|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
15.1.2010 14:11:45   
dskubin
Drugače pa bi jaz še to delila z vami, da je moja Julija bruhala mleko pomešano s krvjo zaradi krvavečih bradavic. Še dobro, da nisem zapaničarila, ker bi šla za 2 dni lahko v P. Kolegica je namreč zapaničarila in so jo pol not obrdžali na opazovanju. Tako, da če bojo vaše štručke polivale in boste imele krvave bradavice, bo lahko mleko tudi krvavo...

Meni je tudi tamal tko bruhal in je bla pa glih patronažna pr nas, je takoj vedla, od česa je. Od takrat naprej sem pol dojila samo 4x na dan, za 6 obrokov sem si pa na črpalko sčrpala - ful počasi, pa nežno, da ne bi kri tekla user posted image

Aja, ne vem, če sem povedala, da v 2. nisem imela teh problemov z bradavicami (sem jih čuvala v porodnišnici kot bisere: lanolin, nastavki, tamali dudo v usta), sicer so me prvih par dni bolele (ampak to itak vsako), pa samo kake 2 tedna sem dojila z nastavki (ker imam tudi malo vdrte bradavice), potem pa jih je tamala znala sama nekako povlečt ven in sva se brez problemov dojili 12 mesecev - nobenga črpanja pa ragad, kot pri sinu.

A je tud kaka primorka med nami?

Jaz sem iz Izole, sam se po porodu selimo v Anglijo, ampak poleti pa mislim, da bomo doma, da izkoristimo sončka pa morje user posted image

CTG - tut jaz ga bom imela verjetno naslednji teden 1. (če ga bom imela), bom pa v 36 tednu.

Punce, a s eboste ve same pobrile za v P? J

Ja, kr sama, na slepo, pol dam pa še možičku mal za popravt, ker vedno kako kocino spustim user posted image . V porodnišnici drgač res samo 2x potegnejo čisto ob presredku (zaradi morebitnega rezanja in šivanja), drgač pa nič ne tikajo.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 15.1.2010 14:12:44 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
15.1.2010 14:54:37   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

Lara73:  AJOJ!!! Zdej me pa res skrbijo tele moje dlesni...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   A kr vse zobe je izgubil? Kdaj bi pa moral k zobarju? Koliko časa je čakal? Ajoj, Ajoj, Ajoj...

Ma kaj čem, če pa zobarca prej nima časa, je pa rekla, da če kdo vmes odpove, da me bodo poklicali naj pridem.... AJOJ!!!!
Kaj pa če prej rodim, pa sploh ne bom mogla it AJOJ!!!user posted image

Kolk je čakal ne vem, ampak na koncu je imel zobe kot klavirske tipke, tako so se mu premikali. Star je bil okoli 50.

A boste vse vzele dudke za user posted image s sabo v P? Ne vem če povsod dovolijo...

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
15.1.2010 15:08:51   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 18.1.-vaney,tajab,matejka(ctg),valentinčica30

19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch,dskubin,niwci, nincek1(ctg)
20.1.- ninček1, lara73
21.1.-babajči,junehope,brcko2(ctg)
22.1.- kora33-carski rez, elaaa
25.1.-čikapika, gapii27,julieb
26.1.-mucica2,smuki,seya,jada82,zofy
28.1.-rožca26,plouse,bauky

user posted image  

Mislim, da bom zgubila stavo user posted image user posted image user posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
15.1.2010 15:22:28   
dskubin
A boste vse vzele dudke za user posted image s sabo v P? Ne vem če povsod dovolijo...

JA. Boli me, če dovolijo, jaz mojmu otroku dovolim user posted image . Raj to, kot prst, tamala ga ma še zdej, pa bo skor 3 in nič ne kaže, da bomo nehali. Nikol ni hotla dudke, mi pa nismo vztrajali, ker je našla palček šele pri ene 5ih mescih, pa so P rekli, da je to samo zaradi izraščanja zob, zdej pa mamo user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
15.1.2010 15:23:56   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

A je tud kaka primorka med nami?

Jaz sem iz Izole, sam se po porodu selimo v Anglijo, ampak poleti pa mislim, da bomo doma, da izkoristimo sončka pa morje user posted image

Super, pol se bomo pa lahko v Izoli kaj dobile poleti user posted image user posted image

Glede lanolina, ga v P v Ljubljani ne dobiš, meni so samo bepanthen dali, ko sem jim potožila, da bolijo bradavice. Pa so mi rekli, da več kot 5 min ne smem dojit, ker mi bo ranilo bradavice. Pa ful so s tem težili. In dudo ful priporočajo, medtem ko sem slišala, da ti je v Izolski porodnišnici sploh ne pustijo imetuser posted image

Britje pa je res tako, da samo 2x potegnejo, ni nič kaj takga, samo jaz bom vseeno poskusila z epilacijo, če me ne preseneti vse skupaj user posted image .

