|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
14.1.2010 17:56:36   
ROmama
Mi smo šli pa danes prvič ven, za 7 minutk. Smo šli kar na balkon, tako da ne morem ravno reči, da je mala uživala. Jutri bomo malo podaljšali, tako da bi lahko drug teden, ko sem nekje zasledila malo sončka, že šli za eno urico.

*Mojca* tudi pri nas je tako, da je ati zdaj bolj pomemben ja, če slučajno drži Emo v rokah, mora še Lukca vzeti v naročje. Se kar tresem zdraven, da mi ne zvrneta male po tleh.

Čestitke vsem za 1 mesec in opravljeno prvo posvetovalnico.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 401
14.1.2010 18:18:02   
Anonimen
OLA

Pri nas je bil ati glaven,ko sem bila v bolnici,name se je samo kregala

(odgovor članu ROmama)
  Neposredna povezava do sporočila: 402
15.1.2010 11:35:39   
*nivea
živjo

kaja13 svaka ti čast, pa vsem ostalim tudi, ko vam dojenčki ne spijo ponoči oz. se zbujajo pa par uric nočejo zaspati. moja je včeraj se na vsake 3 ure zbudila, sem zjutraj bla kak cota user posted image od pol 8je auf, zdaj se je drugič najedla in upam, da bo zaspala. če ne, pa jo v voziček dam pa gremo en krog po vasi, da ji malo ritko zmigamuser posted image

tiho je sedaj v sobi, mogoče ker ma dudo, pa še pleničko sem zraven dala, da ji naj ne pade iz ust, pa upam, da kaj velja...

kje ste danes vse, da je taka tišina na forumu?

mejte se

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 403
15.1.2010 11:55:04   
tulpika

Mojca: če si že javila v službo do konca leta, da želiš imeti otroka v olajšavi potem so oni to že uredili in do 31.12. obvestili davčni urad. Če pa si ti storila po 31.12. moraš pa to sama urediti...izpolniš obrazec za tistih 5 dni in ga pošlješ na durs.

Čestitke malčkom za prve obmesečnice user posted image . Kako čas beži, a ?

Dojenje sede: prava travma user posted image . Vse se lepo naštimava, mali lepo zagrabi...in seveda pol naval mojega mleka, ko on začne vlečt...in posledično temu se mi začne daviti, ker ne more tolk hitro požirati oz. si napolni usta z mlekcem. Po minuti sem jaz vsa prestrašena, ker ga spravljam k seb, da začne normalno dihat (ostane brez sape) on je pa tud verjetno bolj zmatran in prestrašen...no, pol se lepo popokam v spalnico in nadaljujeva v miru leže. Sploh ne vem kaj naj naredim user posted image , čist sem že obupala nad sedečim dojenjem....v parku se res ne morem uležt na klopco.
Ima kaka podobne težave oz. idejo kako naj rešim to sedeče dojenje ?

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 404
15.1.2010 12:02:46   
Momtobe
Zanimivo. Midva pa glede položajev pri dojenju nimava težav. Gre v leže, v stoje, v sede, od strani ... :D So pa seveda drugi problemi, ampak pustimo to.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 405
15.1.2010 12:06:47   
ROmama
mala bejbika jaz sem se odločila, da bom racmanke zaširoko povijanje uporabljala čez dan, malo manj ji zatisnem, pa je v redu. Sja gibat more, noge pa drži vseeno narazen. Za spat ji pa bom še vedno dala navadni plenici in povijalno, ker je ponoči ne previjam.

tulpika jaz jo dojim sede, tako da prekrižam noge. Včasih se ji tudi zatakne, predvsem takrat, ko bi se rada samo cartala, mleko pa vseeno pride.

