|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
13.1.2010 9:51:17   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: babajči

Slomak, glede vnetja ledvic (sem ga imela med nosečnostjo 2X): v nosečnosti so dovoljeni vsi antibiotiki razen Bactrima (tako mi je povedal ginekolog v porodnišnici). najbolj pogosto predpišejo Hiconcil, ker je širokega spektra. Ko pa naredijo Sanford test,pa točno vidijo, na kaj so bakterije občutljive in predpišejo pravi antibiotik. Ko sem ga vprašala, če lahko nosečka jemlje tudi antibiotike tipa Sumamed, je rekel, da ja. Svetoval pa mi je tudi pitje brusničnega čaja, ker v sečilih naredi nekakšno antibakterijsko zaščito, deluje antibakterijsko. Tekočine 40 ml na 1 kg telesne teže. Izogibati se je treba špinače, koprive (ki je tudi v čajih za nosečnice) ipd, ker vsebujejo oksalate in s sečnino tvorijo kamne in pesek, kar lahko še dodatno draži mehur in ledvice. Drugače pa mislim, da bo najbolje, če se posvetuješ s svojim ginekologom, ki ti bo najbolje svetoval. Mislim, da se antibiotikov ne smemo preveč bati in jih moramo vzeti, če je to potrebno. In bakterijsko vnetje sigurno ni v prid dojenčku, zato mislim, da je vnetje potrebno zdraviti. Kot pa sem že napisala, bo najbolje vedel tvoj ginekolog... nikar pa ne odlašaj z obiskom ginekologa, tudi če nimaš vročine. Meni se je začelo s špikanjem v desni ledvici, ki se je pojavilo samo popoldan, brez vročine. Pa sem šla čisto tako, za vsak slučaj h ginekologu in testi so pokazali vnetje...

Pozdravček vsem....

hm...glede na to da me je samo včeraj špikalo in danes ne, bom počakala na petek ko imam pregled pri G in moram dati kri in vodo... hvala...

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
13.1.2010 9:54:30   
Kati81
Jaz mam cotike že vse oprane in pospravljene v predalčnik, jih je pa res veliko, pa skor nič nisem kupila razen dva kompletka, enega pajacka in tri bodije, aja pa dvoje štumfke in dvoje žabice. Ostalo sem vse dobila.

Bombažne plenice mi je  v soboto zlikala mama, tko da to tud je, posteljnina tud, postelja pa še ni postavljena, to pa še pride, če jo dam zdaj v spalnico mi bo sam prostor kradla, tko da verjetno jo bo možek sestavu tačas ko bom v P.

Včeraj sem še iz vozička odmontirala športni del in montirala košaro, to na buggsterju, čaka me pa še da sestavim nazaj bugabooja, ampak to lahko tud pol k pridem iz P, ker se ne mudi, lupinca je tud oprana in pripravljena, potovalke tud.

Zdaj mi je pa kar malo dolgčas, k nimam več nič tazga za prpravit.user posted image

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
13.1.2010 10:09:25   
junehope
No, da se še jaz malce javim, vidim da imate debato o modrčkih ipd. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da so najboljši brez karšnihkoli čipk, čisto gladki in seveda, da se spredaj na naramnicah čisto odprejo na klipsno, zoprno je če blago ovira dojenčku dostop do cele dojke, kakršne pa na žalost največkrat prodajajo in do zdaj še nisem uspela kupiti še enega takega.
Črpalko sem tudi potrebovala, čeprav je črpanje potekalo malce hitreje kot če si to prisiljen početi ročno, je še zmeraj dolgotajen postopek, vendar je pa tudi odvisno od tvoje pretočnosti mleka (laično mnenje).
Sicer je fino, če se z nakupom črpalke malce počaka, ker niso ravno poceni, da vidiš če jo resnično potrebuješ, ker sploh ni nujno. Konec koncev se vedno lahko komu naroči, da jo kupi, če imaš že aventove flaške kupiš tudi aventovo črpalko. Kot rečeno pa stvari ni priporočljivo prehitevat, ker so ti stvari kasnje zgolj v napoto.
Drugače pa sem imela včeraj pregled in sva z ginekologinjo preverili težo user posted image , ki ni ravno vzpodbudna. Sem namreč v 34 tednu nosečnosti user posted image pa tehta komaj 1816 g, kaj veste kašne teže imaj vaši otročički?
Sicer sem naročena na pregled spet naslednj teden in je G uspela izmeriti tudi pretočnost popkovine, ki je normalna, si ne morem kaj da me ne bi skrbelo. Res je, da sem bila zadnje čase res veliko prehlajena, v hujših in blažjih oblikah (odtod moja neaktivnost na forumu, sem uspela samo brat in nič pisat), ampak recimo da sem sama težo dobivala še zmeraj kolikor toliko normalno, to je 1kg/mesec. G pa je tudi rekla da ni štos v tem, da se redim jaz ampak otroček, pa ne vem s čim lahko to dosežeš. Premajhna porodna teža je večkrat povezana z visokim pritiskom, s katerim pa sama nimam problemov in se zmeraj giblje od 15-110/70. Ima kakšna podobne izkušnje?

