|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
6.1.2010 12:26:04   
vaney
zvesta, drži se...držimo pesti

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
6.1.2010 12:37:04   
protina
zvesta še user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

naj se vse dobro izteče.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
6.1.2010 13:42:32   
Kati81
Zvesta drži se vse bo ok.user posted image

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
6.1.2010 14:04:37   
valentinčica30
Zvesta, vse smo s tabo, boš videla, da je vse ok.

Tudi jaz sem si dones priskbela neki stvari za P. Sicer pa delam kot nora, saj moram mojemu dragemu papirje na podjetju poštimat preden grem. Moj si je vse lepo zamislu, odprem novo poslovno leto, lepo vse oprem, polikam, počakam, da starejša opravi z ocenjevanjem, jim skuham za celi teden...... no pol pa mam dovoljenje da gremuser posted image user posted image .
Tak da veste pri meni hitri odhod ne pride v poštev, nimam dovoljenja. Tak da tud druge iz solidarnosti do mene počakte na februar, da ne bom nazadnje sama in edina februarka.

Vaney kak ste pri vas, kej bolje??

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
6.1.2010 14:42:03   
ninček1
zvestauser posted image user posted image user posted image , držim pesti, da bo vse okej!

Jaz sem iz pregleda in ni bilo nič posebnega...pritisk štima, višina maternice je že na 36, tako, da tudi pridno rastemo, uz mi ni delala, dobila sem napotnice za ctg in rodituser posted image , jutri zjutraj moram v laboratorij, da mi še enkrat pregledajo kri in to je to.Sem povedala za te krče, ki jih imam-kao popadke-in je rekla, da je to normalno za 36 teden, saj napoveduje, da se dan D približuje.Dala mi je novi termin čez 2 tedna..bomo vidli, če ga bom dočakalauser posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
6.1.2010 14:42:34   
dskubin
Ninček1 - evo, pa si tudi ti dobila voziček, ane? Je fajn ... to je kar tak pomemben nakup, čeprav je pa res, da ga takoj po rojstvu še ne rabiš ...

Zakaj pa ga ne bi rabil? Mi smo z obema otrokoma takoj šli ven, že po 1 tednu, pa čeprav sprva le po kakih 15 minut bolj okoli hiše.

punce dejte mi neki povedat...z mojim se prepirava (ne hudo user posted image ) glede lupinice..ali jo otrok rabi ali ne...on pravi da je to samo za v avto in da se v tem user posted image ne vozi v vozičku, da mora otrok tako ali tako ležati in ne biti v polsedečem položaju

Se popolnoma strinjam s tvojim, jaz nisem mojih nikoli vozila v lupinici montirani na vozičku. Glede na to, da se "prepirata" glede tega, ker iščeta voziček, ki se lahko namontira lupinica gor, potem dam jaz tu prav njemu. Sej res, da bi mogoče prišel prav glih za skočit v trgovino, ampak je vseeno lažje, če daš lupinico kar na nakupovalni voziček, ker imaš pol še prostor za kaj nabasat. Ni glih fajn kar z vozičkom v trgovino pa pol pod vozek basat stvari, te lahko še obtožijo, da kradeš, 2 vozkov pa itak ne moreš furat. Pa res ne priporočajo vozit dojenčkov v lupinici preveč časa, sej v avtu je nujno in če imaš dolgo pot se pač temu ne moreš izognit, imaš pač daljše postanke, ampak za sprehode pa je vseeno boljš, da je otrok komot. Moje mnenje. Drugače pa sem doma na obali in vidim ogromno vikendašev, pa skor vsi dojenčke prevažajo v lupincah - meni je grdo, ker verjetno izkoristijo cel dan za sončka lovit, meni se pa otročki smilijo.

Jada82 - če mulčk še ful brca, verjetno še ne boš rodila. Baje naj bi se kake 2 dni pred porodom fejst umirili - pa se ne spomnem več, kako je blo user posted image . Ma nič se ti še ne mudi, ti kr gnezdi še malo, itak nisi še na vrsti user posted image

strije
- ne vem, če mam kako novo, sem jih ful pridelala v 1. nosečnosti, ama povsod (prsi, spodnji del trebuha, notranja stran stegen), me je pa takrat napihnilo za 28 kg. V drugi nič, zdej se mi tudi ne zdi, da je še kaka nova. Pa sem se ful mazala (zdej skoraj nič), ampak očitno nimam dovolj elastične kože. Te pa lahko potolažim, da teh, ki sem jih pridelala pred 4 leti skoraj ni videt (se potem zelo posvetlijo), tako, da ni tko grozno hudo.

