|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
5.1.2010 19:09:42   
ninček1
Dobila voziček ...jeeeeeeeeeeeeee, samo da sva ga sestavla sva potrebovala 1 uro in navodilauser posted image user posted image user posted image , si nisem misila da je to tako zapletenouser posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
5.1.2010 19:11:23   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

Dobila voziček ...jeeeeeeeeeeeeee, samo da sva ga sestavla sva potrebovala 1 uro in navodilauser posted image user posted image user posted image , si nisem misila da je to tako zapletenouser posted image

user posted image user posted image user posted image

sta ga dala v avto?

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
5.1.2010 19:33:23   
Bauky
Danes, sem bila na  sestanku za epiduralno.

Evo ZIMSKA, posredujem ti odgovore...

- koliko časa rabiš, da lahko dobiš EA (od prihoda v P - do vstavitve katetra) - popadki morajo biti redni in tudi že nekaj cm moraš biti odprta (4, 6 cm) ... lahko  zaprosiš takoj ali pa tudi šele po nekaj urah svojih popadkov - odvisno kolikšen je prag bolečin

- kdaj je na razpolago (kdaj je največja možnost, da jo dobiš)  - v NM so baje 4 anesteziologi, zato je najbolj zihr v dopoldanskem in popoldanskem času,  možnost je seveda tudi  ponoči ampak če ni nobenega dežurnega ga pokličejo od doma in le-ta pride takoj oz. najpozneje v 45 min.

- in če je testiranje krvi pred EA obvezno ter zakaj, kler s tem izgubiš pol ure do uro, v Postojni pa tega recimo sploh ne delajo.
- kri ti odvzamejo predvsem zaradi  preverjanja slabokrvnosti.

Sicer pa se lahko med EA tudi sprehajaš in ni več tako močni analgetik kot so ga dajali včasih.  Se je  pa malo pohecal, da se porodnice  kar nočejo sprehajat takoj ko prime EA in so potem le srečne da ni več bolečin in le še zadovoljne ležijo.  Med EA  proti koncu poroda, pred iztisom sicer baje  čutiš samo pritisk (neboleč), tako da  je potrebno v tistem trenutku  ful poslušat babice, da se ne zamudi popadka za iztis.

jaz osebno, ko grem prvič rodit,  sploh ne vem kakšna je tista prvinska porodna bolečina, zato zdaj še nisem prepripričana ali jo bom vzela ali ne, če bo res prehudo pa definitivno...

LP user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
5.1.2010 19:54:48   
Kati81
Evo, opravila nakupe kozmetike, plenic, cucljev, dudic...

Kupila sem tudi lupinico sicer rabljeno, ampak zelo dobro ohanjeno, z muffkom za 80E. Sem zadovoljna ker je točno taka kot sem jo želela.

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=165315

tko da sem pršparala dobrih, 130E.

Ja pa oprala sem en stroj cunjc, ki se sedaj sušijo v sušilcu, jupi, čaka me še en stroj in en stroj plenic. No saj bo.

Sem bila pa v CP in sem čist razočarana nad ponudbo H&Ma, ker res niso imeli čist nič pametnega znižanga, sploh za fantke. BC pa ima kar precej robe znižane in tudi lepih stvari, škoda k nič ne rabim.
Jutri grem še mal v supernovo prečekirat, ampak bolj za Kajo.

Slomak, lepo da sva se dobile na kavici, upam, da še kdaj, pa tudi druge se lahko pridružite.

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
5.1.2010 19:56:35   
ninček1
dala...user posted image user posted image user posted image user posted image in gre.....uh sem si oddahnilauser posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
5.1.2010 19:58:12   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

dala...user posted image user posted image user posted image user posted image in gre.....uh sem si oddahnilauser posted image

wiiiii... še jaz sme si oddahnila...

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
5.1.2010 20:03:09   
smuki
Hej punce...

