|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
26.12.2009 18:04:36   
Mala_princeska
Mi smo "back" z ogleda jaslic, kavice in bureka user posted image . na kavici bi user posted image najrajš vse cukre pojedla user posted image

Hanuši - stajice ne uporabljam, ker je nimam, bo pa če bo hotla bit KAR V PRENOSNI POSTELJICI NAMESTO STAJICE(naglas napisala, da ne boste zapravljale za stajice, tiste ki je še nimate in jo nameravate uporabljati in nabaviti). Ja, pa pri Nini je bila stajica tud samo za igrače user posted image user posted image , naša user posted image je pa zaenkrat še na tleh, na kovtru, puzzlah.
Zate Hanuši, če boš aktivirala leseno, daj pa oblogo, ki jo imaš v posteljici na stajico - sej veš tisto, ki jo prvežeš okol in okol, pa s povštri jo oblož, pa bo poba na varnem, če bo pa kakšna buška, pa tud ne bo nič hudega.

Kalanteja ko ravno vidim, da si gor - jaz bom znorela zaradi Dopisov pri praktikumu user posted image -ma čist nobenega nisem prav obdelala user posted image user posted image , pa študiram in študiram,....

Mini86 sarmice sem jedla ja, sem se po rojstvu kak mesec držala nazaj, potem sm pa začela jest vse in hb ni blo panike. Hmmm....da ne more kakat - ja napenja se, pa rit u luft, ko jo tišči, potem pa ji nogice zvijem k trebuščku in počasi blato rine ven, blato je pa trdo in dolgo (sorry ker opisujem)
Pleničke za v vodo - ja malo so velike tiste za enkratno uporabo, lahko pa tudi te uporabljaš - enkrat kupiš in je mir za en cajt user posted image :http://www.pleniceracman.com/si/razno/kopalne-plenice/potiskane-g173.shtml
Jaz jih direkt naročam in so super.
Aja in tud drgač uporabljam Racmanke in je super.

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 26.12.2009 18:05:02 >

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
26.12.2009 19:26:32   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

IZVIRNO SPOROČILO: manna
10ka, kako misliš ukinjati dojenje? Boš začela dajati AM? Postopoma ali kako? A sprejme flaško? Katero AM boš dajala? Me res zanima.
Tiste, ki dojite, kako mislite prenehati z dojenjem - tako da preidete na AM ali boste dojile dokler bo, brez AM ?

Punce, kar dojite! Po 14 dni brez dojenja so moje joške samo še viseče gubeuser posted image user posted image user posted image in mi je prav žal. Ker pa je vsaka stvar za nekaj dobra, mi ne bo treba kupit novega modrčka za telovadbo. Pa na trebuhu lahko spet spim.

Ja, to si pa dobro napisala. Sem se prav nasmejala. Ampak žal je res tako. Si predstavljaš, kako bojo izgledali moji, po tretjem dojenju???? Pa če enkrat še uspem izgubiti 20 odvečnih kilogramov.... Raje ne razmišljam.
Zdej mi kolegice govorijo, da mi je "blagor" za moje joške... Pa jim rečem, naj se zredijo tako kot jaz, pa jih bojo imeleuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
26.12.2009 19:36:13   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska
Hanuši - stajice ne uporabljam, ker je nimam, bo pa če bo hotla bit KAR V PRENOSNI POSTELJICI NAMESTO STAJICE(naglas napisala, da ne boste zapravljale za stajice, tiste ki je še nimate in jo nameravate uporabljati in nabaviti). Ja, pa pri Nini je bila stajica tud samo za igrače user posted image user posted image , naša user posted image je pa zaenkrat še na tleh, na kovtru, puzzlah.

Se strinjam glede stajice - škoda evrčkov!

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
26.12.2009 19:40:59   
July08
Mala Princeska ko sem jaz začela Juliji dodajati GH, je tudi bolj malo kakala. Ko sva imeli pri P pregled, mi je rekel, da se premalo redi in sem jih ful več GH začela dajati in bolj vztrajati pri vsakem obroku. Zdaj kaka 2-3x dnevno.
Ji pa vsak dan dam sveže jabolko, pa kaki. Mogoče pa tudi tvoja čokolada malo pripomoreuser posted image Pa sej jaz jo tudi jem.user posted image Če se ji pa nemorem upreti....

Hanuši user posted image user posted image user posted image za zobek - Binetov sevedauser posted image

Deja vse naj-naj-najboljše za rojstni dan!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

Neposredna povezava do sporočila: 1604
26.12.2009 21:34:17   
mk8

10ka, kako misliš ukinjati dojenje? Boš začela dajati AM? Postopoma ali kako? A sprejme flaško? Katero AM boš dajala? Me res zanima.
Tiste, ki dojite, kako mislite prenehati z dojenjem - tako da preidete na AM ali boste dojile dokler bo, brez AM ?

