maja.gal
|
Dobro jutro punce! Hvala za vse pikepoke , tudi jaz jih pošiljam vsem ki jih rabijo ... evo punce, da zdržimo Zadnje dni sem vas samo barla, ker nisem imela posebne energije nič napisat. V torek sem imela pregled na Soči, kjer so ugotovili, da imam diskus hernijo , tko da sedaj strogi počitek in mirovanje, da se stanje ne poslabša. Po kar dolgem pregledu mi je zelo prijazna doktorica povedala kaj to pomeni in sem šla ven čisto v šoku. Na kratko, med 3.in 4. vretencem (ali med 4.in 5.) je ven zdrsnil diskus. Sicer se je to že kar nekaj časa pripravljalo vendar mi je pojasnila, da je nosečnost in dodatna oremenitev to pospešila in stanje poslabšala. V najslabšem scenariju (odrevenela noga in nezmožnost zadrževanja urina) naj bi mi sprožili porod in potem takoj operirali hrbtenico. V najboljšem ma katerega upam pa se stanje ne poslabša in lahko po porodu začnem z dodatno diagnostiko (magnetna resonanca ali CT) in potem odločitev doktorjev ali je stanje toliko hudo, da je potrebna operacija ali pa bodo lahko poskusili z nekakšno fizioterapijo, da se diskus povleče nazaj. Upam, da bo zadnji scenarij . To težavo poznam, ker je imela moja teta isto pred točno desetimi leti in vem, da je bilo kar hudo na samem zdravljenju v Valdoltri, vendar upam na najboljše. Danes sem se malo k sebi spravla in sem v službo poslala obrazce, ki jih morjo izpolnit za plačo, da lahko pol pošljem na CSD. Sem ravno razmišljala kako bo treba urediti priznanje očetovstva, pa mi pol pade na misel, da sem se vendar letos poročila in ne bo treba ... mislim kokoš sem res Sicer pa... brcike - moja mala je rpavi akrobat in me veselo tepe bolj kot ne čez cel dan, najbolj fajn ji je pa ko se uležem, takrat mava cele žurke ; moj je včeraj imel roke na trebuhu in kar naenkrat odskoči in se zadere "cela noga je ven pogledala!!!!! sej je kt vesoljc" in loh si mislte, da ga je blo strah roke nazaj dat no, vsaj nasmejal me je izcedek - vsake toliko uide malo prozorne sluzi, sicer pa nič; hvala bogu ker bi jaz sicer spet celo dramo še zaradi tega zagnala torba iz porodnišnice - za Zojo je vse prirpavljeno, za mamo nič ; bom pustila, da očka opleta s tem (ker itak nikol nič ne najde bo prav zabavno) ... če mu rečem da rabim kopalke v porodnišnici me ne bo nč čudn gledal .... ah ja, si ga kr prvoščm zadne čase Uf, no to bo zaenkrat to, vse se lepo imejte, nikamor naj se vam ne mudi in vsem skupaj en kupček