dskubin
|
Dskubin pa pri vaši hiši? Hvala, odlično :D Danes me ima sine rad, ker mu dobro kuham in perem, ker se igram z njim in ker mu dam risanko za gledat. Ugante, kaj je imel za bregom črke - ene otroke pač zanimajo ene, druge spet čisto druge stvari. Draža črke še ne zanimajo, ve pa že kar nekaj časa, na katero črko se začne beseda in pol to kam prilepit v Cicidoju (ampak on je glihkar imel 4 leta). Diti pa je to zdej začelo ful zanimat, pa ji vsake tolko pokažemo kako novo črko na tipkovnici, ni pa da jo namensko učimo. Pol jih pa nekaj že prepoznava (črk mislim), tudi ko jih vidi na cesti, majčki, časopisu ipd. Ampak gre tko, da ne poimenuje samo črke ampak D=Diti, M=mama, O=očka, B=Barbara ima 2 trebuščka , S= Sebastijan (včasih pa s=ati, ker mojga svaka njegovi punci pač tko kličeta),.. Pol pa pride do tipkovnice in vpraša: namesto katera črka je N "Kje je nona?" Se pa recimo zna podpisat, če se ji ljubi, ampak se je tega naučila čisto slučajno pri pisanju novoletnih kartic, Draža pa to še malo ne zanima, da bi se učil kakih črk al pa kaj takega. Njega so pri njeni starosti fascinirale npr. znamke avtomobilov in smo hodili od avta do avta in je gledal in otipaval znake in nam razlagal da kateri avto je. Je pa tamala tudi barve poznala pred njim (oz. istočasno), pa tudi brez plenice je bla prej :D Ampak itak imajo še čaaaaaaaaaaaaasa. Kar se pa govora tiče, imamo pa vsi v družini podmazane jezike smučke - Draž je začel lani, pri 3 letih in 3 mesecih, pa smo ga kar hitro dali na pasove, mu je šlo zelo dobro (s tem, da je se je prvi dve leti bal in izogibal snega), Diti pa je bla le še malo premajhna lani, je pa že uživala na snegu, letos pa bomo verjetno spustili (sicer žal, ampak mami se ne more kotalit za njima). Se mi pa zdi, da njo še bolj zanimajo take stvari, pa je zelo taka gibčna in dvomim, da ne bi marala smučat, tko da res škoda letošnje sezone. Jaz mislim, da je za poskusit, prisilit otroka itak ne moreš, še posebej, če se boji, če pa ima veselje - go for it. Znajo tako presenetit ti naši škrati. Samo če se spomnim lani, kako je Draž prepeval med spustom v dolino in mahal okoli drugim smučarjem, ki so počivali ob progi. Pa najprej je kričal: "Mami, prehitro!", čez kak dan pa že "Mami, zakaj greva tako počasi?!" - mene pa mišice pekle od unga neprestanega pluženja za njim, da so me noge komaj pokonc držale. Sva pa že odsmučala z vrha Pohorja čisto v dolino. Aja, Draž je tudi dobil neke pikice po rokicah in ličkih, tko da morava tudi midva k alergologu v začetku februarja - no, če bom še 2 v 1, drugače si bo pa očka mogu zrihtat fraj. Se nam pa ne sanja, na kaj bi lahko bil alergičen, to se mu je ponovilo sedaj 2., v prvo je imel to enkrat maja. Sva pa napotena tja, ker imam jaz alergije na vse živo (no, razen na hrano - tok tok tok).
< Sporočilo je popravil dskubin -- 8.1.2010 15:40:32 >