Punsha... ne jokaj, to vse čuti biba, ki je poleg tebe. Čeprav kakšnih lastnih izkušenj s tem še nimam, vem pa da je ena kolegica, ki je tudi čez noč izgubila mleko v lekarni dobila ene tablete, zaradi katerih je imela mleka za tri dojenčke... Najprej pa le poskusi na načine, ki so ti jih punce že navedle.

Drugače sem pa sama danes imela pregled pri G in sem bila kr mal šokirana. Ko sva šla na UZ mi je naredil podoben pregled kot morfologijo. In potem je gledal in gledal... zdelo se mi je, da minevajo ure, ne minute... pa meril... in bil tiho. Potem pa, ko je men že skor srce ven padlo mi pa le reče, da ima user posted image malo manjši trebušček za 33. teden ter da ima le 1800g. Baje je bolj suhec... in da moram več počivat, da dobi več kisika za razvoj... No, drugače pa je vse OK, razen, da še vedno malce zaotekam in se moram držat neslane diete.

Ampak, me je to danes tako iz tira vrglo, da kr ne vem kaj naj še naredim, poleg tega da čim več počivam....user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
5.1.2010 20:04:46   
smuki
Aja, pa naslednji pregled: 26.1.2010

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
5.1.2010 20:32:03   
zirafa76
smuki..

iz prve roke zgodba o tem...moja kolegica je imela rok 27.12. in je bila še na pregledu dva tedna pred rokom, ko njena g. vsa šokirana ugotovi, da otrok ni pridobil na teži od prejšnjega pregleda popolnoma nič..tehtal je samo 2 kg in to dva tedna prek rokom..Lahko si predstavljaš paniko kolegice in stres..takoj seveda v bolnico, najprej na preiskave, nato je ostala tam..ugotovili so, da vse funkcionira kot je potrebno, posteljica, pretoke o.k., v glavnem, ni jim bilo najbolj jasno, kaj se je zgodilo...Ena stvar je res tukaj, da je ona še vedno delala neke stvari za službo takrat in bila skozi okoli..ampak nazaj k zgodbi...Torej po tednu dni ležanja v bolnici so še enkrat naredili temeljit UZ..stanje..2.3 kg..tu nekje...ostala je še teden, po katerem se je stanje izboljšalo za par g. dovolili so ji, da gre domov za božič in pride nazaj.V tem času so ji tudi spremenili termin, češ da naj še ostane notri in do rodila januarja..
No, točno 27.ob 2.zjutraj je romala nazaj v bolnico, komaj dobro so parkirali avto, je bila že odprta, da so jo samo naložili in v roku 15 min. je rodila...user posted image ..zdrav, veseli user posted image , ki je tehtal 2.7 kg..po vseh pregledih je bilo ugotovljeno, da je popolnoma zdrav in da mu nič ne manjka, je pač manjše rasti, roko na srce tudi ona ni velika, ter sta zapustila bolnico točno na silvester..user posted image

To zgodbo sem ti napisala zato, ker točno vem, kaj preživljaš, namreč to je bila moja najboljša prijateljica in dnevno sem bila z njo na telefonu in jo vzpodbujala, da bo vredu, bo pač manjši..in na koncu je vse dobro izpadlo..Poizkušaj biti pozitivna, ne razmišljaj nekih črnih scenarijev, ne samo, da se lahko zmotijo v merah, ampak je vsak otrok različen..na koncu je najpomembneje, da je zdrav, če pa bo manjši tistih par cm pa tudi ni problem...

uživaj še naprej v nosečnosti...user posted image user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 20:33:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bauky)
  Neposredna povezava do sporočila: 1985
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 20:41:34   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1986
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 20:44:28   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1987
5.1.2010 21:15:45   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

Slomak, lepo da sva se dobile na kavici, upam, da še kdaj, pa tudi druge se lahko pridružite.

ja enako, fajn je blo user posted image ...druge pa tud upam da se kdaj vidimo...
sm ti rekla da ne bom šla po trgovinah in evo sm si kupla ene škornje v transporterju user posted image ..jah kaj češ...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
5.1.2010 21:21:16   
bambi14
za smeh:

Dragi moji!Sigurno ste ze vsi slisali, da nimam vec vozniskega dovoljenja. Ker naokoli krozijo zgodbice o tem, kako sem bila pijan, sem se odlocil, da vam bom povedal celo zgodbo. Vceraj me je ustavil policaj in povedal:"Kontrola prometa in dokumentov. Pokazite mi vaso voznisko in prometno ... in ... ali se meni to samo zdi ali ste res pijani?"
Jaz: "Gospod policist, zagotavljam vam, da nisem pil."
Policaj: "Ok. Naredili bomo majhen test! Zamislite si, da vozite po temni ulici ter, da vam nasproti prihajata dve luci! Kaj bi to bilo?"
Jaz: "Avto."
Policaj: "Seveda je avto. Toda kateri avto? Mercedes, Audi ali BMW?"
Jaz: "Nimam pojima."
Policaj: "Torej ste vseeno pijani!"
Jaz: "To pa res ne drzi!"
Policaj: "Ok. Potem se en test. Vozite po temni ulici, nasproti vam pa prihaja ena luc. Kaj bi to lahko bilo?"
Jaz: "Motorno kolo!"
Policaj: "Seveda. Toda kaksno motorno kolo? HONDA, KAWASAKI ali HARLEY?"
Jaz: "Nimam pojima."
Policaj: "Torej ste vseeno pijan!"
Ze malo besen sem mu povedal: "Ali lahko jaz vas nekaj vprasam?"
Policaj: "Lahko."
Jaz: "Torej. Ob cesti stoji ena gospa, dama v mini krilu, z mrezastimi nogavicami in v ceveljcih z zelo visoko peto. Kdo bi ona lahko bila?"
Policaj: "To je definitivno prostitutka!"
Jaz: "Seveda je prostitutka. Toda ali je to vasa hci, vasa zena ali vasa mama?"

No, ce skrajsam, tako sem ostal brez vozniskega dovoljenja.
user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1989
5.1.2010 21:55:21   
dskubin
Danes, sem bila na sestanku za epiduralno.

Evo ZIMSKA, posredujem ti odgovore...

- koliko časa rabiš, da lahko dobiš EA (od prihoda v P - do vstavitve katetra) - popadki morajo biti redni in tudi že nekaj cm moraš biti odprta (4, 6 cm) ... lahko zaprosiš takoj ali pa tudi šele po nekaj urah svojih popadkov - odvisno kolikšen je prag bolečin

Nam so na predavanjih rekli, da lahko kateter vstavijo veliko prej, dozirat pa začnejo šele ob hujših bolečinah - ampak se tega ne držijo. Sama sem prvič ležala v porodni 11 ur, preden sem dobila EA, potem je bilo v 1 uri vsega konec (čeprav naj bi EA podaljšala porod) user posted image Po moje, če prideš odprta 6 cm te bojo prepričali, da boš zdej zdej rodila in da za EA nimaš časa - iz lastnih izkušenj govorim.

- kdaj je na razpolago (kdaj je največja možnost, da jo dobiš) - v NM so baje 4 anesteziologi, zato je najbolj zihr v dopoldanskem in popoldanskem času, možnost je seveda tudi ponoči ampak če ni nobenega dežurnega ga pokličejo od doma in le-ta pride takoj oz. najpozneje v 45 min.

Tudi zame je 2. prišla (sicer v Izoli) dežurna od doma, a prepozno user posted image

- in če je testiranje krvi pred EA obvezno ter zakaj, kler s tem izgubiš pol ure do uro, v Postojni pa tega recimo sploh ne delajo. - kri ti odvzamejo predvsem zaradi preverjanja slabokrvnosti.

V Izoli ti nič ne testirajo krvi pred EA user posted image

Sicer pa se lahko med EA tudi sprehajaš in ni več tako močni analgetik kot so ga dajali včasih. Se je pa malo pohecal, da se porodnice kar nočejo sprehajat takoj ko prime EA in so potem le srečne da ni več bolečin in le še zadovoljne ležijo. Med EA proti koncu poroda, pred iztisom sicer baje čutiš samo pritisk (neboleč), tako da je potrebno v tistem trenutku ful poslušat babice, da se ne zamudi popadka za iztis.