čaji za dojenje
- jaz sem jih pila, dokler sem dojila, ker so mi bli dobri, ampak ne vem, če glih povzročajo nastajanje mleka. po moje je bolj tko, da te malo pomirijo, če piješ tople, pa da ne piješ glih samo vode. Mi je pa pomagalo pivo parkrat - se zgleda po par požirkih res tako sprostiš, da ti joške napihne v baloooooone user posted image

kora33 - pestke!

Tak da veste pri meni hitri odhod ne pride v poštev, nimam dovoljenja. Tak da tud druge iz solidarnosti do mene počakte na februar, da ne bom nazadnje sama in edina februarka.

Jaz te ne mislim zapustit, sem še v polnem pogonu, že 3. dan v službi, čeprav kao koristim dopust. Direkor je danes obljubu 1 veliko čokolado user posted image . Če mam za zbirat res ne bi pred februarjem, se mi ne mudi tolk.

zvesta - držimo pesti, pa upam, da so se zmotli. Mene so tko grozno prestrašli pred 1. porodom, otrok je skoz normalno napredoval, mogu bi met okoli 3 kg, pol pa v porodnišnici, ko so me sprejeli namerijo 1800-1900g. In to spet in spet, ene 40 minut so merli pa merli. Jaz sem skor sama vase zlezla, tolk me je blo strah, kaj da to je. Na koncu čez 12 ur rodim mulca z 3.400g pa 53cm. Noben velikan, ampak daleč od zahirančka. V glavnem drži se, pa poročaj, da ne bomo preveč v skrbeh user posted image user posted image user posted image

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
6.1.2010 14:44:43   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 6.1.- niwci,matejka, bambi14,cappy

7.1.- aja1,babajči
8.1. - ančkica
11.1.- valentinčica30, julieb, lara73
12.1.- fiesta
, mucica2,bmwjka
13.1.- žirafa76
14.1.-elaaa, Jada82, plouse,brcko2,bauky,protina,busybee
15.1.-slomak,tejka,rožca26
18.1.-vaney
19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch
20.1.- ninček1
26.1.-smuki
28.1.-rožca26

user posted image  

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
6.1.2010 15:46:52   
dskubin
No, jaz pa sem bila včeraj spet v diabetološki na takratkemu testu, pa spet sem imela eno vrednost čisto miceno povišano user posted image Tko da me naslednji četrtek spet čaka 4urni OGTT user posted image , pa res upam, da mi ne bo treba 1 mesec pred porodom na dieto.

Aja, naslednji pregled pri G imam pa 19.1.

Zdej pa peljem mulca k P, ker ga vse neki srbi (sicer samo zvečer, ko mora it spat), pol se pa praska pa kao ne more zaspat. Pa ob tem praskanju pol dobi ene flekce po licih pa rokicah. Nimam pojma, na kaj bi lahko bil alergičen, smo včeraj spucali celo sobo, vse oprali in preoblekli, pa nimam nobenga novga praška al kaj. Pa nič takega ni jedel. Pol pa, če bo vse v redu, peljem oba na atletiko in se vrnemo pozno zvečer, danes je tudi zame "dolga sreda", kot da bi delala na kakem državnem uradu. Od teme, do teme user posted image

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
6.1.2010 15:54:14   
punsha
Pozdravljeneuser posted image
najprej vam bom napisala mojo zgodbo...

