|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.1.2010 22:10:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bauky)
  Neposredna povezava do sporočila: 2676
   [Brisano sporočilo]
14.1.2010 22:16:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu slomak)
  Neposredna povezava do sporočila: 2677
   [Brisano sporočilo]
14.1.2010 22:17:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu plouse)
  Neposredna povezava do sporočila: 2678
   [Brisano sporočilo]
14.1.2010 22:24:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2679
   RE: Februarke 2010 - 2. del
14.1.2010 22:29:25   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Uf, sami moji posti... se že umikam - lahko noč.user posted image

Vidim, da se res sama s sabo pogovarjaš. Bogica. lahka prideš k naslednjemu mesecu user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

Neposredna povezava do sporočila: 2680
15.1.2010 3:41:41   
Cappy96
Živjo!

Se par dni nisem javila, ker je Lana zbolela user posted image , včeraj pa še jaz.
Od osmih zvečer imam drisko, od devetih pa bruham- prvič po 15 letih user posted image user posted image .
Vročine imam samo 37,3.
Žejna sem pa kot 100 user posted image . Od 1 do zdajle sem po požirkih popila pol deci vode in spet user posted image .
A kej veste, a zna bit to kej nevarno za user posted image in user posted image (sem v 36-2)?

P.S. upam, da bomčez dan dovolj pri močeh, da preberem za nazaj, kaj je novega. zdaj res ne morem...... sem čist brez moči.

Upam, da ste ve boljšega zdravja in počutja!

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
15.1.2010 7:14:06   
babajči
Boga Cappy... nič ni nevarno, to so virusi, ki ostanejo v prebavnem traktu in jih zbruhaš in zdriskaš...jutri boš že dobra...jaz sem tudi od moje Eme to dobila v novembru in mi je tako razložila njena pediatrinja... veliko pij, kolikor pač moreš.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
15.1.2010 7:29:51   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 15.1.-slomak,tejka,rožca26

18.1.-vaney,tajab,matejka(ctg),valentinčica30
19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch,dskubin,niwci, nincek1(ctg)
20.1.- ninček1, lara73
21.1.-babajči,junehope,brcko2(ctg)
22.1.- kora33-carski rez
25.1.-čikapika, gapii27,julieb
26.1.-mucica2,smuki,seya,jada82
28.1.-rožca26,plouse,bauky

user posted image  

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
15.1.2010 7:39:10   
ninček1
Jutro!

Celo noč krči v trebuhu pa še zdaj ni vredu. Ne vem al imam prebavne motnje(bila večkrat na wc-ju) al popadke...Mali ful nori...danes pa polna luna in moj datumuser posted image Mogoče pa zrihtamo kaj...

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
15.1.2010 7:42:01   
valentinčica30
Jutro!

Ninček kaj čakaš, boš stavo zgubla, maš cajta sam do polnoči. Go, go, go ne pa mi tuki visetuser posted image user posted image user posted image user posted image . Sicer pa je menjava lune pa se tak lah marsikaj zgodiuser posted image .

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
15.1.2010 7:44:30   
ninček1
hehe...sej grem pol malo do kolegice, mogoče bom s sprehodom le sprožla kako dogajanjeuser posted image user posted image user posted image 1
Ja, sej glih na luno se zanašam......kocine mi še niso začele rast, tako, da sem na dobri poti user posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
15.1.2010 7:46:37   
smuki
Dobro jutro!!!
Ste imele mirno noč? Jst še kr... čeprav zadnje čase zelo težko zaspim zvečer (tud če nič ne spim čez dan in sem zelo aktivna).
No, mi pa nekaj drugega ne da miru.. in sicer je bila včeraj pri meni kolegica - tud nosečka. Predelale smo vse teme po dolgem in po čez, med drugim tudi nedrčke za dojenje.Sem ji povedala, da sem si kupila samo enega, ker ne vem, če se mi bodo po porodu prsi še kaj povečale, pa da mi zato ne bo stal v predalu. Drugače se men prsi med samo nosečnostjo niso blazno povečale - za eno številko (sem pa že prej imela št. 80C).
Potem mi pa pove, da baje, če se ti med nosečnostjo ne povečajo prsi, da je velika verjetnost, da ne bom imela mleka, oz. da se tud po porodu ne povečajo, ker se ti ne razvijejo mlečne žleze.
AAAAAAAaaaaaaaa... mi je kr sapo vzelo!! Kaj je to res možno? Jst sem bila skoz prepričana, da nekega pravila ni - vedela sem le, da če imaš že od prej velika prsa, še ni pogoj, da boš imela veliko mleka.
Kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
15.1.2010 7:52:28   
valentinčica30
Meni se tut razen no mogoče v prvi nosečnosti prsi iso ne vem kaj povečale, mleka pa za umrt. Ne posluši vseh pametnih, boš videla da bo vse ok.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
15.1.2010 7:59:39   
Aja1
Meni so se prsi v prvi nosečnost povečale iz 75B na 75C ali pa 80B (oba modrčka sta mi bila prav) in sem polno dojila. Torej ni vse v tem. Zdaj pa vse kaže na isto.user posted image

