|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.1.2010 23:17:21   
_ella_
MONTIGNAC I. STOPNJA

Pred zajtrkom spijemo sveže stisnjen sok pomaranče, limone ali grenivke, ali pojemo en sadež
ž: jabolko, kivi.

ZAJTRK: 20 minut kasneje. Izbiraš lahko med dvema.

ZAJTRK Z VELIKO OGLJIKOVIMI HIDRATI + BELJAKOVINE 5 x tedensko

Ta vrsta zajtrka naj ima v dieti glavno vlogo in naj bo na jedilniku vsaj 5 x tedensko.
Le pri tem obroku je dovoljen kruh: polnozrnati, rženi
…Poješš ga lahko koliko hočeš, če v preostalem delu zajtrka ni nobenih maščob.
- polnozrnat graham, kruh z otrobi, polnozrnat prepečenec
- polnozrnati kosmiči brez sladkorja
- sadna marmelada brez sladkorja
- posneto mleko z manj maščob
- pusta skuta z manj maščob
- jogurt navadni z manj maščob
- kava brez kofeina, brez sladkorja
- blagi čaj brez sladkorja
- kompot brez sladkorja

Vse brez sladkorjev, brez maščob (maslo, margarina) in polnom. mlečnih izdelkov.

ZAJTRK IZ BELJAKOVIN IN MA
ŠČOB 2 x tedensko

Ta obrok naj sestavljajo beljakovinska
žživila in nasičene maščobe, v njem pa ni oglj.hidr., pri katerih je GI višji od 35. Lahko uporabišš malo olja ali masla.
- umešana jajca
- trdo kuhana jajca
- jajca na oko
- omleta
- slanina, ribe, klobasice
- hrenovke, domača kuhana
ššunka
- siri (grojer
…)
- posneto mleko
- kava brez kofeina, čaj brez sladkorja

Če izbereš
š ta zajtrk, moraš izbrati kosilo z veliko ogljik.hidrati z nizkim GI - do 35 in malo nasičenih maščob.
BREZ KRUHA, brez sladkorjev, vrednost GI pod 35.


KOSILO: lahko izbiraš
š med dvema.

KOSILO IZ BELJAKOVIN IN MAŠČOB

Ta obrok naj v vašem jedilniku prevladuje. Sestavljajo ga z beljakovinami bogata
žživila in žživila z ogljik.hidrati, katerih GI ne sme presegati 35. Pri pripravi lahko uporabite tudi malo olja ali masla.

- zelenjava (paradižnik, kumare,
ššampinjoni, stročji fižol, por,
zelje, cvetača, brokoli, kisle kumare, redkvice, bučke, olive...)
- vse vrste zelene solate (s prelivom sol, kis, olivno olje)
- ribe
- meso, mesnine
- jajca
- sojini izdelki, sojin tofu

Vse brez drobtin ali moke. Obrok lahko zaključite z majhnim kozarcem (1dl) vina ali piva.
Za poobedek si lahko privoščite sir.


KOSILO IZ OGLJIKOVIH HIDRATOV Z VLAKNINAMI 3-4x na teden
Glavno jed naj sestavljajo oglj.hidrati z veliko vsebnostjo vlaknin in nižjim GI od 50. Čim manj maščob ali raje nič. Nič masla, nič olja. Solato lahko malo pokapljaš
š z olivnim oljem in malo lim. soka.

- rjavi riž
ž, neprečiščen basmati
- polnozrnate testenine al dente, bolj hladne
- stročnice: leča, čičerika, beli in rjavi fižol
- leča + čebula + nav.jogurt z malo maščobami
- zelenjava:
ššpinača, brokoli, paprika…..

Poobedek: čokolada temna z vsaj 70% kakava. Montinjakova čokoladna torta.
Ne smeš
š jesti kruha - niti polnozrnatega.
Če izbereš
š to kosilo, naj bo večerja iz beljakovin in maščob.

VEČERJA: mora biti najlažji obrok dneva in popolnoma brez maščobe. Zelenjavna juha, leča, grah, fižol, testenine z zelenjavo, sadje ali
žžitarice z jogurtom.





In ker v začetni fazi zmanjševanja telesne teže, ki je odvisna od količine prekomerne teže. Poleg preudarne izbire maščob in proteinov, je v prvi fazi bistvenega pomena uživanje primernih ogljikovih hidratov, in sicer tistih z glikemičnim indeksom, manjšim ali enakim 35. Cilj je uživanje obrokov, ki ne spodbujajo visoke ravni sladkorja v krvi. Preudarna izbira hrane bo ne samo preprečila kopičenje maščobe (lipogeneza), temveč tudi spodbudila procese zmanjševanje že nakopičenih maščob (lipoliza), s tem, ko se bo potrošila odvečna energija (termogeneza).

Seznamček GI
http://www.shrani.si/f/H/Hn/3VTVk0JS/gi-vrednosti.doc

Še ena tabelca GI
http://shrani.si/f/31/pU/YyRY3Fm/tabela-gi.doc

Pa še en
Seznamček GI

Jejte v zelo omejenih količinah: GI
Rjavi, nebrušen riž 50
Makaroni (iz pšenice durum) 50
Muesli brez sladkorja 50
Ananasov sok brez sladkorja 50
Polnozrnate testenine 50
Jabolčni sok (nesladkan) 50
Keksi (polnozrnati, brez sladkorja) 50
Žitne ploščice, energijske (brez sladkorja) 50
Sok iz brusnic (nesladkan) 50
Kivi 50
Mango (svež sadež) 50
Kaki 50
Ječmen 45
Brusnice 45
Grozdje (svež sadež) 45
Pomarančni sok (sveže stisnjem in nesladkan) 45
Rž 45
Paradižnikov sok (sladkan) 45
Banane (nezrele) 45
Kokos 45
Sok grenivke (nesladkan) 45
Zeleni grah (konzerviran) 45
Ananas (svež sadež) 45
Polnovredni prepečenec 45
Špageti 40
Kokosovo mleko 40
Posušene fige 40
Ovseni kosmiči (nekuhani) 40
Kikirikijevo maslo (brez sladkorja) 40
Pira 40
Polnovredni kruh s kvasom 40
Korenčkov sok (nesladkan) 40
Posušene marelice 40
Posušene slive 40
Bob – surov 40
Oves 40

Jejte brez omejitev: GI
Zelena 35
Grah (sveži) 35
Sezamovo seme 35
Pomaranče (svež sadež) 35
Slive (svež sadež) 35
Sončnična semena 35
Paradižnikova omaka (brez sladkorja) 35
Jogurt 35
Jabolko (svež sadež) 35
Rjavi fižol 35
Fige (svež sadež) 35
Sladoled s fruktozo 35
Nektarine (svež sadež) 35
Breskve (svež sadež) 35
Granatno jabolko (svež sadež) 35
Kompot brez sladkorja 35
Paradižnikov sok 35
Beli fižol 35
Kvas 35
Marelice (svež sadež) 30
Korenje (surovo) 30
Česen 30
Džem (brez sladkorja) 30
Mleko 30
Mleko v prahu ali sveže 30
Paradižnik 30
Leča 30
Stročji fižol 30
Grenivke 30
Marmelada brez sladkorja 30
Hruške (svež sadež) 30
Skuta 30
Mandarine, tangerine 30
Surova repa 30
Borovnice 25
Temna čokolada (več kot 70 % kakava) 25
Kosmulje 25
Kikirikijev namaz, pire (nesladkan) 25
Rdeče grozdičje 25
Jagode (svež sadež) 25
Lešnikov namaz (nesladkan) 25
Robidnice 25
Češnje 25
Zelena leča 25
Malina (svež sadež) 25
Grah posušen 25
Mandljev namaz (nesladkan) 25
Mandljevo mleko 20
Bambus 20
Jajčevci 20
Limonin sok – nesladkan 20
Fruktoza, sadni sladkor 20
Tofu 20
Artičoke 20
Palma areka 20
Kakav v prahu brez sladkorja 20
Sojino mleko 20
Šparglji 15
Otrobi (ovseni, pšenični.) 15
Brstični ohrovt 15
Zelena 15
Cikorija, endivija 15
Bučke 15
Janež 15
Ingver 15
Por 15
Olive 15
Kikiriki 15
Pistacija 15
Kislo zelje 15
Sladka paprika 15
Mandlji 15
Črni ribez 15
Brokoli 15
Zelje 15
Cvetača 15
Čili 15
Kumare 15
Kalčki 15
Lešniki 15
Gobe 15
Čebula 15
Hren 15
Zelena solata 15
Šalotka 15
Soja 15
Špinača 15
Orehi 15
Avokado 10
Kis 5
Začimbe(peteršilj, bazilika, origano, cimet, vanilija) 5
Raki 5 (vir Gorenjski glas) 

(odgovor članu julija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.1.2010 23:17:59   
_ella_
Recepti:

za vse ki si boste same pekle kruh, sm dobila en recept in je SUPER in ENOSTAVEN
Pirina moka - polnozrnata 500g
Sol
Pecilni prašek
Sezam
Mak
Sončnično seme
Ovseni kosmiči
Bučno seme
Mineralna voda 500ml

V posodi zmešamo pirino moko, sol, pecilni prašek, sezam, mak, sončnično seme, ovsene kosmiče in bučno seme.

