isabeaux
|
frcafela...ja jaz imam tudi maternico obrnjeno v križ in posledično ful manjši trebušček kot tiste, ki jo imajo bolj spredaj... Glede poroda...hmmm...imam dve svoji zgodbi pr hčerki, prvi porod ....na rok.....je blo tako, da sem dobila popadke ob 7,30 in to kar na 3 minute...prej nič...in potem se je mala rodila...na expres ob 9,25, torej v pičlih dveh urah od prvega popadka...bila je velika 48 in težka 3000g....tako nekak povprečna...v glavnem porod, ki bi ga vsaki privoščila... v drugo pa hmmm...pri sinku...nedonošenček, se je rodil 6 tednov prezgodaj v 34 0/7 tednu...in to...v soboto sem dobila popadke kar na minuto...ob 9,30...mali se je rodil v nedeljo ob 11,02...seveda cela kolobocija z menoj, posteljica še nezreza, zaraščena, so me šele po eni uri peljali na operacijo...in sem res skoraj izkrvavela, dobila potem transfuzijo krvi in dodatno plazmo...tamalega pa so tudi takoj oživljali, ker so se mu pljučka sesedla in so ga odpeljali v inkubatorju kjer se je dobra dva tedna boril za življenje...in to samo zaradi enega tapametnega dr. v mb. porodnišnici, ki je vztrajal da ne potrebujem dexamethasonske injekcije, ker ima mali itak pljuča že razvita...kar seveda ni bilo tako... Zato se nič ne sekiraj, ker je dejstvo, da je ogromno odvisno pri porodu od tega kakšno babico oz. porodničarja imaš...in niti ne toliko od tebe...glede obrnjenosti maternice, pa se tudi ne sekiraj, ker pri porodu to nima neke velike vloge...ker je vse ena mišica takrat, ki se stiska, ne glede na lego...hkrati pa so edine tegobe ki jih boš verjetno imela večje bolečine v križu, vsaj pri meni je bilo tako...glede hujšanja po porodu pa je tudi tko, da nisem ne prvikrat ne drugikrat imela problemov, kg - ji so šli samoi dol, sploh ko skrbiš za to malo detece....boki pa vseeno malo ostanejo, ker se medenica razširi in le pri redkokateri se kosti potem postavijo nazaj v prvobitno stanje... Tko da nič skrbet...vse bo ok le verjeti moraš v to... no jaz imam morfologijo 20. 1.