To tudi mene zanima. Ker naša se ne mara več sploh dojit! Nimam pojma, kaj ji je. Danes se tudi enkrat ni podojila, vsakič je samo vzela joško v usta in jo nato plunila ven user posted image . Tok se mi ne da več sekerat zaradi tega dojenja, bi najraje kar prešla na AM... Tečka, kako je bilo to pri vaju s Srečkotom (mislim, da sta vidva končala z dojenjem ane)? So bili kakšni problemi? Kakšne imata pa sedaj noči? Malo mi je čudno, ko bomo na AM, kako bo ponoči. Ker naša ni ponoči nikoli ob istih urah lačna in ker se večkrat zbuja,sem ji potem večkrat ponudila joško, ampak takrat ko ni bila lačna, pač ni jedla. Kako bo pa zdaj z AM? Upam, da me sploh razumete, kaj vas hočem vprašat user posted image  Saj sem še sama čist zmedena.. Nimam pojma, kako naj izvedem ta prehod na AM. Mi lahko katera pomaga? Bom še najin urnika napisala:

9.00 - zajtrk - sadna kašica
(10.30 - 12.00 je spanje)
12.00 - dojenje, ki ga zadnje čase bolj ni bilo sploh
14.00 - kosilo - zelenjavna kašica
(15.00 - 16.30 je spanje)
16.30 - dojenje, ki tudi počasi pojenja
18.30 - večerja - mlečna kašica
20.00 - dojenje pred spanjem, ki ga tudi več noče
ponoči sem jo dala kar velikokrat na joško, verjetno sem ga s tem verjetno tud precej usračkala user posted image user posted image user posted image

Mi lahko katera pomaga, kako naj naredim prehod na AM? A so te ure sploh OK?

Bačko naša ima tudi šele 64 cm, tako da je tudi med manjšimi. Manna, tudi naša nima še 7 kil, zadnjič ko sem jo tehtala na osebni tehtnici, je imela 6.700. Skrbi me, da bi težo zgubljala, glede na to, da se noče dojit.

JančiF in Smketa24 user posted image user posted image user posted image user posted image  za vajina sončka. Sta pa res napredna. Mi se še niti nazaj ne plazimo, je bolj lene sorte (po mamici, ki bi tudi lenarila, če bi lahko user posted image user posted image )

Hvala vsem za čestitke za izpit!!! Še tok bolj sem vesela, ker je tud moj dragi naredil oba izpita, ki ju je šel delat in to z 8 user posted image user posted image ! Je večji piflar kot jaz user posted image user posted image . Ti prazniki so res super - je božiček prinesel lepa darila!!

Fragola tebi sem pa že takrat pozabila čestitat za odprtje trgovinice.. torej ČESTITAM in upam, da ti posel dobro laufa user posted image !

Bjondi, me veseli, da je s Karin boljše!!

Deja777 VSE NAJBOLJŠE, pa upam da nas kaj bereš..

Mala princeska naši pri zaprtju vedno pomaga slivov kompo. Kaka po njem ene 3-4x na dan. Ga pa tisti dan dobi pri vsakem obroku goste hrane. Morem pa še pohvalit Veroniko, kar se pitje tiče. Ji je Miklavž prinesel en lonček za pitje in iz njega zelo rada pije. Popije v celem dnevu skoraj celega, velik pa je 240 ml.

Bine čestitke za zobek!!!!!

Joj, noč bo spet pestra... Se je v eni uri in pol zbudila že 4x oz. verjetno sploh še ni trdno zaspala, al kaj jaz vem. Se moram kar psihično pripravitna "hudo" noč.Grem še malo gnit pred TV na kavč (po možnosti s čipsom v roki user posted image user posted image ). Nočko!!!

Mi la

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
26.12.2009 21:35:28   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: mk8

Mi la

Tiskarski škrat user posted image user posted image . Pa se spet opravičujem za cel roman user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
26.12.2009 21:51:42   
manna
Živjo
10ka, dober imaš tale urnik, mogoče bom jaz tudi tako uvedla. Mi je zanimivo da daš mlečno kašico že ob 12h, jaz ji jo dajem ob 17h. Pa ni morda potem tista flaška AM pozno popoldne že tako nasitna da potem večernega dojenja pred spanjem ne rabi oz. noče?  No saj samo razmišljam. Da se ne bi dete potem zbudilo ob 22h lačno. Ker naša namreč če ni lačna ne popije niti požirka, jo ne prepričam.
mk8, če se noče dojit jo morda srbijo dlesni - naša je imela nekaj dni pred zobkom isto - sploh se ni hotla dojit. Če pa misliš uvest počasi prehod na AM ti svetujem da poskusiš tako da ji namesto dojenja najprej ponudiš AM. Ker kombiniranje pol-pol (torej dojenje + AM pri istem obroku) ponavadi ne funkcionira. Vsaj pri naši ne - flaško namreč sprejme samo če je lačna. Jaz imam zdaj tako:
6.30-7h dojenje
10h sadna kašica
13.30h zelo malo zelenjave+dojenje (zelenjavo šele poskušamo ker jo ne mara)
17h mlečna kašica (ima najrajši)
19h cca90ml AM + dojenje za uspavanje
Je pa fora da če ji dam zvečer AM potem pri meni manj popije, posledica je da imam ponoči bolj trde zize, polne mleka in zato ko se ponoči podoji, se kar naje in potem več spi, se mi zdi. No, vsaj zdaj je blo tko ene par noči. Pa tudi dopoldne - od 7h do 13.30h je kar veliko ur in se mi mleko kar nabere...tko da potem ko pije, fuuul lepo požira...

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
26.12.2009 21:54:43   
manna
deja VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN !!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
26.12.2009 22:21:10   
mini86
mk8-kaj pa če bi to uprašala kr pediatrinjo tanč na mon-u..sj mi ti loh pomagamo z nasveti pa vse sam se mi zdi da boš najbol pomirjena če ti en iz stroke še pove kako pa kaj-no vsaj js bi bla..zgubit pa itak nimaš kej

evo povezava, registriraj se pa bo..držim pesti da ti čimprej odgovori

http://med.over.net/forum5/list.php?46

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
26.12.2009 22:42:35   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Punce, kar dojite! Po 14 dni brez dojenja so moje joške samo še viseče gubeuser posted image user posted image user posted image in mi je prav žal. Ker pa je vsaka stvar za nekaj dobra, mi ne bo treba kupit novega modrčka za telovadbo. Pa na trebuhu lahko spet spim.

user posted image user posted image user posted image ....bom še vstrajala,imam vsaj še enkrat velike user posted image  oz. še vedno miniaturne joškice ,ker dojim...tko da folku ni jasn od kje žiga dobiva grame in kilogramčke od mojih miniaturk...a strup je v majhnih flaškah...no ja pri karin so mi še stale po konc dojenja sam se pozna ,da smo bli še mladi...kaj bo pa v drugo pa user posted image  bomo vidl...ja sej nima kej viset v bistvu ,sem na -70A oz podloženih 70A...