Prilijemo mineralno vodo in mešamo toliko časa, da nastane lepo testo.

Maso damo v namaščen pekač in pečemo 1 uro na 200° C.




fantastičen recept za polnozrnate omlete:

Za 1 omlet:
1 jajc
5g PZ pirine moke
10g ovsnenih kosmičev zmeltih
malo soli
25g vode

zraven pa lahko daš skuto ali marmelado BS 

Še en recept za polnozrnat kruh


350 ml vode
300 g polnozrnate pšenične moke
200 g druge polnozrnate moke (ržena, pirina,...)
1/2 jog. lončka lanenih semen (predhodno namočenih v vodi cca. 1 h)
1/2 jog. lončka bučnih semen
1/2 jog. lončka sončničnih semen
1 zvrhana čajna žlička soli
1/2 čajne žličke sladkorja (rjavega ali fruktoze ali nekaj kapljic javorjevega sirupa)
1 zavitek suhega kvasa (7 g)

Vse sestavine v naslednjem zaporedju dodamo v posodo za peko v kruhomatu: najprej vodo, nato obe (ali več) vrsti moke, semena, sol, sladkor in nazadnje potresemo kvas.
Uporaba kruhomata Bomann: izberemo 2. program Schnell (1:58) in barvo zapečenosti Dunkel. Če želimo peči z zakasnitvijo, tega programa ni mogoče izbrati, zato izberemo program Vollkorn.



Postopek brez avtomata


V majhni posodi segrejemo 1 dl mleka. V mleko zmešamo 1 žličko sladkorja, dve žlički moke in nadrobljen kvas. Pustimo, da malo vzhaja.
V večjo posodo stresemo 1 kg moke in 3 ščepe soli. Ko kvas vzhaja, ga stresemo v moko in fino gnetemo. Med gnetenjem si pomagamo še z mlekom zmešanim s toplo vodo (če je testo trdo) in z moko (če je testo premehko). Zgnetemo bolj rahlo. Spet pustimo vzhajati 35 - 45 minut.
Potem ponovno pregnetemo testo, ga oblikujemo v hlebček in ga damo na pomaščen pekač (nizek pekač iz pečice). Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati še 20 - 30 minut.
Pečemo 45 - 60 minut na 180 stopinjah

Odlična različica tega recepta je zeliščni kruhek, kjer so vse sestavine enake, le od semen se uporabijo samo lanena semena. Nato dodaj 1/2 jogurtovega lončka želene začimbe. Odličen je npr. rženi polnozrnati kruhek z zmleto kumino, pa tudi tak z origanom, pa baziliko... Odličen je tudi s prepraženim nasekljanim česnom (1 jog. lonček) ali čebulo.
Ta recept sem zapisala po nekaj ne preveč uspešnih poskusih, nato pa mi je le uspelo najti pravo razmerje vseh sestavin, saj so uporabljene izključno težke, polnozrnate moke. Kruhek je mehak in odličnega okusa. Po istem receptu ga lahko pripraviš tudi ročno, brez kruhomata.


ČOKOLADNA TORTA

SESTAVINE:
310g na koščke nalomljene temne čokolade ( 70% kakavnih delcev ),
dodatno 185g za preliv
10 velikih jajc, ki jih ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov


POTEK
Okrogel tortni model premera 20cm obložimo s papirjem za peko. Papir, s katerim je obložen obod modla, naj sega nekaj cm čez model. Pečico segrejemo na 250'C.
Veliko suho posodo postavimo nad kozico z rahlo vrelo vodo tako, da se dno ne dotika vode. V posodo damo 310g čokolade in jo med zmernim mešanjem stopimo ( 15-20 min).
Jajčne beljake stepemo v trd sneg, tako da se delajo vršički.
Skledo s topljeno čokolado odstavimo na delovno površino, Stepemo rumenjake in jih narahlo zmešamo v čokolado. Dodamo dve žlici snega in zmešamo. Nato na hitro vmešamo še preostali sneg, da nastane rahla penasta zmes. Ne smemo mešati predolgo, saj se nam lahko zmes sesede.
Čokoladno mešanico nalijemo v model in pečemo natanko 8 minut.
Model vzamemo iz pečice in 30 minut hladimo, nato postavimo za 12ur ali za čez noč še v hladilnik.
Preden torto ponudimo jo zvrnemo na veliki pladenj ali na prozorno folijo. Preostalo čokolado stopimo in jo na tanko prelijemo po torti. Postavimo za 5min v hladilnik da se čokolada strdi in nato razrežemo z nožem, ki ga pomakamo v vročo vodo.


Pečene ribe z zelenjavo in krompirjem

Za 2 odrasla in 1 otroka:
- dve srednje veliki ribi (po želji)
- 2 krompirja
- zelenjava (zmrznjena ali sveža: brokoli, ohrovt, cvetača, paradižnik jajčevec, paprika,...)
- česen
- peteršilj
- sol, poper

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C

RECEPTI za jedi z nizkim GI

Polnozrnati kruh
1000g pšenične moke iz polnega zrnja
300g ržene moke
200g ječmenove moke
45g kvasa
30g soli
800ml vode
5g sladkorja
Kvas vzhajamo v 400ml vode, ki smo ji dodali sladkor. Moke presejemo in stresemo v večjo posodo, kjer bomo zamesili testo. Moko solimo, sol dobro vmešamo med moko, kajti ne dobro če sol pride v stik s vzhajanim kvasom. Dodamo vzhajani kavs in iz vseh sestavin zamesimo testo, ki ga dobro pregnetemo Testo pustimo počivati vsaj pol ure. Ponovno pregnetemo, ker imamo večjo količino teste lahko oblikujemo3 ali 4 manjše hlebčke in jih pustimo vzhajati na toplem 40minut do ene ure. Pečemo pri temperaturi 2200C 35 minut. Čas peke je odvisen od velikosti hlebčka.
Ker je peka kruha v vsakdanjem hitrem tempu življenja skoraj nemogoča in nam vzame veliko časa le namig tistim, ki bi se želeli kljub vsemu pocrkljati s sveže pečenim domačim kruhom. Lahko si omislite » avtomat za peko kruha«. Na slovenskem tržišču jih je moč dobiti kar nekaj. Avtomat opravi vse namesto vas, le sestavine mu je potrebno odmeriti v posodo in nastaviti željen program. Sam nato meša, gnete, pusti testo počivati, vzhaja in na konci še speče. Za vse, ki vas zanima kako speči ovsen ali pirin kruh boste našli recept v nadaljevanju besedila.

Kruh iz pirine moke ( recept za pripravo kruha v avtomatu)
400ml vode
2 čajni žlički soli
600g pirine moke
2 čajni žlički sladkorja
1 ½ čajni žlički suhega kvasa
Sestavine po zgoraj opisanem vrstnem redu stresemo v posodo avtomata za peko kruha. Nastavimo osnovni program, ki traja časovno 3 ure in zapremo pokrov. Ko je kruh pečen nas zvočni signal opozori, da kruh vzamemo iz avtomata, ga zavijemo v prtič in počakamo, da se ohladi. Tako imamo v treh urah brez pretiranega napora sveže pečen kruh, brez dodatkov ki gre v slast prav vsem, po kuhinji pa lepo diši po sveže pečenem kruhu kot nekoč iz kuhinj naših babic.