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
15.1.2010 8:02:05   
MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Dobro jutro!!!
Ste imele mirno noč? Jst še kr... čeprav zadnje čase zelo težko zaspim zvečer (tud če nič ne spim čez dan in sem zelo aktivna).
No, mi pa nekaj drugega ne da miru.. in sicer je bila včeraj pri meni kolegica - tud nosečka. Predelale smo vse teme po dolgem in po čez, med drugim tudi nedrčke za dojenje.Sem ji povedala, da sem si kupila samo enega, ker ne vem, če se mi bodo po porodu prsi še kaj povečale, pa da mi zato ne bo stal v predalu. Drugače se men prsi med samo nosečnostjo niso blazno povečale - za eno številko (sem pa že prej imela št. 80C).
Potem mi pa pove, da baje, če se ti med nosečnostjo ne povečajo prsi, da je velika verjetnost, da ne bom imela mleka, oz. da se tud po porodu ne povečajo, ker se ti ne razvijejo mlečne žleze.
AAAAAAAaaaaaaaa... mi je kr sapo vzelo!! Kaj je to res možno? Jst sem bila skoz prepričana, da nekega pravila ni - vedela sem le, da če imaš že od prej velika prsa, še ni pogoj, da boš imela veliko mleka.
Kakšne so vaše izkušnje?

velikost prsi sploh nima nobene zveze s količino mleka. seveda tistim, ki imajo v osnovi manjše, pač bolj zrastejo (vsaj običajno, ampak tud ni nujno). meni so se povečale za 2št. imam pa drugače 75B.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
15.1.2010 8:04:03   
MATEJKA_
aja, ena je spraševala o MANDLJEVEM OLJU - jaz kupujem bebival - še za prejšnjo user posted image (jo namažem 1x na teden po kopanju). imam drugače tud vso kozmetiko za bebo od bebivala - kremo za ritko, kremo za obraz (to seveda ne rabijo na začetku, naša pa je imela ful občutljivo kožo in sem ji pol s to kremo mazala in je bilo super).

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
15.1.2010 8:19:20   
mucica2
user posted image

Spet sem kar dobro spala, čeprav se itak ful zbujam vmes, ampak hvala bogu sm lahko kr takoj nazaj zaspala, pa niti na wc ni blo treba več kot enkrat user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

slomak - jaz sem spakirala, mrežaste hlačke, kar vseh 10kom, ker nikol ne veš, potem 2 paketa teh masmi vložkov za po porodu, vir zelene bom pustila doma in mi jih moj po potrebi prinese, potem 3 pare spodnjih hlač normalnih, spodnjo majico, če bo mraz, modrček za dojenje, blazinice za dojenje, 5 parov nogavic, toaletno torbico, kremo bepanten roza, ta veliko tubo, pa seveda dudico in crocse. Aja pa 3 pakete papirnatih robčkov, ker v prvo sem dva dni po porodu jokala k dež.
Pa 2 para nogavičk za malega.
Mislim, da je to vse, no mogoče sem še kaj pozabila.

Aja svoje spalne srajce pa halje ne bom vzela ker mi jih je škoda, da bi jih zapackala.

ok, hvala grem pakirat user posted image , ti pa upam da te neha glava bolet čimprej... poročaj kako si...

Jaz podobno, vzela sem še nastavke za dojit, lanolin in dudo za dojenčka. Pa eno flašo ustekleničene vode in magnesol tablete.

A te nastavke za dojit je fajn kupit al kako? (sej vem skoz neki sprašujem, sam če je pa prvič pa nič ne vem user posted image user posted image user posted image )

IZVIRNO SPOROČILO: Cappy96

Živjo!