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
26.12.2009 22:47:36   
mini86
men se je po porodu št. modrčka zvečala za 2 številkeuser posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
26.12.2009 22:48:31   
bjondi
Deja777 vse najboljše ob rojstnem dnevu ti želim,naj se ti uresniči vsaj ena želja iz seznamčka želja user posted image ...

hanuši-mi jutri postavimo stajco jo imamo še od karin...

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
26.12.2009 22:48:55   
10ka
manna - urnik prehrane se je pri nas zelo dinamičen, pač glede na to kje smo in koliko nas mora kdaj jesti. zelenjavo ji dam bolj popoldne, ker jo lahko pripravim medtem, ko ta velika princeska spi. mlečno kašico in AM dobi katja takrat, ko je ta velika budna in nimam časa za kuhanje in dolgotrajno hranjenje po žlički. danes je npr. dobila svojo flaško samo pred nočnim spanjem. drugače pa že nekaj časa prespi celo noč, ne glede na prehrano. če ji česa ne paše jesti, je ne silim. tisti obrok pač preskoči in pri naslednjem poje dvojno količino user posted image

mk8 - glede na vajin urnik hranjenja se mi zdi, da prehod na AM sloh ni potreben. En obrok AM naj bi zamenjal en obrok dojenja oz, mlečne kašice. Kaj pa, če bi ji dala mlečno kašico po popoldanskem spanju (npr. ob 16.30 ali 17) in flaško AM za večerjo (ob 20h)? lahko pa jo dojiš še mesec ali dva in AM sploh ne bo potrebno. Jaz bi našo z veseljem dojila, če ne bi bila že tako utrujena po treh letih nosečnosti in dojenja. In kljub temu mi je zjutraj še vedno najlepše, ko se še med spanjem podojiva. JOj kolk je luškano imeti dojenčka user posted image

stajca - mi jo imamo in sicer tako z mrežo. je ena izmed večjih, res prostorna za dojenčka. starejša hčerka je bila v njej samo za vzorec, v glavnem je bila na blazini na tleh. katja je v njej veliko. v glavnem zato, da mi ni treba ves čas paziti na to, kdaj jo bo tjaša pohodila, pomečkala, udarila... katja se v stajci nič ne pritožuje, je še celo vesela, da iz varne pozicije opazuje svet. se pa strinjam z malo_princesko,  da je prenosna posteljica čisto ok namesto stajce. samo podlaga je v stajici bolj trdna kot v prenosni posteljici, kar je boljše za tiste otročičke, ki v stajici preživijo malo več časa.

tecka - ojojoj!!! čist sem pozabla da bo treba po nazaj na košarico A!!! moram svojmu povedat kaj ga čaka, da se bo psihično pripravil na spremembo user posted image drugače bo spet čist zmeden okol hodil, vsaj tako je bilo prvič, ko sem "shujšala" po prenehanju dojenjauser posted image

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
26.12.2009 23:00:13   
bjondi
Jao jaz sem pa čisto slabe volje...Karin je že kar velika polovica jih v šoli  ne verjame več v božička,karin pač verjame ,ker sem ji rekla da če človek ne verjame in ne napiše pisma pač ne dobi daril...pri pismu se je tako potrudila,da sem kar pogledala...no nakar kličem mami in taščo da sta povedale kaj bo kera kupila jaz pa sem šla v nabavo-ta varjanta mi je najbolj in veliko bolj praktična kot pa kupovanje bedarij...nakar dam tašči darilo in ji rečem naj darilo skrije in jih naj ne daje pod smrekco pred božičem...nato ji še rečem da ji bom prinesla sprintana imena za karin in žigata da bo pri nas in njih isto(sem hotla res prekrit vse sledi da nismo starši božički...nakar jih tašča zatakne na steno in karin to vidi...v glavnem darila so bila jasn že en dan prej pod smreko ,zato da jo je do danes navijalo kaj je zavito notri-ko pa ga je odprla pa se ga sploh ni razveselilauser posted image ...nakar tašča začne razlagat  dans kaj je kupila njenim bratrancem,kjer so bili včeraj in je jasn da vse povezala da božička res ni in da to mi kupujemo...in potem sem jaz huda na našo karin...namesto da bi tašči še enkrat povedala ,da je pa res mal ornk mim no...ma bl ko govoriš slabi je....ni ji pomoči res ne...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
26.12.2009 23:02:54   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: 10ka

tecka - ojojoj!!! čist sem pozabla da bo treba po nazaj na košarico A!!! moram svojmu povedat kaj ga čaka, da se bo psihično pripravil na spremembo user posted image drugače bo spet čist zmeden okol hodil, vsaj tako je bilo prvič, ko sem "shujšala" po prenehanju dojenjauser posted image

user posted image user posted image user posted image

....men moj že skoz govori da bi blo fajn da take ostanejo-čeprav jih ni kaj veliko user posted image ...