Ravioli z rženo ali ajdovo moko in mesnim nadevom
nadev:
150g špinače
50g puste šunke
180g mlete govedine
sesekljan peteršilj
1 jajce, sol
Vse sestavine drobno narežemo, zmešamo v maso s katero nadevamo testo in oblikujemo raviole.
testo:
500ml ržene ali ajdove moke
500ml pšenične moke
2jajci, sol
150ml do 250ml vode
1 žlička mleka
V veliki skledi zmešamo moko in sol. posebej zmešamo jajca, olje, mleko in 150ml vode, dobro premešamo. Postopoma dodajamo jajca z dodatki v moko. Po žlicah dodajamo preostalih 75ml vode in oblikujemo čvrsto a volno testo. testo naj počiva v plastični foliji v hladilniku vsaj pol ure. Nato ga razdelite na štiri enake dele. Prvi del stresite na nekoliko pomokano delavno površino, sploščite in
tanko razvaljajte na 2 mm debelo. Razvaljano testo narežite na 10cm dolge trakove. Nanj naložite nadev v razdalji po 1 cm.z rumenjakom namažite stične robove, prepognite testo na polovico po vsej dolžini in razrežite da razrežite v raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 3 do 5 minut.

omaka iz jajčevcev in paradižnika:
50g oljčnega olja
600g svežih na koščke narezanih, olupljenih paradižnikov
250g paradižnikove omake iz pločevinke
100g jajčevcev narezanih na trakove
sol, pimet, bazilika, rožmarin,poper
V veliki posodi na zmernem ognju segrejemo olje in na njem prepražimo jajčevce in strok česna, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik, paradižnikovo omako in začimbe. Omako na zmernem ognju dušimo 30 minut, nato posodo odkrijemo in kuhamo še nadaljnjih 30 minut, da se omaka zgosti, občasno omako premešamo.

Ajdova kaša z jurčki
300g kuhane ajdove kaše
150g čebule
30g suhih jurčkov
100ml nemastne smetane z kuhanje (10% maščobe)
peteršilj, česen, sol, olivno olje
Na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo, dodamo strok sesekljanega česna. Praženi čebuli pridenemo predhodno v vodi namočene jurčke, solimo. Tako pripravljenim jurčkom dodamo kuhano ajdovo kašo in smetano premešamo in ponudimo, kot samostojno jed s skledo zelene ali sestavljene solate.

Praženi polnovredni kosmiči
sestavine za 1 osebo
5žlic mešanih kosmičev ( rženi, ovseni, pšenični in ječmenovi)
1 žlička margarine
1 žlička medu
250ml posnetega mleka
Toplo ali hladno mleko vlijemo v skodelico. V ponvi segrejemo margarino in na njej opražimo kosmiče, na koncu dodamo med (med naj karamelizira). Tako pripravljene kosmiče stresemo v mleko. Tako pripravljeni kosmiči so bolj hrustljavi. Mleko lahko zamenjamo tudi z jogurtom, tudi sadje lahko narežemo kar med kosmiče.

Testenine s čičerkino omako sestavine za 4 osebe
300g polnovrednih testenin (špageti ali makaroni)
30ml/2 žlici oljčnega olja
200g tanko narezana čebula
300g narezana rdeča paprika
250g svežega olupljenega nadrobno narezanega paradižnika
300g kuhane čičerke
30ml/2 žlici kaper
5ml/1 žlička origana
sol,poper,bazilika
Testenine skuhamo po navodilu al′dente. V posodi segrejemo oljčno olje, prepražimo čebulo in papriko toliko časa de se zmehča, dodamo paradižnik in kuhano čičeko,skupaj z tekočino, ki je ostala pri njenem kuhanju. Po okusu solimo, dodamo začimbe in kuhamo še15 minut. Omako primešamo testenine, pogrejemo in jed ponudimo vročo s parmezanom in svežim origanom



piščančji žur naredim tako, da belo piščačje meso najprej malo popečem v ponvi (naredim zrezke), nato jih nadevam v pekač (jaz kar v tistega steklenega), potrosim z malo naribane posebne ( v original receptu dodajo pršut), no danes sem dodala še na koleščka narezano hrenovko, na vrh pa potrosim nariban sir. To dam v pečico na 200 stopinj in pečem približno pol ure. V Original receptu uporabijo še smetano, jaz jo sedaj izpuščam in je enako fino.
Na podoben način si lahko narediš tudi pico brez testa. večji puranji zrezek razrežeš lepo na tanko, da dobiš velik tanek zrezek, na katerega naložiš šunko, sir in gobice. In spečeš v pečici.

ŠE NEKAJ RECEPTOV: (pobrala po drugih forumih, ne zamerit avtorice in avtorji)
PIŠČANČJE PRSI
piščančja prsa
- paprika (rdeča, zelena, rumena)
- čebula
- bučke
- paradižnik
- nariban sir
- olivno olje
- začimbe po okusu (jaz dodam timijan, baziliko, poper, sol, jušno osnovo v prahu)

Piščančje meso narežemo na koščke in ga na hitro opečemo na teflonu. Narežemo vso zelenjavo na večje kose in podušimo, da je še čvrsta.
Kose mesa in zelenjavo damo v pekač (malo ga naoljimo) in vse skupaj pečemo v pečici na 200°C.
Ko je jed že skoraj gotova, jo vzamemo iz pečice, dodamo nariban sir in vrnemo v pečico le toliko, da se sir stopi.
Kroglice iz mesa in jajca
za 4 kroglice potrebujemo:
- cca 500 g mletega mesa
- 4 jajca
- začimbe
- malo prepražene čebule

Najprej jajca trdo skuhamo v vodi in jih olupimo. Mleto meso damo v posodo, dodamo sol, poper in prepraženo čebulo (po okusu še ostale začimbe), ter vse skupaj dobro premešamo. Meso razdelimo na 4 enake dele. Jajca ovijemo z mletim mesom in oblikujemo kroglice.

Pekač malo namažemo z oljem in vanj polagamo kroglice. Pečemo približno 30 min na 220° C in vmes po potrebi zalivamo (lahko z juho)
Namesto samega mesa lahko dodamo še malo namočenih sojinih kosmičev.
Kroglice so precej suhe, zato jaz zraven večinoma uporabim omako iz smetane in sira.
SOČNI PURANJI ZREZEK
Tanek puranji zrezek posoliš in popopraš.
Opečeš na par kapljicah olivnega olja.
Ko je zrezek popolnoma pečen, ga preliješ z omako (posnet jogurt + 2 žličke gorčice, sol, poper).
Pustiš 2 - 3 min, da se omaka segreje poleg zrezka.
na koncu posuješ svež peteršilj.
Serviraš s hrustljavo zeleno solato z bučnim oljem ? in limono, posuto s par koščki orehov.

