julija30
|
Cveka30 piščančji žur naredim tako, da belo piščačje meso najprej malo popečem v ponvi (naredim zrezke), nato jih nadevam v pekač (jaz kar v tistega steklenega), potrosim z malo naribane posebne ( v original receptu dodajo pršut), no danes sem dodala še na koleščka narezano hrenovko, na vrh pa potrosim nariban sir. To dam v pečico na 200 stopinj in pečem približno pol ure. V Original receptu uporabijo še smetano, jaz jo sedaj izpuščam in je enako fino. Na podoben način si lahko narediš tudi pico brez testa. večji puranji zrezek razrežeš lepo na tanko, da dobiš velik tanek zrezek, na katerega naložiš šunko, sir in gobice. In spečeš v pečici. ŠE NEKAJ RECEPTOV: (pobrala po drugih forumih, ne zamerit avtorice in avtorji) PIŠČANČJE PRSI pišèanèja prsa - paprika (rdeèa, zelena, rumena) - èebula - buèke - paradižnik - nariban sir - olivno olje - zaèimbe po okusu (jaz dodam timijan, baziliko, poper, sol, jušno osnovo v prahu) Pišèanèje meso narežemo na košèke in ga na hitro opeèemo na teflonu. Narežemo vso zelenjavo na veèje kose in podušimo, da je še èvrsta. Kose mesa in zelenjavo damo v pekaè (malo ga naoljimo) in vse skupaj peèemo v peèici na 200°C. Ko je jed že skoraj gotova, jo vzamemo iz peèice, dodamo nariban sir in vrnemo v peèico le toliko, da se sir stopi. Kroglice iz mesa in jajca za 4 kroglice potrebujemo: - cca 500 g mletega mesa - 4 jajca - zaèimbe - malo prepražene èebule Najprej jajca trdo skuhamo v vodi in jih olupimo. Mleto meso damo v posodo, dodamo sol, poper in prepraženo èebulo (po okusu še ostale zaèimbe), ter vse skupaj dobro premešamo. Meso razdelimo na 4 enake dele. Jajca ovijemo z mletim mesom in oblikujemo kroglice. Pekaè malo namažemo z oljem in vanj polagamo kroglice. Peèemo približno 30 min na 220° C in vmes po potrebi zalivamo (lahko z juho) Namesto samega mesa lahko dodamo še malo namoèenih sojinih kosmièev. Kroglice so precej suhe, zato jaz zraven veèinoma uporabim omako iz smetane in sira. SOČNI PURANJI ZREZEK Tanek puranji zrezek posoliš in popopraš. Opečeš na par kapljicah olivnega olja. Ko je zrezek popolnoma pečen, ga preliješ z omako (posnet jogurt + 2 žličke gorčice, sol, poper). Pustiš 2 - 3 min, da se omaka segreje poleg zrezka. na koncu posuješ svež peteršilj. Serviraš s hrustljavo zeleno solato z bučnim oljem ? in limono, posuto s par koščki orehov.
|