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
26.12.2009 23:06:47   
bjondi

NICK                      (PDP)     RODILA     PODATKI  
1. Alina*                (02.06.)   16.04.      Lara (2040g, 43cm) 
1. mesec: 3000 g, 49 cm
2. mesec: 3770 g, 51,5 cm
3. mesec: 5540 g, 56,5 cm
4. mesec: 6380 g, 62 cm
5. mesec: -
6. mesec: 7210g, 63,5cm     -UVAJANJE GH
7. mesec: 7900g, 66,5cm
Naslednji pregled:
2. mesec: 4350 g
3. mesec: 5050 g, 57 cm
4. mesec: 6000 g, 60 cm
5. mesec: 6700 g, 64 cm      -UVAJANJE GH
6. mesec:
Naslednji pregled:

1. mesec:
  -
2. mesec:
 -
3. mesec:
 -
4. mesec:  -
5. mesec:  -
6. mesec:
Naslednji pregled :
4830 g, 54 cm
2. mesec: 6090 g, 62 cm
3. mesec:  -
6. mesec:
Naslednji pregled:
   4700 g, 56 cm 
2. mesec:   5640 g, 60 cm
3. mesec:   6740 g, 63 cm    - UVAJANJE GH
4. mesec:  
7600 g, 66 cm
5. mesec:   7900 g, 68cm
5.5 mesec: 8200g,  69,5cm 
6. mesec:
Naslednji pregled: 
2. mesec: 5900 g, 59 cm
6. mesec:
Naslednji pregled:
   3910g,55,5cm
2. mesec:    -
3. mesec:   4850g,62 cm
4,5 mesec: 5620g,65cm     -PRVI ZOBEK
5. mesec:
   -
6. mesec:   6050g,66,5cm  -UVAJANJE GH
Naslednji pregled: 05.01
5400 g,   -
2. mesec: 6100 g, 59 cm
3. mesec: 7000 g, 65 cm
4. mesec:    -           -
5. mesec: 8500g, 69cm        -UVAJANJE GH,PRVI ZOBEK
6.5 mesec:9400g,   -
Naslednji pregled:
  13.01
2. mesec: 4800g,63cm
3. mesec:   -
4. mesec:   -                            -UVAJANJE GH
5. mesec: 6000g,71cm
6. mesec:
Naslednji pregled: 16.12
  4560 g, 56 cm
2. mesec:  6420 g, 60 cm
3. mesec:  7640 g, 65 cm
4.5 mesec: 9150g,  70cm      -PRVI ZOBEK                     
5. mesec:    -                         -UVAJANJE GH
6.5 mesec: 10.560g, 75cm
Naslednji pregled:
 14.12
4420 g, 56,5 cm
2. mesec: 5240 g, 58 cm
3. mesec: 5590 g, 60 cm
4. mesec: 6600g, 66cm
5. mesec:  -                            -UVAJANJE GH
6. mesec: 7490g,69cm
Naslednji pregled: 08.03
  3540 g, 53 cm
2. mesec:  4560 g, 55 cm
3. mesec:  5590 g, 60 cm
4.5 mesec: 6680 g, 65cm   
5. mesec:    -                          -UVAJANJE GH
6. mesec:  7490g.67cm
Naslednji pregled:
1. mesec:

3600 g, 51 cm
2. mesec: 
4480 g, 53 cm
3. mesec:  4880 g, 58 cm
4.5 mesec: 5750 g, 61cm     
5. mesec:   -                         -UVAJANJE GH
6. mesec: 6500g, 63,5cm
Naslednji pregled: 19.01
 5600g, 60,5 cm 
2. mesec:   -
3. mesec: 7870g, 67cm
4. mesec:   -                           -UVAJANJE GH ,PRVI ZOBEK
5. mesec:
9100g,70,5cm
6. mesec: 9470g,72cm
Naslednji pregled:  
 4880g, 58 cm  
2. mesec:      -
3,5 mesec:
7200g, 67 cm 
4. mesec:     -
5. mesec:  8190g, 71cm       -PRVI ZOBEK
6. mesec:  8980g, 73,5cm
Naslednji pregled:  
4360g ,56 cm
2. mesec: 5330g, 59,5 cm
3. mesec: 6590g, 63,5 cm
4. mesec: 7400g, 66 cm
5. mesec:                               -UVAJANJE GH
6. mesec: 8350 g, 69 cm
Naslednji pregled:  ?
  -        
2. mesec: 5670g,  59 cm
3. mesec: 6940g,  64cm
4. mesec: 8190g,  70cm
5. mesec:   -                        -UVAJANJE GH 
6. mesec: 8780g, 72cm       -PRVI ZOBEK 6,5m
Naslednji pregled:

1. mesec: 
3780g , 53cm
2. mesec:  5200g ,57cm 
3. mesec:  
5900g ,60cm
4. mesec:  7000g ,65,5cm   -UVAJANJE GH
5. mesec:  
7400g, 65,5cm 
6. mesec:

7870g, 68,5cm
Naslednji pregled
:

NICK                       (PDP)     RODILA     PODATKI    
19.manna                (8.06)     08.06      Manca(3580g,56cm)  polno doji         
1. mesec:  4070g,56cm
2. mesec:  4690g,58cm
3. mesec:  5420g,60cm 
4.5 mesec: 6150g,64cm
5. mesec:   -                        -UVAJANJE GH
6. mesec:  6780g, 66cm      -PRVI ZOBEK
Naslednji pregled:

2. mesec:  5500g, 56cm
3. mesec:  7100G,62cm
4.5 mesec: 8200g
5. mesec:   -                           -UVAJANJE GH
6. mesec: 
9550g, 70cm 
Naslednji pregled:
  3880 g, 54 cm 
2. mesec:  5000 g, 56 cm
3,5 mesec: 6000g, 61cm
4,5mesec:  7200g, 65,5 cm   -UVAJANJE GH
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:  15.12.2009
4500g, 57 cm
2. mesec: 5440g, 62cm
3. mesec: 5720g,63cm
4. mesec: 6480g,  -
6. mesec: 7300g, 66cm        -UVAJANJE GH,PRVI ZOBEK
Naslednji pregled:

4725 g, 55 cm
2. mesec:      -
3. mesec:    6540 g, 62,5 cm
4.5 mesec:  7120 g,   - 
5. mesec:    7400 g, 67cm    -UVAJANJE GH
6. mesec:    8100g, 68cm     -PRVI ZOBEK
Naslednji pregled:  11.03
2. mesec:  4850 g, 56,5 cm
3. mesec:  5630 g, 59,5 cm
4.5 mesec: 6460g, 63cm
5. mesec:      -
6. mesec: 7160g, 66,5cm
Naslednji pregled:
  3900 g, 53 cm
2. mesec:  5050 g, 58,7 cm
3. mesec:  5830 g, 61,2 cm
4.5 mesec: 6520 g, 67 cm
5. mesec:    -                           -UVAJANJE GH
6. mesec:  7200g,71 cm
Naslednji pregled:
   - 
2. mesec: 6140g,61cm
3. mesec: 7070g,63cm        
4. mesec:   -                     
5. mesec: 7750g,66cm       -UVAJANJE GH
6. mesec:
7930g,69cm
Naslednji pregled: 10.03
  4425g, 55cm
2. mesec:  5210g, 60 cm
3. mesec:   -
4.5 mesec: 6390g,65cm 
5. mesec:                             -UVAJANJE GH
6. mesec: 7200g ,67,5cm
Naslednji pregled:

2. mesec: 6887g,64cm
3. mesec: 7660g,65,5cm
4. mesec:  -
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:
   3940g, 53 cm
2. mesec:      -
3. mesec:   5300g,60cm
4.5 mesec: 5870g,62cm      -UVAJANJE GH
5. mesec:
     -
6. mesec:   6600g,65cm
Naslednji pregled: 
1. mesec:
   4620g, 55cm
2. mesec: 
  6180g,61cm
3. mesec: 
  7150g,64cm
4.5 mesec: 7930g,66,5cm
5. mesec:     -                         -UVAJANJE GH 5,5m -PRVI ZOBEK 5,5m
6. mesec:
   8650g, 69cm
Naslednji pregled :15.03
   4255g, 54,5cm
2. mesec:   5400g, 60cm
3,5 mesec: 6280g,62cm
4. mesec:     -                         - UVAJANJE GH
5. mesec:     -                         -PRVI ZOBEK 5,5m
6. mesec: 7700g, 67,5 cm
Naslednji pregled:
1. mesec: 
5350g , 59cm
2. mesec:
6500g,  62,5cm
4. mesec:  8170g ,71cm           -UVAJANJE GH -PRVI ZOBEK 4,5m
5. mesec:
   -
6. mesec: 10 kg ,74,5cm
Naslednji pregled: 17.03
2. mesec:  -
3. mesec: 7300g,63cm
5. mesec:  -
6. mesec:  9270g,70cm
Naslednji pregled: 12.01
 polno doji
1. mesec: 
4530g, 54,5 cm
2. mesec:  
5310g, 57,5 cm
3. mesec:  
6280g, 60,5 cm
4. mesec: 
7150g, 62,5 cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled
:

NICK                       (PDP)     RODILA     PODATKI  
35.10ka                  (30.06.)    19.06.     Katja (3400 g, 51cm)  polno doji
1. mesec:
3920 g, 55 cm 
2. mesec: 5030 g, 60 cm
3. mesec: 5590 g, 64 cm
4. mesec:    -
5. mesec: 6530g, 68cm      -UVAJANJE GH ,PRVI ZOBEK
6. mesec: 7210g, 70cm
Naslednji pregled

5405g, 59 cm
2. mesec:  5995g, 62 cm
3. mesec:  6850g, 66cm
4.5 mesec: 7850g, 69cm    -UVAJANJE GH
5. mesec:     -           -
6. mesec: 8470g, 72cm
Naslednji pregled:  16.03.2010
1. mesec:
  4190g, 54,5cm 
2. mesec: 
 4960g, 57,5cm 
3. mesec: 
6190g, 62cm 
4.5 mesec: 7340g, 67cm 
5. mesec:    -                        -UVAJANJE GH,PRVI ZOBEK
6. mesec:
8040g ,67,5cm
Naslednji pregled :27.03
2. mesec: 5240g,59 cm
3. mesec: 6180g,62cm
4. mesec: 6860g,  -               -UVAJANJE GH 4,5m
5. mesec:
    -                          -PRVI ZOBEK
6. mesec:
7510g, 67cm
Naslednji pregled:
4240 g, 52 cm
2. mesec: 5470, 60 cm
3. mesec: 6830g,61cm              
4,5 mesec:8100g,70cm         -UVAJANJE GH
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:  11.01

1. mesec: 
3700g, 53cm
2. mesec:  4900g, 56,5cm 
3. mesec: 

5330g, 59cm
4. mesec: 
6030g, 62,5cm
5. mesec:

6440g,63,5cm
6. mesec:  
Naslednji pregled
:

NICK                          (PDP)     RODILA     PODATKI                                        
41. bjondi                  (27.06.)    27.06     Žiga (3160 g, 51cm)  polno doji
1. mesec:
4800 g, 56 cm
2. mesec: 6400 g, 59,5 cm
3. mesec: 7700 g, 64,5 cm
4. mesec:   -             -
5. mesec: 8670g, 68,5cm
6. mesec:
Naslednji pregled: 05.01
2. mesec:  5390 g, 59 cm
3. mesec:  6720 g, 62,5 cm 
4. mesec:  7620g,    -
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled: 24.12
2. mesec: 6220 g, 62 cm
3. mesec: 6987g,  64 cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
26.12.2009 23:07:44   
bjondi
user posted image

JANUAR
kaminek -4.1.1982
Tira         -13.1.1982
    meti21   -21.01.1980

FEBRUAR
lino        - 19.2.1978
Majana79  - 24.02.1979
mk8        - 28.2.1985
mandreja-28.02

MAREC

Janci F    - 4.3.1981
Bačko      - 9-3-1979
july08      - 9.3.1978

APRIL
princ_princeska
mojjaka        - 9.4.1979 
smrketa84     - 14.4.1984
Snoopyka     -17.4.1991 
      mony     -14.4.1983

MAJ
dreamhorse   - 5.5.1982 
miny86         -26.5.1986
manna    - 27.5.

JUNIJ
kalanteja         - 16.06.1983
blu        - 20.6

JULIJ

AVGUST
jabolka         - 17.8.1981

SEPTEMBER
lenika          - 23.9.1978
mala princeska- 27.9.1982

OKTOBER

loveforever    - 2.10.1985
bamoocham     - 28.10.1983

NOVEMBER

hanuši           - 2.11.1976
tinca84            - 10.11.1984
Fragola            - 25.11.1981
bjondi             - 30.11.1975

DECEMBER 
  luši              -19.12.1988
deja777      - 26.12.1984

Neposredna povezava do sporočila: 1617
27.12.2009 9:02:30   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: mk8
To tudi mene zanima. Ker naša se ne mara več sploh dojit! Nimam pojma, kaj ji je. Danes se tudi enkrat ni podojila, vsakič je samo vzela joško v usta in jo nato plunila ven user posted image . Tok se mi ne da več sekerat zaradi tega dojenja, bi najraje kar prešla na AM... Tečka, kako je bilo to pri vaju s Srečkotom (mislim, da sta vidva končala z dojenjem ane)? So bili kakšni problemi? Kakšne imata pa sedaj noči? Malo mi je čudno, ko bomo na AM, kako bo ponoči. Ker naša ni ponoči nikoli ob istih urah lačna in ker se večkrat zbuja,sem ji potem večkrat ponudila joško, ampak takrat ko ni bila lačna, pač ni jedla. Kako bo pa zdaj z AM? Upam, da me sploh razumete, kaj vas hočem vprašat user posted image  Saj sem še sama čist zmedena.. Nimam pojma, kako naj izvedem ta prehod na AM. Mi lahko katera pomaga? Bom še najin urnika napisala:

9.00 - zajtrk - sadna kašica
(10.30 - 12.00 je spanje)
12.00 - dojenje, ki ga zadnje čase bolj ni bilo sploh
14.00 - kosilo - zelenjavna kašica
(15.00 - 16.30 je spanje)
16.30 - dojenje, ki tudi počasi pojenja
18.30 - večerja - mlečna kašica
20.00 - dojenje pred spanjem, ki ga tudi več noče
ponoči sem jo dala kar velikokrat na joško, verjetno sem ga s tem verjetno tud precej usračkala user posted image user posted image user posted image

Mi lahko katera pomaga, kako naj naredim prehod na AM? A so te ure sploh OK?

Mk, meni je bilo jasno, da je konec z dojenjem, ko se ni hotel več dojiti niti pred večernim uspavanjem. Je bilo pa tako, da sem jaz že prej kombinirala dojenje in AM in očitno je prišel do točke, ko je imel raje flaško. Dojiti se ob uri obroka ni  hotel, flaško je pa sprejel. Je pa z dojenjem "odrezati" precej boleče za tvoje joške - 3 dni sem si stiskala mleko, ko so bile bolečine nevzdržne. Je pa tako, da če dlje si stiskaš, dlje je mleko.
Meni se zdi tvoj urnik v redu, ga ne bi nič spreminjala, le namesto dojenja ji ponudi flaško, če želiš. Ja, najhuje je ponoči, ko je najlažje ponuditi joško. Mogoče se bo hotela pa dojiti še ponoči? Bo za polne dojke veliko olajšanje... Sicer pa jaz Srečku dam prvi nočni obrok približno takrat kot pri dojenju (okrog 1h), da je lačen, pa pokaže s tem, ko se ne umiri, če mu popravim dudo. Tudi po flaški zaspi enako nazaj kot pri dojenju. Drugi obrok dojenja je imel okrog 4h, zdaj pa ga ima stekleničko od 5h - 6h. In potem žal ne zaspi več nazajuser posted image . Problem so tudi količine. V 14 dneh se še nisem navadila nanje. Je pa bolje pripraviti malo preveč, da ne zmanjka. Če pusti 60 ml ali več, jaz mleko spravim v hladilnik in ga dodam k naslednjemu obroku. Pri nočnem hranjenju najbolj pogrešam dremež. Aja, hranim pa ga v posteljici, ga nič več ne prestavljam v zakonsko posteljo, razen okrog 5h, ko upam, da bo še malo zadremal.
Jaz si 2 steklenički z vodo in cuclja pripravim na kuhinjski pult že zvečer. Ponoči pogrejem v mikrovalovki in dodam AM. SEm probala tudi tako, da sem odmerila tudi AM, pa mi je preveč posodic za umivat.
Ti pa povem, da steklenička tudi ni čudežna rešitev - naš Srečko je še naprej slab jedec, le da sem si pri dojenju govorila, da ima očitno zadosti, če ne pije, pri flaški pa nepopiti ml vzbujajo skrb.

