalje! 
Ja, pa taščice, moja je hvala bogu v Brežicah domauser posted image
Kar  pa se  savne tiče, Divja,lahko preverim v naših termah, mislim pa, da je še prezgodaj, sploh če dojimo!
Lep večer vam želim!

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 785
13.1.2010 22:05:01   
rožica13
Hvala za čestike!!!

Evo jaz sem se odločila za mireno, če bo seveda moj MV dovolj širok za njo, ker je samo v eni velikosti, bom jutri poklicala G, da se pozanimam.

Joj Lina je sedaj res čisto druga, veliko bolj mirna in vesela, se vidi da se približujemo tretjemu mesecu in s tem koncu krčev user posted image . Se je pa zdajle zopet prečula, ker so bili moji na obisku in se je itak preveč dogajalo da bi lahko zaspala, tko da je trajalo malo dalj časa da je zaspala sedaj.

Sadje - jaz se izogibam kislim citrusom, jem pa banane, kaki, zelo zrel kiwi, kako jabolko, drugega pa zdaj tako ni. Komaj pa čakam, da se zopet začnem basat s sadjem user posted image , sem se kar odvadila a to ni vredu, je treba dobit vitamine sploh ker sem vegetarianka in pozimi ni nič pametnega za jest.

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 786
13.1.2010 22:09:23   
tassika
Sanjačka, kako kaj Nino, je priden? Moja Zoja je taka faca, se zaigra na igralni podlagi, se gleda v ogledalo in reži, pa premetava se ful, sicer samo levo pa desno, ampak se ji tako uspe pregurat na drugi konec. Danes na FT je terapevtka rekla, da že hoče uveljavljat svojo voljo, najprej ni hotla sodelovat, kaj se bo ona obračala v desno, če je pa na levi tak lep dojenček, je mogla vse prestavituser posted image , pa rekla je da že ful lepo drži glavico. Skratka naša pupa raste in napreduje. Da ne povem kako se pogovarja, najrajši na previjalni, ker ima za seboj slikico rokic in to je tako atraktivno da je groza, skoraj most naredi, samo da jih vidi. Je pa res, da zdaj ko je toliko zrasla noče več biti sama, če ne spi, moram biti zraven in če ne drugega jo ogovarjati.

Rota virus, mah jaz še vedno ne vem, ali ja ali ne, po eni strani bi ful, po drugi pa je ila zadnjič svakinja s svojim 18 mesečnikom zaradi njega na infekcijski in so ji rekli, da tudi če bi ga cepila, cepivo ne bi več delovalo, zdaj pa si vedi, oni pravijo 3 leta, na infekcijski pa da več kot eno leto že težko. Še dobro da imam še 14 dni časa.

Sadje, jem vse razen citrusov, zadnjič sem jedla tudi mango pa ni bilo težavo, jagode tudi dobro prenese, samo jih pojem v min količini, tudi mandarine sem že tako poskusila, pač bila je sadna solata. Avokado ji tudi ne povzroča težav. Edino kar sem ugotovila je problem v bučnem olju (pa tako ga imam rada), v kuhanih kumarah in pa pomoje po pivu (brezalkoholnem seveda) ker ima mehurčke. Zadnjič sem to jedla in je bil večer obupen in še drugi dan je bila boga, sedaj je pa spet ok. Aja tudi kavico pijem 1 - 3 na dan, največkrat samo 1, ker tudi jaz ne zdržim brez.

Pa še nekaj da se pohvalim, danes sem stopila na vago in imam samo še 2kg +user posted image

Plavalni tečaj za dojenčke a je katera že kaj razmišljala v tej smeri, zakaj ja in zakaj ne?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 787
13.1.2010 22:17:17   
valerija77
Rožica Vse najboljše še z moje strani!user posted image Uh, kje so že ta leta..bi bla še kr enkrat...user posted image
Pikica tebi pa iskreno sožalje..
Eva pupika je pa pravi cukrček.