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
13.1.2010 10:10:32   
fiesta

Kati81 - lohkn prideš k meniuser posted image user posted image user posted image
jst nisem še nič pripravila ne zase ne za user posted image , pa me je včeraj G kar mal prestrašila, tako da bo danes popoldne akcija :)
Začnem s potovalko pol pa še cunjice in oprema za user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
13.1.2010 10:40:14   
niwci
Dan user posted image !

Vidim da se ene že kar pripravljate. Jaz mislim še malo počakati 2v1 user posted image

Sicer sem tudi sama danes bol slabo spala. Me je spet zgaga martrala. Sem sigurno 2,5h ležala pokončno, pa kar ni nehalo, pa sem ruporut uzela, da sem lahko vsaj zaspala user posted image . Zjutraj pa spet ista pesem. Čim sem dala nekaj v usta in spila čaj.

Kaj modrčke za dojenje imajo tudi v BC? Sem nazadnje gledala, pa jih nisem nikjer videla, samo neke navadne. Kake so pa kaj cene? Vse nakupujete v Mullerju, jast pa ne vem kam naj grem, ker se mi samo za to ne splača hodit tako daleč.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
13.1.2010 10:57:40   
Kati81
Modrčke za dojenje sem videla tud v Pikapolonici.

niwci proti zgagi je men pomagala tudi soda bikarbona, malo žličko zmešaš z vodo in popiješ, men je pomagalo mogoče bo teb tud. sem pa ugotovila da se mi zgaga pojavi takrat k popijem full domačega sadnega soka, sveže stisnjenega s sokovnikom.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
13.1.2010 11:19:39   
Jada82
Dober dan punce!

Samo na hitro vas pozdravim, potem pa se moram lotiti kaj postoriti po stanovanju. Pa kosilo skuhati user posted image Ma, nisem kuhala že dobrih 9 mesecev ... ker sem bla pri tašči ... pa da ne govorim .. še zdaj vsak dan pošilja že kuhano kosilo po user posted image . Pa sem včeraj kar v skrinjo dala in bom rajši sama naredila danes - bo vsaj sveže, ne skoz 1 dan staro in pogreto v mikrovalovki ... user posted image

Jaz moram tudi še speglat tetraplenice ... sicer pa sem včeraj že pripravila torbo za v porodnišnico zame in potem še za user posted image , da bo ati kar pograbil, haha. No, par stvari mi še manjka.

Frizer - jaz grem pomoje v petek - ko dobim denarčka (bolniško) - nazadnje sem bila v sredini julija ... ponavadi grem na 3-4 mesece, vendar ker sem potem mogla ležat, se je zavleklo. Zdaj pa moram it, ker ko bo user posted image doma, bom spet dobra za kakšen mesec .. potem bo pa že skor leto okoli. Joj, groza ... no, itak imam dolge lase ..

Danes greva z user posted image še po trgovinah in še po moje cunje .. uh, je kar nekaj dela.
Spala sem pa danes do pol 9h. Čeprav sem se ob 5h zbudila za wc in potem nisem mogla zaspat do mal čez 6. Pa smo potem nadoknadili.

Uuu, Kora, a potem je 22.1. dan D user posted image user posted image user posted image To bo prav kmalu! Držimo pesti, da bo vse bp!!!
Ostale pa tudi vidim, da se že kar fajn pripravljate na porod .. ja, res smo že tako daleč. Jaz še vedno upam, da počaka vsaj še 2 tedna. Itak se fajn počutim in me nič ne moti, če sem še 1 mesec user posted image . Jutri dopolnim 35 tednov. No ja, vsaj s tahujšega sem ven.