Naš urnik je ostal približno tak kot prej, zmanjšal se je za en obrok (dojenje je bilo ob 1h, 4h, 7h - z dodatkom):
1h: AM, pribl. 150 ml
5 - 6: AM, pribl. 150 ml
8.30: AM 100 - 120 ml
spanje
11.30: zelenjavna kašica 150 - 200 g
spanje
14.30 - 15h: AM 100 - 120 ml
16.30 - 17h: sadna kašica (sadja nima rad - jabolka ali hruške poje 50 g, "čez" mu dam še banano, ki je ne tehtam)
18.30: AM 120 -  180 ml (odvisno koliko poje sadja)

S prehodom samo na flaško ni bilo nikakršnih težav, najbolj sem se bala večernega uspavanja, saj je zaspal ob dojenju. No, zdaj pač spije stekleničko v posteljici, ko konča, mu dam dudo, ninico in prižgem uspavanko na varuški. Itak ga na pol uspava že mleko, jaz ga še malo pobožam, ugasnem luč in grem na RR. Ene pol ure mu po potrebi popravljam dudo, ko trdno zaspi, je ok. To, da zaspi v posteljici, je zame "prednost" prenehanja dojenja. Čez dan ga še vedno uspavava na zakonski postelji (in ob nemirnih nočeh kar tekmujeva, kdo ga bo spremljaluser posted image user posted image user posted image ), po novem letu pa ga bova poskušala tudi čez dan uspavati v postelji.

Poročaj kako gre. Od začetka boš verjetno malo več AM zlivala stran, potem bo pa že šlo.

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
27.12.2009 9:11:00   
Naty*Taja
IZVIRNO SPOROČILO: dodi

Hej....
Oskar,Vida in Vilma spijo svojo opoldansko rundo....tam do ene 15 ali 16 ... user posted image

Šolarji so že vsi doma,pojedli smo kosilo in sedaj je treba pospravit najprej kuhinjo,pa jaslice naredit...moj pa gre še na balkon nove hiše postavit smrekco in napeljat lučke...potem bo pa itak že mrak,ko bo treba iz molit,pa pokadit in pokropit vsa poslopja,vse sobe...potem pa večerja in ob polnočći k polnočnici...

Končno so počitnice in bomo drug teden spet ustvarjali in pekli...

Ja, vedno bolj opažam, da pri vernih familijah vse tako laufa. na žalost sem sama zadevo kr nekako opustila zaradi določenih slabih izkušenj in ko smo zadnjič šli z večjimadvvema k "polnočnici" mi je kr žal...ja, kr z nekim mirom te napolni ... in otročki so lepo umirjeni, pa vse gre. Pa če je mami doma in ima čas za otroke je tudi drugače. Če pa greš zraven v službo, je pa vse skup sama naglica in so otročki tudi čisto znervirani...ja, že razmišljam o samo polovičnem delovnem času do Urbanovega tretjega leta. Baje pa lahko tudi dlje?.. BOmo vidli.
Skratka Dodi - lepo in najlepše vas je videt in verjamem, da vam vse laufa!

Lepe praznike vsem skupaj! Mi zdej šibamo za Čatež...

MONTIGNAC

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
27.12.2009 9:31:25   
Hanuši
Dobro jutro,

evo mi smo aktivirali ta leseno stajico, pa mu je zaenkrat čist zabavno. Imamo pa uno mrežasto tut še od Hane, pa je ful večja, tko, da bo kasneje pa mogoče tista prišla v poštev. Če ne bo do takrat že osvojil lučanje čez ograjo in se bo ponovila Hanina zgodbauser posted image user posted image user posted image .

bjondi tudi naša Hana še verjame v dobre može. Tudi jaz vse zorganiziram, da ne bi kaj posumila, in je tako močno prepričana, da obstajajo, da je zadnjič prišla domov s kazensko nalogo in sicer zato, ker se je stepla s sošolko. In zakaj? Ker ji je sošolka rekla, da je božiček mami in, da pač ne obstaja. Ona pa v zagovor, da seveda ji mora mami kupit, ker Božiček otrokom, ki ne verjamejo vanj pač ne prinese daril. Meni je pa še tako lepo, da verjamejo.

Potem mi je pa ta moj bošček rekla, da, če nisem nič huda, ker je dobila prvo kazensko nalogo? Pa sem ji samo razložila, da drugič ni potrebno fizično obračunavanje, ampak naj samo lepo razloži svoje stališče oz. mnenje, da za kazensko pa nisem huda, saj je branila svoje prepričanje in lepo, da ni popustila drugim mnenjem