Nočno spanje včeraj sem dala malo v sobo spat od 20,30 in je spala nekako do polnoči, potem 2 uri, ven pa toter iz postelje v njeno:(, potem pa je spala še nekako do 5 ure, pa spet ven pa noter še do 8 ure. Upam, da se bo navadila na nočni ritem. Je pa res, da je včeraj ves dan spančkala, medtem, ko danes do 11,30 sploh ni mogla zaspati.

Papirovje grrr danes so me klicali iz CSDja, da Ema še ni vprisana v Centralni register prebivalstva, nima stalnga prebivališča. Mislim halooo, pa taka E-država. Pa smo že dobili rojstni list in davčno številko, mi sploh ni jasno. Potem sem klicala na Upravno enoto in so mi rekli, da te podatke iz porodnišnice dobivajo z zamikom.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 406
15.1.2010 13:03:02   
kaja13
Krči.... pa jih imamo tudi mi in to v orng obliki. Ob 23,00 se je začelo, tako bol na izi... malo se je zvijal, prdel, stokal itd. Do treh se je počasi stopnjevalo , od treh pa do pol petih je bil pa čisto bogiuser posted image . Spala sem od 6.00 do 7.00user posted image . Čez dan pa revež samo spi in je, ker mora noč nadoknadit.

Sprehodi... včeraj sem bila čisto prerojena, ker je očitno pozabil, da vozička ne mara. Dvakrat sva bila zunaj. Tri ure na "svežem" zraku. Danes pa se je zgodba ponovila... dretje, kričanje,...  in sva bila po 15 min spet doma.

Ukinitev mlečnih izdelkov... če se prav spomnim, je ena ukinila mlečne izdelke zaradi krčev. Kako ti gre? A se na krčih kaj pozna? Katero mleko daš v kavo ali čaj? Kaj pa jogurti, a so sojini dobri??

Dojenje... ja, navale mleka imava tudi midva, če se sede dojiva. Ko vidim, da ga zaliva, ga samo na ramo dam.... ko pride k sebi pa nadaljujeva. Razen ponoči, ga vedno dojim sede. Sam s tistim ležanjem na klopci med dojenjem si me pa v dobro voljo spravilauser posted image user posted image user posted image .

Handling... je meni čisto pametna zadeva in se ga probam čimbolj držati. Moram priznati, da mi je večina stvari čisto v kri prišla. OK, na podlago ga ravno ne odlagam med menjavo rok, večina položajev je pa čisto OK, samo navaditi se moraš.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 407
15.1.2010 13:13:17   
natasa28
Za nami je kar mirna noč, zvečer je sicer bolj slabo kazalo smo imeli kar krčeke, potem pa je le ziza zalegla ob pol enajstih in je le zaspala vse do 4. potem smo jedli 15 minut pa kar dalje spali do pol sedmih ko smo imeli zadost, se moramo pohvalit da kar lepo rastemo imamo oblečeni že skoraj 5kg, se pa kar pusti razvajat, boge moje roke, ko se dojima namreč kar na rokah ali poleg mene zaspi potem pa jo prestavim v posteljo, odvisno od tega kako se dojima ali leže ali sede, nimam pa s tem nobenih težav, je čisto vseeno.

Eno vprašanje kako pogosto jih kopate? vsak dan, jaz tamalo vsaki drugi dan v banici zvečer, nega pa imama vsako jutro ko si pižamo slečema
Hodite v tej megli kaj ven, jaz sem jo včeraj kljub takemu vremenu za 15 min nesla ven na sprehod, pa mi je kar na rokah znova zaspala, ker se mi zdi če bom čakala na sonce bo mala kar po 14 dni brez sprehoda, to pa tudi mne gre, nisva pa še probale vozička, sicer skupaj je namontiran ampak še ni bilo, prilike, tiste ko imate PP gt3 se vredu obnese? prve izkušnje?
lp