< Sporočilo je popravil Zofy -- 15.1.2010 15:24:24 >

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
15.1.2010 15:27:21   
Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: mavo

Zofy, mi bomo kmalu v Šentvidu, pa če je dovolj blizu tebe, bi lahko kdaj skupaj vozičke gurale. Saj poleti pa nas tudi nič ne bo, ker imamo vikend na Krku in bom verjetno z malima kar celo poletje dol.

Super user posted image , se bomo že smenili kje na pol potiuser posted image . Vpršanje je le koliko časa bom jaz v Šiški. Že odkar sem zanosila iščemo stanovanje, ekr smo zdaj v dvosobnem in boh ve kam se bomo preselili. Upam, da ne predaleč. Zaenkrat itak slabo kaže s tem iskanjem stanovanj, ker v bistvu cene sploh niso padle ne vem koliko....

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
15.1.2010 15:42:42   
ČikaPika
Ja, če zdej ne grem rodit, kolikor sem se vstrašila...

Tak potres, groza: 3 km zahodno od Postojne, magnitude 3,8

Uf še zdej se cela tresem... user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
15.1.2010 15:44:11   
kora33
hojla...
evo mene s pregleda...še vse štima...pretoki...rast...vse še v mejah dopustnega...danes smo jo navagali že celih 2460g.....
še točno en teden pa se bova že 100 % stiskali...komaj čakam, da mine še teh 7 dni....
lp

sreča je

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
15.1.2010 15:45:26   
ČikaPika
In še se tresejo tla... brrrr

http://www.arso.gov.si/potresi/obvestila%20o%20potresih/aip/

Grem jaz raje k moji mami na obisk - na trdna tla v hišo iz tega visokega bloka....user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
15.1.2010 16:16:02   
slomak
živjo punce, 
nism brala za nazaj samo napišem, da Kati sporoča: ostala je v P zaradi visokega pritiska in glavobola, drugače nič ne ve, ker nič ne povejo...mali pa je OK.
user posted image držimo za Kati...

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
15.1.2010 16:43:22   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

Ja, jaz jo bom vzela ... ne vem, če bom rabila ali ne, ampak sem jo vseeno raje pripravila.

To mi povejte - ali boste tudi že za user posted image vzele takoj stvari s seboj, ali jih bo potem ati pripeljal ob odhodu? Ok, kompletek za domov že, ampak kakšne tetra plenice pa štumfke? Ali to itak dobiš vse v P?

Britje - jaz se kar na približno malo - po občutku, vidim itak nič. Bom pa potem še kar v P rekla, naj me pobrijejo. Ne vem, če se bom utegnila, se bom prej sama, sicer pa ne ... ni mi tolk pomembno. Saj kolikor toliko sem itak ves čas pobrita .... ne čisto, bolj po bikini predelu. Ostalo naj pa one naredijo ... jaz ne morem. Moj pa tudi tako pobrije, da ni nič ... je preveč nežen. Heheh.

Ja, baje je bil potres - nič čutila - hvala bogu! Bi bla le še bolj živčna.
Že tako me vse boli ... nekje pod rebri... pa špika v trebuhu, pa kot slon sem ... vsa okorna in razbolena. Tečna sem

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
15.1.2010 16:55:45   
dskubin
To mi povejte - ali boste tudi že za user posted image vzele takoj stvari s seboj, ali jih bo potem ati pripeljal ob odhodu? Ok, kompletek za domov že, ampak kakšne tetra plenice pa štumfke? Ali to itak dobiš vse v P?

Pri nas dobiš vse za user posted image , kar tam rabiš v P, ti ne dovolijo imet nič svojega oblečenga. Je pa različno, v Šempetru npr. ne dobijo niti pleničk za 1x no uporabo, ampak morš met svoje user posted image Jaz bom edino nesla rokavičke, ker se mi je sin v taprvo ful spraskal in je bil, kot bi ga kaka muca napadla user posted image , ja in dudico.