Bila je nedelja, 27.12. in skupaj z mojim dragim sva bila spodaj pri mojih starših na kosilu. Mami je na mizo postregla še kavico (sicer je ne pijem, ta dan pa sem rekla da jo bom z veliiiko mleka), ko sem tam spodaj začutila nek topel občutek. Zadnje dni sem imela povečan izcedek, a sem vseeno šla preverit v kopalnico. Bilo je vse mokro, čez vložek, hlačke, trinerko. Tako sem prišla nazaj v kuhinjo in rekla: "mislim, da mi je odtekla voda". Vsi so me čudno gledali, a kaj hitro dojeli, da se ne hecam. Odšla sem še v svojo kopalnico, da se umijem in vzamem stvari za v porodnišnico, ki sem si jih na srečo že pred dnevi pripravila. Sedaj sem videla, da je res voda, saj ko sem stala nad banjo, je od mene kar teklo in teklo. Sedla sva v avto in se mirno odpeljala proti Ljubljani. Popadkov še ni bilo, počutila sem se super. Bilo je malo adrenalina, ampak občutki so bili pa tako lepi. Veselila sem se.
V porodnišnici sem dobila še klistir, nato pa kar pot v porodno. Tam me je zdravnik še pregledal, bila sem popolnoma odprta (pol ure pred tem ob pregledu med. sestre 6 cm). očitno mehur še ni bil čisto predrt, zato ga je prebodel in takrat so se začeli popadki. Kar naenkrat. Do konca. Bila sem seveda šokirana, saj pred tem nisem ničesar čutila, potem pa kot... Začeli so se tisti pravi popadki. Začelo se je potiskanje. In še... in še... Pa še malo... Tiste zadnje moči, ko že misliš, da ne bo šlo. Pa je bila glavica zunaj. Pobožala sem. Nato pa še potisk. In tukaj je bil. Najina največja sreča. Najino veselje. Tako mehak, tako nežen, tako lep. In še večje veselje, ko sem zaslišala, ko je zajokal. Mož je prerezal popkovino, jaz pa sem malega dobila na trebuh. Takoj je bil tiho. Tega občutka se ne da opisati. Nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo v življenju. Dobila sem par šivov in po treh urah po porodu bila premeščena na oddelek. Celo noč sem ga gledala. Le kako naj spim, ko pa imam ob sebi tak zaklad. Mali Enej je tako lepo napredoval, da mu ni bilo treba biti v inkubatorju, niti ni potreboval ogrevane posteljice, sesati je začel že v porodni. Res je pravi korenjak. In ker ni imel niti zlatenice, ker je teža lepo naraščala, so naju domov izpustili že četrti dan (sem mislila, da bom tam vsaj kakih 10 dni). In to je bilo še eno veselje, saj smo bili na silvestrovo že vsi doma. Sedaj smo družina. Najbolj srečna družina. Mamica, očka in mali.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
6.1.2010 16:01:42   
punsha
No to je bila moja porodna izkušnja. Sedaj pa se vam še zahvalim. Res najlepša hvala za vse pikepoke, za vse pozitivne misli, ki so mi bile namenje v zadnjih tednih. Hvala vam tudi za nasvete včeraj. Res me je čisto potrlo, jaz sem kar jokala. Sedaj pa vam sporočam... mleko se je vrnilo, upoštevala sem počitek, skušala sem se pomiriti, velikosem pila in pogosto pristavljala malega. In pomagalo je. Mleko je nazaj. In mali se je v 2 dneh poredil za 90g. Kar ne morem verjeti. Res je pravi frajer. In jaz sem spet srečna. Boste videle kako je lepo, ko imaš takole štručko pri sebi.

Nisem ravno na tekočem, kaj se kateri dogaja... sem pa videla, da je Zvesta v P. Zvesta močno držim pesti in in ti pošiljam user posted image . Mora biti vse vredu. Sem pa sama videla, da se teli UZ lahko kar zmotijo. Pri meni ga je naprimer tehtala - večkrat poskusila - in je natehtala 2kg. No in ko je prijokal, je pa tehtal točno 2,5kg. Tako da... Zvesta srečno!

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
6.1.2010 16:30:46   
bambi14
oj,
tudi jaz sem imela pregled,...vse ok, tehtamo cca 2600g ampak se je mali iz glave obrnil na rito in sem čisto povožena,....nič morem it gremo na obisk,...se javim

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
6.1.2010 16:42:11   
kora33
hi...
se javljam po pregledu...še vedno ostaja vse v mejah normale....sicer je rast na spodnji meji ampak še v mejah normale...mamo 2022g...pretoki ok...
zdaj ne rabim več v lj...ampak grem v torek na kontrolni uz k svoji G...potem bomo pa videli, ali bomo še vlekli ali bomo zaključili....
zvesta....držim pesti, da se izteče vsak tako, kot se je pri meni....
bambi...zarad medenične se pa res ni za sekirat...moja je skoz in se ne namerava obrnit...bo pač carski...pa kaj....no vsaj upam, da te ne bodo matrali...mene ne bodo, ker je še popkovnica ovita....
vsem en lep vesel domač pozdrav

sreča je

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
6.1.2010 16:42:54   
Jada82
Najprej - veliko veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Zvesto!!!! Ampak sem prepričana, da bo vse v redu!!!!! Resnično! Držimo pesti in mislimo nate!!!

