aromaja
|
Jaz imam trenutno največ Itti Bitti pleničk, pa ne tistih All In One, pač pa Snap in One, kjer se da menjati notranje sete vložkov. Ful sem zadovoljna z njimi, čeprav je treba pazit, da ne dam kak preozek bodi gor, ker mi potem hitro začne pri nogicah mokroto prevajat. Po novem imam tudi par komadov Bamboozles in Little Lambs, ki so praktično skor enake kot Bamboozles. Super so mi oboje. Mam tut en komad FuzziBunz, ki je tudi super, ampak imam S številko, ne vem kako bi se obnesla tista univerzalna. Wonderoos so mi pa za našo 4 mesečnico katastrofa! Nikakor ne dobim pravega grifa zanje, zgledajo preglomazno, v koraku so čist preširoke in rata kr kepa iz njih. Verjetno bo bolš, ko jih bom lahko dala gor na največji velikosti. Nikakor jih ne bi priporočala za novorojenčka, nikakor! Na naši frači so Racmanke zgledale točno tko, kot na zadnji fotografiji od pupe od male princeske in njej je bilo to preokorno. Če bi jih dajala gor od rojstva dalje, bi ji bilo verjetno vseeno, tko pa...smo morali prešaltat na bolj ozke pleničke. Sicer se mi zdijo pa Racmanke čist fajn , sploh bambuske, ki so veliko bolj vpojne, kot bombažke. Tele Haipa daipa pa...ka pa vem, men je tole zapenjanje na sponko bl tko tko, mi je velik boljš ježek al pa pritiskači. Pa te plenice so samo v univerzalni velikosti, kar pomeni, da jih sproti prilagajaš otrokovi velikosti. Za začetek bi nosečki24 rekla takole:ne glede na firmo pleničk, računaj tkole: -na dan novorojenček porabi približno 8 pleničk, včasih še celo več, odvisno od kakanja -če nimaš sušilca, moraš imet plenic dovolj vsaj za tri dni, da imajo oprane čas, da se posušijo -če maš sušilec, lahko prideš skozi tudi z dvodnevno zalogo Jaz sem imela na začetku 17 kom. plenic in sem jih v dveh dneh porabila, pol pa čakala da so se oprale...posušile... Pomoje je fajn, če jih imaš 20, tako si lahko sigurna, da ti jih nikol ne bo zmanjkalo. Je pa boljše, če jih kupiš recimo za začetek samo cca 5 komadov in prvi teden, dva previjaš malo v pralne, malo v enkratne, da vidiš, če ti to sploh ustreza. Ne se na vrat na nos vržt v nakup velikih količin. Fajn je tut, če maš par različnih vrst plenic. Za na potovanja, k babicam, v vrtec, so fajn plenice "vse v enem"(bumgenius, fuzzibunz, ittibitti, totsbots), kjer ne rabiš prekrivnih hlačk in so za uporabo enako preproste, kot enkratne. Pa še par mojih ugotovitev. Namesto papirnih predlog so men ful boljše iz flisa. Papir se namoči z lulanjem in je pol ritka vlažna, čez flis pa lulanje steče v plenico, ritka pa ostane suha. Drekec se pa s flisa da lepo strest v WC in flis oprat, da je za večkratno uporabo. Pri pralnih plenicah tut ni fajn uporabljat krem za ritko, sploh ne na debelo namazanih, ker zmanjšajo vpojnost plenice. Šit, zdej pa morm it, ker se je mala zbudila Veselo pleničkanje vsem
< Sporočilo je popravil aromaja -- 13.1.2010 11:49:21 >