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.1.2010 23:18:51   
_ella_
Kaj naj si skuham
kaj naj pojem
kaj naj si spečem
kaj sploh še smem
kaj naj pogoltnem
kako naj vem
pri vsaki stvari
je en problem.
(T. Domicelj)
 
 
Jedilniki:

instant kava z 1.3% mlekom
Z:  2x LC probijozični jogurt 1,3% + 1kos polnozrnatega kruha
M: voda, 2klementini
K: naravno pečen puranji zrezek, zelena solata
M: voda
V: 1x LC probijotični jogurt
pol pa samo še voda
2kozarca vode kava in grenivka                                                                                                                    
M: jabolko,pomaranča                                                                                                     
K:   krožnik juhe,košček mesa iz juhe 20 dag,bušene bučke s česnom                                            
M: trdo kuhano jajce in grenivka                                                                                                                          
V: navaden jogurt s kosmiči in grenivka  Vmes pa ful vode al pa čaji          

Z: rM: čaj
V: solata z jajcem in voda ženi ali polnozrnat kos kruha, nemastni sir, čaj
M: mandarine, čaj
K: solata, piščančji zrezek popečen na žaru, limonada

predzjutraj- 2 mandarini ,
Z: zajterk 2 kos PZ kruha s nesladkano marmelado in vitalinea jogurt ,brezkofeinska kava  mlekom 
M: malica - jabolko 
K: kosilo- zelenjavna juha, tofu s gobami , brezkofeinska kava s  mlekom ,
M: malica - jabolko 
V: večerja- zelenjavna juha in solata s kozjim sirom in panceto

Z: polnozrnat kruh, lahka skuta, bela kava
K: sarmice ( vsako leto jih imamo, samo da letos bodo moje malo drugačne, samo z mesom, brez riža)
V. kakšen jogurt in sir

predzajtrk: limonada in pomaranča ali mandarina
zajtrk: polnozrnat kruh z mrmelado bs in pravi čaj bs
malica: sadje, vendar še ne vem kakšno
kosilo: porova juha, piščančje prsi, zelena solata
večerja: porova juha, ki bo ostala od kosila, kakšna solata

Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode (ima enak učinek, če ne celo boljši od sadeža)

Z (09.00): ovseni kosmiči s posnetim mlekom (dodam še žličko lanenega semena), kava brez sladkorja s posnetim mlekom

10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)

M (12.00):  navadni  jogurt 1,3 m.m

13.30:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)

K (15.00): čista goveja juha, meso iz juhe v solati z jajci (za ostale člane še dušen krompir)

M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)

V (18.00):  gosta zelenjavna juha (narejena iz ostanka čiste goveje juhe od kosila z »al dente« vuhano in zmiksano zelenjavo – po možnosti svežo!)

20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja (slednji paše pred TV-jem, sploh če nnapade lakota J)  


Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode

Z (09.00): polnozrnat kruh, marmelada brez sladkorja (Mercator, Zdravo življenje – marelična), zeliščni čaj brez sladkorja, kava

10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)

M (12.00): 1 sadež

13.30:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)

K (15.00): zelenjavna juha, ajdova kaša z gobami oz. šampijoni iz konzerve

M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)

V (18.00):  hrenovka,  mešana solata

20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  


pred zajtrkom:pomaranča
ZAJTRK: bela kava(brez kofeinska+mleko 1,5% maščobe)
MALICA: jabolko
KOSILO:gobeji zrezki zelenjavni omaki dušeni na vodi, rdeči radič
MALICA:jogurt 0,5% maščobe
VEČERJA: ajdova kaša

1.  Dan,   Sobota 2.1.2010
Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode (ima enak učinek, če ne celo boljši od sadeža) ali vsaj kozarec Donata Z
(09.00): ovseni kosmiči s posnetim mlekom (dodam še žličko lanenega semena), kava brez sladkorja s posnetim mlekom
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00):  navadni  jogurt 1,3 m.m 13.30:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): čista goveja juha, meso iz juhe v solati z jajci (za ostale člane še dušen krompir)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja) V
(18.00):  gosta zelenjavna juha (narejena iz ostanka čiste goveje juhe od kosila z »al dente« vuhano in zmiksano zelenjavo – po možnosti svežo!)
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja (slednji paše pred TV-jem, sploh če napade lakota J)  

2.Dan, nedelja 3.1.2010
Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode Z
(09.00): polnozrnat kruh (nizko GI kruh), marmelada brez sladkorja (Mercator, Zdravo življenje – marelična), zeliščni čaj brez sladkorja, kava
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 1 sadež
13.30:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): zelenjavna juha, ajdova kaša z gobami oz. šampijoni iz konzerve, solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00):  hrenovka,  mešana solata
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja        

3.dan  Ponedeljek 4.1.2010  
8.30   Sadje/voda s kisom
Z (09.00):  1x LC probiotični jogurt 1,3% + 1kos polnozrnatega kruha, kava z 1,5 mlekom
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12:00) : 1,3 jogurt 13.30:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): naravno pečen puranji/piščančji zrezek, zelena solata (za ostale člane še priloga riž ali krompir)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): 1x LC probijotični jogurt
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

4.dan, Torek 5.1.2010

sadež/voda s kisom                                                                                                                    
Z (9.00) 2 trdo kuhani jajci, kozarec mleka 1,5 in kava BS
10.0   3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja) M (12.00): jogurt 1,3 13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00):  krožnik juhe,košček mesa iz juhe 20 dag, dušene bučke s česnom (za ostale člane še pire krompir)                                            
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): Wassa polnozrnati kruhki s manjmastnim sirom (Zdravo življenje) in drobnjakom + jogurt 1,3
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja 

5.Dan, Sreda 6.1.2010
l Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + marmelada BS, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 2 klementini, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): zelenjavna juha, PZ testenine + paradižnikova omaka, kitajsko zelje v solati
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) solata z jajcem, Cottage cheese, olive ali kumarice
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

6. Dan, četrtek 7.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): žitni (ovseni ali rženi) kosmiči + 1,3 tekoči jogurt, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): jabolko, kavni nadomestek (žitna kava)
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): nerafiniran riž z zelenjavo, solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): 1 x tuna iz konzerve v lastnem soku (rio mare – bela), kumarice/olive/sveža paprika
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

7. Dan, Petek 8.1.2010  
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): wassa polnozrnati kruh (krekerji), lahek sirni namaz, paradižnik, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): košček sira, kavni nadomestek (žitna kava)
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): zelenjavna juha, »moja« grška solata (čebula, olive, paprika, kumare, paradižnik, kapre, nariban manjmastni sir, začimbe) - (za ostale člane zraven pečen krompir ali pomfri)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) Cottage cheese, olive/kumarice/paradižnikova solata
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

8. dan, Sobota 9.1.2010   Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + marmelada BS, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 2 klementini/1 jabolko, kavni nadomestek oz. žitna kava
2713.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): zelenjavna juha, mešana zelenjava iz pečice z manjmastnim sirom (bučke, jajčevci, paprike, paradižnik) in kitajsko zelje v solati
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) jajčna omleta s čebulo in porom, solata
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

9. dan, Nedelja 10.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): hrenovka in narezan paradižnik, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): jogurt 1,3 in kavni nadomestek – žitna kava
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): porova juha, pečen piščanec/puran, paradižnikova solata (po potrebi za ostale člane še priloga)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): porova juha od kosila, jogurt 1,3
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja


10. Dan, Ponedeljek 11.1.1010   Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + piščančje prsi v salami, manjmasten sir, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): pomaranča, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): paradižnikova juha, polnozrnate palačinke, kompot BS
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) enako kot kosilo
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

11. dan, Torek 12.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): jajčna omleta z drobnjakom in peteršiljem, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): sadež, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): moja gosta zelenjavna juha (zelenjavna juha zgoščena z ajdovo kašo) (za ostale člane zraven še sveži kruh in povrhu še kakšna sladica, štrudelj, …)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): kislo zelje z olivnim oljem in česnom, jogurt 1,3
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

12. dan, Sreda 13.1.2010
Sadež/voda s kisom/donat
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + marmelada BS, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 1 wassa kruhek+ tanka rezina manjmastnega sira, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): dušeno rdeče zelje (t.i. sladko zelje) in ajdova kaša, solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) solata z jajcem, jogurt 1,3 20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

13. dan, četrtek 14.1.2010   Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + manjmastna skuta z začimbami, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): jogurt, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): Polnozrnate testenine z kumarami/bučkami, zelena solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) popečeni jajčevci z manjmastnim sirom, jogurt
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

14. dan, Petek 15.1.2010   Sadež/voda s kisom
Z (09.00): 2x jogurt 1,3 z žlico otrobov in žličko lanenega semena, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 2 klementini/sadež, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): pečen piščanec/puran, stročji fižol v solati
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) Wassa kruhki, manjmasten sir + začimbe
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

15. dan, Sobota 16.1.2010 Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + lahek sirni namaz, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): jogurt, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): čebulna/porova juha, nerafiniran riž z začimbami in popečene bučke, paradižnikova solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomestek) in 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) solata z jajcem, Cottage cheese, olive ali kumarice
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