Črpalka - jaz jo zaenkrat še ne bom kupovala. Itak imam tu blizu trgovino Sonček, pa če bo kriza, bo moj skočil ponjo - imam že ogledano - ročno od Aventa - ker imam tud te flaške - so baje kompatibilne. Tako da ... mogoče pa sploh ne bomo rabili ...

A bo katera kupila tisti Angelcare? Jaz sem bila na začetku ful za, ampak zdaj pa sem se odločila, da bom vseeno kar še malo počakala. Bom videla, kako sploh je z malim dojenčkom, ali res slišiš vsak njegov gib ... ne smem biti tako panična ...

Nič, gremo malo podelat ... moram kamin zakuriti pa malo pospraviti, pa peglat plenice user posted image
Pa pa!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
13.1.2010 11:19:45   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: junehope

Drugače pa sem imela včeraj pregled in sva z ginekologinjo preverili težo user posted image , ki ni ravno vzpodbudna. Sem namreč v 34 tednu nosečnosti user posted image pa tehta komaj 1816 g, kaj veste kašne teže imaj vaši otročički?
Sicer sem naročena na pregled spet naslednj teden in je G uspela izmeriti tudi pretočnost popkovine, ki je normalna, si ne morem kaj da me ne bi skrbelo. Res je, da sem bila zadnje čase res veliko prehlajena, v hujših in blažjih oblikah (odtod moja neaktivnost na forumu, sem uspela samo brat in nič pisat), ampak recimo da sem sama težo dobivala še zmeraj kolikor toliko normalno, to je 1kg/mesec. G pa je tudi rekla da ni štos v tem, da se redim jaz ampak otroček, pa ne vem s čim lahko to dosežeš. Premajhna porodna teža je večkrat povezana z visokim pritiskom, s katerim pa sama nimam problemov in se zmeraj giblje od 15-110/70. Ima kakšna podobne izkušnje?

Glede teže - ko sem bila točno 31 t noseča(tik prek silvestrovim), je naša pupika tehtala 1690 g. Tko da če mal preračunaš, je ta teža kr ok. Teže pa ne smeš za sveto vzet - so odstopanja v + ali -. Po drugi strani se lahko tolažiš s tem, da bo otroček lažji in mogoče zaradi tega tudi porod.
Pa to, da je premajhna porodna teža povezana s previsokim pritiskom ????? - Kje si pa to slišala???
Teža je bolj povezana s pretoki v maternici. Mi je čudno, da ti je pregledala samo pretoke v popkovini - kaj pa v možganih, pa po maternici? Ker jest sm v prvo mela zahiranega otroka in mi zdej te pretoke skoz gleda. Ker če je popkovina fajn pretočna, še ne pomeni, da so ostali pretoki kul. Pa nočem strašit, sam me kr pogreje, ko berem kak so nekateri G mal mim.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu junehope)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
13.1.2010 11:37:12   
julieb
Pravkar sem si prek Neckermanna naročila modrček v pakiranju 2 kom. za skupaj 12€, upam, da jih opričakam še doma user posted image

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
13.1.2010 11:46:24   
bili83
ojla.

evo, se še jaz malo oglasim... itak se mi nič ne da, ker sem prav user posted image  zaspana.

no, včeraj sem naredila (upam da) zadnji šoping- kozmetiko zase in za malega, pa še nekaj drugih drobnarij in seveda spet zapravila cca. 120 EURuser posted image  
za zlikat imam še en kup cotik, pa torbe za v prorodnišnico še tudi nimam pripravljene...