upam da bo kmalu kaj sončeka

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 408
15.1.2010 14:28:32   
evangelie
Hej mamice! Kako smo? Mi smo danes boljše, včeraj smo imeli zelen kakec, ki je mamico seveda čisto prestrašil - mali se mi je ponoči pokakal 2x mešano rumeno zeloeno  (in to ornk, ponavadi pa ponoči sploh ne kaka), zjutraj pa še samo zeleno, malo sluzasto in z 2 rdečima nitkama. Itak me je zaskrbelo in sem klicala pediatrinjo, ampak danes je že ok (sem opravila globinsko analizo kakcauser posted image ). SKlepam, da je do tega prišlo,ker sva mu prejšnji večer dalo malo več vetrovnih kapljic in se je revež čisto spucal. Pa glavno,da je ok.
ukinitev mlečnih izdelkov - jaz sem tista, ki jih je ne ravno ukinila, ampak omejila. To pomeni, da kravjega mleka ne pijem (kosmiče jem s sojinim mlekom), pojem pa kakšen kos sira, zadnjič sem jedla sirove štruklje...In je ful boljš. Krčke sicer imamo (razen 1 dan, ko jih sploh ni bilouser posted image ), ampak mu damo kapljice, pa nosimo ga na trebuščku, pa fejst ga cartamo, pa nekje v 1 uri minejo. Je pa res, da tud fuuuul dosledno podiramo kupčke in redno telovadimo, da spravimo vn prdce...

Drugače smo pa bli tud mi včeri na prvem vozičkanju (so končno malo skidali) in je blo super. Mali je tud 1. prav z veseljem cuzal dudo - drugače je sploh ne mara. V trenutku, ko sva stopla skoz vrata jo je tud izpljunil (kao, mami duda je pa ja sam za na sprehodeuser posted image )

dojenje sede
tud men ni jasno, da vam ne uspe...probite si podložit blazine, pa user posted image more met glavo malo višje kot ritko, telo pa naj bo zarotirano proti vašem, da nima glave obrnjene na stran...upam,da vam rata...

nč, šibam dalje, danes pridejo sodelavke na obisk...lp

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 409
15.1.2010 14:47:35   
tulpika

pa sej nama rata dojenje sede...se lepo uštimamo...sam ko on cuza in se pol mleko kar ulije, ne uspe ga pogoltniti in potem se davi s tem mlekom user posted image . Jaz ga pa pol vsa panična dvigujem, da pride do zraka. Sva bolj zmatrana na koncu.
a vaši lepo pijejo sede oz. se jim tud kaj zatakne/zaleti?

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 410
15.1.2010 14:49:20   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: kaja13
Ukinitev mlečnih izdelkov... če se prav spomnim, je ena ukinila mlečne izdelke zaradi krčev. Kako ti gre? A se na krčih kaj pozna? Katero mleko daš v kavo ali čaj? Kaj pa jogurti, a so sojini dobri??

Tudi jaz sem čisto ukinila mlečne izdelke, ker je malo nekaj matralo. V kavo dam ali sojino mleko ali pa rastlinsko smetano za stepanje (je fajn sladkauser posted image ). Sem pa dolgo iskala ''dobro'' sojino mleko, sedaj kupujem v sparu bio sojino/riževo mleko, mi je še najbolj... čeprav ni ravno neki...

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 411
15.1.2010 14:49:37   
MiNa*
mi imamo tudi zamašen nosek, že 14 dni. Začelo se je s prehladom, ki ga je staknil od sestrice, ampak je bil le zamašen nos, kihanje in sem pa tja pokašlja.
Ta nos pa je sedaj že grozen. Mu tako hrope noter, da sva bila že 2x pri pediatru, da mu je poslušal pljuča, ker me je strah kje mu hrope. Pa pravi, da je le v nosu. Meni pa nič jasno, ker mu redno čistim nos, z baby vacom in fiziološko, pa že en teden skoraj nič ven ne pride. Včasih manjši suhi smrkelj, včasih malo svežega. Ampak res malo, tako da res ne vem kaj mu to hrope. Pa predvsem ko je ali je budem, ko spi pa je čisto tiho.
A ve hodite vseeno z malimi ven, čeprav ima zapacan nos? JAz ga prav zaradi noska ne peljem ven, pa bi že tako rada šla. KAj pa vem, mogoče mu pa ne bi škodilo za kakšnih 20 minut?