Jaz pa sem danes končno dočakala prvi pregled in mi je vstavla mireno. Jo zelo priporočam, še posebej tistim, katere imate dolge ali zelo boleče M. Na začetku zna biti res zoprna, ker lahko izcedek traja 3-4 mesece, vendar pa se potem ti izcedki nehajo in je možno celo da nimate M. Tko da je treba imeti malo potrpljenja z temi izcedki. Jaz sem mireno že enkrat imela, vendar sem jo dala odstranit, ker sva želela imeti otročka. In v tistem času sploh nisem imela M, zato govorim iz lastnih izkušenj. Je pa vstavitev popolnoma neboleča. jo pa lahko imate do 5 let. Če pa katera misli zanositi kar kmalu se morda res ne splača.

Glede cepljenja...hm.. jaz malega ne bom dala cepit za RV. Tudi večjega nisem dala, pa ga sploh ni prebolel. Vem da je sedaj to možno, ampak če otrok ob bolezni dosti pije mu tudi ni treba v bolnico, ker je važno da ne dehidrira. So pa takrat res bogi. No upam da je ne bomo fasal.

Od jutri bom pa 4 dni sama z tamalimi, ker gre jutri moj na stražo..user posted image

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 788
13.1.2010 22:20:29   
valerija77
Rožica mirena ti bo gotovo "prav" saj se vstavi v maternico, tko da maternični vrat nima kaj dosti pri tem.user posted image

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 789
14.1.2010 7:15:19   
sanjacka
Dobro jutro!
Saj še grem nazaj v posteljo, kjer me čaka moj sinko, le ta večjega moram uredit, da zajtrkuje,ker gre v šolo!
Drugače pa, Tassika, vesela sem da Zoja lepo raste in tako odlično napreduje!user posted image Verjamem, da je prav luštna tam med ostalimi dojenčki, da je radovedna in obrača glavico, super! In to čeblanje je zdaj res čudovito, ko se kr neki oglašajo, zamotijo in radi bi že kr govorili.user posted image   
Velikokrat, ko opisuješ zadevice o svoji pupiki, je čisto podobno pri nas!Pa kakanje, pa napenjanje, pa tudi to, da niso radi več sami..hitro pa res čas beži in še malo pa bomo stari 3 mesece!  Luštni so res tile 2-mesečni cukrčki!
Edino, kar pa se ne ujema, je vaga!user posted image Pri meni še ni +2 ,ampak kr mal več +++.Pa bo že, saj potem hitro zgubim,ko začnem migat v naravi. Saj upam, da bo tudi tokrat tako!

Jaz tudi nekako tako razmišljam za RV, kot ti Valerija, tudi moj tavečji ni bil cepljen, pa je bil v vrtcu, kadar pa je zbolel, je lahko spil veliko tekočine in obvezno je bil doma tako dolgo, da so šli vsi virusi vstran!
Lep dan vam želim!Ne vem, kdaj bo kaj sončka spet, ga že pogrešam!!!

Neposredna povezava do sporočila: 790
14.1.2010 10:19:06   
rožica13
valerija77 user posted image , malo sem se zmotla user posted image . No super da si zadovoljna z njo.

tassika me definitivno gremo na "plavalni tečaj", da se bo vsaj nekaj dogajalo http://www.kad.si/babyswim/index.php

Sanjacka v katerih termah pa imaš salon, če ni skrivnost?

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 791
14.1.2010 10:44:08   
sanjacka
Rožica, Terme Olimia,ex Atomske toplice Podčetrtek, salon pa imam  v Podčetrtku! Včasih pa sem več let delala v teh naših malih termah! No, če boš z družinico hodila kaj naokoli, se obvezno oglasi v mojem salonu, da se spoznamo! user posted image  Enako mamice kostanjčkov velja za vse vas!user posted image  Da vas vidim,hahaha in kostanjčke seveda!user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 792
14.1.2010 11:31:49   
petkapet
Pozdravljene,

se nisem oglasila že dolgo, pa tudi pbrat vas nisem utegnila od novega leta :(. No upam, da se poboljšam.

