|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
27.12.2009 10:49:36   
kalanteja
aja podatki za 5 mesecjih ni
sem pa na številki 21

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
27.12.2009 10:51:28   
mini86
kaminek-moj je kr reku da bi za roj.dan kr pr teb torto naročluser posted image

mi smo pa bolani..smrka in pa kašlja..učer zvečer in ponoč je meu vročino..in ZAKAJ..zato ker je od kolegice tamau praznoval v sredo 1 leto in ona ne more povedat da tamau na frišno smrka..kr tekl mu je dol..ja kje se nau pol nalezu..sm besna nanjo ful..pol pa k ji rečm da se je nalezu pa reče sori..men sori nč ne pomen če tamau čist bogo kašla pa jamra med spanjem k ma vročino..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
27.12.2009 10:55:41   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: kalanteja

naj povem, da sem nad pediatri zelo, zelo razočarana, do sedaj ni naredila še nobenega testa z njo, vedn k prideva jo stehta, zmeri, pediatrinja pa jo cepi, vpraša če je kj posebnega, posluša dihanje in to je to, sem konec v 15 minutah- vedno, se pogovarjam z drugimi in jim delajo teste in ti vsaj svetujejo kaj, mene je pa vprašala katero mleko ji dajem pa sem rekla, da babylove, ker se drugi res niso obnesli in mi je rekla, da je to malo boljš k kravje mleko, vendar še vedno najslabše možno mleko user posted image , js mam pa pravo zalogo doma.....ji drugi res niso odgovarjali, posebej aptamil, hippovga sem pa skoraj vsega stran vrgla...
potem me je vpašala če ji dan rumenjak pa sem rekla, da ne, pa mi je rekla, zakaj pa ne, pa ga mora jest, da naj to delam čimprej, pa da boimela slabo kri, ker ne je zelenave, ma sem bila full razočarana, ta sestra pri pediatrinji je res en loj....nekak mi ni všeč, vedn me nekaj kara, da ni vredu....ni fajn...

se moram oglasit... ale P tnima pojma, tako da se ne sekiraj. Babylove je po sestavi skoraj identičen aptamilu, ki ga uporabljajo tudi v LJ P. Jaz ga imam tudi tako da ga kar lepo uporabljaj.

Če bi meni take bučke kotalila, bi jo zamenjala. Ženska je očitno pred pokojem in se ji ne da več delat?

Neposredna povezava do sporočila: 1628
27.12.2009 10:56:24   
mini86
kalanteja-nš tud govori baba al pa če mu rata mama-itak vem da tud prbližn ne ve kaj poimen ampak sm v pol sekunde pr njemu..user posted image
upije to pa ponavad k mu ni kej všeč in se pol razburjauser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
27.12.2009 11:17:45   
kalanteja
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

naj povem, da sem nad pediatri zelo, zelo razočarana, do sedaj ni naredila še nobenega testa z njo, vedn k prideva jo stehta, zmeri, pediatrinja pa jo cepi, vpraša če je kj posebnega, posluša dihanje in to je to, sem konec v 15 minutah- vedno, se pogovarjam z drugimi in jim delajo teste in ti vsaj svetujejo kaj, mene je pa vprašala katero mleko ji dajem pa sem rekla, da babylove, ker se drugi res niso obnesli in mi je rekla, da je to malo boljš k kravje mleko, vendar še vedno najslabše možno mleko user posted image , js mam pa pravo zalogo doma.....ji drugi res niso odgovarjali, posebej aptamil, hippovga sem pa skoraj vsega stran vrgla...
potem me je vpašala če ji dan rumenjak pa sem rekla, da ne, pa mi je rekla, zakaj pa ne, pa ga mora jest, da naj to delam čimprej, pa da boimela slabo kri, ker ne je zelenave, ma sem bila full razočarana, ta sestra pri pediatrinji je res en loj....nekak mi ni všeč, vedn me nekaj kara, da ni vredu....ni fajn...

se moram oglasit... ale P tnima pojma, tako da se ne sekiraj. Babylove je po sestavi skoraj identičen aptamilu, ki ga uporabljajo tudi v LJ P. Jaz ga imam tudi tako da ga kar lepo uporabljaj.