Plenice: mi smo pri ta veliki prisegali na Mullerjeve, sedaj sem za malega kupila newborn, pa vidim, da so tako trde, debele in brezelastičnih trakcev. Vem, da so bile večje št. plenic OK. Mogoče katera ve ali so po novem vse Mullerjeve plenice tako debele, trde, nbrez el. trakcev?

Kdaj jih lahko začnemo postavljati na trebušček, da bodo pasli kravce?

KOliko ste pa kaj budni čez dan?

A to, da mali otroci zvečer tako pozno zaspijo, je pa standard? Naš zaspi okoli 23. ali še kasneje, res da čez dan in ponoči spi, ampak tam od 20 naprej je pa buden. PA ravno takrat, ko ta velika zaspi, nbi mi pasalo, da bi tudi mali zaspal, da imam malo časa zase in za moža. Čez dan ga pa nočem znbujat, ker pravijo, da otroček že ve, kdaj mu paše spati.

Ja, imamo že eno veliko damico, ampak tako hitro pozabiš,kako gre to pri malih otrocih, da se ne čudite mojim začetniškim vprašanjem.
Pa veliko užitkov vsem.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 412
15.1.2010 15:21:20   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: kaja13

jaz sem danes tretji dan čisto brez mleka, pa se mi zdi da je precej bolje... ne vem jutri bom probala kak jogurt pojest potem bom pa videla... res pa sem pojedla precej mleka, sira, jogurtov vsak dan.....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 413
15.1.2010 16:36:12   
ShopGirl
Ojla,

mi je uspelo prebrat vaše poste, juhu...zdej pa da še sama kej napišem, predn se mala oglasi. Nekam nemirno spiuser posted image

Na trebuščka jih lahko dajemo kar takoj, vsaj meni je tako rekla patronažna. Baje jim full paše bit na bušijuuser posted image  Rokidce naj majo pokrčene ob bučki, pol se pa tko luštno probajo dvignit na komolčke in glavico pomolit v luftuser posted image  Moja je bla prejšnji teden še bolj švohotna in se ni mogla za dolg časa dvignit, ta teden jo pa kr drži in drži...

Ukinla sm mlečne izdelke, kljub temu da mamo krčke sam 15-20min. Zdi se mi da je boljše. Zdej ji dajem še kapljice pred vsakim dojenjem...si dam kar na mezinčka in potem ona to posesa. Z žličko je tut šlo, sam je vseen neki tekočine ostalo na žlički, ker nimam take majhne za njena ustka.

Sva pa ble učer pokonc od pol enih do pol treh zjutri, pa se mi je zdel tok grozn... Me je razvadla da spi ponoči in mi je zdej kr čudn če morm dežurat z njo. Zjutri sm potegnila do desetih, sva skupi pančkale in je blo tko luštn!
Šli sva na sprehod, za eno urco - the best res. Tok paše pretegnit noge... Pejte ven punce...zadekajte otročke in pejte na sprehod...svet je takoj lepšiuser posted image
Razn če se ti dojenči zbudi in se začne dretuser posted image user posted image  Joj jst bi po moje kr tekla do doma, če bi s emoja kričačka začela dretuser posted image

Lepo bodite*

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 414
15.1.2010 16:50:51   
d4rj4.84
MiNa* glede zamašenega noska, kot sem že zgoraj napisala da mi je pediatrinja rekla da je to od mleka ki se nabere, jst pa nisem verjela. in res danes sem pogruntala ko je mali skašljal ven en bel sluz in verjetno je to to.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 415
15.1.2010 18:09:36   
araz
Heej,

Končno imam mal miru, ker je zaspala.