16. dan, Nedelja 17.1.2010 Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh+marmelada BS, kava z mlekom 1,5
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): sadež, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): goveji golaž z zelenjavno prilogo, solata (za ostale člane namesto zelenjavne priloge lahko polento/krompir)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomestek) in 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) 1 tuna iz konzerve v lastnem soku (rio mare), paradižnikova solata
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

17. dan, Ponedeljek 18.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): ovseni kosmiči s posnetim mlekom, kava s posnetim mlekom
10.00:  3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): sadež, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja) K (15.00):  cvetačna juha, pečene paprike, zraven pa nizko GI kruh (za ostale člane pa sveže kajzerice)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomestek) in 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): zelenjavna juha oz. juha od kosila, jogurt
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja  

pred zajtrkom 2 dcl vode z eno žlico jabolčnega kisa,
čez pol urce zajtrk: zeleni čaj, polnozrnati kruh z nemastnim sirom,
malic: 2 jabolki
kosilo: zelenjavna juha
malica: mandarini ali pomaranča
večerja: motovilec z jajčko 

Moj zajtrk danes pa je bil mleko z ovsenimi kosmiči
malca bo sadje
kosilo bo solata in pečeno svinjsko meso (v pečici z začimbami, brez olja)
večerja 1 kuhano jajce in malo kuhane zelenjave(za pest) 

predzajtrk: kis z vodo
Zajtrk: ovseni kosmiči z mlekom
malica:kivi
kosilo:kislo zelje (moji dobijo pečenico)
malica:jabolko
večerja:malo skute in  kisle smetane 

predzajtrk: žlica kisa v 2 dl vode
zajtrk: kosmiči z mlekom z malo maščobami
malica: jabolko
kosilo: testenine v zelenjavni omaki, solata
malica: sadje
večerja:zelenjavna juha in solata 


pomaranča
Z: jogurt 1,5%
K: svinjski zrezki v čebulni omaki (omako zgostim z naribano bučko), dušene bučke in zelena solata
V: jogurt s sadjem

jutri
sadje
Z: ovseni kosmiči z vročim mlekom, dodam nekaj narezanih suhih sliv in okus mi je božanski
K: cvetača s sirom in solata
V: pečena jajka in malo salame

Jedilnik za jutri:
predzajtrk: kivi in 2dcl vode z limono
zajtrk: 2 hrenovki, trdo kuhano jajce in zeliščni čaj
malica: mandarine
kosilo: zelenjavna mineštra
malica: jabolko
večerja: polnozrnate palačinke posneta skuta in marmelada

Z: PZ kruh, marmelada, bela kava
K: popečen tofu z zelenjavo, mal sojine omake gor, kitajsko zelje
V: pečen piščanec, cvetača
Za malco pa vmes sadje, pa 2 brezkofeinske kave.


Z: PZ kruh z marmelado
M:mandarine
K:puran+zelenjava
M:mandlji
V:g.juhica
dan
ZAJTRK z zeliščnim ali sadnim čajem ali kavo brez kofeina, nesladkani ovseni kosmiči s posnetim mlekom in jagodami.
KOSILO z 1 kozarcem (1dl) suhega vina ali 1 kozarcem (1dl) piva, grška solata, omleta z ementalcem, nekaj kvadratkov temne čokolade.
PRIGRIZEK (po želji) jogurtov napitek brez sladkorja.
VEČERJA z 1 kozarcem (1dl) piva, zelenjavna juha, npr. Pretlačena kumarična juha, zelena solata, trska na žaru, praženi ali v sopari kuhani brokoli, breskova pena.
2. dan
ZAJTRK: polnozrnati opečenec z marmelado brez sladkorja, lahki navadni jogurt z malinami.
KOSILO: zelenjavna juha, npr brokolijeva, na žaru pečene bučke, tribarvni riž, cvetačni pire, jabolka s cimetom.
PRIGRIZEK: jajčna solata in presna zelenjava.
VEČERJA: juha z belim vinom, svinina z gorčično omako z zelišči v sopari kuhane artičoke, narezane breskve s svežim sirčkom.
3. dan
ZAJTRK: ovseni kosmiči, z nemastnim sirom in rezinami jabolk.
KOSILO: paradižnikova juha z baziliko, solatni krožnik (solata in zelena solata, sir, šunka, kuhano jajce, paradižniki in olivno olje, nekaj kvadratkov temne čokolade.
PRIGRIZEK: mandlji in lešniki.
VEČERJA: zelenjavna juha, npr. Pretlačena juha iz bučk, narastek s samoniklimi gobami, solata iz rukole, narezana jabolka s svežim sirčkom.
4. dan
ZAJTRK: opečen rženi kruh z marmelado brez sladkorja in nemastnim sirom.
KOSILO: zelenjavna juha, npr. Gobova, solata iz stročjega fižola, artičok in rukole, piščanec na žaru, jagode s skuto.
PRIGRIZEK: presna zelenjava in brie.
VEČERJA: zelena solata, tuna na žaru; hitro prepražene gobe, navadni jogurt s sveže narezanimi marelicami.
5. dan
ZAJTRK: nesladkani ovseni kosmiči s posnetim mlekom in sesekljanimi marelicami.
KOSILO: zelenjavna juha, npr. iz brokolija, zelena solata, zrezek na žaru, stročji fižol, nekaj kvadratkov temne čokolade.
PRIGRIZEK: hruške z navadnim jogurtom.
VEČERJA: zelenjavna juha, npr. gobova, zelena solata, pečen piščanec, beluši na žaru, brie in camembert.
6. dan
ZAJTRK: omleta z grojerjem, ocvrti koščki slanine.
KOSILO: zelenjavna juha, npr. gazpačo, zelena solata, leča s hitro popraženo čebulo in gobami, lahki jogurt z jagodovo marmelado brez sladkorja.
PRIGRIZEK: rezine šunke in puranovega mesa.
VEČERJA: juha z belim vinom, hitro popraženi jajčevci, losos na žaru s špinačo, nekaj kvadratkov temne čokolade.
7. dan
ZAJTRK: poširana jajca, klobasica na žaru.
KOSILO: zelenjavna juha, npr. pretlačena juha iz paprik, solata nicoise (zelena solata, tuna, olive, kuhano jajce, kapre, paradižniki in olivno olje), skuta s hruškami.
PRIGRIZEK: presna zelenjava s creme fraiche.
VEČERJA: zelenjavna juha, npr. paradižnikova, artičoke (kuhane v sopari), špageti s paradižniki in beluši, nemastna

Z: PZ kruh, marmelada, bela kava
M: mandarine
K: PZ špageti, zelenjacna omaka, solata
M: mandarine
V: poli salama, mocarela, narezan surov korenje in pa gorčica dijonska( ta je brez sladkoprja)

zajtrk: PZ kruh in marmelada BS, čaj BS
malica: klementine
kosilo: čista goveja juha, kuhana govedina in kuhan brstični ohrovt, cvetača in brokoli, solata
malica: klementine
večerja: trdo kuhana jajčka

zajtrk: PZ kruh in marmelada BS, bela kava
malica: sadna solata (klementine, jabolka, ananas)
kosilo: zelenjava z lečo
malica: jabolko
večerja: tunina z zelenjavo


zajtrk: dve rezini polnozrantega kruha (DM drogerija - Alnatura Roggen Vollkorn), namaz iz svežega sira (Hofer Milfina Soft cheese reduced fat), skodelica mleka
kosilo: piščančji paprikaš (belo meso, čebula, paprika, naribane bučke za zgostitev), solata, za poobedek sir Brie
malica: jabolko
večerja: jogurt

Zajtrk: montijev muesli s kefirjem, črna kava brez sladkorja,
Malica: hruška
Kosilo: puranji zrezek na žaru z bučkami in šampinjoni, zelena solata
Večerja: jogurt z ovsenimi kosmiči