moja kolegica je imela rok 17.1., pa je že prejšnji teden rekla, da ona gre rodit v sredo (torej danes). in glej ga zlomka... ob pol devetih sem dobila SMS, da je danes, ob pol šestih zjutraj rodila punčkouser posted image user posted image
ne vem... morda bi se še jaz odločila.... hmmmm.... rodila bom ta petekuser posted image user posted image

nič, pupe držite se, se beremouser posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
13.1.2010 12:44:15   
valentinčica30
Jaz sem ski trenutno kupila samo 1 moderček za dojenje.Ostale bom po porodu. Sicer pa se bomo kmalu morali vsi iz hiše izselit saj naš prihajajoči član zaseda čedalje več prostora, pa posteljica še zmontirana niuser posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
13.1.2010 12:49:02   
mavo
oj, prav na hitro, ker pride čez eno uro nekdo gledat naše stanovanje, pa moram še malo pospravit prej. Hotela sem samo dat komentar glede modrčkov za dojenje. Meni je najbolj ustrezal Millerjev, ker je tak fin bombažen, pa brez kosti. Pa tisto, kar je najbolj važno: luknja za dojenje je dovolj velika, da lahko dojenček nemoteno cuza. Pri HM modrcu mi edino to ni blo všeč, ker je bila luknja tako majhna. OK, uživajte še naprej...

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
13.1.2010 13:09:10   
seya
Hej punce,
po dolgem času se oglašam še jaz. Sem vaas redno brala, ampak za pisanje pa kar nisem bila razpoložena...
Tudi pri nas smo še vedno 2v1 in upam, da še kak mesec tako ostane. Počutje kar vredu, še vedno skoraj vsak dan naredim 3-4 km sprehoda z našim user posted image in nama gre super - razen, da neke hitre hoje (ki sem jo običajno prakticirala) ne zmorem več. Pa seveda malo bolj moram paziti, ker so praktično vse ceste še zasnežene in na trenutke gladke.
Spanje mi še kar nekako gre. Sicer mislim, da se zbudim ob vsakem obratu z z enega na drugi bok - ampak potem hitro zaspim nazaj.
Pred par dnevi ste se pogovarjale o darovanju popkovnične krvi. Midva bova dala v javno banko - te zadeve so v oraksi še tako zelo redko uporabne (da o primerni kompatibilnosit ne govorim...), da si mislim, da če bo prav moje dete potrebovalo takovrsto zdravljenja, ga bodo njegove matične celice verjetno še čakale... 2000€, kot računajo privat banke, pa se mi zdi preveč za zadevo, ki še vedno obstaja bolj na teoretični kot praktični osnovi.....
Če pa bo popk. kri mojega dojenčka rešila življenje nekomu drugemu - pa tudi prav. Saj tudi na krvodajalske akcije hodim zato, da pomagam drugim - in ne, da bi dobila jaz svojo kri nazaj...
Modrčki za dojenje - včeraj kupila 2 v Millerju in se mi kar dopadeta.
Včeraj sem kupila tudi čaj malinovih listov, ki ga bom začela piti v nedeljo, ko dopolnim 35 tednov. Računam vsaj na placebo učinek user posted image user posted image
Oblačila - mislim, da sem kupila veliiiiko preveč oblačilc št. 56. Če bo dete kaj po svojih starših, bo že od rojstva naprej košarkaš(ica). A kaj, ko je vse takoooo lepo in simpatično. Potem pa kupiš bodi tu, žabice tam, kompletek tam.... - pa se nabere...

Imam eno vprašanje - ima katera kaj izcedka (belega toka)?? Mislim - več izcedka kot običajno?? Ker mene zadnjih cca. 10 dni skrbi, da mi morda ne kaplja kar plodovnica, ker imam stalno malo mokre sp. hlačke (sploh, če sem veliko na nogah) - oz. saj itak nosim dnevne vložke. Ker drugih težav nimam, se tolažim s tem, da se je verjetno le povečala količina belega toka - bi mi pa zelo potolažile, če se še kateri to dogaja user posted image

Aja, še moj naslednji pregled - 26.1.
Moj G. pa nikoli ne meri teže dojenčka, tako da nimam pojma, kje smo. Po velikosti pa vedno ustreza PDP-ju. In recimo, da sem s tem čisto zadovoljna user posted image

En prav LP.
Sem se ful razpisala hehe

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
13.1.2010 13:19:13   
gapii27
ja beli tok me spremlja že celo nosečnost na polno... to kr teče...jes ne nosim več d.vložkov ker je pol še slabše... razen če grem kam pol ga dam gor, drugače pa menjam hlačke 3-4 dnevno in je to to... plodovnice pa mam skos primerno

(odgovor članu seya)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
13.1.2010 13:24:07   
junehope

IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

Glede teže - ko sem bila točno 31 t noseča(tik prek silvestrovim), je naša pupika tehtala 1690 g. Tko da če mal preračunaš, je ta teža kr ok. Teže pa ne smeš za sveto vzet - so odstopanja v + ali -. Po drugi strani se lahko tolažiš s tem, da bo otroček lažji in mogoče zaradi tega tudi porod.
Pa to, da je premajhna porodna teža povezana s previsokim pritiskom ????? - Kje si pa to slišala???
Teža je bolj povezana s pretoki v maternici. Mi je čudno, da ti je pregledala samo pretoke v popkovini - kaj pa v možganih, pa po maternici? Ker jest sm v prvo mela zahiranega otroka in mi zdej te pretoke skoz gleda. Ker če je popkovina fajn pretočna, še ne pomeni, da so ostali pretoki kul. Pa nočem strašit, sam me kr pogreje, ko berem kak so nekateri G mal mim.

Rožca 26, hvala za tolažbo, očitno si prav ekspert za preglede, kaj vse ti mora G pregledat, da se ugotovi pretočnost, jo bom poprosila za to ob naslednjem pregledu , ki ga imam prihodnji četrtek (21.1.), sicer pa upam, da bom še nekja časa v enem kosu in da se bomo še malo poredili. Aja glede povezanosti teže z visokim pritiskom pa sem prebrala na ringarajini strani (žal ne vem več naslova), ker sem se na hitro lotila malce raziskat zadeve, zdaj ob tvojih informacijah pa se bom zadeve lotila še podrobneje, ker zakaj pa imamo te obiske pri ginekolokih kot za to, da ti pomagajo po najboljših močeh, zraven pa nič ne škodi če si oborožen z informacijami in znaš kaj pametnega povprašati. Sicer že prvi otrok fantek ni bil ne vem kako težek, 3 kg, ampak si želim da bi imel vsaj toliko tudi drugi otrok, sicer pričakujemo user posted image , vendar glede spola nikoli ne veš dokler user posted image ne pokuka ven.
A zdaj je s tvojim detetom v buščku v redu, in v redu pridobivata težo? Še nekrat hvala za odgovor.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
13.1.2010 13:30:30   
seya
junehope,
visok pritisk je lahko povezzan s slabšo rastjo dojenčka, ker vpliva na žile v posteljici, ki se lahko začnejo (po domače povedano) mašiti, kar lahko nastajajo majhni strdki notri - in to seveda pomeni slabšo preskrbo dojenčka s hranili... Tak da nisi nič pomešala user posted image
Seveda pa se to zgodi ali pri zelo povišanem RR ali pa pri dlje časa trajajočem pritisku, ki sicer je povišan, a ne kritično....

(odgovor članu junehope)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
13.1.2010 13:47:01   
bipi
Ojla!

Evo sem s pregleda. 1 cm odprta, otroček lepo postavljen na sredino, po besedah gin. samo čakamo še popadke, ki so lahko danes ali pa čez 14 dni. Bi mi bolj odgovarjalo danes! Sem pa danes prvič slišala, da se otroček pred porodom postavi čist na sredino, no, sej je logično. Ve pa tako, ker mi je srček poslušala na sredini trebuha in ne več pri strani kot do sedaj. Naj vam še povem, da imam trebuh kot kamen trd in to konstantno. Pa tudi beli tok se mi je ful povečal zadnji teden.

Grem mal ležat, ker se tako zmatrano počutim pa ne vem od česa.

Mejte se!

(odgovor članu seya)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
13.1.2010 13:48:59   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 14.1.-elaaa, Jada82, plouse,brcko2,bauky,protina,busybee,cappy

15.1.-slomak,tejka,rožca26
18.1.-vaney,tajab,matejka(ctg)
19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch,dskubin,niwci, nincek1(ctg)
20.1.- ninček1, lara73
21.1.-babajči,junehope
22.1.- kora33-carski rez
25.1.-čikapika, gapii27,julieb
26.1.-mucica2,smuki,seya
28.1.-rožca26

user posted image  

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
13.1.2010 13:51:22   
bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: bipi

Ojla!