Mene pa zanima, če katera daje svojim user posted image kapljice AD3. Jest sem ji danes dala že tretjič in mi je čist cel obrok zbruhala. Ravno tako včeraj. Pa še ful jo črviči po njih.
Kakšne imate ve izkušnje?
Jutri in v nedeljo ji ne bom dala in bom potem v ponedeljek poklicala pediatra kaj naj naredim. Ker se mi bogica tko smili.

Natasa28
jest imam PP GT3 in sem ful zadovoljna. Sva bile že kar nekajkrat zunaj. Sicer po snegu sem šla samo par metrov pa sem imela malo težav, ker je bilo preozko skidano.

Müller plenice Newborn- jest jih tud zdej ene par dni uporabljam pa nisem najbolj zadovoljna. Moti me, ker so trde pa imam občutek, da ima še bolj rdečo ritko. BOm šla nazaj na Pampers ampak bom gledala, da so made in Germany.

Kopanje - jest jo kopam na 3 - 4 dni (rako mi je svetovala patronažna). Umivam pa jo vsak dan v celoti.
da bi jo vsak dan kopala, bi se mi zmešalo glede na to, dasene mara kopat.

Pa dan vam povem še včerajšnjo štorijo. Sva jo zvečer lepo skopala (začuda je še kar bila mirna / sem gledala, da ni bila ravno lačna) in potem sem jo še z oljčkom namazala in oblekla v čist frišne cunjce. Potem greva pa jest. Najprej se mi je čist pobruhala potem pa še pokakala. Jest kej tazga še nisem vidla. Ko sem jo skekla nisem vedla kje naj začnem. Pa je moj kar banjo prinesel in sva jo še enkrat skopala. Bila je "usrana do vratu" user posted image . Vse cunje sem morala zamenjat, previjalno sčistit in razkužit.
Tolk se še ni nikoli pokakala. Vprašanje, če niso spet te kapljice AD3 krive.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 416
15.1.2010 19:12:23   
kaja13
AD3 kaplice.... nisem jih še začela dajat, ker ima že brez tega cele noči krče. Prvima dvema jih sploh nisem dajala, zdaj bom pa še razmislila. Malo sem pozabila zakaj jih nisem dajalauser posted image ... po moje sem imela dober razloguser posted image . Slišala sem, da punce čez mejo hodijo po D3 kapljice, če otroka po AD3 preveč črviči.

Kopanje... ful uživa v vodi, tako da ga kopam vsak drugi dan.

Plenice... od DM -a so mi zaenkrat najboljše (beri: najmanjkrat premočijo).

Vidim, da vas je dosti ukinilo mlečne izdelke. Jutri grem v trgovino po sojine jogurte in se vam pridružim. Mleko pijem samo v kavi, tako da s tem ne bo problemov, jogurte bom pa probala s sojinimi nadomestiti. S čim naj drugače kosmiče jemuser posted image .

Shopgirl... a pol so šiškarji kričačiuser posted image . Če je kaj na tem, grem takoj okoliš zamenjat.

Punce, jaz sem tako neprespana, da mi tudi make-up ne pomaga več. Namesto "dober dan" od sosed slišim "kok ste boga, a čisto  nič ne spiteuser posted image .

Danes sem dobila nosilki, ki sem si ju sposodila. Po stanovanju hodim s sleepijem in čakam, da se mali zbudi, pol ga bomo pa izprobali. Držite pesti!!!!

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 417
15.1.2010 21:42:32   
araz
Punce men se bo dons čist zmešal user posted image . Zoja mi vsak obrok zbruha user posted image . Prejle se mi je pa spet tko pokakala, da sem mogla čist vse zamenjat in celo umit. Sploh nisem vedla kje naj jo brišem. Okrog ust, ker je bruhala ali okrog riti. Body ji menjam pri vsakem previjanju ker je ves moker od bruhanja. Zdej mi jih je že zmanjkal. Sem mogla stroj zalaufat in upam, da do zjutri ne bo potrebno menjat, ko se bodo posušili.
Skrbi me, da mi ne bo dehidrirala. Sem ji prejle še mal čaja dala pa ga je tud mal zbruhala.