Vse drugo (zame za domov in vse za user posted image ) bom pripravla v en majhen ruzak in bo prinesel user posted image , ko naju pride iskat. V bolnici so tko majhne in ozke omare, da boš še svoje reči težko pozložila notri.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
   [Brisano sporočilo]
15.1.2010 17:05:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mucica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2738
15.1.2010 17:40:18   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Jaz imam za user posted image nahrbtnik že skoraj pripravljen in bo mož prinesel, ko pride po naju ali pa en dan prej, da bom sama user posted image zrihtala in prišla kar dol (če bo slučajno prišel pome s hčerko, ker v Lj ne pustijo otrok na oddelek). S sabo res nima smisla nosit. Jaz bom vzela le nahrbtnik in v njem copate, kozmetiko zame, blazinice za dojke, modrc za dojenje, lanolin (ker ti ga v Lj ne dajo), dudo, 2 žitni ploščici, vodo, jabolko (v prvo sem rodila ob 21h, nazadnje jedla ob 14h in se mi je do zajtrka, ki je ob 8h že kar bledlo od lakote...) in revijo mama in baby book. Pa šlauf najbrž, če bom šivana in če ga ne bom pozabila...) Aja, pa fotoaparat, polnilec za gsm tudi spada v to torbo, pa poročni list. To pa mislim, da je vse.
Aja, pa hvala ki ste me spomnile, tudi rokavičke mislim s sabo vzet, če se bo praskal. No, če jih ne pozabim, ker so pri eni kolegici...

Pa še to: v Lj porodnišnici, ti dajo samo 2 paketa vložkov, ostalo si moraš prinesti sam. Jaz sem v prvo imela dovolj, ene ne. Čisto odvisno od čišče, koliko je močna. SAmo sem imela s sabo 2 paketa vir 80, pa so po nepotrebnem prostor v torbi zavzemali, tako da jih bom zdaj pustila doma, pa jih lahko mož prinese, ko pride na obisk.

< Sporočilo je popravil Zofy -- 15.1.2010 17:42:07 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
15.1.2010 17:43:13   
protina

Hej!

No moj pregled danes je bil ok.Mi je izmeril trebuh kateri meri isto cm kot tedni nosečnosti,pa srček je poslušal in to je blo to.

Tak da zaenkrat je ok.Vaginalno me ni gledal,ker ko se začne pač greš rodit.

Pri nas pred 6leti tud niso dovolili dude, ampak jo bom zdaj definitivno vzela s sabo,ker sem jo imela vseh 4 dni na zizi.Potem pa take bolečine da te kap.

Dojenje,hja imam bolj majhne in to ni zgleda merilo,če imaš mleko ali ne.Jaz sem ga imela vse do 8 meseca,potem pa mala ni več hotela pa smo ji dajali Aptamil do 3 leta.Smrdel je kot hudič,ona pa ga je oboževala.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
15.1.2010 18:49:42   
junehope
Kora33, je to res prav ena zanimiva izkušnja, da točno veš kdaj se boš stiskala z dojenčkom. Baje v VB že blizu 80% žensk rodi s carskim rezom, je to očitno pri njih čisto nekaj normalnega. Sicer ne vem kako to opravičujejo, ker pri nas je to poseg, če ne gre drugače, vaginalno. V glavnem večina nas bo izkusila porod po naravni poti, a se je katera odločila še za epiduralno? Ker 1. nisem imela nič kaj proti bolečinam pri porodu, bom najverejtneje v drugo tudi brez, sicer pa pustimo se presenetiti user posted image .

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
15.1.2010 19:10:00   
slomak
hej user posted image ,

no še jaz poročam od pregleda...dala sem kri in vodo in ker me niso klicali nič, je vse OK user posted image ...drugače je pa user posted image  še vedno obrnjen na glavo, me je pregledal samo z roko...joj kolk me je zabolel, je mogu 3x ponovit user posted image ...dal mi je napotnico za v P, ter za CTG, če slučajno ne bom čutla user posted image ...

potem sem šla spet mal v DM in nakupla še tiste bombažne krpice za umivanje, vato, vlažilne robčke, sm izkoristla bon za -25%, se kar pozna če več vzameš...
kolegica mi je dala banjico in ležalnik oz posodila, tko da mi tega ni treba kupovat, mami mi je dala še nekaj cunjic, tko da zdj pa dost zapravljanja user posted image

no kar se tiče britja, se še vedno sama in to vse, ker me moti ena sama dlaka spodaj in me srbi, tko da sestre z mano ne bojo mele velik dela user posted image ...

dskubin...se strinjam s tabo, da če ti kej ne dovolijo in ti veš da je bolš zate in za tvojega otročka jih ne bom poslušala, pa še to kar pišete punce da so vas sestre al zdravnice napizdile, ker niste nardile tega pa tega al pa tko pa tko...mene ne bo nobena napiz.... oprosti ampak nism pršla tja še njo poslušat kako se izživlja nad nami, ko da smo pršle glih zarad tega tja...user posted image  heheh mal sm se razkurla, ko kaj takega preberem...

nič lepo noč vam želim...aja pa da ne pozabim, naslednji pregled imam 5.2.

