|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
12.1.2010 11:38:56   
charlyka
Potem pa kr hitro malo zadremaj, pa bo potem boljše.

Boš šla v materinsko v Celju? Že kaj veš o tem, kam in kako?

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 651
12.1.2010 11:50:07   
julija2009
Pozdravljene,

nekako sem se odločila, da se vam pridružim, ker žal ne sodim nikamor. Svojo deklico sem izgubila med porodom, se je pokakala, prišlo je do mekonijske aspiracije. Nosečnost je potekala BP, za izid dogodka je bilo prepozno ukrepanje s strani zdravniškega osebja. Rada bi vam povedala le, da dobro vem kako je, sočustvuje z vami. Trenutno se še pobiram zaradi boleče izgube in živim z dneva v dan. Nekako vas bi rada potolažila, vem da je slaba izkušnja hudo breme, bolečina, ki ne izzveni, "tolažba" je le v tem, da bodo na vas "bolj" pazili (pregledi pri ginekologu, tudi dodatne preiskave se jim ne bodo zdele odveč ...). Tako, pogumno naprej, skušajte biti čimbolj pogumne in ne bojte se, preden se odločite za  porodnišnico pa dobro premislite! Držim pesti! Srečno!

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 652
12.1.2010 11:52:42   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: julija2009

Pozdravljene,

nekako sem se odločila, da se vam pridružim, ker žal ne sodim nikamor. Svojo deklico sem izgubila med porodom, se je pokakala, prišlo je do mekonijske aspiracije. Nosečnost je potekala BP, za izid dogodka je bilo prepozno ukrepanje s strani zdravniškega osebja. Rada bi vam povedala le, da dobro vem kako je, sočustvuje z vami. Trenutno se še pobiram zaradi boleče izgube in živim z dneva v dan. Nekako vas bi rada potolažila, vem da je slaba izkušnja hudo breme, bolečina, ki ne izzveni, "tolažba" je le v tem, da bodo na vas "bolj" pazili (pregledi pri ginekologu, tudi dodatne preiskave se jim ne bodo zdele odveč ...). Tako, pogumno naprej, skušajte biti čimbolj pogumne in ne bojte se, preden se odločite za  porodnišnico pa dobro premislite! Držim pesti! Srečno!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu julija2009)
Neposredna povezava do sporočila: 653
12.1.2010 11:58:08   
divans1
da še mal pokomentiram..ZoyaEva..če pogledaš moj primer, ko sem izgubila mojega angelčka v 7 mesecu...ti svetujem da še ničesar ne kupuješ.
To je tak dobronamerni nasvet. Vse te bo počakalo. Nič ne boš zamudila in vse boš pravočasno kupila. A si predstavljaš, da bi imela jaz doma posteljico, pleničke, bodije, odejice..potem pa pridem sama iz porodnišnice, brez male štručke?!!? Že tako sem se dooolgo sestavljala nazaj, kaj bi bilo če bi vsak dan gledala te stvari...
PA ti tudi to prišepnem, stare ženske pravijo, da do polovice 8. meseca ne smeš kupiti ničesar, prinese nesrečo...Zdaj pa..koliko si raževerrna.

Meni je bilo prav fun kupovati z velikim trebuhom. Vsi so takooo prijazni, skos ti ponujajo za pit, pa stol, pa to in ono..pravi hec :) Tako, da..moj nasvet je, da počakaš vsaj še malo..Tam okoli 27.-30. tedna si pa daš duška :)

Se čist strinjam z reo glede nakupov!!!!! Časa bo še več kot dovolj za to!!!! Pa kaj pa rabimo za začetek, pa kako pohištvo, pa ne vem , kaj še vse. Posteljica, previjalna pa kaka manjša omara in to je to. Midva itak ne misliva zdj komplet otroško sobo opremit, sej bo itak mali pri nama v spalnici od začetka. user posted image user posted image user posted image

V materinsko šolo se gre okrog 7. meseca, tako da je tudi še za to dovolj časa. Uživajmo še zdaj, ker potem se nam bo življenje itak za 100 % spremenilo!!!user posted image

Julija2009 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 654
12.1.2010 11:59:30   
charlyka
Julija2009
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 655
12.1.2010 12:05:39   
charlyka
Julija2009 - če ne drezam preveč, v kateri porodnišnici?

