mk8
|
IZVIRNO SPOROČILO: tecka Mk, meni je bilo jasno, da je konec z dojenjem, ko se ni hotel več dojiti niti pred večernim uspavanjem. Je bilo pa tako, da sem jaz že prej kombinirala dojenje in AM in očitno je prišel do točke, ko je imel raje flaško. Dojiti se ob uri obroka ni hotel, flaško je pa sprejel. Je pa z dojenjem "odrezati" precej boleče za tvoje joške - 3 dni sem si stiskala mleko, ko so bile bolečine nevzdržne. Je pa tako, da če dlje si stiskaš, dlje je mleko. Meni se zdi tvoj urnik v redu, ga ne bi nič spreminjala, le namesto dojenja ji ponudi flaško, če želiš. Ja, najhuje je ponoči, ko je najlažje ponuditi joško. Mogoče se bo hotela pa dojiti še ponoči? Bo za polne dojke veliko olajšanje... Sicer pa jaz Srečku dam prvi nočni obrok približno takrat kot pri dojenju (okrog 1h), da je lačen, pa pokaže s tem, ko se ne umiri, če mu popravim dudo. Tudi po flaški zaspi enako nazaj kot pri dojenju. Drugi obrok dojenja je imel okrog 4h, zdaj pa ga ima stekleničko od 5h - 6h. In potem žal ne zaspi več nazaj . Problem so tudi količine. V 14 dneh se še nisem navadila nanje. Je pa bolje pripraviti malo preveč, da ne zmanjka. Če pusti 60 ml ali več, jaz mleko spravim v hladilnik in ga dodam k naslednjemu obroku. Pri nočnem hranjenju najbolj pogrešam dremež. Aja, hranim pa ga v posteljici, ga nič več ne prestavljam v zakonsko posteljo, razen okrog 5h, ko upam, da bo še malo zadremal. Jaz si 2 steklenički z vodo in cuclja pripravim na kuhinjski pult že zvečer. Ponoči pogrejem v mikrovalovki in dodam AM. SEm probala tudi tako, da sem odmerila tudi AM, pa mi je preveč posodic za umivat. Ti pa povem, da steklenička tudi ni čudežna rešitev - naš Srečko je še naprej slab jedec, le da sem si pri dojenju govorila, da ima očitno zadosti, če ne pije, pri flaški pa nepopiti ml vzbujajo skrb. Naš urnik je ostal približno tak kot prej, zmanjšal se je za en obrok (dojenje je bilo ob 1h, 4h, 7h - z dodatkom): 1h: AM, pribl. 150 ml 5 - 6: AM, pribl. 150 ml 8.30: AM 100 - 120 ml spanje 11.30: zelenjavna kašica 150 - 200 g spanje 14.30 - 15h: AM 100 - 120 ml 16.30 - 17h: sadna kašica (sadja nima rad - jabolka ali hruške poje 50 g, "čez" mu dam še banano, ki je ne tehtam) 18.30: AM 120 - 180 ml (odvisno koliko poje sadja) S prehodom samo na flaško ni bilo nikakršnih težav, najbolj sem se bala večernega uspavanja, saj je zaspal ob dojenju. No, zdaj pač spije stekleničko v posteljici, ko konča, mu dam dudo, ninico in prižgem uspavanko na varuški. Itak ga na pol uspava že mleko, jaz ga še malo pobožam, ugasnem luč in grem na RR. Ene pol ure mu po potrebi popravljam dudo, ko trdno zaspi, je ok. To, da zaspi v posteljici, je zame "prednost" prenehanja dojenja. Čez dan ga še vedno uspavava na zakonski postelji (in ob nemirnih nočeh kar tekmujeva, kdo ga bo spremljal ), po novem letu pa ga bova poskušala tudi čez dan uspavati v postelji. Poročaj kako gre. Od začetka boš verjetno malo več AM zlivala stran, potem bo pa že šlo. No, sem dobila , tako da se verjetno zaradi tega ni hotela dojit. Jaz pa tako paniko zagnala .. . Hvala Tečka za tele informacije, bom videla kako bo v prihodnjih dneh z dojenjem, če ne bo kaj boljše, bom verjetno kar prešla na AM. Zelo me utruja tole sekeranje, koliko mleka na dan dobi, pri flaški pa točno veš. Čeprav je res, kar si napisala, da pa točno veš, koliko mleka pusti, kar je potem še slabše in se še bolj sekeraš.. . Bom doktorirala iz tega dojenja in uvajanja AM . Mini hvala za tisto povezavo, res se je boljše prej prepričat še pri strokovni osebi. Raje vprašam tem na forumu uno, ker naši pediatrinji tudi jaz ne zaupam.. Je naš tudi že zelo stara in tik pred pokojem.