Pregled: Včeraj smo imeli pregled za dopolnjen drugi mesec. Pa sem kar ostala, kar je sestra naredila, ga je samo stehtlala, booh, baje se samo to naredi v 2gem mesecu. Težki smo čez 5600g in lepo napredujemo.

AM in krčki: Jaz sem na začetku dodajala aptamil in po dobrem mesecu smo imeli tako grozne krče...sem mislila, da so to običajne kolike, no ko sem menjala mleko, sem videla, da je to le od mleka. Probali smo nestlejevo mleko in je bilo super nasitno , ampak samo dva dni. Bogi (zgleda,da to od unih lactobacilusov ki so v meku), ga je tretji dan tako zdiralo, na vsake 3 ure je driskal cel dan. da sem se kr ustrašla. Zdaj je dva dni od tele driskice, imamo Hippovo mleko, je boljše. A je še kateri tko kej driskičal?

Smučanje: Mi smo se odločili, da gremo na sneg februarja, predvsem zaradi starejšega korenjaka, ki je rad na snegu.Takrat ne bomo imeli še treh mesecev, pa me zanima, kako zavijete vaše jenčke? A jim date kak šal čez nosek al ne?

No, zaenkrat to je to, pozdrav.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 793
14.1.2010 11:34:26   
juniorka
rozica13- hvala za pisanje o lupinici.. sem sla pogledat, pa sem eno peno ven vzela iz podloge, pa bo ok za nekaj casa spet, ker zdaj so ji noge orng cez gedale, jauser posted image Se dobro, da vas mam punce, ko meni mozgani odpovejouser posted image
pikica, ne se sekirat za tasco, ceprav je tole meni najbolj mimo in najbolj boli, da nekdo 'mulo' potegne, pa brez besed..user posted image Je moj moz tak, da je takoj uzaljen in mi je grozno... je dost boljs, ce pove, pa karkoli ze... sem zakomplicirala...
Nasa Leila je pa zaspala ob 1ih in spala skor do 8ih, sva se podojili in se spi, hura.. Se je pa pokakala pred spanjem in ful najedla, tako da je bla ta noc izjema verjetno in ne pravilo. Pa nisem je rabla budit, ker je vecjega moz danes vrtec peljal.
Malo vas pa moram okregat, tiste, ki cokolado jeste in to pisete.. sem se 2kg zredilauser posted image , se milko sem najdla v eni poljski trgovini in jo 123 zmazala. Sicer mala dobi kak mozoljcek po tem, ampak 1x tedensko pa tudi to riskiramouser posted image Drugace jem kaki, hruske, jabolka, kivi z rezervo( alergen), banane od sadja, sem pa tudi kisle kumare, majonezo in ni blo nic drugace z napenjanjem... V lavnem, ce se pazim al pa ne, je stanje isto in se ne pazim vec, tako! Bucno olje pa jaz mesam z olivnim in dam na solato, pa tudi ni razlike med dnevi z ali brez solate( no, drugi dan se ponavadi pokaze rezultat, a ne?)
Za savno tud mene zanima...
Tudi pri nas napenjanje, pa kakanje, pa pesti v usta do onemoglostiuser posted image Polivanje tudi, sem slincek dans pripravla, ker imam vse pajace v pranju, da ne bo treba preoblacit... pa moram v nakup, imam samo 5 pajackov teh vecjih... no, saj imamo zabe, pa pajkice in trenerkice, samo meni ni prakticnouser posted image .
Lepo se mejte.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 794
14.1.2010 11:45:12   
eva1
hoj!