Punce, kaj pa je kaj s Twixy - nič se ni več javila, ali nisem zasledila?

Pa še Punsha - res lepa porodna zgodba, res lepo!!!! Kar komaj čakam zdaj tudi jaz, super si napisala, so me kar lepi občutki spreleteli! In evo, vidiš da naše user posted image in dobre misli ter nasveti pomagajo. Bravo, samo da je vse ok. Res ni za obupat, ane? user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
6.1.2010 17:37:13   
slomak
punsha res lepa zgodba...so mi kr solze pritekle...zdj pa že komaj čakam sama user posted image , čeprov naj kar še malo počaka na toplem... Čimveč lepih trenutkov ti želim...user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
6.1.2010 17:46:12   
mucica2

punsha: ko sem brala tvojo porodno zgodbo, sem kar solzne oči dobila. Ful lepo. Sm si kar zaželela svojo štručko že v naročju (ampak naj še počaka, da pride njej čas, bom že zdržala). Pa lepo da so težave izginile. Javi se še kaj, poročaj kako je z Enejem. Pa kaka slikca bi bila tudi dobrodošla (ampak če boš uspela). user posted image

kora: user posted image user posted image user posted image user posted image za uspešen pregled pa še user posted image user posted image user posted image user posted image za naprej

bambi: ne se sikirat, kar bo pa bo (mogoče se pa še prav obrne) user posted image user posted image user posted image user posted image

dskubin: držim pesti da ne bo treba na dieto user posted image user posted image user posted image

ninček: user posted image user posted image user posted image user posted image za uspešen pregled

pa še veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za zvesto

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
6.1.2010 18:05:53   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 6.1.- niwci,matejka, bambi14,cappy

7.1.- aja1,babajči
8.1. - ančkica
11.1.- valentinčica30, julieb, lara73
12.1.- fiesta
, mucica2,bmwjka
13.1.- žirafa76
14.1.-elaaa, Jada82, plouse,brcko2,bauky,protina,busybee
15.1.-slomak,tejka,rožca26
18.1.-vaney
19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch,dskubin
20.1.- ninček1
26.1.-smuki
28.1.-rožca26

user posted image  

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
6.1.2010 18:55:06   
ninček1
Punshauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !Upam, da bomo same take lepe zgodbice brale na februarkah 2010user posted image !

da bi se vse tako hitro odprle brez da bi čutleuser posted image user posted image user posted image user posted image , joj si srečnica ej....

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
6.1.2010 19:26:47   
julieb
Jooj kaki dan.

Najprej se poslovim od svoje dolgoletne spremljevalke, naše mucike, ki nas je danes po osemnajstih letih, s pomočjo veterinarja zapustila za vedno.
Potem še vse te vaše ganljive zgodbice. Uffffff saj nimam več solz.

punsha krasna zgodba

zvesta verjamem, da bo vse še dobro, saj vse pridno navijamo za tebe in  tvojouser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ah upam, da bo jutri boljše.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
6.1.2010 20:05:31   
Aja1
Punsha - res lepa porodna zgodba user posted image . In super, da se je mleko vrnilo. user posted image Res bi rade še videle tvojega korenjaka Eneja. user posted image

Jutri imam pa jaz pregled. Upam, da bo vse ok.

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
6.1.2010 20:06:30   
Aja1
Pa čestitke vsem za dobro opravljene preglede, zvesta tebi pa še en kup user posted image user posted image user posted image . Vse bo ok, ker mora bit.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
6.1.2010 21:04:40   
bambi14
No ker sem malo zaskrbljena, da se je moj bebek obrnil v 35 tednu na rito sem brskala po netu in našla tole:

Vaje pomagajo plodu, da se obrne
V Vodniku po nosecnosti so ti na voljo vse informacije, ki jih potrebujes v nosecnosti. Preberi si vec >>
Avtor:
Jasna Gumze

Včasih iz različnih razlogov otrok ostane v medenični vstavi, to pomeni z ritko ali nožicami naprej. Ko zdravnik ugotovi, da je plod še vedno v medenični vstavi, lahko nosečnica z nekaj povsem preprostimi, a zelo učinkovitimi vajami spodbudi plod, da se obrne.