Zajtrk: ržen kruh, nepasirana skuta in montijeva figova marmelada, črna kava brez sladkorja,
Malica: pest lešnikov,
Kosilo: zelenjavna juha, gobov narastek, solata,
Večerja: kefir.
Zajtrk: ajdov kruh s skutinim namazom, jabolčni sok
Malica: jogurt, sadje
Kosilo: svinina z zelenjavo v sladko-kisli omaki
Malica: sir
Večerja: zelenjavna juha

Predzajtrk: 3 kiviji 3 dl vode
Zajtrk: ržen kruh, brezkofeinska kava s posnetim mlekom
Malica: jabolko
Kosilo: jagenček v pečici, kuhana cvetača, solata
Malica: sir
Večerja: Kompot iz hrušk, pinjenec

voda z limono
Z: lahki tekoči jogurt (navadni), pz kruh (doma pečen)
M: hruška, rezina manj mastnega sira
K: goveji golaž (brez moke), stročji fižol v solati
V: lahka skuta z malinami in cimetom

zajterk: dve jajci na oko, sir Brie, čaj
malica: dve mandarini
kosilo: polnozrnat riž (Bali) z zelenjavo na žaru (bučka, paprika, por, čebula) solata, za poobedek pa 70 % čokolada (ena tablica)
večerja: cottage cheese (Hofer Nur 0,9 % fett)

Z: pz kruh, pusta skuta, marmelada bs, bela kava
M: skuta z malinami in cimetom (mi je od zajtrka ostalo 2 žlici skute)
K: dušena pusta svinjina, ohrovt v solati
V: ohrovt v solati z jajčkom (1 celo jajce+1beljak)

Zajtrk: jabolko; jogurt s slivami, figami, kosmiči
Malica: skuta s sadjem
Kosilo: graham testenine z lečo
Malica: jogurt, sadje
Večerja: piščanec, bučke

Zajtrk: umešana jajca s hrenovko
Malica: 2 pomaranči
Kosilo: polnozrnati špageti s šampinjoni, bučkami s sojino smetano
Večerja: Jogurt

kozarec vode, pomaranča
Z: 2 polnozrnata kruhka, kava brez kofeina s posnetim mlekom
K: zrezek, dušene bučke s paradižnikom, zelena solata
M: mandarin
V: sadni pinjenec

voda z limono
Z: ržen kruh, navadni tekoči jogurt
M: pečena paprika v solati
K: piščančji žur (brez omake), zeljna solata
V: pz špageti, paradižnikova omaka z baziliko

zajtrk: pz kruh, skutin namaz, mleko
malica: jabolko
kosilo: porov narastek, solata
večerja: siri (Brie, Camembert)


z: pz kruh, cottage cheese 0.9% m.m., mleko
k: piščančja prsa z curryem, solata
m: sadje
v: zelenjava na žaru

Zajtrk: jabolko, jajce na oko
Malica: jogurt
Kosilo: zelenjavna pica s pz testa
Malica: sir
Večerja: ržene palačinke z domačo marmelado

Z: naravni sok iz pomaranč, pz kruh in marmelada bs, čaj nesladkan
M: sem pozabila, ker sem bila v službi in imela veliko dela(žal)
K: kislo zelje, puran na žaru
M: jogurt
V: pz testenine s tuno in smetano, skleda solate s česnom.


Z: kozarec vode z limono, ržen kruh, višnjeva marmelada bs, kava bs,
M: jabolko,
K: paradižnikova solata, klobasa,
V: sataraš, zelena solata.

z:pirin kruh,namaz s hrenom
m:jabolko,jogurt
k:omleta z bučkami in sirom,solata,košček čokolade
m:breskve
v:solata iz cvetače in paradižnika

Z: ržen kruh, lahki namaz
M: jabolko, jogurt
K: omleta z bučkami in sirom, solata, košček čokolade
M: breskev
V: ...
voda
Z: pz kruh z marmelado bs
K: piščančji file na žaru, stročji fižol, ruloka s paradižnikom in mocarelo v solati
M: 1 pz piškot
V: jogurt

z: pz kruh s skuto, kava
m:/
k: cvetačna juha, pečeni piščanec, zelena solata
m: jogurtova sladica po montiju, kava
v: / (se nisem najbolje počutila pa mi ni bilo za jesti)

z: kava, cottage cheese z 1 žlico ovsenih kosmičev (ali je to dovoljena kombinacija??)
m: 1 manjše jabolko
k: čista zeljna juha, piščančji zrezki na žaru, paradižnik + kumare v solati
m: sveže maline, kava z mlekom
v: 2 manjši rezini mojega kruha z paradižnikom, (sem morala poskusit)

Z: voda z limono, jogurt, kava bs,
M: fige,
K: juha, pečena sv. rebra (nemasten del), zelena solata,
V: grška solata.
: moj domači pz kruh, marmelada bs, kava
m: 1 kocka črne čokolade, 1 kozarec vode z magnezijem
k: 1 pečeni svinjski zrezek, fižol+zelje v solati
m: kava z mlekom, 1 dcl exotika
v: pizza šunka, sir, puranja prsovina pečena, olive s papriko, paradižnik

voda z limono
Z: pz bučni kruh, lahki sirni namaz
M: čista goveja juha
K: kuhana govedina, hren z jabolkom in trdo kuhanim jajcem
V: skleda zelene solate s fižolom

z: wassa kruh z jagodno marmelado bs, kava
m: manjše jabolko
k: puranji zrezek, zelena solata
m:navadni grški jogurt
v: narezek (salame, sir, kumare, olive), kava z mlekom

z: umešana jajca z malo hrenovke
m: košček čokolade 75%
k: riž z bučkami
m: pistacije (ali pa sladoled ;))
v: jogurt + sadje
M: košček sira
K: pz testenine s paradižnikom in bučkami, skleda solate s fižolom
M: kava
M1: kapučin
V: bresvica

kozarec slivovega soka
Z: dva ržena kruhka z namazom iz lahke skute in peteršiljem, kava
M: jabolko
K: goveja juha, dve piščančji bedri na žaru (brez kože), zelenjavna priloga (blitva in stročji fižol)
M: skuta z marelicami
V: omleta s čebulo, česnom in ovsenimi kosmiči ter paradižnikova solata z baziliko; vrstica črne čokolade

Z: pz kruh, rezina pršuta (brez maščobe)
M: lahki tekoči jogurt
K: piščančji ražnjiči, paradižnikova solata z baziliko
V: pz špageti s pestom, zelena solata

voda z mg tableto
Z: jogurt z malinami in pz ovsenimi kosmiči
M: trdo kuhano jajce
K: musaka iz melancan in mlete govedine, zelena solata
V: pz palačinka z marmelado bs

voda z mg tableto
Z: hrenovka, sveža paprika in paradižnik
M: lahki tekoči jogurt
K: pečena piščančja prsa, dušen grah, zelena solata
V: solata iz paradižnika, paprike, kumare, oliv in feta sira z grškimi olivnim oljem in grškimi začimbami

Z: posneto mleko z ovsenimi kosmiči
K: piščančji zrezek v omaki iz paradižnika, bučk in pora
V: zelenjavna juha (cvetača, grah, fizol), grška solata

predzajtrk: kombuča
z:kosmiči
m:jogurt
K: stročji fižol in piščanček
m:jabolko
V.zelena solata z jajčkom

Z: 2 kosa PZ kruha s pusto skuto in žličko medu (vem,da ima med GI 70, ampak to delam za zdavje) in bela kava
K: PZ testenine z dušenimi bučkami in česnom ter sveže kislo zelje
V: Jogurt in sadje

Z: 1 kos PZ kruha in malo puste skute, beli čaj.
do kosila sem pojedla še hruško.
K :puran, cvetača in por & zelena solata z paradižnikom in zeleni čaj
V: porova juhica, beli ali pa zeleni čaj.