Če bi meni take bučke kotalila, bi jo zamenjala. Ženska je očitno pred pokojem in se ji ne da več delat?

majana79- naj povem, da je že v pokoju in honorarno dela

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
27.12.2009 11:57:28   
Hanuši
kalanteja, tut midva imava babylove, ker je žal edino po njem lepo kakal, ko smo bili še 100% na mleku. Seveda sem celo študijo naredila in še naši dr.teti dala za prečekirat, pa je ugotovila, da sta z Aptamilom po sestavi skoraj identična, razen, da ima babylove malo več Ca in Mg, kar pa seveda ne more škodit

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

Neposredna povezava do sporočila: 1631
27.12.2009 11:57:29   
manna
Punce ko ste ravno pri babylove mleku, a ste opazile da vsebuje sladkor? Jaz sem bila presenečena, ker druga AM nimajo sladkorja. Sem ji dala parkrat babylove, ampak ga zdaj ne bom več ker ne rabi tega sladkorja, četudi ga ni nič čutit, vsaj meni se ne zdi sladko... Kaj menite??

Neposredna povezava do sporočila: 1632
27.12.2009 12:09:34   
mini86
js sicer ne dajem-zaenkrat AM..če nebi imela doma novalaca bi verjetno baby love...verjetno..glede sladkorja..sj če dojiš in ti poješ kej sladkega pol user posted image tud dobi ane..ne vem js nebi tok posvečala pozornosti temu, sicer pa mislim da če bi bil tok zanič in tok škodljiv ga nebi prodajal...js mam tist čaj v granulah od komarčka..povsod piše da je notr sladkor samo pr temu piše da je not dekstroza..itak sem doma ugotovila da je to sladkor..ampak se ne sekiram..glih tko bo gor zrasu..pa če je piu čaj s sladkorjem al pa ne..se mi pa vsekakor bol splača met ta čaj k zmešam eno zličko v tistih par požirkov k spije in mi ni hudo k vržem ostalo stran..ker prej k sm mela vrečke od hippa sm ga zmeri mau več skuhala da je pol on 3 požirke naredu, drug dan ni več hotu in pol sm loh vse stran vrgla..
no sm pa našga P vprašala če je res TOK narobe ta sladkor v čaju in podobnih stvareh in je reku da se vrjetn zobozdravniki nebi strinjal ampak da malo sladkorčka nikakor ne more škodit in da je v bistvu sladkor tudi hrana za možgane..in da je na svetu še kej hujšga kokr tista žlička sladkorja v mleku..
dost mamic zdj k je dojenček pretirava in ne daje nč sladkorja pol k je pa mau večji pa skos bonbone, čokolade itd...
glede gnilih zob je pa po mojem mnenju tko-kakršno maš zasnovo take boš meu zobe..ti se loh še tok trudš z zobmi sam če maš slabo sklenino ti nč ne pomaga-to je moje mnenje...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
27.12.2009 12:16:35   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Mk, meni je bilo jasno, da je konec z dojenjem, ko se ni hotel več dojiti niti pred večernim uspavanjem. Je bilo pa tako, da sem jaz že prej kombinirala dojenje in AM in očitno je prišel do točke, ko je imel raje flaško. Dojiti se ob uri obroka ni  hotel, flaško je pa sprejel. Je pa z dojenjem "odrezati" precej boleče za tvoje joške - 3 dni sem si stiskala mleko, ko so bile bolečine nevzdržne. Je pa tako, da če dlje si stiskaš, dlje je mleko.
Meni se zdi tvoj urnik v redu, ga ne bi nič spreminjala, le namesto dojenja ji ponudi flaško, če želiš. Ja, najhuje je ponoči, ko je najlažje ponuditi joško. Mogoče se bo hotela pa dojiti še ponoči? Bo za polne dojke veliko olajšanje... Sicer pa jaz Srečku dam prvi nočni obrok približno takrat kot pri dojenju (okrog 1h), da je lačen, pa pokaže s tem, ko se ne umiri, če mu popravim dudo. Tudi po flaški zaspi enako nazaj kot pri dojenju. Drugi obrok dojenja je imel okrog 4h, zdaj pa ga ima stekleničko od 5h - 6h. In potem žal ne zaspi več nazajuser posted image . Problem so tudi količine. V 14 dneh se še nisem navadila nanje. Je pa bolje pripraviti malo preveč, da ne zmanjka. Če pusti 60 ml ali več, jaz mleko spravim v hladilnik in ga dodam k naslednjemu obroku. Pri nočnem hranjenju najbolj pogrešam dremež. Aja, hranim pa ga v posteljici, ga nič več ne prestavljam v zakonsko posteljo, razen okrog 5h, ko upam, da bo še malo zadremal.
Jaz si 2 steklenički z vodo in cuclja pripravim na kuhinjski pult že zvečer. Ponoči pogrejem v mikrovalovki in dodam AM. SEm probala tudi tako, da sem odmerila tudi AM, pa mi je preveč posodic za umivat.
Ti pa povem, da steklenička tudi ni čudežna rešitev - naš Srečko je še naprej slab jedec, le da sem si pri dojenju govorila, da ima očitno zadosti, če ne pije, pri flaški pa nepopiti ml vzbujajo skrb.