Drugače pa, karkoli bi kdorkoli rekel v tolažbo, sigurno ne zaleže. Popolnoma razumem življenje iz dneva v dan ... Že me, ki smo imele SS bolj v zgodnjih mesecih, smo se sestavljale skupaj, kaj šele takšna katastrofa ... Ja, potreben je čas žalovanja in naj se še tako oguljeno sliši, čas celi rane. Drugega ni.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 656
12.1.2010 12:11:28   
charlyka
Divans1 - seveda bo še dovolj časa za nakupe in za materinsko, ne se razburjat. user posted image
Ene se pač rade o pohištvu in posteljicah pogovarjamo, pa tudi ne bomo kar letele in vse v enem tednu nabavile. Meni je pač luštno govorit še o opremi in podobnem, ne samo o tem kaj nas boli in kakšne težave imamo. Me spravi v boljšo voljo in pravijo, da mora nosečka bit vesela user posted image user posted image

Tako da, VESELIMO SE, pogovarjajmo se o vsem, tudi o pohištvu in cotikah, pa čeprav imamo vse iste strahove in bomo najverjetneje vse v zadnjem mesecu kupovale.

user posted image user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 657
12.1.2010 12:33:08   
divans1
Ja itak charlyka, se strinjam s tabo!!!!user posted image

Drugače pa kot že veste, je najin user posted image obrnjen z ritko navzdol in ko me brcne, se mi zdi,da ga kr v nožnici čutim, nič kaj prijeten občutek!!!user posted image Še ko sem bla na UZ, pa mu je nogice čisto dol iskala....

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 658
12.1.2010 13:52:08   
charlyka
Dobr, da si povedala divans1, ker mene pa je že skrbelo zakaj ga spet tako nizko čutim user posted image Torej to pomeni, da je tak obrnjen.

Ti je G kaj rekla kdaj naj bi se potem obrnil?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 659
12.1.2010 13:57:20   
divans1
Hm, nč ni rekla. Eni user posted image se obrnejo šele kak teden pred porodom, nekateri pa se sploh ne....user posted image A tebe kdaj kr špikne v nožnici, ko brcne?

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 660
12.1.2010 14:30:32   
charlyka
Ja, me kar fejst. Sploh zadnjič eno noč, ko je bibi brcal, sem imela take čudne občutke, sem mislila, da se je kar neki začelo odpirat spodaj in panika .... sem moža sredi noči budila user posted image user posted image

No, drugi dan je bilo vse dobro.

Pa na splošno imam skos občutek, da mi vse nekam dol pritiska in tišči. Sicer sem to že na prejšnjem pregledu povedala G, pa ni nič kaj posebej komentirala.

Bom v četrtek spet omenila, če se bom spomnila. Ko sem pri G, imam vedno kar prazno glavo, samo na ekran gledam. Ko pa stopim ven, pa se mi seveda porodi tisoč in eno vprašanje. user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 661
12.1.2010 15:23:24   
ZoyaEva
Julija2009 user posted image user posted image user posted image user posted image .  Resnično mi je žal zate. Jaz sem izgube doživela v začetku nosečnosti, to kar pa se je tebi zgodilo je pa res srce parajoče.  Kot je napisala Charlyka, čeprav se sliši oguljeno čas resnično celi rane. Tudi jaz sem doživljala veliko izgub v življenju (ne samo ss tudi smrt bližnjih), sicer ne takšno kot ti, a sem se po času vedno nekak pobrala.  Vem, da boš tudi ti enkrat dobila otročka in da bo takrat vse vredu!!!  Če ti ni odveč, mi prosim povej v kateri bolnišnici se je to zgodilo, da bomo me bolj pozorne pri izbiri bolnišnice.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 662
12.1.2010 15:36:55   
ZoyaEva
Divans1 tvoj user posted image se bo še 100 x obrnal. Meni je rekla ginekologinja, da lega na morfologiji nikakor ni dokončna, saj se skoz obrača. Vsaj dokler ima prostora v maternici.  Jaz ga večin čutim na levi strani.  Se je pa ponoči skoz prestavljal.  In me je tudi brcal v bližini mehurja, v nožnici pa sme čutila neko čudno zbadanje. Tak da so vsa ta občutja normalna. Naj le miglejo user posted image user posted image ....

Glede nakupov pa mislim da je prav da si izmenjujemo mnenja in navdušenja. Zakaj pa ne ? Tudi jaz ne mislim nakupit ne vem ka, ampak samo osnovno. V otroški bo zaenkrat le posteljica, previjalna in omara. Mi pa paše razmišljat kako bom pobarvala steno, kaj narisala gor ... Kakšne barve bo pohištvo. Tudi gledam po netu in trgovinah, da mi bo lažje izbrati.  Pa tud bom kupila kaj, če bom naletela na kako ugodnost. Vraže gor al dol. Če bi upoštevala vse, potem še ven ne bi šla, ker mi lahko cigu pade na glavo.  Z avtom se ne bi vozla, ker sem v prometni zgubila bližnjega. Pa kaj vse sem videla v bolnišnici...  Sploh vas nisem hotla strašit s tem. Zato ker se sama ves čas trudim, da pustim ta k...  strah za sabo.
Ma nas čuvajo naši user posted image user posted image user posted image user posted image in vse bo vredu boste videle! Privoščimo si uživati v nosečnosti. Seveda si bomo še pojamrale, ker take smo user posted image !

Charlyka ja v Ce bi šla, če greš tudi ti.  Šla bi nekje v 7 mescu, ampak zato, da ne pozabim vse do poroda user posted image . Bom skušala na naslednjem pregledu 1.2 kaj zvedeti od G.