Kaja13 tud jest sem čist neprespana. Samo čakam kdaj me bo zvilo.

Še najbolj pa me muči, ker sem skoz doma. Danes sem res čist potrta.
In najbolj zarad tega, ker Zoja skoz bruha in že cel dan skoraj nič ne spi.

Upam ,da bo jutri kaj boljše, ker ji ne mislim več dajat teh kapljic AD3.

Nič grem mal pred TV. Trenutno spi pri očiju v naročju. Če jo bova dala v zibko bo takoj spet alarm. Ne vem kako bo čez noč.

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 418
15.1.2010 22:05:39   
blondy_81
bogi araz in Zoja user posted image user posted image Ali veš zaradi česa bruha? Si kaj pediatra klicala zakaj je to ali veš razlog? Jaz bi bla čist živčna po moje, ker bi se bala kaj je narobe z malo.Držim pesti, da bo jutri boljše user posted image user posted image user posted image

Jaz sem pa AD3 začela postopno ji povečevat. Najprej po 1 kapljico, nato 2, zdej dajem po 3 in nima problemov. v začetku ko sem pa takoj z 8 štartala kot mi je bilo naročeno, je mela pa ful hude krče.

Punce, a bo katera svojega otročka peljala v službo pokazat? Mene ves čas nagovarjajo pa jo kar še ne upam peljat. Kaj menite? Ni še pametno a ne?

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 419
15.1.2010 22:45:11   
Elly79
Živjo, punce! user posted image

Se oglašam po nekaj dnevih, ki so bazirali na polivanju, bruhanju in s tem povezanimi zadevicami - (t.j.: preoblačenje, pranje itd...) user posted image

V glavnem - sem hotela vprašat, če imaste kakšen nasvet glede tega - mi se trudimo podirat kupčke pa ga imet v pokončnem položaju itd., ampak bogec še vedno poliva in se mi zdi, da mu ne ostane čisto nič v želodčku... user posted image

Vam bom ful hvaležna!!! user posted image

A ja - Shopgirl - res je, na pediatrični so mi svetovali, naj ga hranim le max. pol ure, kar je več je samo crkljanje... in sem jih mogla ubogat (je pa res, da je imel moj zlatenico in takšne moraš res preganjat, da kaj pojejo in je edini način, da imaš kontrolo nad tem koliko poje, da izmeriš koliko je v določenem času pojedel).

Punce, lepo se imejte - moram it - me kliče moj mali nadebudnež.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 420
15.1.2010 22:52:28   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Kopanje - jest jo kopam na 3 - 4 dni (rako mi je svetovala patronažna). Umivam pa jo vsak dan v celoti.
da bi jo vsak dan kopala, bi se mi zmešalo glede na to, dasene mara kopat.

meni je patronažna rekla, da ga lahko kopamo vsak dan, tudi hčerko sva, ker je tokrat zima, pa ga kopava vsak drugi dan, ko pa srček tko uživa user posted image

A jo kopaš v banjci? si že poizkusila čebriček? patronažna nama je rekla da sva ena redkih, ki sva se odločila za čebriček, in da je ona tudi opazila kako jim le-ta bolj paše....

Jaz pa ne vem več kaj naj naredim glede tega konstantnega dojenja... že tri dni kar naprej je, spije lepo mleko od začetka k samo od sebe teče potem pa se mu ne da več vlečt, dobi tam 80 ml, ampak je po uri in pol spet lačen in ponovi vajo.... bojim se, da se mi bo začelo manj mleka delat user posted image , ker je mali lenušček, danes sem mu potem za probo dodala in je spal skoraj 4 ure user posted image lepo sit in miren... na teži pa lepo pridobiva (odpustna: 3620 ..., danes: 4860)

lp

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 421
16.1.2010 8:38:32   
araz
Blondy sej jest ji tud zaenkrat samo po 1 kapljico dajem. Jest predvidevam da je zaradi AD3, ker se je začelo tisit dan, ko sem ji prvič dala. Zdej ji dva dni ne bom dala pa bom vidla kako bo. V ponedeljek pa itak pokličen pediatra.