Naš urnik je ostal približno tak kot prej, zmanjšal se je za en obrok (dojenje je bilo ob 1h, 4h, 7h - z dodatkom):
1h: AM, pribl. 150 ml
5 - 6: AM, pribl. 150 ml
8.30: AM 100 - 120 ml
spanje
11.30: zelenjavna kašica 150 - 200 g
spanje
14.30 - 15h: AM 100 - 120 ml
16.30 - 17h: sadna kašica (sadja nima rad - jabolka ali hruške poje 50 g, "čez" mu dam še banano, ki je ne tehtam)
18.30: AM 120 -  180 ml (odvisno koliko poje sadja)

S prehodom samo na flaško ni bilo nikakršnih težav, najbolj sem se bala večernega uspavanja, saj je zaspal ob dojenju. No, zdaj pač spije stekleničko v posteljici, ko konča, mu dam dudo, ninico in prižgem uspavanko na varuški. Itak ga na pol uspava že mleko, jaz ga še malo pobožam, ugasnem luč in grem na RR. Ene pol ure mu po potrebi popravljam dudo, ko trdno zaspi, je ok. To, da zaspi v posteljici, je zame "prednost" prenehanja dojenja. Čez dan ga še vedno uspavava na zakonski postelji (in ob nemirnih nočeh kar tekmujeva, kdo ga bo spremljaluser posted image user posted image user posted image ), po novem letu pa ga bova poskušala tudi čez dan uspavati v postelji.

Poročaj kako gre. Od začetka boš verjetno malo več AM zlivala stran, potem bo pa že šlo.

No, sem dobila user posted image , tako da se verjetno zaradi tega ni hotela dojit. Jaz pa tako paniko zagnala ..user posted image . Hvala Tečka za tele informacije, bom videla kako bo v prihodnjih dneh z dojenjem, če ne bo kaj boljše, bom verjetno kar prešla na AM. Zelo me utruja tole sekeranje, koliko mleka na dan dobi, pri flaški pa točno veš. Čeprav je res, kar si napisala, da pa točno veš, koliko mleka pusti, kar je potem še slabše in se še bolj sekeraš.. user posted image user posted image . Bom doktorirala iz tega dojenja in uvajanja AM user posted image user posted image .

Mini hvala za tisto povezavo, res se je boljše prej prepričat še pri strokovni osebi. Raje vprašam tem na forumu uno, ker naši pediatrinji tudi jaz ne zaupam.. Je naš tudi že zelo stara in tik pred pokojem.

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
27.12.2009 12:21:18   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: manna
.
tecka, ja tole mešanje AM sredi noči je najslabša stvar pri vsem, a ni? Meni se pa zdi po tvojem urniku da Srečko kar dosti popije!

Itak, da je tečna priprava AM! Sploh ker imamo spalnico v mansardi, kuhinjo pa v pritličju. Pa dokler popije stekleničko, se ravno zbrihtam... Glede na kilažo bi "povprečni Srečko" moral popiti 1100 ml mleka, naš pa ga 600 - 700 (+ gosto hrano). Se mi zdi malo, oz. se počasi navajam, da je to zanj dovolj. Še raje bi pa videla, da bi imel obroke večje in bi se najedel čez dan, ponoči pa spal. Ampak, če je imel pol leta male obrokce, se to verjetno ne bo kmalu popravilo.

Kaminek: Babylove mleko pa kar uporabljaj naprej in se ne sekiraj glede P. Pa za jajčni rumenjak se mi zdi še malo prehitro? No, vsaj Srečko ga še ne bo dobil.

Mala Princeska: Naš Srečko ne mara sladkih stvari. Da lažje kaka, mu dajem donat, od zelenjave pa špinačo. Pa za jest dobi minimalno riževe kašice, banane in korenčka. Saj od časa do časa to mora biti na jedilniku, prepogosto pa ne, sploh pa ne več teh hranil v enem dnevu. Jaz mu dajem tudi hipp čaj komarček, kamilica in še-nekaj, na embalaži pa piše, da je za prebavo (je instant v granulah in vsebuje sladkor).

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
27.12.2009 12:21:31   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: 10ka

mk8 - glede na vajin urnik hranjenja se mi zdi, da prehod na AM sloh ni potreben. En obrok AM naj bi zamenjal en obrok dojenja oz, mlečne kašice. Kaj pa, če bi ji dala mlečno kašico po popoldanskem spanju (npr. ob 16.30 ali 17) in flaško AM za večerjo (ob 20h)? lahko pa jo dojiš še mesec ali dva in AM sploh ne bo potrebno. Jaz bi našo z veseljem dojila, če ne bi bila že tako utrujena po treh letih nosečnosti in dojenja. In kljub temu mi je zjutraj še vedno najlepše, ko se še med spanjem podojiva. JOj kolk je luškano imeti dojenčka user posted image

Tole se mi tudi sploh ne zdi slaba ideja! Saj lahko za začetek zamenjam samo en obrok dojenja za AM ostalo pa dojim, če bo hotela, ane?