Do 35. tedna nosečnosti otročiček pogosto menjava svojo lego v maternici, saj ima zaradi svoje majhnosti še zadosti prostora. V 36. tednu pa mu zaradi njegove hitre rasti zmanjka prostora za pogosto obračanje. Tako si otrok najde najudobnejšo lego in ostane v njej do konca nosečnosti. Navadno si plod izbere položaj z glavico navzdol, ker se tako bolje prilega jajčasti obliki maternice. Včasih pa iz različnih razlogov otrok ostane v medenični vstavi, to pomeni z ritko ali nožicami naprej. Ko zdravnik ugotovi, da je plod še vedno v medenični vstavi, lahko nosečnica z nekaj povsem preprostimi, a zelo učinkovitimi vajami spodbudi plod, da se obrne.

Najboljši čas za tri preproste vaje, ki vam jih predstavljamo, je od 34. do 37. tedna nosečnosti, pri dvorogi maternici pa v 27. tednu nosečnosti. Vaje v zdravi nosečnosti ne škodijo in nimajo stranskih učinkov, zato jih je vredno preizkusiti. Vseeno pa se pred izvajanjem vaj posvetujte s svojim ginekologom, ki spremlja nosečnost.
Kadar je otrok v pravilni, glavični poziciji, omenjene vaje niso priporočljive, saj se otrok lahko iz glavične vstave obrne v zadnjično vstavo!

1. Nosečnica se postavi na vse štiri. S koleni in komolci se nasloni na tla, zadnjico ima dvignjeno. Z zadnjico in boki miga sem ter tja, levo in desno ter gor in dol. To dela 20 minut. Prej si lahko z mehkimi blazinicami zaščiti kolena. Po 20 minutah vadbe naj si nosečnica vzame dve uri počitka in nato preide na drugo vajo.

2. Ženska leži na tleh. Noge pokrči v kolenih in dvigne zadnjico. Pod zadnjico si lahko podloži 2–3 velike vzglavnike, da si olajša vajo in tako čim dlje drži zadnjico navzgor. Z zadnjico začne zibati levo in desno, sem ter tja in po malem gor in dol. Vajo dela 20 minut. Po 20 minutah naj si nosečnica vzame dve uri počitka oziroma poljubno preživlja svoj čas, nato naj preide na tretjo vajo.

3. Ženska se plazi – pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut.

Omenjenim vajam posvetimo 1–2 dni. Po navadi zadostuje že en dan. Naslednji dan preverimo lego otroka. Če se otrok ni obrnil v pravilno lego, vaje drugi dan ponovimo.
Včasih kljub našemu prizadevanju otrok vztraja v svojem izbranem položaju. Plod take lege nikoli ne zavzame brez razloga. Odvisna je od materinega telesa, dela, ki ga mati opravlja, gibanja, dražljajev iz okolice, od popkovine, prostora v maternici, od mesta posteljice …

TUDI MASAŽA POMAGA
Kot dodatna podpora za dosego pravilne lege ploda pomaga tudi redna masaža stopal. Masira se zunanja stran obeh mezinčkov na nogah, saj je tam točka, ki spodbudi plod, da se sam obrne v pravilno lego. Hkrati masaža te točke preprečuje zastajanje urina pri nosečnici in zatekanje. Natančneje se ta točka v akupunkturi imenuje B67.
Metoda zagotavlja 70-odstotno uspešnost. V tujini to tehniko obvladajo skoraj vse babice, ki bodoče mamice spremljajo skozi nosečnost.

LUČKA PLODU KAŽE POT
Tretja tehnika je stara metoda z lučko. Nekatere babice nanjo prisegajo. Temelji na prepričanju, da se otrok pomika za svetlobo. Če je torej glavica na vrhu trebuha, pod žličko, tja usmerimo lučko in jo počasi pomikamo ob strani trebuha navzdol ter zaključimo na sramni kosti. Izberemo si vedno le eno stran, po kateri potujemo z lučko. Torej, samo na levi ali samo na desni strani trebuha.
Pomaga nam, če vemo, kam otročiček gleda, kam ima obrnjeno glavico. Če jo ima obrnjeno v desno, se bo laže obrnil v desno, zato z lučko potujemo od zgoraj navzdol po desni strani trebuha.
V isto smer si lahko nosečnice same ali s pomočjo partnerjev nežno masirajo trebuščke. Eterična olja, ki se za ta namen lahko uporabljajo, so olje ilang ilanga, rmana, cedre ter vrtnice; dodamo jih osnovnemu, naravnemu masažnemu olju (olivno, mandljevo).