Evo sem s pregleda. 1 cm odprta, otroček lepo postavljen na sredino, po besedah gin. samo čakamo še popadke, ki so lahko danes ali pa čez 14 dni. Bi mi bolj odgovarjalo danes! Sem pa danes prvič slišala, da se otroček pred porodom postavi čist na sredino, no, sej je logično. Ve pa tako, ker mi je srček poslušala na sredini trebuha in ne več pri strani kot do sedaj. Naj vam še povem, da imam trebuh kot kamen trd in to konstantno. Pa tudi beli tok se mi je ful povečal zadnji teden.

Mejte se!

gogogo bejbe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
13.1.2010 14:00:06   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: seya

Včeraj sem kupila tudi čaj malinovih listov, ki ga bom začela piti v nedeljo, ko dopolnim 35 tednov. Računam vsaj na placebo učinek user posted image user posted image

Imam eno vprašanje - ima katera kaj izcedka (belega toka)?? Mislim - več izcedka kot običajno?? Ker mene zadnjih cca. 10 dni skrbi, da mi morda ne kaplja kar plodovnica, ker imam stalno malo mokre sp. hlačke (sploh, če sem veliko na nogah) - oz. saj itak nosim dnevne vložke. Ker drugih težav nimam, se tolažim s tem, da se je verjetno le povečala količina belega toka - bi mi pa zelo potolažile, če se še kateri to dogaja user posted image

Ja tud jaz imam ogromno belega toka, se mi zdi da vedno več, pa sm včeraj pri G to omenla in je nardila UZ in je rekla da je še vse primerno. Da je pač običajno da je več belega toka. Tako da to je ta smotani izcedek.

Kje si pa kupila čaj malinovih listov?

(odgovor članu seya)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
13.1.2010 14:01:14   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: bipi

Ojla!

Mejte se!

gogogo bejbe user posted image user posted image user posted image

user posted image   user posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
13.1.2010 14:04:00   
valentinčica30
Aja sem pozabla napisat 18.1. mam spet pregled in spet CTG, smo v nizkem štartu in če mene kdo kej vpraša bi šla že dones rodit.

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
13.1.2010 14:07:06   
junehope

IZVIRNO SPOROČILO: seya

junehope,
visok pritisk je lahko povezzan s slabšo rastjo dojenčka, ker vpliva na žile v posteljici, ki se lahko začnejo (po domače povedano) mašiti, kar lahko nastajajo majhni strdki notri - in to seveda pomeni slabšo preskrbo dojenčka s hranili... Tak da nisi nič pomešala user posted image
Seveda pa se to zgodi ali pri zelo povišanem RR ali pa pri dlje časa trajajočem pritisku, ki sicer je povišan, a ne kritično....

Seya, hvala še za to informacijo, sem že res mislila, da sem kaj narobe prebrala, sicer je pa včasih nevednost tudi blaženost, ker pol ne razmišljaš o raznih strdkih pa pretokih , pa... Po naravi sem optimist tako da upam, da bo vse v redu.

Bipi tebi se pa očitno mudi, držim pesti da bo vse šlo po sreči, sicer pa kot rečeno lahko še čakaš na popadke kar nekaj časa. Sama še nikakor nisem pripravljena za kakšno porodnišnico, e še zmeraj najbolje in najvarneje počutim v enem kosu. Cotke imam, ampak za v porodnišnico nimam še nič pripravljenega, pa tudi zibelka še sameva na mansardi.

(odgovor članu seya)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
13.1.2010 14:08:53   
ninček1
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

smo v nizkem štartu in če mene kdo kej vpraša bi šla že dones rodit.

sem čisto istega mnenja user posted image user posted image user posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
13.1.2010 14:10:17   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 14.1.-elaaa, Jada82, plouse,brcko2,bauky,protina,busybee,cappy

15.1.-slomak,tejka,rožca26
18.1.-vaney,tajab,matejka(ctg),valentinčica30
19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch,dskubin,niwci, nincek1(ctg)
20.1.- ninček1, lara73
21.1.-babajči,junehope
22.1.- kora33-carski rez
25.1.-čikapika, gapii27,julieb
26.1.-mucica2,smuki,seya
28.1.-rožca26

user posted image  

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Nakupovanje prek spleta
Splet.Ka

Kaj za dojenčke in malčke bi najraje kupovali preko spleta?

igrače (56%)

oblačila (18%)

plenice + vse za previjanje (19%)

ostalo kozmetiko (6%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!