Močna je tolk, kot izbereš, ker sama določiš, koliko te boli, glede na lestvico od 1-10. Dozirajo glede na tvoje sporočilo user posted image , tko da če dajo preveč res verjetno ne čutiš ničesar. Sama sploh nisem imela več možnosti se sprehajat, ko sem dobila EA, ker se je dejansko začel porod, je šlo res že proti koncu in sem bla skoz na CTG-ju.

jaz osebno, ko grem prvič rodit, sploh ne vem kakšna je tista prvinska porodna bolečina, zato zdaj še nisem prepripričana ali jo bom vzela ali ne, če bo res prehudo pa definitivno...

Ko bo prehudo, bo prepozno za EAuser posted image Drgač pa sej boli, pa pol hitro pozabiš. Zdej, po 3 letih vem samo še, da svinjsko boli, pa da res ni glih najbolj prijetno, kaka pa je dejanska bolečina se mi niti ne sanja. Moram pa rečt, da so mi bli veliko veliko bolj boleči in taki zahrbtni popadki v prvo - umetni, kot v drugo, ko sem imela izključno svoje popdake.

Še vedno ne vem, kaj bom v 3. EA ja al ne, to je zdaj vprašanje user posted image

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
5.1.2010 22:03:39   
slomak
punce dejte mi neki povedat...z mojim se prepirava (ne hudo user posted image ) glede lupinice..ali jo otrok rabi ali ne...on pravi da je to samo za v avto in da se v tem user posted image  ne vozi v vozičku, da mora otrok tako ali tako ležati in ne biti v polsedečem položaju in da je to samo trgovski marketing, da bi po nepotrebnem kupovali...no jaz pa pravim glede na prebrano da pač lahko otroka voziš v lupinici, da lahko opazuje okolico pa tko naprej a ne...kaj pa ve pravte, a jo mate vse? Mogoče tiste ki že imate otročke, kakšne so izkušnje??? tnx user posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
5.1.2010 22:12:28   
Kati81
Slomak, moje mnenje veš, jaz jo drgač nikoli nisem imela dolgo v lupinci, sam tisti mesec in pol mi je pa res prav pršla. Pa naj bodo študije take al drugačne, moja se je razvijala s svetlobno hitrostjo, pa je bla rojena tri tedne prej ni imela lupinica nobenega negativnega vpliva. da ne rečem da je pri treh mesecih dala skozi pot do Ugljana in nazaj, pa naslednji dan še do Neussa (1034km) in čez teden dni nazaj, vožnja do gor pa traja nekje 10 ur, z 2 kratkima postankoma, mi smo imeli pač daljše postanke, pa še v Kolnu nesrečo in HB za varno lupinico.

Tko da jaz pravim, delaj po občutku!

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 22:14:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu slomak)
  Neposredna povezava do sporočila: 1993
5.1.2010 22:19:26   
Kati81
Slomak, a oni imajo svojo lupinico al katero lohk kombiniraš na ta vozek?

Neposredna povezava do sporočila: 1994
5.1.2010 22:26:57   
spelch
lp...da javim, da je bilo na pregledu vse ok, dojenček mali pridno raste..z glavčko že obrnjen navzdol...ima pa 2,5 kg:) naslednji pregled imam 19.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
5.1.2010 23:17:10   
Aja1
Bauky - jaz sem bila tudi na predavanju za EA. Škoda, da nisem prej prebrala, da boš šla, bi lahko izmenjali par besed.

Punsha - kot so že predhodnice napisale. Ne obupaj. Dojenje bo steklo kot mora. user posted image

Glede testiranja krvi za EA - testirajo zaradi strjevanja krvi. Uf...jaz resnično upam, da jo dobim.....

Grem zdaj spat. Moj že takooooo smrči.user posted image user posted image

(odgovor članu spelch)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
5.1.2010 23:17:59   
Aja1
Pa seveda user posted image user posted image user posted image za vse opravljene preglede. Za streptokok boste vse dale bris?

