![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 12:14:50
|
|
|
|
Belen
|
bia... eja, zgodnja zgodnja..... upam,da bo s twojim wse ql.... moji Naši ( -ke lepo se sliši) bo kmali pokukal 1.zobek.....že čutim kako bo kmali zuni....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 14:14:53
|
|
|
|
BIA79
|
Eno vprašanje punce...ma kako pripravljate ve papice za vaše otroke? Zmiksate vse skupaj ali dajate živila posebej?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 14:25:48
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79 Eno vprašanje punce...ma kako pripravljate ve papice za vaše otroke? Zmiksate vse skupaj ali dajate živila posebej? če ti js lahko pomagam.... js skuham posebej npr.krompir in posebej zelenjawo... posebej zmiksam zelenjawo, krompir speštam z AM,kr če ne so kosi, če pa zmiksam je lepljiw,kr spusti škrob in wse skupaj zel+krompir zmešam z wilco al kakor koli..... zakaj?? kako ti?
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 14:50:27
|
|
|
|
BIA79
|
Ma jaz vse kuham kot minestrice...in potem zmiksam v mikserju. Zaenkrat je vse bolj "gladko", ker tako in tako nimamo še zob. Sem ti rekla Belen da jih boste dobili pred nami ;) Krompir sem ji pri uvajanju delala z aptamilom in ga ni hotela jest..tako mi pa poje vse...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 14:50:55
|
|
|
|
BIA79
|
Hmmm...poje vse, mišljeno kolikor se ji pač da ;)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 16:01:39
|
|
|
|
Belen
|
mi pa razen en dan...nismo za zelenjawo.... bom probala kot ti naredit mineštro.... kako jo nardiš? kaj daš not kuhat? wse dodatke, prosim dans sm s proseno kašo (namesto krompirja-ki jimočitno še ne gre) naredila z zelenjawo mix.... in??? walda malo so pojedčle pol sm mogla not jabolko naribat da so do konca pojedle.... ah bo že.... majo komi 6,5m
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 16:52:10
|
|
|
|
BIA79
|
Kako naredim, allora...na olje prepražim por in potem vržem vso zelenjavo, ki je v hladilniku-korenček,grah, cvetačo, bučke, koruzo, špinačo, blede (ne vse ampak ene 4 vrste skupaj)...ene dve minuti prepražim še to in potem zalijem z vodo. Za zgostit pa dodam krompir ali riž ali v vodi, ki ostane skuham polento(ma tako ji ne tekne preveč). Včasih (ker itak naredim vedno preveč) je dovolj zelenjave, tako da samo to zmiksam. In z "vodo", ki ostane redčim, če je preveč gosto. Ma kdaj jim daješ kosilo (zelenjavo verjetno imaš za kosilo)? Jaz sem se kar nekaj časa lovila, da sem ujela ritem s Klaro, tako da smo npr. najprej jedle malico, potem mleko in še nato kosilo (tam okoli 3), ker po mleku sem vedla kdaj bo lačna,po malici se še lovim.In verjami da je najboljši kuhar lakota ;)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 18:16:54
|
|
|
|
supernova2002
|
hej da se javim pred novim letom. pri nas vse ok. vsi zdravi in veseli....in kmalu tudi debeli(glede na to koliko pojemo za te praznike)! maruša je super. letos je bila prehlajena 5dni. drugo ni imela nič. ima 2 zobka spodaj...in počasi bdosta prišla ven še dva zgoraj-ker se že neki vidi. plazi se kot rambo-kar pomeni da ne uporablja še nogic-ma se vleče z rokami. ko izgovorimo besedo čau pa že neki maha z rokico. ful klepeta in spušča razne zvoke. je vse živo-mislim da smo ji dali res že vse za probat razen prašiča:))) hahahaha... ja tudi brizer je pila... pa nutello je sčistla iz roke (en dan je dala celo roko noter v barattolo od nutele in si oblizala vse prste), ... in če kdo je, mora obvezno tud ona jest. je prav smešna. imamo stolček ki je stal 50eu...in smo ful zadovoljni. novo leto bomo preživeli pri kolegih. srečno 2010!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 19:13:33
|
|
|
|
saruška
|