< Sporočilo je popravil Hanuši -- 27.12.2009 9:35:28 >

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
27.12.2009 10:16:39   
kaminek
no, to je ratalo iz moje torte. nism mela časa prej prpopat sliko gor, ker sm mela tolk dela. in kot zanalašč, je user posted image  v četrtek ves tan tečkala, ker jo zobeki matrajo in nism bogla bolj oblikovat. ko bi me ve vidle; začnem mazat torto, pa jok. spustim vse iz rok in letim k user posted image , jo pocartam. pridem nazaj, je blo vse nekam zapeljano....o joj, za to morš met res cajt in mir. sej ni slaba, ampak bi bla lahko še bolš. pa drugičuser posted image

user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
27.12.2009 10:18:44   
kaminek
user posted image user posted image deja777, vse najboljše za tvoj osebni praznik. sm mal zamudila, pa nič zato. važno, da sm se spomnlauser posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
27.12.2009 10:24:37   
manna
Živjo
Ja kar se tiče dojenja in velikosti modrca...meni se je številka povečala iz 75B na 80C. Niso majhne, pa če povem po pravici bi rajši imela majhne. Mojmu je pa čist vseeno. Sploh ni dal komentarjev, razen na začetku, ko je rekel da je fuuul lepo videt kako pupika zadovoljno mlaska in se tišči k meni.
Verjamem da bom dojenje pogrešala prav zaradi jutranjega cartanja!!
Tudi jaz opažam da kadar niso nabito polne, se ji ne ljubi več vlečt. Potem če ji ponudim flaško, pa popije. Ampak količine so zelooo majhne... tam med 60 in 100 ml popije, več ne. Pa ponujam in ponujam.
tecka, ja tole mešanje AM sredi noči je najslabša stvar pri vsem, a ni? Meni se pa zdi po tvojem urniku da Srečko kar dosti popije!
Glede božička - res je zoprno tole med vrstniki v šoli. Pa tašča da ga tako poserje - bi jo kar nadrla...je mogla uničit čarobnost božička ali kaj...Zase se pa sploh ne spomnim kdaj sem nehala verjet, menda tam okrog 8.leta.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
27.12.2009 10:26:43   
manna
kaminek UAU!! a tole belo je smetana? Njamsi kok bi jo probala. Super je user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
27.12.2009 10:46:04   
kalanteja
mala princeska tud jaz nisem nobenga prav naredila, kar neki presledki in bla bla bla, sitno je

včeraj smo imeli kolino in je julijo pazila moja sestra. botrca. je rekla,da je julija neverjeno priden otrok, z mojim sva kupila pol prašiča od njegove mame, je pač fajn imet domače meso, vsaj veš kaj ješ.....smo naredili base....

potem pa sem zvečer po letu in 6 mesecih šla ven, za mojo dušo in sprostitev z mojima sestrama na koncert šank rock in dan d (sem ostala rokercica in bom verjetn do konc živleja), zvečer je julija pridno zaspala, sem bila z njo, ko sem pa šla se je pa zbudila-tk kt bi vedela in se ni baje pomirila eno uro in pol- je mene preveč navajena, da sem vedn z njo k gre spat....ko jo je v rokah imel je bilo ok, ko jo je pa položil se je pa menda kr jokala, pol je pa pridno spala do 7 zjutraj, madona imam skoraj slabo vest, ker sem šla pa me ni bilo zraven nje, malo je pa tudi šola za mojga, da bo videl, da je pomembno, da je za uspavanje navajena na oba...

prazniki uspeli, čeprav jih ne praznujem, vsaj jaz ne, tašča je pa že govorila nekaj o tem, da jo bo potrebno nesti v cerkev žegnat, sem kar kurjo kožo dobila in rekla, da je še premala, groza...

mi pridno uvajamo gosto hrano, vedn ji dam vse za poskusit, kar jeva midva- razen svinjskega mesa, maščob, za malico ji dam sadje, skuto, najraje pa je riž, ki ji ga naredim z zelenjavo, potem pa ga pretlačim z vilico, obožuje ga- je po meni, tudi jaz imam rada riž, naredim kr rjavega in ga malo bolj skuham....pa krompirček je tud začela jest....

kakšno skorjo od belega kruha ji dam, da jo žveči, sam k midva nikoli ne kupiva belega kruha, ga pri tašči dobim zanjo----js ga zase pečem sama, večinoma

imeli sva pa probleme z pitjem čaja, vode, soka in sem ga tako rešila, da sem kupila čaj od hippa, komarčkov, vem, da vsebuje sladkor, ampak kj drugega ni htela, tega pa spije po 150ml na dan....

za seznam: 6 mesecev in en teden
                  8000 g, 67,5 cm
urin morava dat 13.1.2010, poklicat morava zobozravnico, čeprav še nima zobk in jih še ni kje videt
naslednji pregled 30.3.2010

naj povem, da sem nad pediatri zelo, zelo razočarana, do sedaj ni naredila še nobenega testa z njo, vedn k prideva jo stehta, zmeri, pediatrinja pa jo cepi, vpraša če je kj posebnega, posluša dihanje in to je to, sem konec v 15 minutah- vedno, se pogovarjam z drugimi in jim delajo teste in ti vsaj svetujejo kaj, mene je pa vprašala katero mleko ji dajem pa sem rekla, da babylove, ker se drugi res niso obnesli in mi je rekla, da je to malo boljš k kravje mleko, vendar še vedno najslabše možno mleko user posted image , js mam pa pravo zalogo doma.....ji drugi res niso odgovarjali, posebej aptamil, hippovga sem pa skoraj vsega stran vrgla...
potem me je vpašala če ji dan rumenjak pa sem rekla, da ne, pa mi je rekla, zakaj pa ne, pa ga mora jest, da naj to delam čimprej, pa da boimela slabo kri, ker ne je zelenave, ma sem bila full razočarana, ta sestra pri pediatrinji je res en loj....nekak mi ni všeč, vedn me nekaj kara, da ni vredu....ni fajn...

jej, kek sem napisala, ma sj se že dolgo nisem oglasila

lep snežen dan vsem....

naša julija pa že nekaj časa full čisto govori baba, kaj pa sledi tem besedam?

kaj pa je s hojicami? jaz sem jo dobila pa ne vem a naj jo uporabljam
kaj pa stajice, a jih damo v stajco ko popolnoma samostojno sedijo ali lahko že prej, tud to sem dobila

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.