Pa se opravičujem, ker tolk težim s tem, ampak me vse skupaj res bega. Tu ste pa nekatere, ki imate že več izkušenja in več otrok,pa vprašam.

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
27.12.2009 12:22:16   
manna
mini86 v mleku je mlečni sladkor - laktoza, ki je  drugačen kot navaden kristalizirani beli sladkor
Mah sej jaz nevem, samo prebiram sestavine in študiram.. bom tudi jaz diplomirala iz teh AM user posted image

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
27.12.2009 12:31:29   
mk8
user posted image user posted image user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1638
27.12.2009 12:32:12   
mk8
Ampak tale fotka na tvojem profilu od Mance je pa zakon!

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
27.12.2009 12:35:15   
manna
mk8 hvala jo imam zdaj na kolenih in se zahvaljuje za kompliment user posted image

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
27.12.2009 12:46:49   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

kaminek-moj je kr reku da bi za roj.dan kr pr teb torto naročluser posted image

ni problemauser posted image

pa želim, da se čimprej pozdravteuser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
27.12.2009 12:48:25   
kaminek

kaj pa je s hojicami?

P odsvetujejo, naj bo raje na tleh in se kobaca.

Neposredna povezava do sporočila: 1642
27.12.2009 12:50:26   
kaminek

kaminek UAU!! a tole belo je smetana? Njamsi kok bi jo probala. Super je user posted image user posted image user posted image

ne, to ni smetana, je "beli sneg", ker na smetani bi se figurce stopile in bi blo vse pisano, kot za veliko nočuser posted image

fila je bla pa iz navadnih jogurtov, smetane in domačih, zamrznjenih češenj. kak okus, da dol padeš. se pozna, da so domače češnje.

me pa ful srbijo prsti, ker bi rata spet kakšno torto spekla, da se mal "izprufam", sam kaj ko morm še čakat 2 mesca na RD od sestre. potem bo pa surprise, surprise.

so bli naši domači čist začudeni, k so vidl torto. "ka, a sjo ti delala? iiiiiii, kak je cartkana..." mi je blo tko smešn, k so bli k otroc, ko vidjo neki prav za njihuser posted image . dobr občutek

< Sporočilo je popravil kaminek -- 27.12.2009 12:52:44 >

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1643
27.12.2009 12:56:53   
mini86
nm so rekl da naj nebi do 9 meseca sploh poznali nog..se pravi nč postavljanja in hojic..mislm da če se sam postavlja ni panike..hojica pa npr 15 min na dan ne more škodovat..če ga daš notr k npr kosilo kuhaš ni take panike kokr pa da je cele dneve notr, ane..sj mi smo bli tud v hojcah pa smo glih tko zrastl pa normalno hodmo ane..ane...mi sicer nimamo hojice, kupovala je ne bom, bi pa verjetno ga dala notr če bi jo imela..

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
27.12.2009 13:02:47   
mini86
manna a si dala tamali že kej kisle smetane al pa sirčka..me prou zanima kako bouser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1645
27.12.2009 13:34:00   
manna
mini86 evo ravnokar sem mislila poročat; zdaj ob 13h je jedla - dala sem ji špinačo+krompir+smetana+AM in je jedla! Joj sem tok vesela! Sej je blo res okusno, še jaz bi to jedla. Upam da se nam je končno odprlo s tem uvajanjem GH!! 

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1646
27.12.2009 13:45:23   
mini86
o superuser posted image user posted image user posted image
me prou zanima kako bo naprej..super da je palilouser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
27.12.2009 15:00:51   
mk8
Manna, kako si pa to naredila oz. skuhala? user posted image user posted image  za Manco!!

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
27.12.2009 15:05:22   
manna
mk8 skuhala vsako posebej, zmiksala do gladkega, dodala malo smetane, potem pa še malo AM (AM pripravila z vodo kot za pitje)

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
27.12.2009 16:00:21   
tecka

mk8 skuhala vsako posebej, zmiksala do gladkega, dodala malo smetane, potem pa še malo AM (AM pripravila z vodo kot za pitje)

A si tudi dajala jesti vsako posebej? Ker jaz zaenkrat vse kuham skupaj. Smo pa imeli špinačo in polento za lažje kakanje.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.