Se par dni nisem javila, ker je Lana zbolela , včeraj pa še jaz.
Od osmih zvečer imam drisko, od devetih pa bruham- prvič po 15 letih .
Vročine imam samo 37,3.
Žejna sem pa kot 100 . Od 1 do zdajle sem po požirkih popila pol deci vode in spet .
A kej veste, a zna bit to kej nevarno za in (sem v 36-2)?

P.S. upam, da bomčez dan dovolj pri močeh, da preberem za nazaj, kaj je novega. zdaj res ne morem...... sem čist brez moči.

Upam, da ste ve boljšega zdravja in počutja!

čimprej se pozdravi user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

hehe...sej grem pol malo do kolegice, mogoče bom s sprehodom le sprožla kako dogajanje 1
Ja, sej glih na luno se zanašam......kocine mi še niso začele rast, tako, da sem na dobri poti

user posted image   user posted image   user posted image

GO GO GO GO GO GO !!!

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

aja, ena je spraševala o MANDLJEVEM OLJU - jaz kupujem bebival - še za prejšnjo (jo namažem 1x na teden po kopanju). imam drugače tud vso kozmetiko za bebo od bebivala - kremo za ritko, kremo za obraz (to seveda ne rabijo na začetku, naša pa je imela ful občutljivo kožo in sem ji pol s to kremo mazala in je bilo super).

hvala za info

< Sporočilo je popravil mucica2 -- 15.1.2010 8:20:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 2692
15.1.2010 8:56:10   
Aja1
Mucica - nastavkov za dojit jaz nisem rabila. Najrej probaj, če bo šlo brez, sicer jh gre lahko pa tvoj iskat.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
15.1.2010 8:58:47   
Aja1
Uf, pa res. Danes smo 15tega. Ninček - GO, GO!user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
15.1.2010 9:32:50   
MATEJKA_
MUCICA - jaz nastavkov tud nisem rabla. počakaj, ne kupuj jih vnaprej, nima smisla. eni vem da so za vdrte bradavice, ko dojenček pač ne more normalno sesat, eni pa več ne vem za kaj so...

no, pa da še eno izkušnjo z vami podelim - nočem nobene strašit, mogoče pa bo kateri lažje... meni bi mogoče blo, če bi mi kdo to prej povedal... jaz sem prejšnjič rodila ob 3h zjutraj. seveda si celi zmatran in zaspan, to je pač normalno. ta mala je pol cel dan jedla in spala in jedla in spala.. seveda še na začetku nima kaj dosti za jest, ker ta pravega mleka še ni, zato je pač zelo pogosto in kar dolgo na zizi. od tega te ful bolijo bradavice, meni so celo cele razpokale, da sem imela krvave. malo lanolina gor in je bilo kar boljše. čez dan tu pa tam obiski (pri meni ali pri cimri), kar je seveda onemogočalo, da se konkretno spočiješ. najbolje je seveda izkoristiti priložnost za spanje, ko dete spi. pol pa je prišla prva noč na vrsto... pa sem mislila, da sem bom pa končno le naspala... ja ja... ta mala je hotela ves čas jest (pri teh min količinah jo razumemuser posted image ) in se je ful jokala in jokala in jokala. mene že vse bolelo, da več nisem vedla sploh na katero zizo jo naj dam, katera manj boli... sem že jaz tud bla na robu solz zaradi bolečin... in ker pri moji cimri ni bilo tako (ta mali se je zbudil tu pa tam, enako kot čez dan), sem zdržala le nekje do 2h zjutraj, pol pa poklicala b.sestro. in ta mi je rekla, da je to pač normalno za prvo noč, bo treba pač malo potrpet in it to skozi. v tistem trenutku bi jo sicer najraje zadavla, ampak kaj, ko je imela prav... pač je bla to še druga noč, ko nisem nič spala in že skoraj jokala od bolečin. naslednji dan je bilo dosti bolje, naslednjo noč pa je ta mala spet normalno spala. pol pa je tak že naval mleka prišel.
seveda se to niti ne sliši tako strašno, ampak ko pa si v tej situaciji (in nisi predpripravljen na njo), pa zna biti zelo hudo. v bistvu 2 noči brez pravega spanca - tu pa tam le po kakih 15 min - pa bolečine, pa krvavitve... najhuje je pač pomanjkanje spanca.
mogoče bo pa kateri lažje, ko bo prišla v to situacijo, ker bo že vedela, da to pač mora iti skozi in je to to... seveda pa ni pri vseh enako... aja, no pri cimri pa se je isto zgodilo naslednjo noč - je ta mali imel 1 noč zamika...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
15.1.2010 9:33:18   
MATEJKA_
joj, pa je roman ratal... grem raje...

