Jessy
|
Hehehe, Darja, vidim, da si bila pozabljena z naše strani!!! Verjetno še iz časa, ko se nisem tako aktivno tu oglašala, kajti jaz bi ti sigurno kaj napisala. Ja, tudi jaz imam izcedek, da so včasih kar mokre hlačke, zato sem si zdaj namontirala ta tanke vložke, ker si ne mislim po 4x na dan menjavati hlačk. Po moje je to čisto normalno, dokler se kaj ne obarva. Za kosilo...hmmm...tudi jaz študiram, kaj bom skuhala, ker jutri praznujem, na kosilo pa sem povabila v nedeljo. Novoletno kosilo mi je bilo sicer zelo všeč, pa ne bom ponavljala istega še tokrat. Torej, takrat sem skuhala domačo govejo juhco z jajčnimi vlivanci in spekla svinjsko pečenko. Za prilogo sem na sopari skuhala cvetačine cvetove in jih potem pomočila v testo iz jajca, smetane za kuhanje in moke, ter ocvrla (za vsakega po 1 velik cvet ali 2 manjša), ter naredila porove štruklje po tem receptu (za vsakego po 4 rezine), pa seveda za eno pest idrijskih žlikrofov. Ja, pa solato tudi. Moram rečt, da so bili vsi povabljenci strašno navdušeni in sem požela ogromno pohval. Tudi sama sem bila zadovoljna. Za v nedeljo pa planiram juho iz cvetače in brokolija (čebulo zarumeniš in daš tenstat cvetačo in brokoli za cca 10 min, posoliš, dodaš česen, nato zaliješ z vodo in še malce pokuhaš in na koncu vmešaš še sladko smetano ter po potrebi popraš). Potem pa planiram sledeče recepte: pisana mesna rolada, tudi ta recept me mika za prilogo njoki s pršutom, pa ta tudi francoski krompir. Najbrž bom naredila kar francoski krompir in žlikrofe, morda njoke. Se še odločam. Seveda potem še nekaj solate iz mešanih vrst radiča. Za otroke je pa že malce težje narediti kaj pametnega, da gre v promet. Morda kakšne obložene kruhke ali mini pice. Ne vem, kaj sploh jedo. Če gledam po moji hčeri, potem je težko postreči.
< Sporočilo je popravil Jessy -- 13.1.2010 9:51:52 >