Včeraj smo bili na kontroli pri nefrologu vsi izvidi ok, UZ je pokazal da se je ledvička ful popravila, in sta sedaj po UZ obe ledvički uredu, sicer to  nam še nič ne pove koliko leva ledvica dela, ampak vrjetno je bolje kot pred vstavitvijo NF,ko je leva ledvica delala le 10 %! Ful sem vesela, upam, da bo tudi scintigrafija pokazala da ledvička bolje delauser posted image Malega so pa tko zmatrali..itak ob 8h sva šla od doma, ob 11h sva bila sprejeta na odd. potem pa vzeti urin , pa UZ, pa pritisk pe preveza rane..vsakič k je zaspal, so ga čez 15 minut že zbudili...do pol treh smo bili na oddelku, potem smo šli dam..in je revež spal od pol treh do osmih, ko sem ga zbudila in od 20h-4h,pa spet dalje..ampak tak dolgo še nikoli ni spal..ponavadi se ob 2h zbudi..včeraj pa je bil čist zmatran...se mi je kr smilil, ker on prespi skoraj cel dan in noč...včeri pa je bil do pol treh skor skoz buden, ampak nč siten..res eno potrpežljivo deteuser posted image user posted image Uglavnem sem ful vesela, da se je stanje izboljšalouser posted image user posted image user posted image
Sem ga pa stehtala včeraj in ima že 5400g(prejšni teden v torek jih je mel točno 5kg)-tko da raste in se redi k velik!!!

Rožica13-malo z zamuda-vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Eva19-iiii kok lepa pupauser posted image user posted image user posted image

kajjada-jaz jem vse-mandarine(sicer ne kilo ampak tko do 3 na dan), banane, jabolko, hruško, ananas, zelje, repo,solato... edino svinjine ne jem, ker je že itak ne..ostalo vse kot prej..če prvič jem eno hrano, jo pojem bolj malo, da vidim kako bo, ampak zankrat trkam(nok, nok) nimammo krčev ne nobenih težav!!!

Pikica28-sej si prav naredila, me sekiraj se , jst tut skoz težim zaradi NF(nefrostome) pa ga ful redkim dam za pestvat...pač ni kaj...če  se ne znajo držati pravil pol pa nč!
Sanjačka-mi pa skoraj vsako leto gremo v Olimje(junija)..mi je všeč..če bomo šli letos tudi bom sporočila, da se spoznamo!

Jaz sem šla zadnjič v šoping..kao pa hlače...joj, kok sem bla jezna, v nogah ok, čez pas pa jih ne zaprem..pa vzamem večjo št. jih potem zamnem čez pas, a v nogah čist preširoke...sem mislila da bom znorela..če nisem 15 hlač probala..pol sem si pa 3 majčke kupla..jutr grem pa še po čevlje...sam ne vem kje naj hlače dobim..bom šla še 1x mal naokoli...

Kar se tiče mirene-jaz sem si jo dala vstavit po Alji...15 mesecev sem mela vstavljeno in sem skoz krvavela-izcedki 1x več, 1x manj...krvavi, rjavi..skoz če  kakšen mesec 5 dni nisem imela izcedkov je blo že veliko..M pa normalne, močne po 6,7 dni...pol sem jo pa vn dala po 15 mesecih pa sem čez 14 dni že zagledala potitiven test(nepričakovano)..pa mamo zdej našga Anžetauser posted image user posted image user posted image
Moja sestra je po 3 letih začela noro zatekat, vsi so rekli, da ni možno da bi bilo od mirene...najprej je črtatla sol iz prehrane, ful pila..delala vse kar se priporoča pri zatekanju in ni bilo ok, dokler ni dala mirene vn..potem se je v roku 1 meseca vse normaliziralo, kot je bilo prej-se pravi da je le bila mirena kriva...jaz sem ji prej ful zaupala, zdej ji pa ne več...in to zato, ker je tok malo na tržišču (recimo 10 let) in šele sedaj se bodo pokjazali stranski učinki...ki jih po branju forumov in po tem kar slišim čezdalje več...tko da smo se mi odločili da bomo na kondomih!!!

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 795
14.1.2010 13:21:28   
rožica13
Sanjacka, ce se bomo kaj potepali tam na okoli se seveda oglasimo.

Eva1 Zdaj me je pa kar malo minilo do mirene, ampak sem se ravno prejle naročila, jo dobim 15ega naslednji mesec, ker je rekla da morajo minit trije meseci od poroda. Pa user posted image , da je ledvička boljše! Kako pa to da so že tebi potem vstavili valeriaj77?