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
15.1.2010 9:37:47   
Aja1
Moja zgodba je bila zelo podobna Matejkini. Nama je dojenje steklo šele doma. Cimra je imela pa tako pridnega in zaspanega dojenčka.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
15.1.2010 9:49:14   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Lepo pozdravljene!

Tukaj še ena februarka user posted image . Že nekaj časa prebiram ta forum, pa sem se odločila pridružiti (če nimate nič proti, seveda).

PDP je 17. 2., prvi user posted image in to user posted image . Me pa kar glava boli, ko berem, da ste se že vse dodobra ugnezdile in imate že vse pripravljeno, pa vozičke in to...

ČikaPika, boleče dlesni so menda normalne ... sploh pa kakšni pretirani posegi po ustni votlini v 3. trimesečju niso zaželeni; kaj pa vem... čim manj se sekirat, pa bo.

Pozdravljena!user posted image S katerega konca Lj pa si?

Iz Črnuč. Je še katera s tega konca?

Slomak, najbolje, da se kar dogovoriva, kdaj greva rodit user posted image - da nama ne bo dolgčas v porodnišnici. Boš rodila v Lj?

ČikaPika - probaj Parodontax. Meni pomaga...

ja sm se kr odločla da bom rodila v LJ... evo lahko se zmenva kr od 14-18.2. ok? user posted image

Jaz sicer upam, da bi bilo kaj prej, ampak lahko pa tudi v tistem tednu, ja user posted image .

Ninček, upam, da ti bo uspelo dobiti stavo. Go, go go user posted image .
Matejka, tega dojenja se jaz po pravici povedano kar malo bojim, sploh, ko slišim take zgodbe... Verjetno bo rodit še najmanjši problem!

Punce, a porodne načrte ste sestavile / boste sestavile?

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
15.1.2010 9:55:55   
Jada82
Matejka, hvala za zgodbo ... ja fajn je kaj takega prebrat, da če se potem tebi zgodi, da veš, da se to pač dogaja in da tako je .... mah, saj bomo vse pretrpele.

Mene je trenutno kar malo strah poroda ... ne vem, odkar me je včer vaginalno pregledovala in me je bolelo kot user posted image . Mogoče zato, ker sem bila vsa zategnjena?? Vem, da najbolj pomaga, da se sprostiš ... ampak ali se sploh lahko, če te popadki noro zvijajo? user posted image Ne vem, nočem razmišljati v tej smeri .... ampak nekak misli kar same delajo.

user posted image je zadnje čase ful živahen. Najbolj me boli, če premika glavo, ker je čisto spodaj ... v medenici, pomoje. Ampak najbrž, dokler je živahen, še ne bo poroda. Naj vsaj do drugega tedna počaka user posted image

Ene pa že želite, da bi blo za vami ... hehe, jaz mam tudi kolegico, ki je ravno začela 37. teden in si želi, da bi že rodila. Jaz pa bi še kar malo počakala, hahah.

Grem se počasi oblečt, sem še v pižami. Pa mojega sem v trgovino poslala ... zvečer pa obiske dobim .... sploh ne vem, kako jih bom postregla, sem vsa okorna in vse me boli .... mislim, da je motivacija glede stanovanja zbledela ... hm.
Pa še kosilce moram skuhat .. nekaj na hitro user posted image
Lepo bodite in držim user posted image user posted image user posted image za današnje preglede!!!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
15.1.2010 10:23:43   
elaaa
Pozdravljene user posted image , mamice in user posted image !

Se od mene en glas, ker sem imela včeraj pregled. Zadnjič sem morala UZ plačat, ker je bil več kot drugi. Včeraj brezplačno user posted image -enkrat tako, drugič drugače, mi je pa povedala za test streptokoka, ki je pri njej 25 EUR. Naredila bi ga naslednjič, torej 22.1, ko imam pregled. Pa ravno toliko pove, da me zaskrbi in se odločim za vse kar mi reče user posted image

Dete je videti OK, pravilno obrnjen, tako da sem brez skrbi. Rodit še ne grem, ker mi je tako kar luštno.

V lekarni je 5 mrežastih hlač 3 eur (medium) oz. 3.4 eur (xl).

Lp in user posted image .

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?