čau ženske! eko jaz sem si končno v miru priborila računalnik, sem odgnala vse moje moške vn iz hiše! belen, za zobek! za novo leto bomo tudi mi doma, pridejo eni kolegi in brat od mojega s familijo... bolj na easy, kaj češ, z vsemi temi otroci... bia, se ga tudi ti spomneš tako delikatega '?? malo se hecam, upam da ne zameriš... sem pa prebrala tvojo štorijo o tistem fantku in punčki z rakom... groza, me je tako stisnilo... upam, da bosta ok! punce, bežim pucat, ma ni volje...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 20:16:01
|
|
|
|
Belen
|
aha bia hwala..... bom probala še po "twojem receptu" supernova....ben sej je prow da malo pokuša vsega..... moje pa se zmrdujejo za wsako stwar....no dans smo probali še sadno skuto in to jim je šlo w rito saruška....ja fajn da boste doma...sej mi bi tudi kej praznowali al h komu šli...sam če bi bil moj dragi fraj.... sama z dwemi hodit sredi noči okoli-se mi res ne da....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 20:53:31
|
|
|
|
saruška
|
ja sej to ti verjamem... meni prav paše da smo letos pri nas, pa še spali bodo ljudje pr nas, tako da upam da bo fajn... ma kaj tvoj dragi dela prav vsak večer?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 21:06:04
|
|
|
|
BIA79
|
Saruška, na srečo ni nikoli okusil mojega kuhanja...Sem pač rekla, ker valda ne moremo bit me krive ;) Belen tentar nn nuoce...več kot pljuvat ven ne morejo :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 21:49:25
|
|
|
|
DannyS
|
Hoj... saruška, lih malo narezka in malo za popit smo nardili doma, nič posebnega.... Florijan je super priden ja, lahko bi imela še takih kot je on... BIA79 jaz zmiksam vse skupaj. Tipo sadje jabolko, banano ali pa mango in banano... zelenjavo pa kar kuham vso skupaj in pol zmiksam, delam pa tudi kombinacije 3-4 živil, zadnjič sem celo našla v trgovini tisti sladki krompir iz Paparice. :) Zaenkrat imamo še gladke papice, kmalu ko dopolnimo 6. mesecev pa bomo začeli počasi peštat z vilcami vse.... menda je dobro kaj kmalu začet, ker lahko če ne začnejo lahko pol zavračat vse kar ni prav zmiksano... aja pa sploh ni važno, če nima zob. Aja pa jaz sadje in zelenjavo vedno dajem za kosilo ob 12.30, ker imamo pač zaenkrat en obrok goste hrane na dan in dajem en dan zelenjavo, drugi dan sadje itd., razen če se kje sprehajamo zunaj, jemo malček kasneje. Poje pa čisto vse, kakšenkrat hoče še dodatek. Še kafe bi pil ko gremo ven... in steguje roke proti vsemu, kar vidi da pijemo ali jemo. :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 30.12.2009 21:52:20
|
|
|
|
nena30
|
Še zadnjič letos, da se malo javim! Jest pa skuham veliko količino zelenjave, ampak vsako posebaj. Npr. korenček, ga nato zmiksam s paličnim, naložim v posodice za led in dam zmrznit Ko so kckice zmrznjene jih dam v vrečko skupaj in nazaj v zamrzovalnik. Potem pa vsako jutro dam na krožnik nekaj različnih kockic zelenjave Malo preden jemo pa zakuham še prikuho (polento, paštico, riž , krompir...pač eno od njih ) in vse pretlačim z vilico. Pa mi kar poje. Se kar pridno redimo. Ko zagleda svojo žličko in posodico kar meketa in se cela trese- pravi mali požeruh
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 31.12.2009 7:14:11
|
|
|
|
Belen
|
jutro, una notte da dimenticare....kot da sm mela js sama silwestrowo wčeraj oz.dans ponoči bla non stop wsake pol ure pokonci..... IZVIRNO SPOROČILO: saruška ja sej to ti verjamem... meni prav paše da smo letos pri nas, pa še spali bodo ljudje pr nas, tako da upam da bo fajn... ma kaj tvoj dragi dela prav vsak večer? ja to je zdej decembra.... pol se umiri in med tednom dela zjutraj za weekende pa sobota deljeno in nedelja dopoldne.... ah kajčmo, tak job.... pol mi reče,da bo šol kuhat w wrtec, bo fraj weekende za 700 eur tako da pol ne bom ga "gnjawla" da je non stop tam.... sej preden smo imeli otroke mi ni blo panike.....sm se tudi js ukwarjala s čim drugim...sam zdej še ena roka praw pride še posebej zwečer ko smo sitni in je treba kopat in spanje....