Sem pa včeraj drugače dobila user posted image , kok sem jezna user posted image .

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 796
14.1.2010 15:18:48   
pikica 28
pozdravljene mamice naših kostanjčkov...

Mali malo dremucka, pa sem na hitro prišla na rr pogledat kaj dogaja.

Vidim, da so vsem rokice zelo zanimive, bolj kot dudice. user posted image Naš mali se prav lepo že drži pokonci brez da bi podpirali glavico. Kravce pasemo kot veliki ...smejemo se, čebljamo in seveda slinimo tako da teče slina kar v potokih.... tudi igrače že lovimo (na igralni podlogi). Prav tako košara ni več zanimiva, tako da ga bom počasi prestavila v športni vozek (ne v sedeči položaj), zimsko vrečo in se bomo sprehajali, da bo naš mali imel vse pod nadzorom....user posted image user posted image user posted image Seveda pa smo mogli tudi v lupinici prestavit spužvo, pa mislim, da bo tudi ta šla že počasi stran....

Ker se naš že full razkriva ponoči, bom ga prestavila v spalno vrečo..seveda, če bo gospod želel v njej sploh spat...user posted image user posted image user posted image

Sploh ne morem verjet, da bomo čez 6 dni stari že 3 mesece....uf kam čas leti... Smo na številki 68 .....bodiji pa 62, pa tudi te bom kmalu zamenjala v celoti....Še malo, pa bomo začeli uvajati kašice...to bo šele veselje...Katera že razmišlja kater stolček za hranjenje boste kupile? Jaz se nekako nagiban na trip trap, ker je uporaben tudi kasneje, ko je otrok že večji...

< Sporočilo je popravil pikica 28 -- 14.1.2010 15:22:40 >

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 797
14.1.2010 16:21:16   
sanjacka
Eva1, veseli smo vsi zate in za sinkota, saj Anže  je res pravi borec!user posted image Ubošček kakšen naporen dan je imel včeraj!
No, sem vesela, če se boste oglasile, pa gremo na kofi! Pri nas je res na pomlad in poletje polno mladih družinic z vozički, ki šibajo naokoli! Tako pa vas bom spoznala vse povrstiuser posted image !
Pikica28,a že 3 mesece boste stari?!user posted image  No,mi smo pa ravno na polovici! Kmalu bo treba žličke nabavit, pa slinčke, pa stolček.No, jaz ga imam, sem ga dobila od bratca in žene in sem vesela.  
Zdaj pa grem smrekco pospravit, imam mir v hiši, tako da boljše da grem!Nino spančka,moj pa je sina peljal na nogomet.user posted image
LP  

Neposredna povezava do sporočila: 798
14.1.2010 18:49:49   
valerija77
Rožica ja meni je G vstavila mireno ravno včeraj. Imela sem jo že eno leto in to povsem brez težav, pa sem jo dala ven ker sem želela zanositi. No zdaj sem se spet odločila zanjo in bomo vidli. Upam da tokrat ne bo težav. Je pa res odvisno od same osebe, kako jo prenaša. Ene pač ne prenesejo tega, da lahko imajo 3-4 mesece izcedke. Je pa najbolj zanesljiva zaščita, ker tabletke so pri meni tako-tako.user posted image

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 799
14.1.2010 21:09:44   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: valerija77

Je pa res odvisno od same osebe, kako jo prenaša. Ene pač ne prenesejo tega, da lahko imajo 3-4 mesece izcedke. Je pa najbolj zanesljiva zaščita, ker tabletke so pri meni tako-tako.user posted image

Jaz recimo sem imela izcedke vseh 15 mesecov -skoz, skoraj vsak dan! G je rekel, da če bo 1 letu ne bo ok, bova odstranila...

Tako da tiste jo želite vstaviti, kr probajte, sej nikjer ne piše, da boste imele take probleme..velika  večina jo prenaša brez problemov!!!

Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.