GIBANJE IN PRAVILNO SEDENJE
K pravilni legi ploda pripomore tudi gibanje nosečnice, posebej plavanje. Med plavanjem je priporočljivo narediti kakšen preval, če ga nosečnica seveda že od prej zna.
Pomaga še pravilno sedenje. Nosečnica naj vedno, skozi vso nosečnost, sedi z zravnano hrbtenico in rahlo razširjenimi nogami.

Članek objavljen v Otrok in družina, december 2005

.........torej ju3 začnem na kolenih in komolcih migat z rito,......ko sem mojemu to pokazala je letel po kamero in rekel, da čaka in bo posnel kako otroka obračam na glavo,...

user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa me je vsaj malo nasmejal!

Zdaj pa čakam, da pride in mi zmasira mezinčke,.....aja pa zmasira presredek, če ga bom pri tem porodu sploh rabla elastičnega,...

Ajd,...lepo pančkajte na levi strani.user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
   [Brisano sporočilo]
6.1.2010 21:22:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bambi14)
  Neposredna povezava do sporočila: 2047
7.1.2010 0:54:10   
dskubin
punsha - krasna porodna zgodba, pa ful hitri ste bli za 1. In super za tako lep napredek Eneja in da vaju mlekce ni zapustilo. Pa če bo skoz tolk pridobival na teži, sploh nimaš mleka, ampak smetano! Še vedno več ga bo, se bomo še jezile, ko nam bo melo za joške raznest, otroc bojo pa spal, boste vidle :D

zvesta - še enkrat en kup pikapok!

bambi14
- srečno, mogoče pa se detece le še obrne, pa tut če ne, bo vse OK. Mora bit! Meni je pri vseh vajah najbolj smešno 20 minutno plazenje po bajti, si predstavljaš, da te kak od sosedov vidi, po moje takoj kličejo prehospitalno :)

Ah, crknjena od dolgega dneva, pa se mi niti spat ne da it. Sem pa mogla prit pogledat, če se je zvesta kaj javla. Grem pa jutri na materinsko pofirbcat, če se je v 4ih letih kaj spremenilo, sej izkušenj kar nekaj mam, ampak me pa prav fascinira, ta naša mickena državica, kako si vedno nekaj novega izmišljujemo in to naše zdravstvo - od babice do babice, patronažne do patronažne, zdravnika do zdravnika, zdravstvenega do zdravstvenega,... čisto kontra nasveti. Sploh ne veš, komu verjet user posted image Če ne druzga, se bom zagotovo nasmejala!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
7.1.2010 6:43:48   
kora33
jutro
bambi....res je, da se ma baby še čas obrnit...če ne delajo tudi g obrat...je pa odvisno zakaj se obrne in zakaj se ne...moja naprimer vztraja v medenični zarad popkovnice, ki jo ima ovito okoli vratu (ne vem a so pri tebi to kaj gledali)...če je tako...pol boljš, da se nič kaj ne obrača....jaz je pa tud ne bom silila...bojo pač prerezali in naredili carskega...nč takega....
moje počutje...fenomenalno, ker sem doma...obupno, ker sploh ne spim več...katastrofa...prebujam se na 15 min in rabim pol ure, da spet najdem udoben položaj in lahko zaspim nazaj....groza.....če pa že ni kaj drugega pa mala prične z vajami in brca tolk dolgo, da me zbudi....
še malo pa me bo zbujala z glasom in ne več z brcami...ha ha ha
lepo jutro in lep dan

sreča je

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
7.1.2010 7:32:59   
valentinčica30
Jutro nas je zamedlo!

Upam, da se danes nobena ni odločila it v P, ker če se je lahko pričakuje bebiko najmanj z direzami da bo lahk okol hoduuser posted image user posted image user posted image .
Punce ko tok debatirate okol medenične vstave. Ni nič groznega, vam povem iz prve roke. Moja prva je bila medenična,  rojena z ritko naprej, porod sprožen in nič groznega. Obrnila se ni zaradi izredno majhnega trebuha, ni mela placa za akrobacije.
Punce pogumno dalje.

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?