< Sporočilo je popravil Belen -- 31.12.2009 7:15:34 >
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 31.12.2009 9:44:37
|
|
|
|
BIA79
|
Mi smo tudi imeli žurko danes ponoči, ampak ne zaradi petard. Te Klaro sploh ne morijo, ampak ona se je odločila da bo od 2.30 do 5 imela žurko in jo je imela...Danes bi raje spala kot karkoli drugega delala :) Punce...lep silvestrski večer...uživajte v družbi oseb, ki jih imate rade...se slišimo drugo leto P.s.: ma kaj Momacus so izklopili internet?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 31.12.2009 10:12:15
|
|
|
|
Belen
|
sej mi niti nismo bili budni zaradi petard....ampak wsake pol ure je bila podnujna duda .... računaj X2 in zdej se mi še dobro,da bom šla dans spat in ne bom praznowala
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 31.12.2009 13:45:12
|
|
|
|
momacus
|
NO PA SMO GA DOČAKALI ZADNJI DAN TEGA LETA. VSEM SKUPAJ ŽELIM VSE KAR SI SAME NAJBOLJ ŽELITE IN ŠE VEČ . LEPO PRAZNUJTE IN DA BI NAŠI MALI ČRVIČKI PRESPALI NOČ SREČNOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 31.12.2009 14:50:12
|
|
|
|
Belen
|
no še z moje strani: mame enojne,dwojne, trojne, quadruple....wseeeeee.... srečno w letu 2010....da bi ble še naprej tako pridne z wašimi otroci in seweda,če kateri še znese (časowno) še kakšen + w l.2010 (mi bomo sigurno preskočili ) wsem.... do druzga leta, lepo se imejte
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 1.1.2010 14:27:39
|
|
|
|
saruška
|
čau punce! vam in vašim najbližnjim želim vse naj naj v prihajajočem letu, naj bo najpolnjeno z zdravjem, ljubeznijo in še kakšnim ... zdej pa nazaj ležat !
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 1.1.2010 20:16:42
|
|
|
|
BIA79
|
Punce srečno, zdravo, uspešno, nasmejano 2010!!!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 1.1.2010 20:21:24
|
|
|
|
Belen
|
jap punce, ste prežiwele??? js spala že ob 22h in spala z mojimi čebelami do 7h..... jupiiiiiiiiiiiiiiiiii srečno wsem mamicam, pa že da ne gremo iz debate.... 2010 naj wam prinese še kakšnega
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 1.1.2010 20:40:19
|
|
|
|
saruška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belen srečno wsem mamicam, pa že da ne gremo iz debate.... 2010 naj wam prinese še kakšnega belen, me kopiraš
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 2.1.2010 2:01:35
|
|
|
|
gia15
|
hej najprej... SREČNO 2010!!! mi smo imeli kar pestro v teh prazničnih dneh... je imel moj gripo za božič, tako da sva midve z preživele en teden pri mojih starših, da se najin mali pikec ne okuži in zaenkrat je zdrava-upam, da bo tako tudi ostalo... smo pa morali vse načrte spremenit-odpovedat obiske in pohajkovanja po praznično okrašeni ljubljani, zagrebu... za novo leto smo pa bili vsi (zdravi) pri mojih starših in se imeli super... naša je "žurala" z nami do 2h, mi pa potem še do 4h ...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 2.1.2010 2:13:51
|
|
|
|
gia15
|
...sem pa zdaj takooo utrujena- se nabere - zavijanje daril do 2h ponoči, peka piškotkov... in zdaj smo tudi še vsi budni-mali noče spat-njej dogaja je zaspala ob 22:30h (midva oba happy, da bova šla končno malo prej spat), ona se pa zbudi čez eno uro in je še zdaj pokonci, mi vleče polnilec od računalnika... drugače pa bo imela 7.1. osem mesecev in se je začela plazit-sicer še "rikverca"-ful smešna in sedvigne visoko-se opre na dlani in medenico pa dosega igračo, popolnoma samostojno še ne sedi-se še malo zvrača-počasi bo pogruntala, da se lahko ustavi z rokicami - kako pa kaj vaši ? saj belen imaš prav - vsak je zgodba zase moja je skoraj vse, razen piščanca in kivi na to dvoje je sum na alergijo ji pa že skoraj od začetka vse pretlačim z vilico (sem le kratek čas miksala), tako da ima malo dlje časa hrano po ustih in jo okuša, žveči; je pa res, da ima že 4 zobke. trenutno ji gre najbolj sirček in koruzni ali pa črn kruh za večerjo! na jogurt se še navajamo, ji zmešam sveže sadje not pa gre lažje. mi si tudi pomagamo s hrano iz zmrzovalnika-mi dostikrat skuha mama mineštrice pa ji jaz to prekuham in poje, je kar zahtevna-se mora ves čas nekdo ukvarjat z njo in smo raje več zunaj,tako pa skrajšamo čas, ki ga preživimo pri štedilniku
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.