|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Upanje po splavu-2.del
2.1.2010 22:23:46   
Nitka
Hvala, punce... evo, je že januar. Še en teden, pa bomo videli kje smo user posted image

Smeh je pol zdravja, veliko se smejmo z našimi otroci!
Trenerka fitnesa za pridobitev lepega zdravega telesa.

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
3.1.2010 9:53:19   
pikica36
natasarobi , meni se dnevi vlečejo ko user posted image , pregled imam šele drugi teden v januarju(11.1. začne moj G šele delat) , bom kar 11. poklicala pa da vidim kdaj se lahko oglasim, po mojem se bom kar 11.1 nalimala v ordinaciji.
imam tako mešane občutke,( znakov sicer nimam kakih posebnih, no, razen bolečih in napetih prsi, kaka rahla rahla slabost se kdaj pa kdaj pojavi.)včasih sem polna optimizma , včasih žalostna, da spet ne bo kaj, da je skoraj nemogoče da bi po treh ss lahko bilo zdaj ok, potem sem spet vsa optimistična, da vedno pa res ne more it narobe..... skratka KR NEKIuser posted image
sem že razmišljala, da šla kam samoplačniško na Uz pa so me punce na 40+ prepričale da nej počakam , da tudi UZ ni tako nedolžen v zgodnji nosečnosti.sicer pa..... čakajmo, saj proti naravi itak ne moremo nič- kaj čmo!?

preživite lepo nedeljo, pri nas se kaže sončekuser posted image

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
3.1.2010 11:45:01   
Nitka
pikica36, zakaj naj bi bil UZ tako rekoč škodljiv, kot si napisala?
Meni so pri prejšnji nosečnosti pet tednov delali UZ na dva do tri dni,
da so spremljali dogajanje.

Smeh je pol zdravja, veliko se smejmo z našimi otroci!
Trenerka fitnesa za pridobitev lepega zdravega telesa.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
3.1.2010 15:36:47   
pikica36

ne vem zakajuser posted image , marsikatera punca je rekla , da ima slabe izkušnje s prezgodnjim UZ in da se jim je parkrat zgodilo da je po uz srček nehal utripatuser posted image sicer nevem ali je samo naključje ali je res kaj na tem.
je pa rekla zdravnica v Mb , ko sem bila na zadnji abraziji , eni v sobi, ki je krvavela in bila na infuziji v zgodnji nosečnosti, da ne bosta delali pogostih Uz, ker ni tako nedolžno. Tako da res ne vem ali je kaj na tem ali ne.

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu Nitka)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
4.1.2010 9:19:03   
natasarobi
Pozdrav!

Smo v novem letu, ki naj bibil boljši kot je bilo prejšno leto. Prehod iz starega v novo sem preživela - s spanjem, ker je moj delal in moram rečt, da mi ni nič manjkalo. Kako ste pa preživele ve?

Krtexx - nekaj postov gor sem brala, da greš že v službo? A je to mogoče, a res čas tako beži?

Pikica36 - samo še malo pa bo. Jaz do prvega pregleda, razen bolečih dojk nisem imela nobenih znakov, slabosti so se začela kakšen teden kasneje.

Tudi jaz sem tudi nervozna, ker ne vem kaj naj pričakujem. Res je, proti naravi nič ne moremo, vendar vseeno je tist strah/pričakovanje kaj sledi.  Pa tudi kr neki razmišljam - po eni strani sem kar nekaj mesec preskočila in se ukvarjam kako bo ko bo otrok rojen, po drugi strani poskušam misliti samo do pregleda,.. Zanimivo mi je le toliko, ker prvi prvih dveh nosečnostih sploh nisem razmišljala kako bo, ko bo otok rojen, sedaj pa ful.  Mogoče trapasto, ampak si ne morem pomagati, moj pravi naj se umirim, da ne bom še bolj razočarana.

Kar pogrešam je smučanje, ampak sem rekla, da se mu bom odpovedala. No, samo, da bo vse tako kot mora biti.