< Sporočilo je popravil ZoyaEva -- 12.1.2010 15:45:55 >

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 663
12.1.2010 18:34:13   
divans1
Jst sm bla pa danes pri zobozdravniku in mam v redu zobeke....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 664
12.1.2010 19:10:28   
divans1
A vas tud kej krči v nogah vlečejo??? Mene ponoči, no sej je za zdržat, ni tak fjst, ampak čutim pa...(((
Baje da je dobro, ko ga začutiš, spiti kozarec mleka ali pojesti jogurt, pa jst itak vsak dan pijem mleko, pa me vseeno!user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 665
12.1.2010 19:12:55   
ozzy
zoyaeva- obseg glavice je 195,7. pa tvoj?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 666
12.1.2010 19:47:22   
divans1
Jst sm mela oz. user posted image je mel pri 20 tednih in 4 dneh HC ( obseg glavice) 181 mm.

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 667
12.1.2010 20:13:35   
ZoyaEva
Ozzy meni ne meri obsega glavice (HC), ampak samo premer (BDP).  To sem te mislila vprašati, pa sem se najprej narobe izrazla.

Divans1 za krče pomaga magnezij. Spij kakšno šumečo tabletko ali pa donat nabavi. Jaz sem imela hude krče zaradi nevroloških motenj že prej in so mi zdravniki predlagali magnezij in res pomaga!  Zdaj pa se velikokrat spomnim in spijem kak kozarec donata ali šumečo tabletko magnezija in krčev nimam.
Evo še link za tabletke:
http://www.krka.si/sl/zdravila-in-izdelki/samozdravljenje-in-kozmetika/magnesol-57
Drugače pa je to kar pogosta nosečniška nadloga, saj nam primanjkuje mineralov, ki nam jih vzame user posted image .

Ali se mogoče še kateri dogaja, ko gre na wc pa po koncu uriniranja še priteče par kapljic ? Jaz mislim, da sem že spraznila mehurja, a še vedno za tem par kapljic priteče. Danes sem se že vstala in je priteklo. No in sem se zopet ustrašila, da ni plodovnica.

< Sporočilo je popravil ZoyaEva -- 12.1.2010 20:15:28 >

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 668
12.1.2010 20:35:19   
ozzy
To misliš ntisto cifro v rubriki GV/TT/BDP? Tu imam napisano 54,1 , pa ti?

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 669
12.1.2010 20:41:11   
ZoyaEva
To ja. Jaz sme mela v 20 tednu + 5dni 46mm. 

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 670
12.1.2010 20:56:10   
ozzy
Kdaj si spet naročena na pregled? jaz sem ponovno za 4 tedne. Takrat pa brez UZ, kaj ne? Ni mi naredila testa na glukozo in merila MV. Verjetno je to odvisno od g ali če se preveč rediš? Koliko s se ti do sedsj zredila 

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 671
13.1.2010 9:02:39   
divans1
Jutro! Moj user posted image je pa mel BDP 47 mm. Hvala Zoyaeva za nasvet glede krčev, ampak trenutno še ni tako hudo, tako da bom probala počakat do pregleda.user posted image

Meni moja G na čisto vsakem pregledu naredi UZ, brez tega ne gre in to mi je ful dobro, ne vem, zakaj eni s tem šparajo!!!!user posted image

Jst sm se do 6.01., ko sem mela pregled zredila 6,5 kg. Naslednjič je pa rekla, da mi bo spet pogledala posteljico, maternični vrat, naredila UZ in test za glukozo preventivno.

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 672
13.1.2010 9:34:51   
ZoyaEva
Jaz sem se za 6 kg zredila. Pregled imam 1.2, tudi 4 tedne po morfologiji. Čeprav sem bila v pon. zaradi težav pri G. Ja odvisno je od ginekologa kdaj in na katere teste te da. Tudi meni niso omenjali testa na glukozo. MV pa mi je merila samo zato, ker imam pogosta vnetja.

Divans1 maš pa res vredu G. Drgač pa ti priporočam, da vseeno na nek način dodaš magnezij, ker ni fajn če ti ga manjka. Krči so znak pomanjkanja. In lahko se zgodi, da bo vedno huje. Jaz sem namreč mela tako hude krče , da sem lahka pol še cel teden šepala. Če si kupiš tu pa tam kak donat ti ne bo škodlo. Ali pa ješ malo več hrane, ki vsebuje veliko magnezija.

Danes ponoči pa moj user posted image nič ni razgrajal user posted image . Malo sem ga tu pa tam čutila, a niso bile tako intenzivne brcike kot včeraj.

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 673
13.1.2010 10:00:44   
divans1
Sej donat pa mam doma. Kolk ga pa nej spijem na dan? Tudi moj user posted image je bil včeraj bolj miren, danes me je pa že ob sedmih zjutraj zbudu!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 674
13.1.2010 10:37:56   
rea27

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Sej donat pa mam doma. Kolk ga pa nej spijem na dan? Tudi moj user posted image je bil včeraj bolj miren, danes me je pa že ob sedmih zjutraj zbudu!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

ne več kot pol litra na dan..tako so meni povedali :)

rea27

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.