(odgovor članu junehope)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
15.1.2010 20:20:36   
rožca26
Še moj report iz pregleda - UZja:

1. Je fenomenalen dan danes user posted image
2. Pupika se fajn razvija in ker so pretoki dobri, ne rabim več jemat aspirina
3. V 34. tednu smo težki 2283 g, kar je super za ta tedenuser posted image user posted image user posted image
4. Naša pupa ima vse normirano po reglcih, edino glavica je mičkeno manjša, kar je pa super za porod user posted image

Upam, da je dost napisan. Naslednji pregled imam pa že vpisan.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
15.1.2010 20:21:31   
Aja1
Dober večer.

Danes sva bila malo leteča. Sva se ob 11ih odločila, da greva v Celje v BC po lupinico Romer, ki je bila 30% znižana in tako sva zanjo plačala 108 eurov namesto 155. user posted image Hvala mucica2 za info. user posted image Sva mogla fajn pohitet, ker je moj imel ob 16ih že službo. Sem prišla domov čist zmatrana od vožnje (3 ure v avtu)...pa še en kup ovinkov.

Zvesta -zate user posted image user posted image user posted image Vse bo ok.

Vsem, ki ste imele pregelde user posted image

Jaz še vedno nisem pripravila ruzaka za v porodnišnico...kar odlašam. Jutri grem v nabavo še mrežastih sp. hlač, potem pa mislim, da imam vse nujno.

V Nm ne dovolijo dude, zato je ne bom vzela s sabo.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
15.1.2010 20:23:15   
Aja1
Ninček - že dihaš?

No, še moj pregled: 21.1. CTG

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
15.1.2010 21:48:52   
ČikaPika
Kje lahko kupim ta LANOLIN? in  koliko stane?

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
   [Brisano sporočilo]
15.1.2010 22:00:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ČikaPika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2747
15.1.2010 22:02:27   
dskubin
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika
Kje lahko kupim ta LANOLIN? in  koliko stane?

Vsaka lekarna. Okol 8,50€.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
15.1.2010 22:19:05   
slomak
a bepanten pa ni ok za bradavice? jest sm si tega kupla? user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
15.1.2010 22:25:38   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: mavo

Ojla,
Mucica2, koliko si dala v Sanolaborju za mrežaste hlačke? Sklepam, da si jih v Mercatorju kupla? Sicer sem ti hotla napisat, da če boš v CE rodila, jih itak tam dobiš (jih ne zmanjka), samo sem bila prepozna. Jaz jih bom tokrat nabavla, ker bom rodila najbrž v LJ, za tam pa ne vem, kako so kaj radodarni. Pa še zaradi CR jih bom še kar nekaj časa doma nosila, ker gredo elastike od spodnjic ravno čez rano. Pa vložke, spalne srajce, halje, lanolin mazilo, hladilno mazilo za ritko, to vse tudi tam dobiš, tako da tega ne rabiš sabo nosit. V glavnem, čim manjšo torbo imej, ker je res malo prostora. Jaz moram priznat, da mi ni bilo v CE porodnišnici prav nič hudega in da so bili vsi ful prijazni. Tudi kar se dojenja tiče, so mi sestre ful pomagale, pa še prve dve al tri noči sem se ful spočila, ker so mi malega prinesli ponoči samo podojit, drugače pa so mi ga odnesli. Sem malo slabše okrevala po CR, zato je bilo tako. Mi je blo ful hudo, ampak moram priznat, da je pomagalo, da sem k sebi prišla.

hvala za info mavo, ampak sej sm že slišala kako je v celjski porodnišnici, jih bom pa mela pol k pridem domov, ne bodo ostale vsej mislim da ne. Glede ostalega pa bom pač vzela tisto najnujnejše kar pač rabim za sebe. user posted image

Škoda k ne boš rodila v Celju da bi se lahko vsej tam srečale user posted image

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?