Srečno!!!

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
4.1.2010 10:39:38   
Kratka
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

sem že razmišljala, da šla kam samoplačniško na Uz pa so me punce na 40+ prepričale da nej počakam , da tudi UZ ni tako nedolžen v zgodnji nosečnosti.sicer pa..... čakajmo, saj proti naravi itak ne moremo nič- kaj čmo!?

Ja, to sem pa tudi jaz že slišala, ampak ne vem pa zakaj bi naj bil nevaren...verjetno zaradi kakšnega sevanja, ampak ne verjamem, da bi prav zaradi UZ prišlo do splava.

Natašarobi, pikica36, Nitka in še katera: držim pesti vsem vam!!!

od 10.12.09 najina pupa spančka med angelčki :(

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
5.1.2010 10:00:19   
lana38
Jaz sem v vseh svojih user posted image imela na vsakem pregledu UZ in ne verjamem, da je nevaren. Tega sigurno ne bi počeli, če bi obstajala kakšna nevarnost.
LP

lana38

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
7.1.2010 9:21:35   
zaljubljena23
Najprej srečno, zdravo in predvsem uspešno leto, ki se je začelo, in naj bo to leto polno pozitivnih presenečenj...

Nadka, iskrene čestitke user posted image user posted image

Pikica, 11. bo kmalu tu in boš videla, takrat bodo novičke lepe...Sama tudi priznam, da bi težko zdržala tako dolgo na prvi UZ (glede na slabe izkušnje)..

Nitka, želim ti, da vaju kmalu razveseli plusek...

Pri nas nič novegauser posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
13.1.2010 7:37:01   
natasarobi
Jutro vsem skupaj!

No, da vam poročam: včeraj imela pregled, imela tudi ultrazvok - g. pravi, da nje izgleda vse ok. Glede na prejšne nosečnosti mi je dala napotnico za nuhalno in pa še za AC. Ker sem noseča 11 3/7 moram že ta teden poklicati za nuhalno, tako, da verjetno bom šla drug teden

Ali mi lahko katera opiše bolj podrobno kako poteka nuhalna, koliko traja, kako je z rezultati, kakšne morajo biti vrednosti,... no, čim več bi prosila.

PIKICA - kako je s teboj? Ali si bila na pregledu oz. kdaj imaš?

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
13.1.2010 11:28:07   
lana38
natasarobi, NS ima približno vrednost od 1-2,5 mm, kar je nad 3 mm velja za povišano vrednost in nakazuje na neko napako. Sam postopek pa je UZ pregled. Potem iz teh meritev izračunajo verjetnost za trisomijo 13, 18 in 21.
LP

lana38

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
13.1.2010 14:05:12   
Kratka
Ja, in ti verjetnostni izračuni naj te ne prestrašijo preveč, ker je to samo verjetnost in veliko prispeva tvoja starost. Najpomembnejše je, da je nuhalna čim manjša, tist izračun je pa samo še en dodaten (nepomemben) podatek.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
13.1.2010 16:51:48   
ronja1a
Natasarobi, pregled je, kot so ti že rekli, malo bolj natančen ultrazvok. Poleg nuhalne svetine, pogleda ginekolog še nekatere druge stvari: npr. nosno kost (če je vidna, je večja verjetnost, da je z otrokom kromosomsko vse ok), pogleda, kolikokrat bije srček, če ima vse organe, izmeri dolžino ploda, obseg glavice, stegnenico... vsaj tko je bilo pri meni. pregled je vsekakor doživetje, sploh če imaš možnost videt v 3d. moja ginekologinja je imela slabši ultrazvok in dojenčka nisem tako dobro videla kot na nuhalni, kjer so imeli boljše aparature.