Elly79 vidim, da imata vidva tud probleme z polivanjem in bruhanjem.Grozno a ne? Vsakič je treba preoblečt, ker je vse mokro. Pa ne veš, če sploh kaj ostane od obroka. Jest sem ji včeraj še čaj dala dvakrat, ker sem se bala, da mi ne dehidrera.

Maya
kopam jo v banjici. Zdej sem probala, da jo kopam eno uro po obroku in je mal bolj razpoložena. Prej sem jo pa preden bi mogla jest in je bila čist nerazpoložena.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 422
16.1.2010 8:44:51   
kaja13
Dobro jutro punce, danes smo pa malo več spali. Krči so ga matrali do 1.30, potem je cuclal do 3.30 (v leže, tako da sem lahko kinkala zraven), od takrat pa spi (z vmesnim dojenjem, seveda).
Odkar je Shopgirl  napisala, da bebicam tudi dojenje med krči pomaga, mu med krči nič dolžino dojenja ne omejujem... ponoči sem bila pač mami duda. Danes grem v baby center in bom vse tipe dud kupila, potem v akcijo, da vidim katera mu odgovarja.

Araz, kaj pa je s pupo, a si bila pri P? Pazi na dehidracijo, če ti veliko bruha.  Teli naši dojencli so tako majhni, da je treba res pazit. Ko se tamala umiri in zaspi, pa pojdi na en sprehod al pa kofi s kolegico. Moraš tudi ti malo zadihat, ker ždenje v stanovanju res ubija.

Čebriček... super stvar, samo malo "iz mode"... tako je meni patronažna reklauser posted image . Mi ga tudi imamouser posted image .

Maya
... ko zaspi med dojenjem ga žgačkaj po ušesku, nogicah, kupček podrita in nadaljujta z dojenjem,... verjetno si že vse probalauser posted image

Elly... a ste probli večkrat podirati kupčke? Ne čakat, da se naje... vsakih par minut ga dvigni in podrita kupček.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 423
16.1.2010 11:10:27   
blondy_81
Mi smo tud zdele bruhal. Je podrla ornk kupček, ampak sem jo potem dala takoj v posteljico in sva sepogovarjali, pa je mogočebla mal preveč aktivna in je bruhnila. Ponavadi jo imam vsaj 20 min v pokončnem položaju, danes sem jo pa takoj po kupčku dala ležat. Pol se je pa smejala,pa narejala in po moje je mal mlekec gor prišel. Ampak je bla takoj po bruhanju spet dobre volje in nasmejana.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 424
16.1.2010 11:43:39   
araz
Ojla,

No mi smo pa ponoči kar lepo spali. Pa tud zdej že od devetih naprej spi. Pa čist mal je bruhnila, ko sem jo položila v zibelko in se je začela mal napenjat, ko sva se pogovarjale. In pa smejala se je zraven. Tako kot ti praviš Blondy. Pa tud krčev nima takoh kot prejšnje dni. Tako, da sem sedaj prepričana, da je bilo to zaradi AD3.

Zdej bomo šli pa mal ven, ko se najemo. Na en orng sprehod. Se moram mal preluftat.
Pa še user posted image moram mal na sprehod peljat. Reva včeri tud jest ni hotla, ker se nisem že par dni nič ukvarjala z njo. Se mi prav smili, samo kaj naj pa naredim, če me Zoja trenutno bolj rabi. Sej prejšnje leto sem bila pa zaradi nje cele noči pokonci, ko je jokala.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?