 
ZAJTRK:polnozrnata štručka in bela kava
MALICA:jabolko
KOSILO:špinača in hrenovka
VEČERJA: jogurt z jabolkom

Z: jajčki in kavica,
malica jabolko al pa kak šluk jogurta
K: kislo zelje
V: jabolko

Z: polnozrnati kosmiči z mlekom, čaj
M: sadje
K: hrenovka, solata
V: jogurt, sadje
 
: PZ toast, sojin namaz( ne vem, če to lahko?), bela kava
M: jabolko, 1 košček temne čokolade
K: ajdova kaša s šampinjoni, bučkami, solata
M: sadje
V: jogurt

Z: PZ kruz z marmelado BS, bela kava;
M: jabolko,
K: šampinjoni s porom+testenine in velika skleda solate
M:
še ne vem.. kakšna mandarina verjetno
Z: ostanki od večerje , če pa ne bo ostalo ničl pol pa samo solata!

Z: PZ hrski (od špara Vital linija), sojin namaz, bela kava
M: mandarine, črni čaj
K: riba, kuhan brokoli, solata
M: jabolko
V: tuna v lastnem soku, jogurt

Z: PZ hrski, marmelada, bela kava
K: goveja juha( čista), govedina, popečeni šampinjoni in bučka, solata
M: mandarine, rebro temne čokolade
V: paprika, sir, jogurt lahki

Z: PZ kruh, skuta
K: piščančji žur brez smetane in veliko zelene solate (njami)
V: jogurt, jabolko in mlao kosmičev (ovsenih)

sok grenivke,črna kava
kosmiči (alnatura) z jogurtom
jabolko
naravni sv.zrezek v sirovi omaki, zeljnata solata s fižolom,črna kava
kivi, pistacija, zeleni čaj
kosmiči z jogurtom

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.1.2010 23:20:33   
_ella_
To je to !

A sploh kej berete to ali nima smisla to gor obestit? Mislem meni ni problem, ker to na hitrco naredim. Samo tko vprašam?  Nočko


< Sporočilo je popravil _ella_ -- 10.1.2010 23:27:22 >

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 7:37:50   
boob
dobro jutro

-1kg user posted image user posted image user posted image

to je blo pa fajn videt

Učerej je bil pa tok sitn dan, sm vidla da ste imele tud ve 'probleme' z kričači. . . naša učeri sploh ni spala čez dan, pa tok zaspana da ji je kr glavca dol padala, čim sm jo v postlco dala pa učke k ris in dretje.
Upam da bo dans kej bolš. . . pa da izkoristimo zadji dan in gremo mal vn, pol pa spet cel tedn sneg user posted image

ella meni tile jedilniki ZELLOOO pomagajo user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel. Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc Zaplotnik

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 7:46:29   
tašon
Itak da beremo....hvala da nam pomagaš pri sestavi jedilnikov.

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
   [Brisano sporočilo]
11.1.2010 8:00:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tašon)
  Neposredna povezava do sporočila: 1132
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 8:00:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_

To je to !

A sploh kej berete to ali nima smisla to gor obestit? Mislem meni ni problem, ker to na hitrco naredim. Samo tko vprašam?  Nočko



zakon si, user posted image user posted image user posted image

no mi smo pa ponoč spal, edin sama nase sem mal razočarana k sem včeraj ob osmih pojedla en kos mesne štruce k je ostal še od kosila, ob pol desetih sem šla pa spat, tako da moram bit še bolj pridnauser posted image

zdele pa pijem zajterk pol si skuham kavo, pol pa moram po papriko in bom danes naredila kr piščanjčji paprikašuser posted image

(odgovor članu _ella_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1133
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 8:23:26   
Anonimen
1 majhen piščanec ali 1 kg piščančjih stegen
3 srednje velike zelene ali rumene paprike
1 večja čebula
1 paradižnik
1 srednje velik krompir
juha za zalivanje
mleta sladka paprika
mleta, pekoča paprika ali mleti, sušeni feferoni
olje, sol, poper, začimbe za perutnino


a tak piščanjčji paprikaš lahko naredim, sam da je brez krompirja

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1134
   [Brisano sporočilo]
11.1.2010 8:58:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1135
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 9:06:58   
mamica2009
Dobro jutro

Meni pa je za danes ostalo kosilo od včeraj (ajdova kaša+puranji zrezek), tamalima pa naredim šmorn in kompot.

Da se še malo pohvalim, mam od včeraj do danes -0,8 kg. Bravo jaz

Sej bo, počasi se daleč pride. Upam da mi do junija uspe priti do 85 kg, mogoče tudi do 80 kg. Mislite da shujšam v pol leta cca 25 kg?
Upam

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
   [Brisano sporočilo]
11.1.2010 9:23:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamica2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 1137
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 9:40:42   
mamica2009

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

mamica2009 - zdravo hujšanje je 1kg na teden.
če npr. rečemo, da je še 25 tednov do konca junija, potem je to teoretično 25 kil.

držim pesti, da ti rata user posted image





Hvala. Vem pa da kg na začetku grejo lažje dol, kot pa proti sredini ali koncu. Jaz tudi upam.Če bo volja in motivacija bodo se tudi kg topili.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 9:46:55   
hel32
Jutro

Med vikendom nimam nikoli dost časa za RR, tako, da samo kg sporočim od 1.1. do zdaj imam 88,20kg imela sem jih pa 1.1. točno 90kg, jaz upam, da mi uspe vsaj 15 kg, čeprav je moj cilj 20, no mogoče pa le!
Morem pa povedat, da imam ful bolj redno prebavo, grem vsako jutro in potem še 2-3x podneviuser posted image , in se zelo boljši počutim in se hitreje naspim, sploh pa nisem več tako zaspana zvečer in utrujenauser posted image user posted image user posted image

Nekaj me še zanima, kako dolgo pa naj traja ta 1 stopnja, ker koliko jaz razumem je 2 kot vzdrževalna, al lahk po 14 dneh že začnem kr z 2 stopnjo, ker zdaj imam ful malo izbire v hrani, naj mi prosim ena to razloži, al sem pa jaz narobe razumelauser posted image in moram še 1x prebrat.
Skratka držim se načela nizkega GI in nič belega in prava kombinacija hrane, drugač pa ne tako kompliciram.

_____________________________

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 9:54:47   
mojamura
pozdravček vsem, vidim da ste kar pridne. jaz se tehtam čez dva tedna pa da vidimo. od januarja 2008 sem do oktobra lanskega leta shujšala 30 kg. nato sem malce prenehala, ker sem mela težave z zdravjem (pa ne zaradi montignaca). zdaj sem je zadeva vsaj kolko tolko poštimala pa zato nadaljujemo.

vsem ogromno volje in trme!!user posted image user posted image

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 9:55:46   
maja1488
O Murček. A sva spet skup user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 9:57:42   
mamica2009

IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Jutro

Med vikendom nimam nikoli dost časa za RR, tako, da samo kg sporočim od 1.1. do zdaj imam 88,20kg imela sem jih pa 1.1. točno 90kg, jaz upam, da mi uspe vsaj 15 kg, čeprav je moj cilj 20, no mogoče pa le!
Morem pa povedat, da imam ful bolj redno prebavo, grem vsako jutro in potem še 2-3x podneviuser posted image , in se zelo boljši počutim in se hitreje naspim, sploh pa nisem več tako zaspana zvečer in utrujenauser posted image user posted image user posted image

Nekaj me še zanima, kako dolgo pa naj traja ta 1 stopnja, ker koliko jaz razumem je 2 kot vzdrževalna, al lahk po 14 dneh že začnem kr z 2 stopnjo, ker zdaj imam ful malo izbire v hrani, naj mi prosim ena to razloži, al sem pa jaz narobe razumelauser posted image in moram še 1x prebrat.
Skratka držim se načela nizkega GI in nič belega in prava kombinacija hrane, drugač pa ne tako kompliciram.