pa, da te rezultati ne prestrašijo. ne vem, koliko si stara. pri meni, ker sem bila takrat 35, je že v osnovi rezultat slabši, kljub temu, da je bil uz ok. rezultat sem imela cca 1: 1800, če se prav spomnim... skupaj z DHT je bilo potem 1: 13.000...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
14.1.2010 7:02:14   
lana38
natasarobi, ko izračunavajo verjetnost, vnesejo tudi podatke o starosti in morebitnih prejšnjih nosečnostih s plodom, ki ima kromosomsko napako. Jaz sem imela NS  pri Timu 1,74 in vidno nosno kost. To je dober rezultat. Ker pa sem bila stara 39 let in imela že nosečnost z DS je bila verjetnost za DS 1:199, kar pa je slabo (slabo je vse kar je večje od 1:300). Manjša je vrednost od 300, večja je verjetnost, da je nekaj narobe. AC je potem pokazala, da je vse OK. Pa tudi Tim je ok in že 2 leti veselo skače med nami. Pri tebi bo tudi verjetno pomembnejši podatek vrednost izmerjene NS in prisotnost nosne kosti. Mene je takrat vrednost 1,74 zelo pomirjala.
LP

lana38

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
14.1.2010 7:37:23   
natasarobi
Pozdrav!

Hvala vam za vse odgovore. NS imam 26.1.10 in glede na to, da sem stara 34 oz. bom 35 ter da sem imela dve prekinitvi zaradi kromosomske napake potem lahko v štartu pričakujem slabše rezultate.

Sedaj če sem razumela lano: vse kar je večje od 1:300 je slabo? Bom poskusila, da se na rezultate ne bom preveč ozirala, upam, da bo na uz vse ok, potem bom pa itak šla še na AC (mislim, da je to bolj mirodajno od NS). Samo, da bi bilo na UZ vse lepo vidno (kar ste napisale).

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
14.1.2010 10:48:08   
lana38
natasarobi, verjetnost 1:29 je zelo slaba, 1:25000 pa dobra. Gre za ulomek in večja je vrednost imenovalca, manjša je verjetnost za neko stvar. 1:29 pomeni, da izmed 29 eden ima kromosomsko napako. 1:25000 pa pomeni, da jih izmed 25000 eden ima kromosomsko napako.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2215
14.1.2010 10:50:33   
ronja1a
Natasarobi držim pesti in čimbolj mirne živčke. NS je le orientacijska, saj je presejalni, ne diagnostični test, AC pa je skoraj sto procentno zanesljiva. Glede na tvojo starost, bi rekla, da lahko računaš na verjetnost v najboljšem primeru v štirimestni številki. Zato ne bodi razočarana, če ne bo 1: 22 000, ker tak rezultat imajo one zelo mlade punce. Kam pa greš na pregled? Jaz sem bila pri Pušenjaku in sem se pol še neki časa z njim pogovarjala. Mi je lepo vse razložil in ker je bilo pred novim letom sem dobila še darilo - posnetek 3d.

Neposredna povezava do sporočila: 2216
14.1.2010 12:40:44   
natasarobi
ronja1a - grem v Ljubljano v porodnišnico in sicer so mi po telefonu povedali da k dr. Šajina. Sicer nad njo nisem najbolj navdušena, ker me je v prvo pri pregledu uz (1. nosečnost) tako čudno vprašala, če sem pod stresom,da ima otroček take nepravilnosti, moja mama tudi ni bila ravno zadovoljna znjo, čeprav pa drugače pravijo, d aje strokovnjak na svojem področju. Ne vem, bom videla, ne bi rada prekmalu sodila.

Sedaj pa še eno vprašanje, čisto tako: koliko ste se kaj zredile? Meni teža že tako ali tako niha, sedaj mislim, da sem dobila cca 2.5 kg. Sem bolj močna in se ne bi rada preveč zredila, čeprav mogoče pri tej moji tretji user posted image  ne bi smelo biti ne vem kako pomembno (kakšna kg več samo, da bo vse ok), vendar vseeno me malo skrbi. Imam pa sedeče delo in ko pridem domov sem še vedno za spat in ne za rekreacijo. Sem se pa danes pogledala v službi v ogledalo in se mi zdi, da sem kar močna ratala, tudi v obraz (mogoče se mi zdi, ker me je ena vprašala, če sem se zredila) 

No, kako ste se pa rekreirale in ostale fit?