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
6.1.2010 7:09:43   
Jada82
Dobro jutro punce!

Evo, očitno se je začelo tudi moje obdobje nespanja ... no, upajmo, da je bila le enonočna izjema. user posted image Mislim, da sem se še neki časa nazaj hvalila, da dobro spim ... hm.
Pa zjutraj me je neki po trebuhu šraufalo ... itak takoj pomisliš, da so popadki .. no, upam, da niso ... sicer jutri dopolnim 34 tednov ... verjetno to ni več tako kritično za prezgodnji porod ... mali pa ima okoli 2 kg. Kaj menite?

Včeraj zvečer se je user posted image tako premetaval po trebuhu, da je prav bolelo, sem mislila, da mi bo skozi popek pogledal. No, saj je lepo, da je živ ... ampak je res zabolelo včasih...

Strije - a jih je katera dobila? Jaz sem včeraj ugotovila, da jih imam par po prsih .. user posted image Ne vem, prej nisem bila pozorna ali kaj? Sem se pa včer tuširala s precej vročo vodo - je možno, da so se zato naredile? Nekaj nam ga tuš heca in imaš na čase mrzlo, pol pa ful vročo ... knajpanje, u glavnem.

Ninček1 - evo, pa si tudi ti dobila voziček, ane? Je fajn ... to je kar tak pomemben nakup, čeprav je pa res, da ga takoj po rojstvu še ne rabiš ... uf, midva sva našega dobila že oktobra, potem pa sva ga peljala k mojim, da smo ga tam pospravili. Sploh več ne vem, kako izgleda. V nedeljo ga greva iskat in ga bova spet sestavila user posted image

Evo, čokolešnik sem pojedla ... zdaj se pa oblečem in potem počasi v stanovanje. Moj je taščo peljal v bolnico na eno operacijo ....
Lep dan želim!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
6.1.2010 7:17:18   
ninček1
Jutro!!!

Jaz imam pa danes pregled in tudi upam, da mi bodo zmerli mojega korenjaka, da vidim al se je malo umiril v rasti al je že za prvi razred user posted image !Glede streptokoka, pa jo bom danes vprašala kaj ona misli.

Zvesta in Mucica (komaj danes vidla mobija) Hvala!!Danes zjutraj sem spet občudovala voziček..kar ne morem se ga nagledat, res mi je lepi user posted image .Danes še previjalno sestaviva in imam vse ready.

Dojenje-kaj pa ti čaji, ki se kupijo za dojenje?To ne pomaga?

Smuki, jaz tudi ne bi prevelike panike delala, ker veš da so meni tudi rekli, da zaostaja in da ima premalo glavico in ne vem kaj še vse, naslednjič pa so rekli da prehiteva 2 tedna..., ampak ravno toliko, da te totalno prestrašijo.

Prehlajena pa sem tako, da si ne sfolgam nosa brisat in me je kar groza, da bi zdaj mogla zaka rojevat, ker ne vem kako bi sploh dihala, tako, da en teden še naj počaka, da se pozdravim...

hmmm, razprodaje...mogoče pa grem danes malo pogledat...čeprav imam prepoved približevanja trgovinam na 100 m(dragi odredil) user posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
6.1.2010 7:24:15   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 6.1.- zvesta, nincek1,niwci,matejka
7.1.- aja1,babajči
8.1. - ančkica
11.1.- valentinčica30, julieb, lara73
12.1.- fiesta
, mucica2,bmwjka
13.1.- žirafa76
14.1.-elaaa, Jada82, plouse,brcko2,bauky,protina,busybee
15.1.-slomak,tejka,rožca26
18.1.-vaney
19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch
26.1.-smuki
28.1.-rožca26

user posted image  

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

noge
Lelly28 RR

Kako uredite dlačice na nogah med poletjem?

grem k kozmetičarki (0%)

brijem doma (29%)

z epilatorjem (29%)

z voskom/ depilacijskimi trakovi doma (14%)

sem šla na trajno odstranitev (7%)

pustim dlake (21%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!