Prva stopnja je do takrat dokler ne prideš do želene teže, z drugo stopnjo nadaljuješ ko imaš želeno težo in to samo vzdržuješ. 1.stopnja lahko traja tudi do 4-5 mesecev ali več oz.manj.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 10:00:34   
boob
IZVIRNO SPOROČILO: hel32


Nekaj me še zanima, kako dolgo pa naj traja ta 1 stopnja, ker koliko jaz razumem je 2 kot vzdrževalna, al lahk po 14 dneh že začnem kr z 2 stopnjo, ker zdaj imam ful malo izbire v hrani, naj mi prosim ena to razloži, al sem pa jaz narobe razumelauser posted image in moram še 1x prebrat.
Skratka držim se načela nizkega GI in nič belega in prava kombinacija hrane, drugač pa ne tako kompliciram.


prva stopnja naj bi trajala cca 2meseca, vsaj tako piše v knjigi

_____________________________

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel. Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc Zaplotnik

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 10:03:38   
boob
500 g brokolija
1 majhna cvetača
2 dl kisle smetane
sol
muškatni orešček
2 jajci
5 dag parmezana
5 dag masla



Brokoli operemo in očistimo. Cvetačo operemo in oboje razdelimo na cvetke. Na hitro pokuhamo v vreli slani vodi.
Model za torto namažemo z maslom. Vanj naložimo brokoli in cvetačo. Prelijemo z mešanico iz kisle smetane, jajc, ki smo jim dodali muškatni orešček in sol. Potresemo še s kosmi masla in naribanim parmezanom. Pečemo v pečici 30 minut pri 180 stopinjah.

Jst bom pa neki tazga danes za kosilo. . no podobno, pa mal prilagojeno

_____________________________

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel. Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc Zaplotnik

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 10:35:05   
Teya D.
user posted image Hejla!

Vidim, da vam super uspeva!user posted image
Glede jedilnikov je super da so gor. Ko ne vem kaj kuhat samo skočim sem, malo poklikam in že imam idejo. Tak da res vsaka častuser posted image , da nam urejaš tole _ella_.user posted image
Ta teden bom počasi nehala z medom, bom videla kako bo kaj moj glas in moje grlo. Dodala sem ga malo v čaj, res sem bila prehlajena, tako da sem ponavadi kar brez glasa ostala zjutraj in zvečer.

Vprašala bi glede sadja, kot piše v knjigi. Jaz pojem sadje na koncu zajtrka. A je zelo pomembno, da se je na začetku?

lep dan in trdno voljo


(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 10:38:45   
Anonimen
evo jz kuham kosilouser posted image

(odgovor članu Teya D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 1146
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 10:41:39   
mojcaz.


VELIK BOJ ZA USPEH BOMO ZAČEL 1.1.2010!!!!

Vsakega 10. v mescu bomo urejale seznamček, da bomo lahko vidle naše rezultate

user posted image



user posted image SEZNAM NAŠEGA USPEHA S KILOGRAMI user posted image




VZDEVEK    KG OB ZAČETKU   ŽELJENI TEŽA (KG)     VMESNI REZULTAT
mojcaz.            75 kg                     60 kg (-15)         10.12.09 -> 75 kg
                                                                             10.1.->76kg
TT                     73 kg                    60kg (-12)               10.12.09 -> 73kg
                                                                                 10.1.->71 kg
boob                85kg                     70kg (-15)                           /
cveka30           90kg                     65kg (-25)               10.12.09->90 kg
                                                                                 10.1->91 kg
m.rudovic         95kg                     70 kg (10-15)                     /
aurora_5         62kg                     53kg (-9)                 10.12.09->62 kg
                                                                                    10.1.->62 kg
usica               90kg                     70kg (-20)                         /
TRIŠ                83 kg                    65kg (-15)                10.1.->79 kg
S*                   84 kg                    70kg (-14)                        /
Muca Miša      100kg                    75kg (-25)                       /
mate0ja         106kg                    96 kg (-10)                     /
k.tja                73 kg                    63 kg (-10)                     /
*raci*             95 kg                    70kg (-25)                      /
mamica2009
   105 kg                  80kg (-25)              10.1->101.6 kg
rokipoki          73 kg                    68kg (-5)                  10.1->71,5 kg
indijancek       73kg                    62kg (-11)                   10.1.-> 71kg
Zvezdica         73,5 kg                60 kg (-13,5)                 /
brbončica
       72 kg                    60kg (-12)              10.1.->73kg
viroza             76 kg                   66kg (-10)                    /
Dali*                ???                        ???                            /
nebo              67,3kg                 58 kg (-9)                      /
_andreja_      98kg                    77kg (-21)                     /
julija30           77kg                    67kg (-10)                10.1.->76,2 kg
Detece           ODŠLA K LOČEVALNI DIETI
_ella_             79 kg                  64kg (-15)                10.1.->77 kg
Tanchy           90 kg                  70kg (-20)                      /
brkn83           66kg                   58kg (-8)                    10.1.-> 63kg
antonia          83 kg                  64 kg(-19)                10.1.->80.2 kg
ZvitaLisica
      79 kg                  64kg (-15)                10.1.->78kg
katrin***       68 kg                  60kg (-8)                   10.1.->67,5kg
Teya D.          85 kg                  66kg (-19)                10.1.->83.1kg
lunca144       73kg                   65kg (8)                       /
morrak          71 kg                  60kg (-11)                 10.1.->70 kg
Tonchka        69kg                   59kg(-10)                   /
Mala_Ajda     61,6 kg               58kg(-3)                   10.1.->61.1 kg
tašon            78,5kg                64kg (14)                 10.1.->77.5 kg
tasa_m        80,9kg                  65kg(-15)                  10.1.->79,4 kg
maja1488                                75kg
Špelca21      83kg                    65kg(-18)                 10.1.->83 kg
auroraa        76kg                    70kg(-6)                   10.1.->76kg
hel32            90kg                    75kg(-15)                 11.1.->88,2kg
ČE BOMO PRIDNE BODO TAKŠNI REZULTATI VIDNI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image




_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 10:45:42   
mojcaz.
hejla. da se še jaz malo javim user posted image user posted image

danes sem bla spet pridna sem delala cele pol ure pilates, ampak ono ta hard verzijo za nadaljuevalni tečaj in ne za začetnike, ker mi je ono preveč ležanja in nič delanja user posted image user posted image no nikoli si nisem mislila da bom kdaj rekla, da je nekaj premalo gibčno oz. da moram preveč ležat zravn user posted image user posted image

drgače pa jaz pridno vstrajam... moj jedilnik

Z:hrenovka in kisle kumarice
K:PZ testenine v omakici
V:solata

jaz mam čisto enostavne jedilnike, ker cel dan sem na terenu tak da jem nekaj kar je hitro narejeno in dobro user posted image user posted image


nič pičim ga jaz na kavo h kolegici da malo počvekam z njo ker že RES dolgo nisem user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 10:50:56   
katrin***
mi smo preživeli včerajšnji večer tako, da je mojemu dojadilo in jo je šel kopat,potem ko je 1h že spala pa se spet začela dret. In potem ko je bila v vodi, ne duha ne sluha o dretju, slabi volji ali čem podobnem. Z mojim sva se sam gledalauser posted image  Spanje naprej brez problema - ne moreš verjet.

Današnji zajtrk, najprej limonada BS, potem pa PZ s sirnim lahkim namazom + kava s mm mlekom, kosilo pa bo neki od mesa pa ne vem še kaj.

ella...ti jedilnike kar limej gor k mi tolk prov pridejo, če kakšen dan ne vem kaj bi samo skočim tlele in evo ga - HVALA!!!user posted image user posted image user posted image


p.s Moj sicer ni na tej metodi hujšanja in pravi, da ga ne interesira, ampak PZ palačinke je pa zadnjič tko mlatu, da ga je blo veselje gledatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.1.2010 11:31:56   
Mala_Ajda
_ella_ hvala za vse recepte, res si mi olajšala delo in upam, da ne bom več utrujala ostale, če zadeva paše pod montinjak ali ne. Imam vse knjige (knjižnica) tako, da ni več frke user posted image .

Ker smo si zaželeli malo mesa in so naše kokoške še v trdem stanju (skrinja) bom jutri naredila piščanca z lečo (http://planet-zabave.net/zanimivosti/njami_piscanec_z_leco.php)

Včeraj smo uživali na sončku, tekli na smučeh in se crkljali z dobrotami. Tudi jaz, ampak po pametiuser posted image .


(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Tudi kot s.p. lahko prejemate denarno soci...
Pri izračunu dohodka iz dejavnosti za določanje upravičenosti do denarne socialne pomoči je pomembno, ali v času vložitv...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?