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
14.1.2010 13:14:17   
lana38
Jaz sem se pri Blažu zredila 24 kg, pri Timu pa 18 kg. Pa sem potem vse tudi izgubila. Boš že shujšala, ko bo čas za to.user posted image
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2218
14.1.2010 13:32:48   
natasarobi
Lana- pa ti je kaj ginekolog težil zaradi kg?

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
14.1.2010 15:16:09   
lana38
Ni nič težil, ker se je otroček vedno normalno razvijal.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2220
14.1.2010 19:29:22   
ronja1a
Dr Šajna ne poznam. Sem bila pri Pušenjaku. Tudi v prvi nosečnosti. Pa pri dr. Tul. Ki mi je delala AC. Sem bila z njo zadovoljna. Vsaka čast: takoj po novem letu je imela za naredit ene deset AC zapored in še biopsije horionskih resic. Sem bila med zadnjimi in je bila totalno mirna in skoncentrirana.

Glede kg: jaz sem jih pridobila 12. Teden dni po porodu sem imela deset kg manj, po kakih treh mesecih sem izgubila pa še tista dva kg. Če dojiš gre praviloma lažje dol. Pazi predvsem, da zdravo ješ. Jaz sem se kr precej gibala, vsak dan obvezno sprehod (uro, dve), hodila sem tudi na telovadbo za nosečnosti. Meni je gibanje zlo pomagalo k dobremu psihofizičnemu počutju pa tudi lažjemu porodu. Prepričana sem tudi, da sem jih na ta račun odnesla brez krćnih žil, ker imamo v familiji nagnjenost k temu. Če sicer nisi zlo aktivna, pol dej raje bolj počasi, pa zdravnico mal vprašaj... Predvsem pa delaj tko, da se boš dobro počutila.

Glede pridobivanja teže pa mislim, da svetujejo, da tiste, ki imajo pred nosečnostjo več kg, naj se bolj držijo in pridobijo manj, tiste, ki pa so bolj suhice, pa naj bi se več zredile.

< Sporočilo je popravil ronja1a -- 14.1.2010 19:31:29 >

Neposredna povezava do sporočila: 2221
15.1.2010 7:15:45   
lana38
Jaz sem bila prvič na AC pri Pušenjaku, drugič pa pri tej Šajina. Je bilo pa vse OK. Sam poseg traja par minut, tako da ne moreš dobiti nekega vtisa. Jaz sem bila zadovoljna, da mi je vse skupaj kvalitetno naredila in ni bilo zapletov.
LP

lana38

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
15.1.2010 8:11:00   
krtekxx
Oj, jaz sem bila pri Šajini na AC ter 1x na urgentnem pregledu med meningitisom, ki sem ga prebolela v 21.-22. t zadnje ZELO USPEŠNE nosečnosti. Meni se je zdela OK, predvsem ni olepševala stvari ampak povedala z malo besedami tako kot je bilo. Za razliko od nje se mi je D.Strah zdela prav teatralična. Pušenjak je tudi super.
Mi smo pa pihali 1.svečko (pa še 6-o. in 40-o.)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
15.1.2010 8:15:23   
ronja1a
Krtexx, user posted image user posted image user posted image user posted image za svečko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
15.1.2010 15:45:50   
Kratka
Pri dr. Šajina sem bila na biopsiji horionskih resic.Nevem, ni mi bila preveč všeč. Prvo kar me je zmotilo je bilo to, da ko sem stopila v ordinacijo me je na tak osoren način vprašala zakaj sem prišla user posted image user posted image . Ja verjetno je nisem prišla samo pozdravit, sej sama ve zakaj je tam in kaj mora delat. Sicer mi deluje zelo hladna oseba in obenem tudi strokovna.

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?